|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boleče bradavice
15.4.2006 16:26:32   
katerina
pozdravljene!
imam 12 dni starega fantka, ki se polno doji. mleka je dovolj, mali ima dober sesalni refleks, ponudba in povpraševanje se še malo usklajujeta, ampak je vedno bolje.
problem je v mojih bradavicah. z levo še nekako gre, desna pa me boli ko hudič! to traja že par dni in namesto, da bi šlo na bolje, je vsakič huje. razpokane bradavice niso, le rdeče in boleče. ko se mali prisesa, mi gre od bolečin dejansko na jok. boleča je bila tudi druga, vendar je zdaj uredu, z desno pa je vse huje. po vsakem podoju se namažem z bepantenom. kaj naj še storim? saj vem, da to spada zraven, da bradavice zmeraj bolijo, dokler se ne navadijo, ampak punce, povejte mi, koliko časa to ponavadi traja?!? kaj še lahko storim razen mazanja z bepantenom in s kapljico mleka?
hvala lepa za vaše izkušnje! veliko laže mi bo, če bom slišala, da bolečina mine.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boleče bradavice
15.4.2006 16:49:31   
Jančika_
Meni je pomagal lanolin (Multi-Mam, v lekarni). Se mi zdi boljši kot Bepanthen, ker je bolj gost in ga pred podojem ni treba spirati. Svakinja, ki je rodila prejšnji teden, ima tudi precej razbolele bradavice. Najbolj ji pomagajo Multi-Mam blazinice, ki jih pustiš na bradavicah. Pravi, da je bilo v enem dnevu bistveno bolje.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: boleče bradavice
15.4.2006 16:50:11   
Jančika_
Aja, to sem pa pozabila - ja, bolečina mineuser posted image . Pri meni je trajalo kakih 14 dni, če se prav spomnim.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: boleče bradavice
15.4.2006 17:01:23   
Anonimen
PRI MENI JE BLO TKO DOKLER ME JE MELA TAMAL ZA DUDO. BERI DOJILE SVA SE TUT PO ENO URO SKUPEJ...ZATO SEM UKINLA TO DOJENJE crklanje in ji poturila dudo dojenje pa skrajšala na 10 minut ker je blo mleka dovolj da se je v 10 minutah lahko najedla č eje intenzivno jedla ne pa sam neki cuclala kakor je počela do takrat pa spala zravn!. dokler so ble bradavice boleče sem uporabljala nastavke in se mazala z lanolinom multimam ki je res zakon!

(odgovor članu katerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: boleče bradavice
15.4.2006 19:25:15   
Reza
Meni tudi bepanten ni pomagal, zato mi je zdravnica predlagala bepanten plus. Po treh dneh je bilo dobro. Poskusi. 

_____________________________

29. decembra se je rodila naša Ava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: boleče bradavice
15.4.2006 22:41:30   
sjug
Predlagam nastavke za bradavice. Bolečino zagotovo močno omili. Pa poskušaj se sprostiti. Vem, da je težko ..., ampak ko bo minilo bo dojenje res pravi užitek.

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Reza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: boleče bradavice
16.4.2006 6:56:03   
SaaS
Jaz sem mazala z Bepanthenom. Za tale Lanolin sploh vedela nisem. Mije pa patronažna svetovala, naj si po dojenju izstisnem malo mleka iz bradavice, ga razmažem po bradavici in pustim, da se posuši. Se mi zdi, da je res pomagalo. Ne spomnim se koliko časa je bolelo, ampak je pa minilo vsekakor!

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: boleče bradavice
16.4.2006 10:02:02   
via_2
živjo,
bolečina mine po 2-eh do 3-eh tednih. tudi jaz sem po vsakem dojenju mazala z bepantenom, spirala nisem nič. pa s svojim mlekom sem kdaj pa kdaj namazala. uporabljala sem blazinice za dojenje (vseeno katere), ponoči pa sem spala z modrčkom, saj so bile bradavice občutljive na vsak dotik. srečno.
 

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: boleče bradavice
16.4.2006 22:00:15   
copka77
Bio - Active Multi Mam- blazinice z lanolinom za boleče bradavice so zakon. Hladijo, po dojenju jih pustiš na dojki in že kmalu ugotoviš da fuuulll pomagajo...Dobiš v lekarni. So pa kar drage, mislim da okoli 3000 SIT..ampak se splača.

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: boleče bradavice
16.4.2006 22:20:19   
Marogica
Tudi jaz ti predlagam lanolin ali pa nastavke za bradavice(sem jim kar "sombrero" pravila). Lanolina ni potrebno izpirati, kot so že ostale omenile, kar je zopet bolje za bradavice, ker ne pridejo vedno znova v stik z vodo. Pri nastavkih ni direktnega stika in se bradavice ne morejo tako hitro vneti. Čeprav te bo pa kljub temu bolelo. Jaz sem imela občutek še po 2-3 mesecih, kot da me z iglami prebadajo, ko je začel piti. Pa saj ni čudno, ko pa mora dojenček s takšno močjo sesat, da kaj ven pritečeuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu copka77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: boleče bradavice
17.4.2006 8:36:59   
tinkamiška
pri meni je bilo ravno tako, na desni bradavici se mi je naredil mehur, ki je potem počil...mazala sem z lanolinom, ki je bil dosti boljši kot bepanten.

Bodi pozorna, da ti vzame celo bradavico z čim več kolobarja v usta, meni je to najbolj pomagalo+lanolin sevedauser posted image Bo minilo boš vidla in potem bo dojenje veliko bolj prijetno.

Lp,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: boleče bradavice
17.4.2006 22:05:31   
renan
Pri meni je to trajalo kakšna dva tedna. Bolelo je, da sem vriskala, ko se je mali prisesal. En dan se mi je pojavila celo kri. Potem je izginilo, kot se je pojavilo. Bradavice se slej ko prej utrdijo. Meni so najbolj pomagale  multimam blazinice. Se splača, čeprav so drage. Zdaj si bradavice namažem le zvečer z lanolinom.
In ne pusti malega predolgo na dojki...

LP,
Renan

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: boleče bradavice
18.4.2006 21:41:22   
maychika
Tudi mene sta obe bradavički boleli kot hudič. Se mi je zdelo vsakič posebej, da mi ju bo mala odgriznila. Mi je kar noge gor zvilo, ko se je prisesala. Kriza. Pa sem tudi mazala z Lanolinom, pa je malo pomagalo. Pol sem pa odločno začela uporabljati nastavke za dojenje in lanolin. In ti rečem, da je dobra kombinacija. Jih še kar uporabljam, ker se tudi manj loviva za "joškico ujet". Tko da jaz ti priporočam nastavke. Na začetku otročku niso najbolj všeč, pa se jih potem navadi. Bolje to, kot da bisliš, da ti bojo joški dol padli vsakič, ko te mali/a pogleda.

LP,M.

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: boleče bradavice
19.4.2006 13:36:46   
eya
Tudi jaz uporabljam lanolin in ga močno priporočam. Pa ne pustit, da se malček predolgo crklja, vsaj ne na tej boleči bradavici. Dobiš ga v lekarni, pa ni pretirano drag in ga imaš za kar nekaj časa-jaz sem ga na začetku uporabljala po vsakem dojenju, zdaj pa samo preventivno enkrat na dan.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: boleče bradavice
19.4.2006 17:31:06   
katerina
hvala lepa, punce, za vaše odgovore! sem mojega poslala v lekarno, zdaj se mažem z lanolinom in predvsem uporabljam nastavke. malo me je sicer skrbelo, če bova znala, pa mali ni imel nobenih problemov s tistim silikonom. joj, kakšno olajšanjeuser posted image ....
ni za povedat! je kar laže živeti.....

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?