|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
6.4.2006 17:34:11   
fižolček
Pozdravljene!

Veliko prebiram vaše pogovre, zdaj pa vam tudi prvič pišem, ker ne vem kako naprej. Imam 18 mesecev staro hčerko, ki ponoči noče spati user posted image . Spat jo spraviva okoli 21-ih, tako da okoli 21.30 zaspi. Do 24-ih spi, potem pa se začne "akcija". Prebuja se vsakih 5-10min. Ne pomaga duda, ne čaj ali mleko. Tudi če kdo od naju spi zraven nje, se prebuja in joče. To lahko traja tudi vso noč. Le 1x ali 2x na teden nam uspe spati, da se zbudi "le" 3-5x. Zjutraj je budna okoli 7-ih. Čez dan spi med 12. in 14. Pa tudi če čez dan nič ne spi (smo jo poskušali držati pokonci), je ponoči enako. Z možem sva že oba utrujena od neprespanih noči. Oktobra pričakujemo novega člana družine user posted image  in me je prav strah, kako bo takrat, če še vedno ne bo spala.

Prosim za kakršen koli nasvet.

Hvala in lep dan vsem. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
6.4.2006 18:25:33   
BokiMB
Ali punčka spi v svoji sobi?

Ali zvečer zaspi sama?

Kaj narediš takrat, ko se ponoči začne prebujat? Jo pustiš pri miru, jo miriš, skušaš uspavat nazaj ali kako?

Povej, pa bomo pomagali s kakšnim nasvetom...

(odgovor članu fižolček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
6.4.2006 19:59:58   
ona
Verjetno so kakšni zobki ali kaj?
naša ima tudi podobne dneve in potem ko vidim,da je čez dan sitna,ji dam pred spanjem eno žlico sirupa calpol za bolečine in potem spi celo noč brez problema.To se pa dogaja,ko ji rastejo zobki in traja nekaj dni!

(odgovor članu fižolček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
6.4.2006 20:11:39   
Marogica
Kot vedno napišem, kar se nočnega spanja tiče, ni "humane" metode. Ali boste neprespani še naprej, ali pa jo boste pustili nekaj noči jokati. To je to. Se sliši kruto, kruto pa je tudi to, da sta vidva njabrž že 18 mesecev  neprespana. Zelo kruto.
Jaz sem tako naredila, vendar sta bila oba otroka stara nekje med 5 in 6 meseci. Zato je trajala ta metoda krajši čas(prvi dan 30 min, drugi dan ca 15, tretji dan 5 min).
Kaj ti hočem s tem povedati? Ne obupaj, ko se bo drla kot jesihar in to mogoče eno uro skupaj. Ker se bo. Meni je bilo zelo grozno, vendar nisem popustila in sva se oba z možem drug drugega tolažila, da nisva šla v sobo k otroku. Se je izplačalo. Po 3 dneh smo vsi spali in še vedno spimo celo noč.
Samo naspana mama, je lahko tudi aktivna mama.
To so moje izkušnje in moj nasvet.

p.s. pa dobrodošla in piši še kaj...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu fižolček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
7.4.2006 9:59:06   
fižolček
Hčerka že od rojstva spi v svoji postelji. Pri 14 mesecih sva jo dala iz kinderpeta v veliko posteljo in v svojo sobico, ker prej pač nismo imeli te možnosti. Pa saj tudi prej, ko smo bili skupaj v sobi ni spala nič bolje. Pravzaprav nikoli ni spala cele noči, tudi ko je bila dojenček. Vendar me takrat to še ni tako motilo. Zdaj pa smo res že vsi utrujeni.

Tudi zobki niso, ker ima zunaj že 16 zobkov, zdaj čakamo samo še na petke, ki pa baje niso tako hitre.

Zvečer gre spati z njo mož. S pomočjo flaške čaja in pesmic zaspi v svoji postelji. Ponoči ko se zbudi, ji dava flaško čaja, včasih tudi mleko (1x na noč), potem še dudo in za 5-10min je tiho. Potem se začne vse od znova. Nosima je ne, ker je že težka. Tudi k nama v posteljo je nikoli nisva dajala.

Upam, da bo zdaj lažje razumljivo kaj prestajamo.

Verjetno bomo res morala izbrati "kruto taktiko" kot je predlagala Marogica, ampak se je treba prepričati, da to ni nič slabega. Vam sporočim, če bo kaj uspeha.

Hvala in lep dan.user posted image

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
7.4.2006 14:00:58   
krauca
Pri nas je bilo dolgo časa zelo podobno (mali ima zdaj 16 mesecev), le s to razliko da je zaspal le z dojenjem (n-krat na noč). Dokler nisem mogla več in sem ga začela ponoči jemati k nama v posteljo. Poleg tega je spalnica diskretno osvetljena, tako da ko se zbudi naju vidi ob sebi. Nekaj časa je trajalo, večkrat je tudi jokal  (seveda sem kmalu popustila in dojila ....), zdaj pa zadnje dni opažam, da veliko bolje  spi & če  se zbudi tudi sam nazaj zaspi. Zelo mu je pomembno, da se naju dotika (če res ne more zaspati ga tudi božava dokler ne zaspi), saj se očitno le tako počuti varno. Z zbujanja (& dojenja) na 2 uri smo prišli na zbujanje 2x na noč (zaspi z dojenjem, položim ga v njegovo posteljico, ko pa se prvič zbudi , ga prestavim k nama) in dojenja max. 1x ponoči (1x pa je že zjutraj okrog 6-ih).

Mogoče jo je pa strah ko se zbudi in je sama. Nato je pa že spočita in ko vidi da vaju ni se zbuja non-stop. Poskusi s spanjem v isti sobi (če gre) - seveda počakaj da se na to navadi, da bo vedla, da lahko računa na to, da je pri vaju.

Ne vem, pri nas je to delovalo, sprobala sem pa res VSE (razen krute metode, ker je z možem enostavno nisva prenesla).

Pa srečno.

(odgovor članu fižolček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
7.4.2006 16:48:16   
Anol
Živ,

Moram rečt, da se popolnoma strinjam z Marigico, tudi mi smo začeli  s tako metodo dokaj zgodaj, takoj ko je bilo očitno da izsiljuje. Res se ti srce para, ko ga slišiš kako joka, samo moraš misliti tudi nase, ker če ti ne boš spočita, tud otrok ne bo drugačen, kot razdražen. Naš Ažbe gre spat ponavadi ob 20h, če ni še čisto zaspan, mu dava knjigico in se ob gledanju očitno sam uspava. Ravno včeraj sem mislila, da bi mu prebrala pravljico, pa mi je samo vzel knjigo iz rok dal lubčka in pa-pa in zaspal sam čisto brez joka. Drugače pa se zjutraj zelo rad pocarklja pri nama v postelji, ampak to je po 7uri zjutraj.
Želim vam veliko uspeha in prespanih noči.

Anol

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
8.4.2006 20:06:27   
BokiMB
Vidim tri probleme - ko zaspi, je z njo ati, ponoči jo hranite (mleko), skušate jo uspavati nazaj.

Na kratko bi se rešitev glasila:
-zaspi naj sama
-flaško mleka ponoči črtajte
-ko ponoči joka, ne it takoj k njej. Šele če dalj časa joka, pojdite k njej in jo skušajte potolažit samo z besedami.  Flaško čaja in dudo pa naj ima na dosegu roke, da si ju lahko vzame sama.

Imam še milijon nasvetov za spanje, pa zdaj ne utegnem vsega pisat.

V glavnem - skrajni čas je, da se nauči spati!

< Sporočilo je popravil puncica -- 8.4.2006 20:15:26 >

(odgovor članu fižolček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
8.4.2006 20:49:10   
Gina
Otroka moraš naučiti spati, ker če se cele noči prebuja, je dete neprespano in sitno, pa tudi ti si enako. To zbujanje ni ok za nikogar. Pri nas je bilo enako, pa je imela mene zraven, pa flašo in dudo, pa se je zbujala 30x na noč....dokler se mi ni en dan utrgalo. In od takrat naprej je po eni noči joka in stoka, spala čisto vsako noč. Jaz sem bila taka trapa, da sem imela tako dolgo lajtngo, da nisem tega prej naredila. Škodila sem vsem, tako njej, kot sebi. A veš, ko bo večja, bo tudi hotela gledat tv pozno ponoči, pa jokala, pa stokala, pa prosila...pa boš vedela, da tega ne sme in ne bo debate. Pri spanju je enako.

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
8.4.2006 21:38:40   
Anonimen
no js ti  bom pa povedala našo zgodbo. tisa je stara 20 mesecov, še vedno spimo skupaj v eni sobi, ker druge možnosti nimamo. čez cca 3 tedne se nam pridruži še en član. tisa ni bla nikol problematična v smislu da bi se drla cele noči, nikol pa ni spala celo noč ampak je pila ponoči vsaj 1x mleko in pol zaspala nazaj. in pol se je pri cca 18 mescih začelo jokanje, ni več zaspala nazaj in ker sem jo po kakih dveh tednih mela povn kufr sem v obupu ker nisem vedla več kaj nej nardim rekla zdej te bom pa pustila jokat v svoji postelji kjer je vedno spala, mleko bomo ukinil in basta. rezultat tega je bil da ni spala ne več ne bolje ampak je pristala v najini postelji! res pa je da smo pri 19. mesecih imel še cepljenje na katero je imela reakcijo. in od tega cepljenja ko sva jo tut tisto noč in še eno pol ko nisva vedla da ji sploh kej je pustila jokat je postala popolnoma drug človek. prej nikol ni mogla ali sploh hotla spat pri nama, nikol se ni crklala, zdej pa kr naenkrat v najini postelji, in popoln obup ko sem jo hotla dat v njeno posteljo. in zgodba je bla končana. kupila sva ji tavelko posteljo in jo dala med najino posteljo in steno, tako da imamo eno veliko ležišče. zdaj spi tko tko. vsaj gužvamo se ne! mleko še vedno pije. in ji ga ne mislm ukint dokler sama ne bo dozorela v tem smislu, kukr je ne mislm na silo odvajat od plenice, dude in tako dalje. kako noč prespi kako pa je akcija. no prejšn teden pa je dobila še neko alergijo za katero noben ne ve zakaj se gre. in ker mam res vsega tega poln kufer smo šli včer k homeopatu. no povedal mi je da je vse kar se nam zdej hudega dogaja predvsem odziv na cepljenje in da ta cepljenja nardijo več slabega kot dobrega, da po cepljenih kr naenkrat velik otrok postane alergikov prej pa ni blo s tem nikol problemo, kot se je zgodl pr ns in da nej se jih v bodoče raje izognemo. dobila je zdravila in povedal je da more po njih zgint alergija, očistilo se ji bo telo in tut spat more začet normalno!
ampak neglede na cepljenje, ki pri vas vrjetno ima veze bi js tamalo raj pelala k homeopatu predno bi začela z neko prisilno vzgojo. nikol ne veš kaj je z njo narobe da se ji to dogaja..ni mus da je trma! sej lahko da bi pri vas delovala, ampak otroci so tako različni, da nikol ne veš kako bo na to reagirala. naša je na tak način odreagirala da mi je za vsak moment k sem jo pustila samo, jokajočo in trpečo žov kukr mam las na glavi..sej pravm ne poznam tvojga otroka, mogoče bo pa pri njej učinkovita tudi ta metoda.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
8.4.2006 23:23:42   
Gina
Lara, pri nas ni bila nobena trma. Otrok ni znal spat. Ona je spala ves čas pri meni, nobene ljubezni ji ni manjkalo, pa tudi je nisem stran podila, ko sem hotela, da spi celo noč, ker sem pač tak tip, da ponoči rabi samo 20cm placa, pa mu je dovolj, premikam se pa tudi ne kaj dosti, pa še stiskam se rada h komu. Samo enostavno nisem ji hotela dati ne flaše ne dude, ne nič drugega, kot svojo prisotnost in božanje. Pa ni hotela, hotela je vse v kompletu. In v takem primeru pustiti otroka jokat, ko je sam bogi in ne zna spat, pa ko po eni sami noči spi od takrat naprej vse življenje, res ne vem, česa bi mi bilo žal? Jaz menim, da jih je več takih primerkov, ki ne znajo spati, kot hočemo priznat. Jaz nisem govorila o tem, da bi moral človek zapustit otroka. Govorila sem o tem, da nespanje škodi tudi otroku, ne le staršu. In jaz si zamerim, ker sem prej podlegla vsesplošnemu pritisku, velikih občutkov krivde, ki so mi jih zbujale druge mamice, ko so me svarile, naj tega nikar ne naredim, ker bo otrok bogi in meni bo žal....pa še sama sem imela guilt trip že kar tako, ker sem take sorte, da so mi otroci na prvem mestu...Je pa res, da je bilo to nespanje 3 leta noč za nočjo za nočjo 30x na noč se zbuditi nekaj najhujšega, kar me je sploh v življenju doletelo. Najbrž se ne more čisto poistovetiti nihče, ki tega ni doživljal toliko časa, pa ki še sam ni take sorte, da mora spati v enem kosu in da ni sposoben spati podnevi, da bi kaj notri prinesel. In jaz še danes nisem šla čez to fizično mučenje čez v svoji psihi. In zato tudi ne morem razumeti, kako sem bila lahko tako trapasta, da sem se pustila maltretirat od lastnega otroka zaradi vzbujanj občutkov krivde od okolice. Zdelo se mi je,da bo otrok trpel, nisem pa bila sposobna videti, da otroka ravno tako trpi, če ga ne naučim, da bo znal spati, niti se nisem dovolj cenila očitno, da bi precenila, da sem jaz ravno toliko pomembna, kot moj otrok. Ja, ko je čisto majhen res rabi dojenje ponoči, pa če ga kaj boli ali če ima travme tudi, v normalnih razmerah pa prav gotovo ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
9.4.2006 7:55:56   
Anonimen
ja gina sej se strinjam. in pravim če otroku to ustreza super, samo naši ni. in js tut ne morm spat z njo v postelji, ker rabim en meter za spanje ne 20 cm in tudi stiskat se ne morem. tako da zame taka rešitev ni bla opcija!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Na pomoč-spanje pri 18 mesecih!
11.4.2006 15:14:03   
fižolček
Punce najlepša hvala za vse nasvete. Z možem se še nisva odločila, kaj bova naredila. Verjetno pa jo bova res morala pustiti kako noč jokati. Moram pa povedati, da smo zdaj štiri dni spali skoraj celo noč (zbudila se je "le" 3-4x). user posted image  Zdaj pa je dva dni spet zelo aktivna. Tudi mleka ji zdaj par dni že nisva dajala, pa je bilo kako noč v redu, spet drugo ne. 24. aprila imamo posvetovalnico, bom vprašala še zdravnico , če ima kak nasvet.

Hvala še enkrat. Zdaj vidim, da nismo edini in to mi je v veliko tolažbo. Se še oglasim kaj.

Lep dan vsem.

(odgovor članu fižolček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?