|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 1:07:01   
muzika
Zdravo!

Morala bi že spat, pa mi nekaj ne da miru. Vem, da ste na forumu večina mlade mamice, ki imaste majhne user posted image , a me vseeno zanima vaše mnenje. Od prijeteljice sem med vrsticami slišala očitek, ker pustim svojega 11 letnega otroka včasih zvečer samega. Živimo sami, v svoji hiši, nobenih sorodnikov ni v bližini. Včasih si z možem omisliva kino, gledališče ali navaden čvek zvečer, seveda pa se zavleče v noč. Takrat poskrbiva, da je naš 11-letnik oskrbljen s hrano, stuširan, da mu damo napotke, kdaj zares v posteljo - mimogrede: tega se res drži - in odideva ven. Pri sebi imava mobitel in sva kadarkoli dosegljiva zanj v primeru, da bi ga bilo strah, ne bi vedel, kaj naj naredi.... Klical je enkrat - če še lahko gre malo na računalnik. Njemu se je sprva zdelo frajersko, da je že tako velik, da lahko ostane sam. Sedaj se je ta občutek malo porazgubil, še vedno pa ne reče nič proti temu, da greva zdoma. Ali sva res tako slaba starša in bi se še vedno morala odpovedovati skupnim večernim izhodom. Drugega varstva (star je 11 let - haloooo) zanj nimava.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 7:40:41   
ronja5
Tvoja kolegica še najbrž nima toliko starih otrok, zato te obsoja. Jaz mislim, da delaš ok.Važno je, da je otrok seznanjen kaj in kako, da nikomur ne odpira, da ima telefon pri roki. Sicer pa je tvoj otrok in ti ga poznaš in mu zato tudi zaupaš.

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 8:31:23   
ZARA
Men se to ne zdi nič tazga...včasih je dobro, da so malo sami, da se znajdejo po svoje...saj 11 let ni dojenček, ne?? Kaj pa med počitnicami, ko je ogromno (tudi mlajših) otrok samih v stanovanjih, ker starši nimajo varstva?? Poznam kar nekaj primerov...
Uglavnem, nič spornega.

lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 8:35:32   
san
saj pri 11 letih je pa že dovolj star, da je lahko sam. in glede na to, da vedno upošteva vajina navodila, pomeni, da je tudi dovolj zrel.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 9:18:52   
tascha
Jaz imam sedaj starega 8 let in ga še nisem pustila samega doma (nekateri znanci so ga pustili tudi že v takih letih ali še prej, in naj bi otrok spal). je pa res, da imamo v isti hiši tasta in taščo in je to drugač.user posted image
Sva se pa ravno zadnjič z user posted image pogovarjala, kdaj bi pa ga lahko pustila npr. čez dan.user posted image Saj glede na najinega bi ga načeloma že lahko, ampak... Ne vem, lahko  da tud kompliciram, ampak čez to ne morem. Se verjetno ne bi dobro počutla, kamor bi pač šla.user posted image
No, tko d sva prišla do tega, da starost 10 let, pa je že taka prelomnica, da se mi zdi, da bi to že lahko naredila. Telefon obvlada, elektriko in strojčke bi pustil na miru, prigrizke in za pit bi si lahko vzel, odpiral pa ne bi vrat, če bi kdo zvonil, pa če bi se zmenli tudi ven ne bi hodu.user posted image
Tko, da v tvojem primeru, ko je star 11 let, se mi zdi to čist Ok, saj se takim da že marsikaj dopovedat in to tudi ubogajo in ne špilajo frajerjev in se nekaj delajo velike.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 11:38:30   
soncece24
meni se zdi to ok starost, da ga kdaj samega pustiš, prav je, da se malo navadi, čez par let pa bo itak komaj čakal, da kam spakirata, da bo lahko malo sam. Ti že veš, da je dovolj samostojen da lahko mirne duše kdaj z možem gresta kam sama brez njega. Meni se zdi ok.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 14:39:25   
india
Po mojem je to čisto odvisno od vsakega otroka posebej. Eni so še pri 15ih popolnoma neodgovorni in nezreli, da bi čez dan ostali sami, drugi so pri starosti 11 let čisto Ok, samostojni in odgovorni. Važno je, da ve, da mora pri miru pustiti plin, enlektriko,....da ne pride do nesreč, da ne odpira NIKOMUR, da nikomur ne govori o tem, da je sam,....
Jaz sem že marsikdaj slišala očitke, da sem neodgovorna,ker pustim včasih vseh 6 otrok samih, sicer le čez dan, a so le 3 tako mali, da bi lahko marsikaj naštimali.
Vedno imam pri sebi GSM, večkrat me pokličejo, jaz pa njih, pa tudi z možem so stalno na vezi.
Kdo pa pravi, da se ne more kaj pripetiti ko sem jaz doma?

Sama poznaš svojega otroka najbolje in veš, ali mu lahko zaupaš ali ne!
Kaj pa,ko smo mi hodili peš v šolo in iz šole po temi, zvečer? Pa nas niso spremljali in ni bilo avtobusov.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 15:52:08   
Gina
Čim imaš več otrok, ali pa če postaneš mati samohranilka, nimaš več šanse komplicirat. Moja dva sta bila sama čez dan doma pri 6. letih, ta mala je bila z bratcem za kakšno uro tudi že pri petih. Zakaj? Ker nisem imela nikogar, ki bi jih počuval, če sem šla npr. na govorilne ure, ali v trgovino ali na roditeljski sestanek, ali kamorkoli sem že morala iti. POnoči se mi zdi stvar malo drugačna. Jaz še nisem pustila samih otrok doma ponoči, ampak zaradi ta malih otrok. Ta velikega bi si upala pustit samega, pa ima 10 let, čisto brez težav. Ostalih dveh pa ne.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 17:12:13   
SanjaS
Veš kaj? Tole se mi zdi pa malo hecno. Fant je vendar star 11  let! user posted image

Tvoja kolegica bi se morala malce spomnit kakšna je bila ona pri 11 letih.. Zdi se mi, da večina današnjih staršev prav nekako zavira normalen razvoj otroka v samostojno osebo s pretiranim zaščitništvom. Potem so pa čez leto ali dve "presenečeni" ko njihovi mladci in mladenke v puberteti ne želijo nič imeti z njimi, kaj šele da bi se sploh pogovarjali o stvareh, ki jih zanimajo ali skrbijo...

Zdi se mi popolnoma naravno da je tvoj sin kakšen večer sam doma. In zdi se mi, da je to celo dobro, ker to da ga pustita samega kaže na to, da ga dovolj spoštujeta kar mu izkazujeta s svojim zaupanjem, da bo zmogel sam..

V našem naselju poznam družino, ki je svojega 4 letnika puščala samega na igrišču brez kontrole po nekaj ur skupaj, na vsesplošno zgražanje nas, ostalih staršev, ki smo pridno dežurali ob svojih mulcih-da se jim ne bi kaj zgodilo... In po nekaj letih ugotavljam, da je fantek izredno spreten, samostojen, res da je bil pogosto bolj umazan kot drugi otroci na igrišču, a zato odlično obvlada svoje kolo, skiro, rolarje, krasno igra nogomet in vse igre z žogo in sploh sodi med bolj socialno razvite otroke.

Skratka:
Po moje delaš prav!

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 17:19:56   
Anonimen
Če mu je prav in če mu zaupaš, ne vem, kazaj ne.

(odgovor članu SanjaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 20:53:30   
muzika
Hvala za vašo podporo. Sem že res mislila, da moram imet slabo vest. Pri prijateljici pa je tako, da ona izhaja iz sebe. Spominja se namreč, da je bilo njo, kadar so jo starši pustili zvečer samo doma, vedno zelo strah. In še zdaj ji je neprijetno, ko je sama v hiši. Očitno smo si ljudje zelo različni. Jaz namreč teh težav nisem imela in jih nimam. Pa očitno naš otrok tudi ne.

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 21:35:53   
Anonimen
Jst si nism upala bit sama doma ... ne vem, kdaj sm bla taprvic.

(odgovor članu muzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
29.1.2006 22:32:34   
Gina
Aja, jaz sem pa bila čist srečna, če sem bila sama doma. Pri 13. letih sem izsilila, da so me puščali doma samo cele vikende, ko so šli na vikend. Ne vedno, ampak pogosto. Meni je bilo tolk fajn. Nobenga šundra, mir, šla sem kamor sem hotela. Ma super je, če si lahko sam. Pa vem, da sem šla sama na avtobus pri 8. letih čez celo Ljubljano h babici, kadar me je zagrabilo, da bi šla na obisk. Samo poklicala sem, vzela žeton in šla. Nobenemu se to ni zdelo kaj posebnega takrat. Otroci smo bili samostojni mnogo bolj, kot so otroci sedaj.
Zdaj se pa čudijo, če gre naša ta mala, ki ima skoraj 8 let, sama v trgovino peš. Mislim.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
30.1.2006 11:49:04   
viv_
Jaz nisem bila skoraj nikoli sama doma, ker smo živeli skupaj z babi in sem imela vedno kontrolo. Pa tako sem si želela. Pomoje, da tam pri 11 letih pa res ni prezgodaj. Seveda odvisno od otroka. Pa sploh danes, ko so mobiteli in to.

Bi pa rekla, da od 16 leta naprej pa spet ni pametno puščat same doma user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
30.1.2006 13:17:13   
Anonimen
Hm... Meni pa se zdi to prezgodaj. Spomnim se sebe, ko sem bila pri tej starosti sama doma, sem videla vse sorte prikazni in strahove. Blazno sem si zelela, da bi bila mami doma. Je pa res, da ji tega nikoli nisem rekla (ne me vprasat, zakaj user posted image ).

Poleg tega me je strah zaradi pozarov, strel, kurjave ipd. Sem bolj fobicne sorte user posted image

Skratka, jaz otrok vsaj tja do 15. leta ne bom puscala samih v hisi.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
30.1.2006 13:43:15   
ZARA
O, marija, a si resna ?? Do 15 leta ?? Joj, kako ji boš šla na živce. Dej no, ma zasebnosti pa že rabjo...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
30.1.2006 13:50:21   
Anonimen
Sej pri 15-tih ji bo že ven ušla...v disco al kamor se zdaj pač hodi. na veselico, recimo.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
30.1.2006 14:15:04   
Anonimen
Ja, saj mene je tudi malo strah, Meta, ampak bolj kakšne stvari, ki bi jo sam naredil. Ampak to zdaj, pri štirih letih, ko me pošilja, naj peljem Mišo ven, da bo on sam doma počakal. Se mu zdi ful fino, se počuti, da je že velik. Potem pa dirkam in priganjam ubogo revo, naj se hitro polula in pokaka. Pri 11 letih, upam, da mu bom lahko zaupala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
1.2.2006 10:15:38   
Anonimen
Nisem rekla, da bom tudi jaz doma, Zaronja. Samo da v bajti ne bodo sami. Mi imamo spodaj tasco in tasta, ki absolutno ne lazita po nasem nadstropju. Midva bova otroke ze pustila same v stanovanju, NIKOLI pa samih v hisi.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: SAM DOMA - OD KDAJ
2.2.2006 7:41:34   
ZARA
Aha. To je pa druga pesem. Sem že mislla, da boš s kakšno baterijsko svetilko čepela v temnem kotu in vohunla za Ano.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?