|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klomifen in neredne menstruacije
13.3.2006 9:55:45   
Anonimen
Klomifen in neredne menstruacije

Pozdravljene,

Sem nova na forumu in vidim, da imate kar podobne izkušnje kot jaz. Zdravnik mi je predpisal Klomifen in čez tri dni začnem z jemanjem. Zanima pa me, če je katera izmed vas imela probleme z nerednimi menstruacijami. Jaz imam namreč blazno neredne. pred kratkim pa sem nehala s tabletami in se mi zadeva ni nič kaj uredila.

Hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
13.3.2006 16:14:44   
birbi
Živjo,
tudi jaz sem imela težave z nerednimi menstruacijami, zato sem začela jesti Diane (cca. 4 leta).Tabletke so mi urejale ciklus, dokler se nisem odločila, da jih neham jesti. Težave so zopet nastale, vendar mi ginekologinja ni nič drugega rekla, kot to, da imam lene jajčnike in da so tabletke potrebne, da mi urejajo cikluse. Diane ne jem že več kot eno leto. Zdaj bi rada zanosila, vendar nama ne rata in ne ratauser posted image  . Ginekologinja je tudi meni predpisala Klomifen, zdaj že 2 meseca jem po 2 tabletki ( 5. - 9. dan), v kombinaciji z Cyclo-proginovo. Kako je pa tebi predpisal?

Pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
13.3.2006 19:31:07   
Massa26
LP

Tudi jaz sem imela oz. imam neredne M. Tisti ciklus, ko sem na klomifenu, sicer M pride okrog 30. dne, drugače pa tudi tja do 45ga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
13.3.2006 19:54:04   
sasabela
Jaz sem sedaj prvi mesec na klomifenu in imam tud ful neredno user posted image , pa zdej sploh ne vem...a bo prišla user posted image na 30. al 35 al 40 al ker dan. Drugač sem pa dobila 3 škatlice klomifena, prav tako moram vzeti 2 na 5.-9. dan ciklusa. Kaj bo pa sedaj pa še ne vem...upam na najbolš

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 9:05:10   
barby113
Hvala za odgovore,

Ja tudi meni je G. predpisal 2 tableti od 5-9dne. Pojutrišnem začnem - prvič. Ne vem upam na najboljše ampak sploh ne vem če bom vedla, kdaj imam ovulacijo.  Kako pa bo z menstruacijo pa nimam pojma. 
Zanima pa me tudi, če je kateri uspelo zanosit na tak način mislim s klomifenom kljub nerednim menstruacijam in po kolikem času?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 9:41:16   
Massa26
Oj,

če bo klomifen pri tebi deloval v smislu, da bo sprožil O, bo ta nekje od 5-10. dne po zadnji tableti, najverjetneje 7. dan. Tako vsaj piše v navodilih. Če ti bo klomifen sprožil O in je bil vzrok za nezanositev prav v tem, da nisi imela O, imaš dobre šanse, da zanosiš. Čimveč user posted image  v tistih dneh. Če ti bo klomifen sprožil O, potem siceršnje neredne M nimajo veze. Pri meni je pa tako, da zanosila sicer še nisem, imam pa po klomifenu M na okrog 30 dni, to pomeni, da najbrž O vseeno imam (ker M pride na 12-16 dan po O), ampak se pač ne prime.

Verjetno pa boš O tudi čutila. Jaz čutim tako ˝težo˝ v spodnjem delu trebuha pa vse je nekako občutljivo, da se moram še vsesti počasi.

(odgovor članu barby113)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 10:27:01   
birbi
Živjo Maša,
dej povej mi, a mogoče veš koliko časa se naj bi Klomifen sploh lahko jedeluser posted image ? Jest sm na Klomifenu že približno pol leta, pa še vedno ničuser posted image . Dva meseca že jem pa po 2 tabletki.

Hvala za odgovor

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 10:44:06   
Massa26
Oj,

baje da nekje do pol leta, potem naj bi bila pavza. Ker ima tudi negativne stranske učinke, na primer tanjša maternično sluznico in s tem ogroža vgnezditev.. tako nekako. Ampak jaz sem ga najprej jemala 4 mesece po eno tabletko in potem še štiri mesece po pol tabletke. A HSG in spermiogram sta naredila? Ali imaš pco? Po moje, če G vidi, da je problem v odsotnosti O, potem kar še malo podaljšujejo zdravljenje s klomifenom, ker je vseeno manj invazivno in predvsem cenejše kot npr. laparoskopija, ki je naslednja stopnička. Čeprav mislim, da laparoskopija celo manj ˝škoduje˝ kot dolgotrajno jemanje klomifena.

Kaj pa vem.

(odgovor članu birbi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 11:11:12   
birbi
Hojla, 
moja G je tok čudna, sem že misila menjati, pa ne vem zakaj je nisem. Ona meni ni rekla dobesedno da imam policistične jajčnike, na UZ mi je pokazala sliko da so okrog eni krogci, in po tem sem sklepala da so PC. Njen odgovor je bil da imam lene jajčnike, in bo malo težav pri zanositvi. Ja, moj je šel na testiranje plodnosti, pa mava komaj maja datum da povejo a je cool al ne. Kaj pa je to HSG? Za stranske učinke Klomifena sem prebrala v navodilih, zaenkrat niso tako moteči, malo napihnjen trebuh, bolečine v spodnjem delu trebuha pri spolnem odnosu. Moti me samo to, ker ne uživam več pri user posted image kot prej, ker mi je zdaj prvo da zanosim. Pa še en udarec sem doživela, ko mi je najboljša frendica rekla, da je noseča. Men se je kar srce ustavilo. Ne vem, če je sploh normalno ko takole reagiram. Občutljiva sem ful.

Čav

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 11:45:56   
sasabela
Birbi pr men je blo tud tako...mi je kolegica rekla, da je zanosila in to čisto po naključju...kar rdeča sem ratale ke v glavo....midva se pa trudiva pa nič....in mi je sedaj tud samo to važno, da zanosim...katastrofa...
Jaz sem zadnjo tableto klomifena pojedla 27.2., a je možno, da so se šele sedaj pojavili stranski učinki...ker zdej me že dva dni ful bolijo prsi...čeprav če se jih dotaknim, niso nič občutljive, tako da noseča sigurno nisem, pa ful me neki špila v jajčnikih....sedaj še to ne vem več a je to PMS, a so stranski učinki...a kaj je to....sama sebi si grem na živce...

(odgovor članu birbi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 13:28:17   
birbi
Saša,
jest sem svoji G povedala, da sem imela tri dni zapored med user posted image močne bolečine v spodnjem delu trebuha in je rekla, da je to normalno - kot da se je začelo nekaj dogajati. Praviš, da si vzela zadnjo 28.2. - mogoče pa je to vzrok. Seznani jo. Katero G pa imaš? V LJ?

Čav

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
14.3.2006 15:59:13   
Massa26
O HSGju si preberi v opisu preiskav na vrhu tega podforuma. Ja, meni je tudi moja G rekla, da imam zaspane jajčnike, dr. Reš pa, da imam pco.

Če mene vprašaš je čidt normalno, da ne moremo tok uživat v seksu in tudi, da smo občutljive na noseče prijateljice. Saj ni to, da njej ne bi privoščila, ampak dokler nisem noseča, se poskušam usmerit v druge stvari in mi je pogovarjanje o nosečnosti in dojenčkih bolj kot ne muka. Če sem grda zato, pa naj bom. user posted image

(odgovor članu birbi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
19.3.2006 19:59:25   
rusmira
pozdravljene,trenutno sam gor nova jaz tud mam enake probleme glede neredne  Muser posted image ,skratka mam M vsakih dva meseca al pa manj, tak je od gdaj pomnim,jemala sem tud KT  diana 35  6 mesecov, za tisti cajt ko se jih jela sem mela redno,pol pa nic ista pesem.....stvar je v tem da hocem zanosit in do zdaj se nisma posuksila....kolk vidim da je dost takih primerov,rada bi vprasala ce je sploh keri uspelo zanositi in roditiuser posted image     tri leta nejemljem nobenih tablet tak da nevem,z mozem sma poskusila  ampak se nemorem izvedet al je kaj ratalo al ne. lp zelim vama vso sreco in da cim prej se vama uresniciuser posted image  lp

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
19.3.2006 23:15:48   
Anonimen
user posted image  vse se bo uredilo samo glavo kar pokonci in srecnouser posted image

(odgovor članu rusmira)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Klomifen in neredne menstruacije
20.3.2006 12:05:49   
barby113
Evo danes je zadnji dan Klomifena. Potem bomo pa vidli, če bo žez cca 7 dni kaj ratalo.
Zanima pa me, kdaj ste ve dobile stranske učinke? Že na začetku jemanja ali komaj v času ovulacije?

L.P.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?