|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 13:41:45   
metaa
Zanima me, koliko ur skupaj spijo vaši dojenčki, ki so samo dojeni ponoči. A kateri prespi celo noč oz. kdaj približno spijo vsaj nekaj ur skupaj (več kot 3). Moja je stara 1 mesec, razmišljam pa, da bi si čez nekaj časa (zdej je še res premajhna) za zadnji obrok pred spanjem mleko iztisnila, da bi res fajn jedla. To se mi zdi praktično tudi zato, da jo odvadim, da zaspi na prsih, ker počasi bom začela izvajati "nočni obred" in jo tako navajat, da sama zaspi.
Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 13:47:01   
TONČI.
Za red delat ponoč je še malo prezgodaj. Mojemu se je zgodilo pri dobrih 6 tednih da je spal 10 ur skupaj. Ponavadi se je pa zbudil enkrat na noč. To se kdaj zgodi tudi sedaj, ko je mleko v prahu. Kdaj spi celo noč (19 - 7), kdaj pa ne. Otroci so ponoči velikokrat žejni.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 14:30:01   
asso
Res je malo prezgodi za delat red ponoči. Najbolje boste bili vsi, če ga boš tudi ponoči podojila kadar bo hotel in oba zaspala nazaj. Ker, če boš delala "red" ga navajala, da sam zaspi (on bo pa lačen) ne bo spal ne on ne ti in bo samo še slabše.

Pač moje mnenje. No mi smo se na začetku zbujali nekje na 3 ure tudi ponoči za dojenje (prvo rundo spanja je morda prespala v kosu 5-6 ur), ampak zelo različno. Pri 4 mesecih so bila obdobja, ko se je dojila včasih tudi na 2 uri.
Jaz sem ugotovila, da je najbolje, da jo podojim in obe lepo spimo naprej.
Nočno dojenje se je zaključlo nekje pri 9-10 mesecih. Postopoma se je iz več krat na noč spremenilo na 2x noč, na koncu 1x na noč in nato Na prespano celo noč - nekje pri 10 mesecih. No kakšno noč vmes je še vedno rabila.
Tudi, ko smo pri enem letu prešaltali na flašo, je kakšno noč pomagala za zaspat flaša (če se je slučajno prebudila z jokom in ni sama zaspala nazaj).

No, to je moje mnenje in moje izkušnje. Jaz je nisem nikoli pustila jokati več kot 15 minut, ker je bilo samo slabše. Včasih je po par minutah joka tudi brez zize zaspala nazaj.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 17:28:17   
tina104
Naš Aljaž je mislim, da pri kakem mesecu ali dveh spal tudi po 4 ali 4,5 ur skupaj, redko 6, do sedaj se je mislim, da 1x zgodilo, da je spal 6 ur skupaj. Pa sem mu dala za večerno obrok že tudi moje mleko z riževo kašico - pri 6 mesecih, pa ni to nič podaljšalo njegovega spanja. Mogoče bo pri tebi drugače, ne vem. Je pa res kar zgodaj za uvajanje kakega reda.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 19:44:30   
eya
Sem še čisto sveža mamica, naš malček še nima dveh tednov, pa imamo že par problemov, če bo imela katera kak nasvet, se priporočam.
Malček se po večernem obroku običajno zbudi po treh urah, ko pa se podojiva, ga dam v posteljico, a noče zaspati in začne jokat, čeprav mi na dojki običajno zaspi. In se potem prenašamo, previjamo, pa spet jemo, tudi po tri ure, kar je seveda zelo naporno. In isto je bilo tudi danes popoldan-zaspi v naročju ali v najini postelji, ko ga prestaviva, pa spet jok.
Kak nasvet? Bo bolje? Ker imam podočnjake že do brade...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.4.2006 19:44:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
12.4.2006 19:46:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 20:04:30   
Marogica
Pri mojima obema je bilo tako, da prve 3 mesece nisem niti razmišljala o kakšenm redu v zvezi s spanjem in/ali dojenjem. Dojili smo se na 2,3 včasih tudi na 1,5 ure podnevi in ponoči. NAto se je to "stanje" malo umirilo in sta začela spati nekje od 22-4 ure, pa še to ne vedno.
Tako, da ne prehitevaj, ker ne bo nič pomagalo. DOjenčkov želodček je tako majhen, da lahko na enkrat konzumira mleka za ca 3, max. 4 ure. Pa lahko delaš kaj hočeš. Torej še malo počakaj, saj se bo samo po sebi uredilo.
p.s. zelo redke in srečne so tiste mamice, ki že od začetka prespijo po 4-5 ur skupaj.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 20:06:13   
SašaR
Naša je stara sedem tednov in imamo kar dober ritem spanja ponoči. Ponavadi se podojiva tik pred spanjem (21.30 - 22.00) in spi. Potem se zbudi nekje med 2. in 4. uro ko se spet podojiva in spi potem do 8. ure. Čez dan se dojiva na 2-3 ure pod večer pa pogosteje, ker mi zmanjkuje mleka.

Se je pa že zgodilo kar nekajkrat da smo spali od desete ure pa do petih ali šestih zjutrauser posted image  

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje in spanje ponoči
12.4.2006 20:10:18   
petra.horzi
moj je do drugega meseca 2x spal 5 ur skupaj, pol je blo obdobje ene dva tedna k je jedu na 1-2uri, zdej se pas počasi umirja vse skupaj in zvečer ponavadi po večernem obroku zaspi za 3-4ure (zadnje par dni kar po 4), pol se dojiva, pa spet 2-4ure, pa še enkrat tko, pol je pa ponavadi okol 5,6 zjutri budn ene 2 uri, pol pa še do desetih potegne, pol je pa zlo dolg budn tud več ur hkrati
pa čez dan se zdej tud dojiva na 2-3ure

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje in spanje ponoči
13.4.2006 9:27:23   
tina104
eya, pri nas je bilo tudi tako, da ko smo ga dali v njegovo posteljico, se je zbudil in ni hotel zaspat, pa smo ponavljali postopek nonstop. V glavnem nekje po 2 mesecih mi je prekipelo, mojemu dragemu še prej in sem ga vzeela v svojo posteljo, pa zadj pač spi pri nama. Spi veliko bolje, jaz pa itak, se popolnoma naspim, četudi se veliko krat zbudi ponoči. Ni mi treba vstat in ko se mali priklopi, že dremam dalje. Sem bila ful proti skupnemu spanju, zdaj pa mi je tako všeč.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Splav - da ali ne?
metimenka

Ali bi oz. si že naredila splav?

Lahko da bi ga naredila, a ga še nisem. (19%)

Da, sem ga že naredila. (14%)

Da, več kot enkrat. (2%)

Da, več kot trikrat. (1%)

Nikoli ga ne bi naredila. (45%)

Drugo. (19%)


Število vseh glasov: 623

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!