|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj, G pozabila name (klomifen)
25.9.2009 17:36:47   
relax
Pozdravljene. Zadeva je takšna: po enem letu neuspešne zanositve mi je G predpisala klomifen. Prvič me ni pregledala z UZ zaradi dopusta, drugič je rekla, naj pridem nasl. (tretji) mesec. Za tretji mesec nisem imela več tablet, zato je sestra rekla, naj pridem po recept, da mi ga bo napisala druga ginekologinja (moja takrat ni delala). Nisem ga dobila, ker mi ga druga G ni hotela napisat (nisem njena pacientka), tako da sem si tablete sposodila v lekarni in jih jedla, recet so mi poslali po pošti.
Čez nekaj dni sem končno (po 7. poskusu) dobila svojo G na tel. in še isti dan prišla na UZ. Rekla je, da me mora videti še 1x čez dva dni in dogovorili sva se za danes. Pripeljem se 50 km in nje nikjer - je šla domov že okrog 13h. Šok, jeza, jok, razočaranje, skratka, ne znam opisat. Zanositve ni, mučiš se in klicariš, komaj čakaš na UZ da izveš, kaj je, če sploh tableti koristijo, potem pa prideš in je ni.
Ona je sicer super G in vsakemu se lahko zgodi, vse razumem. Pravi, da po 3 neuspelih ciklih klomifena pošlje naprej v Lj. Torej - kaj bo z mano? Me bo poslala naprej in nič obrazložila, ker nima kaj, ker me ni uspela v 3 mesecih pregledat? Naj po njeni krivdi čakam še en mesec in potem dalje? In na koncu izvem, da je čisto nekaj tretjega??
Kaj naredit? Pravijo, da do torka ne dela - ne vem, če lahko verjamem, da 3 dni skupaj ne dela, če je to sploh možno. Tudi če v pon poskušam in mi reče, naj pridem, bo prepozno (vsaj tako mi je zadnjič rekla, da bo takrat že ovulacija, da me mora prej pregledat). Skratka, v vsakem primeru bo šel mesec okrog. Jaz se zavedam, da bo ali pa ne bo prišlo do zanositve ne glede na današnji izgubljeni UZ, ampak vse skupaj je od vseh skrajno neodgovorno in hočem nekako ukrepat, ne bom tiho, dovolj mi je. Kaj lahko naredim, svetujte, prosim.

PS: morda katera ve, kaj to pomeni. Na prej omenjenem 1. (in edinem) UZ sem imela 2 folikla, na enem jajniku okrog 2 cm, na drugem 1,5 cm, to je pa bilo 3. dan po zadnji tabletki klomifena. Je to dobro, slabo, pojma nimam, kaj bi moralo biti, kaj te št. pomenijo.

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj, G pozabila name (klomifen)
30.9.2009 13:59:49   
Anonimen
Pozdravljena.

Rada bi ti rekla, da razumem tvojo stisko, ker se nekaj podobnega dogaja z mano.
G me je zjutraj sprejela v bolnišnico, me pregledala in nato pozabila da me mora operirati. Popoldne jo je cela bolnica iskala, da je opravila poseg. in nato me sploh ni prišla več pogledat. Po nekaj urah so me poslali domov, brez pregleda ali kakega pojasnila, kako je poseg potekal... poleg vsega sem dobila še zelo pozen datum za ponoven pregled,... in tako gredo tudi pri meni meseci mimo :( :(
Zanima me katera g. je pozabla nate, ali vsaj kje dela?

Želim ti  čim manj težav in user posted image :)



(odgovor članu relax)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj naj, G pozabila name (klomifen)
30.9.2009 14:54:46   
Hope2
Jaz pa ti tako svetujem. Tvoja G nima kaj s tabo početi po 1 letu poskušanja, nima te kaj zdraviti, za to so centri za neplodnost, kjer te ne bodo pozabili, kjer so strokovnjaki in ti bodo pomagali. Torej od tvoje G sprosi napotnico za najbližnji center in pojdi tja, meseci bežijo, leta pa tudi. Že v centrih se boš načakala, zato nič več ne čakaj pri svoji G. Tam bodo opravili preiskave zate in moža in zdravili naprej. Sploh ne vem kaj počnete pri navadnih ginekologih tolk časa in se hkrati pritožujete, kako čas beži. Bejži kokr te noge nesejo k pravemu strokovnjaku. A te je sploh dala na HSG, pa moža na spermiogram?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj naj, G pozabila name (klomifen)
30.9.2009 15:00:43   
botrca
Se popolnoma strinjam s Hope2 user posted image .
Ko sem jaz mislila, da ne morem imet otrok, sem stopila do svoje G in prosila da mi napiše napotnico za ambulanto za neplodnost. Tam so mene in moža obravnavali ne pa moja G. Ona mi ni delala čisto nič.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj naj, G pozabila name (klomifen)
30.9.2009 16:01:46   
Anonimen
Hvala.
Odgovor Anonimni: ne bi rada nikogar omenjala po imenu. Gre za kraj, katerega zadnja črke je E - če je to tudi pri tebi, potem povem še kaj, da ugotoviva, če gre za isto zadevo :)

Ja, saj tudi sama hočem naprej, jaz bi šla že po 3 mesecih, torej pred 1 letom, samo kaj, ko te ne dajo. Moraš poskušat najmanj 1 leto, da ti da klomifen, tega pa konkretno pri moji G jemati 3 mesece - če slučajno rata. V tem času te mora, seveda, pregledat z UZ, da vidi, če deluje (če gre seveda za izostanek O, na kar je pri meni sumila, glede na to, da imam neredne M). No, kot sem napisala, me je v 3. krogu prvič uspela pregledat in naročila še čez 2 dni ter pozabila.

Klicala sem za napotnico, pa je rekla, naj pridem na pregled čez nekaj tednov - takrat se bo videlo ali sem noseča ali ne in mi bo dala napotnico. Jaz pa že kar vem, da nisem (dvomim, da bi mi uspelo, no), zato sem naju kar naročila k dr. Rešu - datum je dober teden za tem pregledom pri G. (če bi pa do takrat čakala in potem klicala, bi se pa še za en mesec premaknilo).

Kar se tiče pregledov imava samo spermiogram in "navaden" ginek. pregled z UZ, kjer zgleda vse normalno. HSG ( a je to pregled prehodnosti jajcevodov??) pa upam, da bo sledil čim prej - za to vem, da je naslednja faza.

Glede na to, da veste, kaj imava opravljeno, mi lahko prosim poveste, kaj naju čaka sedaj na 1. pregledu? A bo samo pogovor ali tudi kak pregled? Namreč ko sva bila na spermiogramu, je rekel, da dela tak pregled, da moraš zvečer imet sp.odos, drug dan te pa pregleda, da vidi, kje se zadržujejo semenčesa, a je to HSG slučajno? Ker ne vem ali naj imava prej. večer zaradi tega sp.odnos ali je boljše da ne, če bo delal spermiogram. Najbolje, da pokličem kak dan prej in bodo povedali.
Aja, pa še to, ko ste rekle, kaj čakam. Ko sva šla na spermiogram po pol leta poskušanja (ravno zato, ker nisem želela biti ena tistih, ki čakajo in čakajo, ampak sem želela vedeti takoj), naju je kar malo nadrl, kaj delava po tako kratkem času tam, da je leto do leto in pol normalna doba, da potem se šele obravnava kot problem. Pri nama prp. še ni leto in pol n me kar malo skrbi, da naju ne bo še tako resno vzel!

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj naj, G pozabila name (klomifen)
13.10.2009 19:00:55   
sonce79
pozdravljene!

zal sem se morala tudi jaz spraviti na ta forum. leto in pol se ze trudva in nic - danes sem dobila napotnico za abulanto in klomifen. ampak zdaj sem popolnoma zmedena kar se tiče klomifena.ravno danes je 5. dan in sem vzela 1. tableto. po prebranem na tem forumu pa me je strah jest se naprej. cudi me, da me ni po prvi rundi tablet naročila na UZ, ceprav to v navodilih pise in isto berem tudi na forumu...

zanima me se nekaj - ali je potrebno pred prvim terminom, ki ga imas v ambualnti za neplodnost, imeti opravljene ze kaksne preiskave (npr. spermiogram, uz...?). meni je namrec G rekla, da naj gre moj zraven z napotnico in bo zadevo opravil tam.
pa se te ljube cakalne dobe? Kako je trenutno v MB oz. LJ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?