|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in kajenje
31.1.2006 11:42:27   
Anonimen
Danes je slovenski dan boja proti kajenju in ne morem si pomagat, da vam ne bi prilepila tega članka (to je za vse, ki med nosečnostjo kadijo - velja tudi za partnerje nosečke, pa mu tole pomolite pod nos):

Po podatkih raziskave, ki so jo izvedli ameriški znanstveniki, so imele ženske, ki so med nosečnostjo kadile, 31 odstotkov večje možnosti, da rodijo otroka z deformiranimi prsti kot ženske, ki tekom nosečnosti sploh niso kadile.

Večja odvisnica je nosečnica, večja verjetnost je za deformacijo otroka.Raziskavo, največjo do sedaj o povezavi med kajenjem med nosečnostjo in deformacijo novorojenčka, so opravili na univerzi Pensilvanija v Združenih državah Amerike.

Rezultati so objavljeni v časopisu za plastično in rekonstruktivno kirurgijo.Najpogostejša nepravilnost, ki se je pokazala, je bila ta, da so imeli novorojenčki prst več, v ZDA pa se to zgodi enemu otroku na 600.Nosečnice, ki so dnevno pokadile več kot 20 cigaret, so imele za 78 odstotkov večje možnosti, da bodo rodile otroke z nepravilnimi prsti.

Celo zmerno kajenje (10 cigaret na dan ali manj) je pokazalo, da je verjetnost za anomalijo kar 29-odstotna.Že prejšnja raziskovanja pa so pokazala, da lahko kajenje pred nosečnostjo pusti posledice. Najpogostejše med njimi so splav in pa nedonošenost otroka.

vir:24ur.com
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in kajenje
31.1.2006 11:50:05   
lan
Zalostno,ampak nekaterim nic ne zaleze,dokler,bog ne daj,se njim nekaj takega ne pripeti.
Jaz ne razumem zakaj zenske ne nehajo kaditi, se predno zacnejo delat na otrocicku.
Kadilci so nedokazani,dokler jih ne postavis pred dejstvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?