|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po laparoskopiji
13.3.2006 18:45:31   
Lana25
Živijo!

Tudi za mano je ta operacija. Mi je bilo malo hudo, no ne ravno hudo, bolj neprijetno. Predvsem lakota, britje pa klistir so mi bile malo neprijetne reči, user posted image  sem bolj sramežjive sorte. Pa tudi pogled na pokrpan trebušček, me je prvi trenutek malo razžalostil. So me pa presenetile prijazne sestre. Bi si pa želela, da bi mi malo več razložili kaj so mi porihtali med operacijo. Moja G. mi je povedala samo to, da so odstranili tumor in ciste, več pa bom izvedla za en mesec, ko pride izvid. Pa rekla je še, da se bove takrat zmenile za zdravljenje. Pa še to vam želim povedat vsem, ki vas še čaka ta poseg, po njem (najbrž zaradi infuzije) lulaš temno modro- zeleno. user posted image me je tako presenetila ta barva, da me skoraj kap.

Me pa zdaj močno boli leva bezgavka v dimljah, tako da komaj sedim. A je še katero to bolelo? Luknjici imam tudi na levi strani. Nasploh je leva stran pri meni cela kritična.
Sicer me je to že prej bolelo, ampak sem mislila, da bo zdaj prenehalo. Začne me bolet par dni po M in potem traja do sredine ciklusa. A je možno, da bi že nastajala nova cista?

Vsem en lep pozdravček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 10:40:04   
Anonimen
Lana25 ,Živjo!

Jst sem imela laparoskopijo 4 leta nazaj in me čaka še ena prihodnji mesecuser posted image !!Men je blo tud kr težko, prav boleče in nič prijetno...
Zbudila sem se kr v intenzivni sobi, ful dolgo časa je trajal poseg in kr ene komplikacije, v glavnem...groza!! Zdej me je še pa večja groza, ker grem še 1x!!
Tudi meni so prvič odstranili ciste in takrat se spomnim, da mi je moja G. rekla, da se ciste lahko zmeraj na novo pojavijo..tko, dauser posted image . Ni nujno, da te boli zaradi ciste, mene ni nikoli bolela prav cista oz. mi cista ni povzročala bolečin tko, da bi bilo najbolje da ti raje pokličeš svojo G.

Upam, da bo s teboj vse ok!user posted image

papa
poopsie


(odgovor članu Lana25)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 11:12:47   
Crnitulipan
Jezus punce,

zdaj me je pa še bolj strah laparoskopije.... ki me čaka konec meseca.....
Upam, da se javijo tudi tiste z bolj pozitivno izkušnjo. Vsekakor pa se po postopku javim in povem svojo zgodbo...
Čarna


(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 12:30:48   
JEŠA
Punce zdej je tudi meni slabo,.....

Poseg imam 27.3. in me je kar groza. Imam pa L jajcevod zamašen.  Po drugi strani pa upam, da ta vikend ne dobimuser posted image ....


Ma kaj ful boli?Šivi??????


LP JEŠA

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 13:28:52   
tinkamiška
O.K. bom pajst povedala, da pri meni pa ni bilo tako hudouser posted image

Januarja lani sem imela histero in laparoskpijo, poseg je trajal mislim, da dve uri, so mi pa odstranili zarastline in eno manjšo pregrado. En teden po posegu sem bila res bolj ali manj neubgljena po dveh tednih pa že čisto normalna. Brazgotinice(imela sem 5 luknjic) se skoraj ne vidijo več, no ena je itak bila v popku.

Tista modra tekočina, ki je v urinu je od zraka s katerim ti napolnijo trebušno votlino, da lažje opravijo poseg in zaradi tega te lahko boli tudi prsni koš, ko se ta izloča.

Bolečine niti niso tako hude, ker po posegu dobiš tudi sredstvo proti bolečinam. Ko pa te spustijo domov, moraš pa samo počivat.

Nič se bat, so še dosti hujši in bolj boleči posegi, tako, da kr pogumno!user posted image

No, pri meni je rezultat mala Iza, ki pridno raste.user posted image user posted image user posted image

Vam želim, da ob pri vas tudi takouser posted image user posted image user posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu JEŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 15:26:05   
Anonimen
joj kaj sem zdej naredila...nisem vas želela prestrašiti..jst sem imela res slabo izkušnjo kar pa ne pomeni, da je pri vseh tako.
Načelo je laparaskopija res čisto nezahteven poseg tako, da ne rabite tako skrbet. Pri meni so bile komplikacije in morda se  zaradi tega tako bojim.

Brez strahu in glavo pokonci(velja tudi zame)user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 16:33:19   
anabanana
Ma dajte no !!! Verjamem, da je imela katera slabo izkušnjo, vendar načeloma lpsc ni nič !!!! Operirana sem bila pred par meseci, tudi jaz moram iti še enkrat (endometrioza) pa me ni čisto nič strah.

1. dan - čiščenje to je: ne smeš nič jest, čim več pit in nafilajo te z odvajali, tako, da večino dneva preživiš na sekretu. Pobrila sem se valda sama doma, tako, da mi je bilo prihranjeno, pa tudi sestra je bila cela happy.
2. dan - lpsc, ko sem se zbudila je bolelo, pa mi je sestra šopnila en ketonalček in je bilo ok. Čez eno uro vstala za na wc, čez 2 uri žrla sendvič s pršutom.

Molim boga, da bi tudi v drugo šlo tako!!!!!


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po laparoskopiji
14.3.2006 16:34:02   
anabanana
P.S. Lulala sem rumenouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 8:25:41   
naja78
hojla.
zdaj vas bom pa še jaz popravla.matr ste hecne.user posted image

punce vse je odvisno od tega,kaj ti pri operaciji delajo.normalno je da malo boli,ni pa to bolečina,ki se je ne more prenesti.mislim da zob boli veliko bolj.
sicer pa če sestram rečeš za proti bolečinam,ti lepo dajo svečko v rito in kaj drugega pa že šibaš ko sneta skera.

šivi ne bolijo nič.opozarjam pa če ne odpadejo v roku 14 dni-največ,si jih poberite ali pa kar do zdravnice-splošne ker se radi zagnojijo.nujno.user posted image

zakaj lulate modro.???ni ne od plina ne od česa drugega,ampak med operacijo preverjajo(bom laično napisala)prehodnost jajcevodov in to modrilo ki ga skozi materični vrat spustijo not-podobno kot HSG,pokaže-obarvajo jajcevode,če so seveda prehodni.temu se reče hromohidrotubacija.polulaš pa ga zto,pa še to malo,ker ga gre verjetno nekaj v mehur.

saj pri carskem rezu tudi spustijo barvilo v mehur,da se obarva,da ga med op nebi fental po domače.in tudi tam se lula modro.

zdaj pa pamet v roke in ne se bat.za izvide pa čudno,pri nas v LJ jih dobimo ob odpustu domov v 2 izvodih.
odvisno je torej zakaj si bil operiran in kako zdravljenje se po njem pričakuje.
punce ponavljam nič bat.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 10:06:57   
bebi
Punce ni tako hudo. Na tej povezavi: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=625961&mpage=1&key=mano%2CHSG%2CHSC%2CLSK&#647808  si preberite mojo pot do user posted image . Sedaj sem vesela srečka user posted image  v 20. tednu. Zanosila sem en mesec po operaciji. Sem že zdavnaj pozabila na tisto težko pot do zanositve. Ne opubat, strah dajte stran in pogumno stopajte na poti do vaših user posted image .

Srečno user posted image

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 14:58:08   
Crnitulipan
Hvala vam punce za vzpodbudne besede... Me je že precej manj strah...Verjetno je postoperativna faza res odvisna od popravkov, ki so jih med samo operacijo izvedli...

In, če so ene preživele bomo tudi ostale...a, ne?
Pozdravček vsem!
Čarna

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 16:37:46   
Lana25
Saj tudi mene ni bolelo tisti dan po operaciji, no vsaj nič bolj kot me pri M na začetku. Tak, da se laparoskopije več ne bi bala, če bi morala slučajn še enkrat it. Me pa zdaj - 4 dan po - boli bezgavka - leva v dimljah. A s tem pa nobena ni imela težav? Malo me to skrbi, ker mi je G rekla, da so mi odstranili tumor. Pregled pa mam komaj za mesec dni, ker šele takrat pridejo izvidi. 

Še en lep pozdravček! 

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 16:39:25   
tinkamiška
o naja, a zato sem lula modrouser posted image , no meni je ena sestra rekla, da zardi plina, po vsej verjetnosti sem jo pa tudi kaj narobe razulemlauser posted image

no, v glavnem, res ni tako hudo in če si še korak bliže svojiuser posted image , pa še toliko boljšeuser posted image

no pa srečno vsem!user posted image

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 18:21:31   
emaa
Punce nič bat, mene ni po laparo nič bolelo, sem še sestre spraševla kdaj me mora začet bolet. So pa tiste, ki jih je bolelo, takoj kaj dobile proti bolečinam (v zmernih dozah, se razume). Kakšne barve je bil urin ne vem ker so me katerizirali, ker mi je mišica zaspala, pa sama nisem mogla na WC čeprav me je tiščalo. Sem pa dobila vrč, verjeno, da se preveri, da ni kaj krvi vmes. Trebuh je sicer občutljiv še nekaj časa, drugače pa ni sile. Pa šive le odstranit, če sami ne odpadejo, ker rata rdeče, kaj je pa pozneje ne vem, moji niso po enem tednu ven padli, pa sem šla po 14 dneh do zdravnice pa so mi jih ven pobrali.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Po laparoskopiji
15.3.2006 22:03:16   
ona78
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Ma dajte no !!! Verjamem, da je imela katera slabo izkušnjo, vendar načeloma lpsc ni nič !!!! Operirana sem bila pred par meseci, tudi jaz moram iti še enkrat (endometrioza) pa me ni čisto nič strah.

1. dan - čiščenje to je: ne smeš nič jest, čim več pit in nafilajo te z odvajali, tako, da večino dneva preživiš na sekretu. Pobrila sem se valda sama doma, tako, da mi je bilo prihranjeno, pa tudi sestra je bila cela happy.
2. dan - lpsc, ko sem se zbudila je bolelo, pa mi je sestra šopnila en ketonalček in je bilo ok. Čez eno uro vstala za na wc, čez 2 uri žrla sendvič s pršutom.

Molim boga, da bi tudi v drugo šlo tako!!!!!



Čau ANABANANA,

a mi lahko prosim poveš zakaj greš ponovno na laparo?? Tudi meni so pred 2 meseci odkrili endometriozo, ampak nič ni bilo govora, da bi poseg ponovili??

Hvala za tvoj odgovor!!
PS: za vse ki vas poseg še čaka - ni panike, bolečina kmalu mine!! user posted image


_____________________________

Srečno za tisto srečo, ki nekje čaka nate, za drobno in malo večjo, ki zaboli ko trči vate.

Srečno, za tisoč srečic, srečenosnih svetlih kometov,
za bližnje srečanje z nami, v orbitah srečnih planetov!!!

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Po laparoskopiji
16.3.2006 16:38:32   
anabanana
Ciao Ona78,
Imam zelo zajuser posted image endometriozo oz. zelo razširjeno, v trebuhu sem imela že vse zraščeno (npr. črevo na trebušno steno in take...) V glavnem, predvidevam, da imaš ti kakšno milejšo obliko iste bolezni. Pri moji so se kar zgrozili.user posted image
No po terapiji z zdravili je pri meni potrebno ponovno pogledati kakšno je stanje, pa neke mikrokirurške popravke opravit, ker baje mi je od vseh teh zarastlin ostalo ogromno brazgotinic.

Ona 78, kako je pri tebi z plodnostjo, kaj ti pravijo?

Jaz še nisem poskušala, si pa želim, grem pa direkt po operaciji na čakalno za IVF, potem veš da je kriza.

Želim ti več sreče kot jo imam sama pa oglasi se še kajuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu ona78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Po laparoskopiji
16.3.2006 20:55:02   
ona78
Čau Ana,
meni G ni rekel da bi bilo to kej zelo strašnega, razen tega, da določen % žensk z endometriozo nikoli ne zanosi user posted image !!?? Mi zaenkrat poskušamo še na naraven način; jemljem klomifen in prometrium.
H kateremu G pa ti hodiš, jaz sem v PO!?

Želim ti vso srečo in naj ti že v prvo na IVFju uspe!!

user posted image


_____________________________

Srečno za tisto srečo, ki nekje čaka nate, za drobno in malo večjo, ki zaboli ko trči vate.

Srečno, za tisoč srečic, srečenosnih svetlih kometov,
za bližnje srečanje z nami, v orbitah srečnih planetov!!!

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Po laparoskopiji
17.3.2006 12:05:30   
anabanana
Ona78, jaz sem pri Ravnikarju v Izoli in sem extra zadovoljna. Mislim, da bom tudi jaz dobila klomifen za tisto obdobje ko bom čakala na IVF.

V glavnem držim pesti zate, da rata takojuser posted image user posted image user posted image , pa navijaj še ti zame, ker mi ,ne glede na vse, veselo poizkušamouser posted image user posted image user posted image
Če hočeš mi piši kaj na zasebno, da vem kako gre moji sotrpinki in sokrajanki.user posted image



_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu ona78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?