|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   STEPER
26.2.2006 18:12:12   
matahari
Sem tri mesece user posted image ..ves čas mi je slabo, po jedi malo manj kar pomeni, da sem v teh prvih treh mesecih pridno pridelala dodatnih 5 kg...na pregledu kaže vse ok, ultrazvok ok..zanima me kakšne so vaše izkušnje v nosečnosti z telovadbo?? A lahko telovadim na steperju, seveda nebi pretiravala, vendar se zelo bojim, da bom ko slon..in bi rada nekaj zato naredila..pa tudi kondicijo za porod bom rabila..prosim za vaš nasvet...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STEPER
26.2.2006 19:58:55   
Dejča
Jaz sem delala na njem tudi še dosti pozneje v nosečnosti (na začetku prav zaradi slabosti ne, ker nisem eimela energije), pa ni bilo nič narobe. Seveda pa nisem pretiravala - pazi le, da se telo ne pregreje.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: STEPER
26.2.2006 20:16:43   
Jančika_
Pred nosečnostjo sem tekla in hodila na tae-bo. V prvi nosečnosti sem se glede telesne vadbe čisto zapustila; en mesec sem sicer hodila na aerobiko za nosečnice, a mi ni ustrezala. Po porodu sem ravno prišla v prejšnjo formo, ko sem spet zanosila in sem si obljubila, da bo tokrat drugače.

Prve 4 mesece mi je bilo tako obupno slabo, da spet ni bilo nič od mene, ampak takoj, ko sem se začela počutiti bolje, sem si nabavila eliptik in začela goniti. Eliptik zato, ker je še najbližje teku in ker na njem ni udarcev ob tla, ki bi obremenjevali sklepe in rodila.

Zaenkrat mi gre dobro; v enem mesecu sem prišla z 20 min 2-3x na teden na 50 min 4-5x na teden. Delam ravno toliko, da se spotim in dobro počutim. Sploh mi paše, ker imam izredno nizek pritisk in sem po vadbi kot prerojena. Upam tudi, da se ne bom preveč zredila, a za to je odločilna predvsem prehrana; opažam, da se mi obesi čisto vsak greh (beri: krof, sendvič itd), čeprav se res ne prenažiram.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: STEPER
27.2.2006 7:53:43   
Barbs
Imam podobno izkušnjo kot Jančika; le glede vadbe nisem tako zelo pridna, veliko pa hodim. Tudi jaz sem prepričana, da ima pri kg večji pomen pravilna prehrana, kot pa ne vem kakšno hudo gibanje in telovadba. Zadnje je v nosečnosti sicer pomembno v zmernih količinah,predvsem zato, ker se boš potem boljše počutila . In to z istimi kilami, ki bi jih sicer drugače občutila, če bi samo poležavala in sedela in razmišljala o tem, kako ti je slabo. Gibanje je že to, da se odpraviš v malo bolj oddaljeno trgovino. Jaz imam orbitrek sicer tudi, vendar ga ne uporabljam redno, ker mi ful poviša pulz in težko diham - tokrat namreč nosim zelo zelo visoko in me že samo po sebi "duši"... Glede hrane - zadnje čase pridno jem, le sladkarijam sem se odpovedala, ker mi niti ne pašejo - le kak sladoled občasno... pa se čisto normalno redim; po moje tudi zato, ker se ne obremenjujem tako zelo kot pri prvih dveh, ko sem se kar naprej tehtala...

Ja, Matahari, nč.... če se počutiš ok, potem se ne obremenjuj s kilami, uživaj, ko minejo slabosti boš šele prav zaživela kot user posted image ... če pa pri sebi čutiš, da ti ni ravno fajn, potem pa dvigni ritko in naredi kaj zaseuser posted image  

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: STEPER
27.2.2006 8:10:02   
matahari
Hvala vam za vaše izkušnje..nekje sem brala, da ni dobro telovaditi prve tri mesece..no jaz sem konec tretjega in sem bila zato skeptična..tudi meni se vse obesi na rit in noge in prav zato se mi zdi ta steper ok..v zadnjih dveh dneh mi je celo uspelo, da sem izpustila sladkarije in sendviče..user posted image  ampak bolje zdaj kot da imam po porodu 100 kg (malo imam pa tudi preganjavice, ker že vse življenje počasi hujšam) user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: STEPER
27.2.2006 9:01:03   
Olivija
Meni je ginekolog izrecno naročil naj telovadim še naprej. Najprej sem do 4.  meseca hodila na pilates, potem pa orbitrek doma do 8. meseca. No ja, zredila sem se kljub temu precej, kondicija za porod je bla pa ziher boljšauser posted image



(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: STEPER
27.2.2006 9:12:35   
kati*
ne skrbi - sama najbolje veš, koliko (več) ješ oz. če sploh več ješ ... jaz sem se tud zredila že v 3. mesecu za 5 kg in na koncu za 20 kg ... so mi G zeloooo težili in bolj ko sem trdila, da se ne bašem s hrano - bolj so mi vsiljevali "diete" ... morda imaš le tako presnovo - ljudje smo različni in za vse ne velja, da se zredijo za 8kg!!

no zdaj imam le še 2 kg viška user posted image , pa zdaj po porodu resnično veliko pojem user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: STEPER
27.2.2006 11:35:21   
spelca1
Ojla, jaz sem bila kar malo presenecena, ko mi je G rekla, da lahko nadaljujem s streningi odbojke, ce je ta rekreativna. Vseeno sem nehala, ker predobro vem, kaj pomeni dobiti zogo v trebuh ali prsa. Sicer pa, ce se dobro pocutis, lahko pocnes skoraj vse, razen kasnega jahanja in dolgotrajnega teka. Kolikor vem, je nevarnost pri rekreaciji samo, da maternica ne bi dobila dovolj kisika, ce se prevec in predolgo naprezas. To pa lahko pomeni pomanjkanje kisika tudi za otrocka. Vseeno pa lahko vztrajas toliko, da se posteno presvicas.

Ni panike, tako da kar veselo migaj!user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: STEPER
27.2.2006 16:21:21   
miši
Če si zdrava, lahko intenzivno vadiš povsem normalno, pazi le na srčni utrip, ta naj ne bi presegel 140 udarcev na minuto (za tiste, ki so že prej vadile), jaz priporočam od 125 do 130 udarcev na minuto. Če nimaš merilca boš to začutila takrat, ko boš že toliko zadihana, da ne boš mogla več govoriti. To je v bistvu pri vadbi najbolj pomembno, tudi če imaš veliko kondicije in zmoreš hitrejši tempo je to lahko nevarno za plod, saj se pri še višjem pulzu vnos kisika v telo zmanjša (takrat se v telesu začnejo anaerobni procesi). Pridno migaj!

(odgovor članu spelca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?