|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema glede vrtca
23.2.2006 14:15:56   
StBarbara
zdravo,

naš user posted image  je star 20 mesecev in septembra sem ga mislila dat v vrtec. Zdej sem pa začela že razmišljat, kaj če bi bil doma do 3 leta. Imam možnost bit z njim doma, ker imam še status študenta do takrat.

p.s edini problem je, ker imam še za narest nekaj izpitov in diplomo (ampak saj to, lahko konec koncev, delam tudi ponoči)

Kaj mislite?

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema glede vrtca
23.2.2006 14:20:35   
Marogica
Jaz mislim, da se otroka daje v vrtec zaradi otroka in ne zaradi želja in potreb staršev. Komu boš s tem koristila, če bo otrok do 3 let doma?
Seveda je to moje osebno mnenje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dilema glede vrtca
23.2.2006 14:38:17   
April
jaz imam podobno situacijo, s tem da sta pred mano še skoraj dva letnika in diploma. Jaz ga bom dala v varstvo jeseni, ker ob tamalmu mi ne znese najbolj študirat. Bo pa v varstvu od osmih do dvanajstih, jaz bom tiste par ur maksimalno izkoristila, potem bova pa še vseeno imela velik časa drug za drugega.
Predlagam ti da ga daš v varstvo, saj ga greš čahko prej iskat.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dilema glede vrtca
23.2.2006 15:15:24   
iana
Če je zdrav bi ga jaz dala v vrtec.
Ne moreš verjeti kako napredujejo in kako uživajo, ko enkrat "padejo notr".

Ti pa se lepo v tem času uči, pa kakšno honorarno delo, pop in čez vikend se pa igraj z otrokom. Ponoči pa spi, da boš čez dan imela dovolj energije.



(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dilema glede vrtca
23.2.2006 17:08:33   
ticika
tudi jaz sem v podobni dilemi. konec septembra bom rodila v drugo in bi dala tamalo v vrtec, julija pa bo stara 2 leti. Bojim se tega, da se ji nebi kaj uprlo glede na to, da bom jaz cel dan doma z bebico, ona pa bo "morala" biti v vrtcu z drugimi in ne s svojo mamico!
Res ne vem, kaj bom naredila... 

_____________________________

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dilema glede vrtca
24.2.2006 0:42:08   
lelaval
Jaz bi dala otroka za 4 ure v vrtec. Pa ne zato, da bi se ga 'znebila', pač pa zato, da je s svojimi vrstniki, pa še nauči se marsikaj, kar jih mame, pa če se še tako trudimo, ne naučimo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dilema glede vrtca
24.2.2006 21:39:00   
Pi-kica 1
jaz bi pa ga imela doma. Po moje otrok v obdobju do treh let potrebuje predvsem osebo, na katero je čustveno navezan in vsakodnevne družbe vrstnikov še ne potebuje.

LP

Pi-kica

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dilema glede vrtca
26.2.2006 15:13:52   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

jaz bi pa ga imela doma. Po moje otrok v obdobju do treh let potrebuje predvsem osebo, na katero je čustveno navezan in vsakodnevne družbe vrstnikov še ne potebuje.

LP

Pi-kica


Se strinjam. Če bi se le dalo, bi ga imela doma. Nekje pri 3 letih pa že "čutijo" potrebo po družbi - naš je celo sam odločil da bi šel v vrtec.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dilema glede vrtca
26.2.2006 16:10:57   
valči
Jaz pa se ne strinjam,da otrok do treh let rabi osebo zreven sebe,da se čustveno naveže.Vem po mojem primeru.
Miha sem dala v vrtec z  16. meseci in ko je padel not,je izredno užival in res se je zastopil z družbo v vrtcu.Videla sem,kako napreduje,reda se veliko bolj nauči,kot doma socializira se...Ko je zbolel,mnu je bilo kar hudo(okrog 2. leta)starosti.Sploh nazadnje,ko je bil v bolnici me je vsak dan vprašal,kdaj gre v vrtecauser posted image .Pa svoje sovrtičkarje pogreša,pa vzgojiteljice.Doma se mu ne moreš tako posvetiti,imaš kaj za postoriti,pa tečno mu postane,pa nagajat začne...V vrtcu pa so vzgojiteljice plačane zato,da se otrokom posvečajo,pa program imajo,pa družba,red,skoz se nekaj dogaja,je veliko bolj razgibano kot domauser posted image Ko pa prideš po njega pa se lahko pocartata in si napolnita baterije eden od drugega.Tako je vsaj pri nas,imam oba otroka v vrtcu in tudi,če bi imela možnost,da imam otroka doma,bi ga dala v vrtec.Pa tudi od otrokovega karakerja je veliko odvismo.

Po moje,bosta oba pridobila,če ga daš v vrtec-ti se boš učenju posvetila,otrok pa bo nekaj novega dožive,popoldne pa se bosta cartalauser posted image
Srečnouser posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dilema glede vrtca
27.2.2006 9:43:06   
maja24-2
Tudi jaz sem mela tak problem in smo se odločili da vstane z mano, no tako smo mislili da bo najbolje pa smo se zmotili tako da Lara šiba z 1.3 v vrtec in sem sploh srečno ker smo ga dobili. Otrok rabi spremembo in mislim da je vrtec idealen za to tudi kar se tiče komunikacije, igranja in nasploh otrokovega razvoja.
Skratka jaz sem se premislila in z 18 meseci se bova malo ločile tako da popravici povedano bom malo zadihala in se posvetila vsem po malem
Lp Maja

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dilema glede vrtca
27.2.2006 13:07:55   
corfu
Jaz sem našega dala v vrtec z enajstimi meseci. Moj user posted image  v vrtcu naravnost uživa, ko vidiš otroka kako z veseljem zjutraj zakoraka v igralnicouser posted image , kako objema svoje vrstnike se z njimi pogovarja v svojem jezikuuser posted image . Jaz sem definitivno za vrtec, pa kljub temu, da sem imela ppomisleke glede bolezni...Mislim, da če ga ne  bi dala, bi ga zelo prikrajšala.

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?