|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dajte mi razložit
26.1.2006 21:01:09   
kepa*
Že kr nekaj časa se ubadam s temi vprašanji:
Kako zmorete? Namreč, če mi čas dopušča, prebiram RR in opažam, da je večina žensk tu gor idealnih mam, partnerk, delavk, torej žensk na sploh. Jaz pa stopicam daleč zadaj na vsakem področju.
Kako zmorete imeti lepo urejeno in pospravljeno stanovanje, vedno tipi topi skuhano kosilo, zlikano, se ukvarjate z otroki 100 na uro, vedno nasmejane, zaljubljene v svoje partnerje, sledite medijem, ne zamudite nobene kino, dramske predstave, preberete vse dobre knjige, imate vrt, sadite rožice, imate čas zase, se urejate, skrbite zase, imate čas za prijatelje, hodite na eksotična potovanja, sledite modnim tokom na vseh področjih...Res, kako vam znese? Jaz bi tudi rada, pa ne zmorem oz. ne znam. Mi zna katera dati kak konkreten nasvet?
Jaz pa se ob enem otroku utapljam v nepospravljenem stanovanju, redko likam, ne gledam TV, slabo berem, ven grem vsake kvatre enkrat, otrok mi včasih požre vse živce (tako kot danes, ko non stop neki jokcari), partnerju se premalo posvečam, sebi še manj...., potovanj si ne morem privoščiti, ker sem v minusu...
V glavnem, upam, da sem vam vsaj delno orisala problem.
Res me zanimajo vaši konkretni predlogi?

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:06:16   
Anonimen
Ampak, kepa*, saj po moje nas je pa večina tvoje sorte. Vsaj jaz sem tak občutek dobila.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:23:52   
kepa*
Mhm, mal sem tečna danes. Pa mi hodi vse sorte po glavi. Bo že.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:34:23   
ona
Saj ni vse tako kot izgleda,v glavnem si moraš znat organizirat cajt in verjamem,da je z enim otrokom težko!Jaz imam dva in sta stara 7 let in 1 leto!Se pa ful zabavata eden z drugim in ti povem,če bi imela samo tamalo bi tudi jaz znorela,saj me zahteva 100% in še dobro da mi sin malček pomaga pri njej,v glavnem se igra z njo!No,vidiš kakšen je recept-naredite še enega,pa bo!Kar se tiče kosil,pa jih dobiš v vseh menzah in po nizkih cenah za katere se ti ne splača kuhat!Jaz se tega poslužujem med tednom,vikende in večerje pa kr neki skuham na hitro:Otrokom pa jaz kuham,ker nimamo nobenega reda pri nas kar se tiče hrane!TV tudi jaz ne gledam,knjig ne berem,v kino ne hodim,ven tudi ne,le včasih,na potovanja pa gre ponavadi cela familja,ne?
V glavnem glavo pokonci in naj te otrok ne zasužnji,da ne moreš imeti niti pet minut časa zase!Pa daj otoka malo v varstvo in si odpočij,saj bo!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:35:20   
lelaval
Kepa, sprašuješ kako zmoremo - če ne drugače - pa v sanjah. user posted image
Nekako se organizirava s partnerjem glede kuhe, posravljanja, otrok, pa sploh ni problema. Kadar pa kdo kam hoče, se tudi prej dogovoriva. Pri pospravljanju nama ne pomaga NOBEN od staršev, se pa starejša dva (7,8 let) že potrudita in kaj pomagata. Ko imamo stanovanje tipi topi zglancano, ni nobenega na obisk, ko pa je vse "nastlano", pa največ obiskov. user posted image  Pol pa itak še bolj vserjejo.user posted image  Vsakokrat nekaj malega narediš, pa ni velikih generalk. Otroka dojim ob računalniku (moj se mi smeja - da kot ciganka). Samo jamrat ne smem,ker potem mi nič ne gre. Kar pa se tiče živcev in otrok - včasih enostavno moraš kaj preslišat, pa ne popeniš. user posted image   Ne sekiraj se - čez 2 dni se poročiš - tvoj te bo itak vzel takšno, kot si.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:39:47   
janjja
Kepa a si moj življenjepis napisala?user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:43:33   
paris
Veš kaj Kepa, ne verjami vsega, kar prebereš!user posted image
Večina nas je takih kot ti- verjemi!
Ti se lepo sprosti in se v miru pripravljaj na poroko, pust pospravljanje in kuhanje- boš drugič na to mislila!user posted image


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:47:13   
mamči
Kepa, niti malo nisi drugačna od mene. Je pa kak dan vse super, kak dan pa pač malo slabše.

Tako je pač življenje, malo gor, malo dol.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:47:44   
kepa*
Ja, pa še ta poroka! Moj mi non stop teži, da komi čaka, da bo konc vseh teh ceremonij, pa da mu vse dol visi, pa bla bla...
Imam občutek, kot da sem ga jaz silila. Pa mu rečem, da pa saj lahk vse prekličeva. Ne, to pa ne...
Sam ne ve, kaj bi rad, gospod.
Mater, sem huda dans.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:51:11   
JASNA D
Za niti eno nisem dobila takega občutka. Prej bi rekla, da nas je večina takšnih, za kakršno se imaš sama.

Je pa res, da nekatere tule gor rade flancajo in sadijo rožice. Ne nasedaj. Sicer pa imam tudi jaz dobre dneve in takrat se zdim sama sebi vsemogočnauser posted image user posted image user posted image  - bog ve, kaj bi takrat kje napisala. Bi katera mislila, da to neka super woman piše....

Jasna

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 21:51:22   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*


Kako zmorete imeti lepo urejeno in pospravljeno stanovanje, vedno tipi topi skuhano kosilo, zlikano, se ukvarjate z otroki 100 na uro, vedno nasmejane, zaljubljene v svoje partnerje, sledite medijem, ne zamudite nobene kino, dramske predstave, preberete vse dobre knjige, imate vrt, sadite rožice, imate čas zase, se urejate, skrbite zase, imate čas za prijatelje, hodite na eksotična potovanja, sledite modnim tokom na vseh področjih...


...ja seveda potem pa svizec zavije čokolado....vse skupaj samo bla, bla, bla in hvaljenje samega sebe, v upanju da si bodo nekoč še same sebi vrjele...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 22:18:29   
lelaval
Kepa, mislim, da je vse to posledica "živčkov" pred poroko. Sprosti se, da boš lepa nevesta. user posted image   Pa ne pozabi dat slikic v album (če bo vse po sreči, bom še letos izbirala obleko in kak nasvet mi bo prav prišel).

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 22:25:33   
kepa*
Leleval, ne bom imela klasične poročne obleke, ker tud poroka ne bo klasična. Imam bordo rdeč hlačni kostimček z jakno do kolen. Tk da ti po mojem ne morem dat kake pametne zamisli.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 22:28:36   
lelaval
A ti misliš, da sem z tremi otroci lahko v snežno beli nedolžni obleki. user posted image  To bojo gobce sukali. user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 22:29:34   
morskadeklica
Mene pa prav zanima katero točno si mislila, da je tako "idealna"user posted image  Jaz ne verjamem, da takšna ženska obstaja. Da vse porihta popolnoma sama (otroke, kosilo, pospravljanje, službo, nakupe, skrbi zase.......) - ja mogoče v kakšnem osladnem ameriškem filmu.
Pri nas je pospravljeno za silo, kosilo je skuhano, ampak večinoma kuham take stvari, da potem zmrznem in imam za večkrat. Enkrat tedensko se "švercamo" pri mami. Peglam zeloooo redko, obesim takoj po pranju in je že zlikanouser posted image  , kaj se dogaja po svetu preberem v nekaj minutah na 24 ur na netu..... Knjiga ali pa modni trendi- kaj je že to? Potovanja-tudi pri nas je minus na računuuser posted image  Tv-gledam edino skrivnostni otok ob ponedeljkih, to je vse! Zvečer najprej naredim nekaj malenkosti (za silo pospravim, dam cunje prat, obesim, kuham za naslednji dan), ob 22h pa se spravim na računalnik in me ne spraviš več dol dokler ne grem spatuser posted image .

Še enkrat-  idealna ni nobena, verjemi... Ali pa laže sama sebiuser posted image

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
26.1.2006 22:36:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 22:40:26   
KODA
Pospravljeno čez teden je za silo.Skuhano vsak dan,razen če prepozno pridemo domov ne.Ne hodimo v gledališča,ne v kino,ker se mi zvečer ne da vozit nazaj v LJ.Po nakupih gremo največkrat skupaj.Moj mi pa zelo veliko pomaga pri domačih opravilih in otrokih.user posted image O kakšnih hudih modnih trendih,pa tudi nimam pojma,ker me to tudi ne zanima.Pred računalnik,se pa spravim zmeraj pozno zvečer,ker imam rada mir.
Včasih mi je pa dan,ki ima 24 ur prekratek.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 23:09:51   
CatJa
Medijem ne sledim, v kino ne hodim, še manj na kake dramske predstave (kaj je to user posted image ), včasih sem knjige požirala, v zadnjem letu sem prebrala glih dve, vrta nimam, rožic ne sadim, tudi urejam se ne pretirano, s prijatelji se dobivamo mogoče enkrat na teden ali dva, na eksotičnem potovanju še nisem bla, .... kaj še, aja zaljubljeni že nekaj časa nismo več, se imamo pa radi in to je to. Evo, odpade 70% zgoraj naštetih aktivnosti.

Vse ostalo - urejeno stanovanje, skuhano kosilo (ki zelo redkokdaj šteje vse od A do Ž), likanje (enkrat tedensko eno uro) in ukvarjanje z otrokom - je pa skorajda mala malca, sam organizirat se je treba, pa mal manj jamrat.
Kaj hudiča pa bo, ko bo treba it v službo user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 23:19:25   
taška30
Kino, gledališke predstave...ni, ker nimamo varstva (in volje).
Vrt, rožice...nimam.
Sledim novicam na 24ur.com.
Modni nasveti me ne zanimajo.
Eksotična potovanja...odpade z dojenčkom.

Kar se pa pospravljanja tiče: tudi jaz pogosto berem tule jamranje o pospravljanju, pa se vedno sprašujem kaj je z mano narobe, da jaz nimam tega občutka, pa sem za vse večinoma sama. Mogoče je fora v tem, da nimamo 5-sobnega stanovanja, ampak le 45 kvadratov.

Torej, hočeš konkretne nasvete? Takole: zjutraj previjem malo, jo nahranim, potem pa jo dam v kuhinjo na tla pa igrače in pospravim za njo, spraznim pomivalca in ga napolnim, če je kaj ostalo od prejšnjega dne. Pobrišem pult, štedilnik -> kuhinja pospravljena. Vzelo 5-10 minut.

Potem se malo igram z tamalo, vmes poberem in obesim cunje (5-10 minut), mala se mi tačas mota po tleh, se igra, ji razlagam kaj delam, me gleda...

1x na teden imam likalni dan (likam pa večino stvari), vzame mi 2 uri, to počnem ko je mala budna. Plazi se okoli likalne deske, jaz ji pojem, govorim, vsake 10-15 minut grem k njej na tla za minuto, dve.

Sesam vsak drugi dan zvečer, medtem, ko jo očka kopa, če sem dobre volje, še potegnem z viledo (5-10 minut).

Kopalnica - med vikendom, ko smo vsi doma, si vzamem pol ure in jo sčistim v nulo. Še dodatnih 15 minut in pobrišem prah po stanovanju.

Kuham, za malo posebej, za naju posebej, ampak za naju ne vsak dan, mož rad kuha.

Večino ostalega časa se ukvarjam s tamalo.

Ko spi (podnevi ali ponoči), ne delam ničesar, takrat je čas le zame (RR, knjige, revije, internet, urejanje v kopalnici, včasih kuhanje) in za naju z možem.

Meni se zdi, da sploh ne pospravljam veliko, kaj je narobe z mano?!? user posted image Pa res nimamo svinjaka. Mogoče bo kdo rekel, da se premalo ukvarjam z otrokom, ker vse delam zraven nje, ne pa ko spi, ampak meni se zdi to normalno. Saj ji ves čas vmes kaj govorim, pojem, skočim k njej na tla se poigrat...pa še vedno ostane fuuul časa, ko se samo igramo.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dajte mi razložit
26.1.2006 23:21:26   
Moyca_
a je kakšna takšna tukaj goruser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
26.1.2006 23:30:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
26.1.2006 23:31:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dajte mi razložit
27.1.2006 8:43:15   
CatJa
Točno tako, kot sta napisali taška in nalin. Jaz se v podrobnosti nisem spuščala, ker sem že zadnjič pri sevenini debati napisala kolk časa mi vzame za gospodinjstvo. S tem, da imamo 3x večje stanovanje kot taška. In če človek sproti skrbi, da ne ostane vse tako, kot mu je padlo iz rok, kake posebne svinjarije sploh ne more bit. In če otrok je za mizo, namesto da s hrano laufa po celem stanovanju, pa če ne hodite obuti noter, pa če nimate doma pol živalskega vrta, ...... ne vem, no. Pa še zdaleč nisem kaka idealna gospodinja, tudi ne mati, ampak če otroka za 20 minut pustiš v stajici s kako igračo, da lahko medtem kaj postoriš, ga zato še ne bo hudič vzel. In če smo že ravno pri tem, v vseh knjigah o vzgoji priporočajo, da otroku z vsakim dnem puščamo več samostojnosti. Nikjer ne piše, da se moramo cel ljubi dan ukvarjat samo z njim. Imam prijateljico, katere sin je tako zahteven, da po vsem pretiranem "ukvarjanju" z njim od rojstva naprej, danes pri šestih letih ni sposoben pet minut sam gledat risankeuser posted image  Jaz vem, da si nočem po nepotrebnem zapletat svojga lajfa, ve pa kakor želite. Če smo nekatere zato "supermame" (se mi zdi, da želite nekatere s to, na žalost malo poniževalno oznako, ožigosati druge), dobro, pa naj bo tako.


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dajte mi razložit
27.1.2006 10:01:55   
kepa*
Eh, ženske, ene ste pa čist sfalile bistvo posta.  Pospravljanje sploh ni bilo glavnega pomena.
Še nikoli pa nisem katere označila za super mamo in to mislila kot žaljivko. Nasprotno, prav občudujem vas.


Sicer pa je verjetno razlika tudi v tem, ali živiš v bloku ali pa v hiši z velikim posestvom.

A kot sem rekla, sploh ni to bistvo.
Sem pač mal tečna bila sinoči.
Lep dan želim vsem.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dajte mi razložit
27.1.2006 10:13:21   
viv_
Točno tako kot pravi CatJa, taška in nalin.

Pri nas je takole:
- okrog 16h pridemo domov. Kosilo kuhamo zelo malokrat, ker mala je v vrtcu, mož v službi (dela na drugem koncu Slovenije) jaz pa pri mojih starših (smo v isti hiši).

- ko pridemo domov, se gremo igrat v dnevno sobo. Včasih je na sporedu Nodi, zadnje čase sestavljanje puzzlov. Medtem ko tamala sestavlja se da pobrat posušene cunje iz stojala, zložit in pospravit po omarah kar ni za likat (likam ful manj stvari kot sem jih včasih - posteljnine, brisač, kuhinjskih cunj in perila že prej nisem, nehala sem likat večino Mirninih oblek, pozimi ne likam T-shirtov za pod srajce - če se zloži in da v omaro je čist lepo). Srajce likam sproti in jih samo poberem in obesim v omaro. Preden se gre večerjat skupaj pospravimo igrače.

- potem pride čas za Mirnino večerjo. Tačas ko ona večerja smo vsi v kuhinji, včasih jeva še midva zraven. Vmes pospravim po kuhinji če je slučajno kaj od prejšnjega dneva (kakšni kozarci ali tamali krožnički izpred nočnega TV-ja). Ko Mirna povečerja do konca napolnim pomivalni stroj in letim s cunjo čez pult, pa je to to.

- medtem ko eden slači Mirno in toči vodo v banjo ta drug pospravi spalnico.

- ob 20:30 je tamala v postelji in spi. Takrat ponavadi midva za naju v miru pripraviva večerjo (obvezno v dnevni, postal tak ritual), pa zraven klepetava.

Tako je sprotno stanje povsem "bivalno". Sesamo po potrebi.

Vsake toliko pa pošljem mojega in tamalo popoldne za kakšno dobro uro ven, takrat pa potem še pomijem po tleh, spucam kopalnico in malo bolj na fino pospravim.

Glede na to, da imamo v bližini vse 3 komplete starih staršev, ene celo v hiši, greva velikokrat z možem tudi zvečer ven - skupaj. Kar se tiče ohranjanja stikov s prijatelji ni problema, ker se zmeniva, da če gre eden ven je pač drugi doma.

Novice spremljam na radiu na poti v službo in domov - tiste infonet.

Privoščimo si tudi potovanja in kakšne podaljšane vikende, ker otrok pri tem ni ovira. Ovira za to bi bile prej finance.






(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?