|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   refluks
29.4.2006 10:30:40   
ursa_p
Pozdravljene!

Najin 3 mesecni Gal ima refluks. To gleda tako, da skoraj vedno (izjeme so res redke) pri vsakem obroku, pri skoraj vsakem podiranju kupdkov bruha (poliva) ... kupcke podiramo vsaj 4x na obrok.
Imeli smo ze ritem ... 5 obrokov na dan (jedel je nekje na 4 ure), ponoci spi 9, 10 ur brez hranjenja. Sedaj smo po predlogu pediatrinje uvedli se en obrok, tako da se ne naje preve naenkrat. Zaenkrat (po treh dneh) ni nic bolje.
Bruha se 3 ali pa clo vec ur po obroku.

Med hranjenjem mi tudi veliko joka ... najprej je v redu, potem pa jok, jok in jok. Pa se spet malo priklopi ali pa ga zamotimo z dudo in potem naprej. Tezko je ... otroci so ponavadi pri hranjenju zadovoljni, najin pikec pa v glavnem joka.

Tudi kaslja vsake toliko in na koncu izgleda tako, kot da se davi.

Postelje, vozicek, lezalnik imamo vse pod kotom ... ze priblizno kak mesec in tudi s tem nismo izboljsali nic.

Zanima me, ce je imela se katera s tem tezave in da je bila s tem razlogom napotena v bolnico na preiskave. Cuko (februarcica) mi je ze povedala kako to zgleda pri njih ... mi lahko se katera napise kako je s tem v Ljubljani. Zanima me katere tablete so dobili vasi malci za resitev teh tezav (ce so jih seveda dobili). Prosim napisite mi cim vec.

Mi imamo ze napotnico za v bolnico za preglede ... vem, da mu bojo s tem pomagali, ampak kakor sem slisala to ni nedolzna zadeva ... zato malo odlasam in bi prosila se za drugo mnenje. Nasa pediatrinja nam ni dala nobenega konkretnega predloga ... ali naj gremo ali raje se ne ... nic ... je rekla, da ce po praznikih ne bo bolje, lahko gremo. Danes gremo tudi po drugo mnenje se k enemu zdravniku.

Prosim za kakrsnokoli pomoc.

Ce sem se kako pomembno zadevo pozabila bom napisala kasneje.

Hvala, lp, Ursa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: refluks
29.4.2006 15:31:21   
SaaS
Moj sin je imel takšen gastroezofagealni refluks. Polival, no kar bruhal je ves čas. Ne  samo po obroku, še dve uri po obroku je bruhnil ven. Na začetku sem ga po štirikrat, petkrat na dan preoblačila, potem pa sem uvedla slinčke. Pa jaz sem se vsake toliko mogla preobleči.. Pleničk smo pomočili pri vsakem dojenju po tri, prali vsak dan en stroj..
Meni so svetovali čim večkrat podirat kupčke, kar med dojenjem. Po dojenju vsaj še pol ure v pokončnem položaju, preden ga nazaj položiš v posteljico. Moram reči, da sem res tudi ponoči vztrajala in ga vsaj še pol ure držala na rami, preden sem ga položila nazaj. Pa dvignjeno ležišče za 30°. No, čez dan je ležal na tako dvignjenem, ponoči pa malo manj, ker je enostavno preveč lezel dol, kljub temu da sem mu podložila pod ritko in hrbet pleničko.
Pediatrinja naju je poslala na preglede na pediatrično kliniko v ljubljano. Tam so pač ugotovili, da ima refluks, ampak saj ni kaj. Vzeli so mu kri, blato, urin. Če se prav spomnim so tudi slikali trebušček. Predvsem pa so mu merili kislost tekočine, ki jo izbruha. To pa ni nič kaj fino po mojem. Čez nosek mu porinejo neko zadevico, ki meri kislost in nivo, do kam seže ta kislina, ki se dviguje z bruhanjem. Otrok ima potem 24 ur to v grlu (ne vem do kam seže), iz noska pa priklopljeno na napravico, ki jo imaš ti ves čas pri sebi. Ves čas zapisuješ, kdaj je, kdaj spi, kdaj leži... Mislim, da je predvsem zoprno, ko mu to vstavljajo, potem pa niti ne ve, da ima kaj notri. Pozabila, kako se te preiskavi reče. No, pri nama so izvidi pokazali, da kislina ni tako huda in to je bilo to.  
Potolažili so me, da se to neha najkasneje pri približno 8-9 mesecih. meni se je takrat to zdela cela večnost. No pa je šlo mimo. Smo se navadili in pri slabih 8m se je res nehalo.
Pa še en problem sva imela. Včasih se mali enostavno ni hotel dojiti. Ko sem ga dala k sebi, cel halo, vik in krik. Sem bila včasih čisto obupana. Ni bilo šans, da bi pil. Ponavadi je potem zaspal in ko se je čez kakšno uro zbudil, se je dojil, kot da prej ni bilo nič. Mi je zdravnica na pediatrični rekla, da je to povezano s polivanjem oz. bruhanjem. Otrok poveže to z dojenjem, nekako dojame, da mu po hranjenju nekako ni najbolje in če ni sile, če ni hudo lačen, pač noče jesti.
Upam, da sem ti kaj pomagala z odgovorom. Res, pa se tole polivanje potem  neha in kar pozabiš, da je bil kdaj problem. Se navadiš, otrok pa verjetno itak ne dojema tega tako kot mi.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: refluks
29.4.2006 17:47:38   
ursa_p
Saas ... hvala za odogovor!

Pri nas je tocno tako, kot opisujes ti. Nama so sicer rekli, da mora biti cim vec pokonci, ne pa na rami ... takoj, ko podre kupcek naj bi sel nazaj v lupinico polozaj ... s tem, da je bolj pokonci. Pa tudi nihce nama ni rekel, da po hranjenju ne sme v lezeci polozaj ozrioma da to ni dobro. user posted image  Bomo poskusili se s tem.

Jaz sem vec cas pobruhana, slinckov nam noro zmanjkuje, kljub temu, da jih imamo okoli 20. Ali je ves moker - pobruhan in ga samo preoblacim ali pa menjam slincke. Tudi pri nas se kar naprej pere, ker na en obrok umazemo vsaj 2 plenicki ... ampak to ne tako, da se jo da obrnit in potem "nadaljevat" na drugi strani, ampak je tako mokra, da gre samo se v pranje.

Midva sva dala najprej poden posteljice na 30 stopinj, pa se nama je zdelo malo prevec ... sedaj jo ima na 15 stopinj. Hmmm ... bova poskusila se s tem, samo ne vem s cim naj ga podlozim ... ze pri tem kotu mi vcasih zlele cisto na dno posteljice.
Bova tudi se bolj dvignila vzglavje v vozicku.

Danes sva sla po drugo mnenje k solskemu zdravniku, ker je dopoldne delal pediater h kateremu ne peljem otroka. No, tam je bila Maticeva zdravnica dr. Gorskova (se mi zdi) in nama je svetovala obisk na kliniki. Je rekla naj greva vsaj na posvet ... da oni vcasih tudi pri pripovedovanju starsev ugotovijo vzrok za tezave.
Ampak glede na to, kar pises, SaaS, bova ocitno ostala v bolnici, da mu bojo naredili preiskave. Pri nas je namrec vse popolnoma isto. Hranjenje je pri nas katastrofa ... mene srce boli, ko vidim, da mu je tezko jest.

Ste dobili kaksne antibiotike?? Karkoli?? Ali so samo prisli do zakljucka, potem pa je pri tem ostalo ... se pravi ... pocakajte do 8-ega, 9-ega meseca in bo???

Tisti zadevi se rece gastroindoskopija, ce se prav spomnem.

Se enkrat hvala za tvojo izkusnjo ... veliko mi je pomagala ... vsaj vem, da je to sigurno to in kaj lahko resnicno sledi. Sem zelo vesela, da si se oglasila.
Pa seveda upam, da se oglasi se kdo.

HVALA!!!!

Lp, Ursa

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: refluks
29.4.2006 18:05:18   
kaja29
mene zanima ali bruha v loku al kako to zgleda, ker naša 3 tedne stara  zdaj neki časa po obroku bruhne oz ji višek hrane steče iz ustec
a refluks pri tem pa otroček bolj v loku bruhne al kako, je tega veliko izbruhanega???????????

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: refluks
29.4.2006 18:52:04   
ursa_p
Ce bruha v loku je se slabse. Gal samo poliva, pa vsake toliko je bruhnil v loku ... mogoce 5x do sedaj ... ne vem tocno. Gre za to, da poliva ves cas ... med hranjenjem, ko podre kupcek in celo se 3 ure po hranjenju vse sesirjeno. Vcasih je tega kar nekaj, vcasih pa bolj malo ... ampak pri nas na en obrok polijemo vsaj 2x potem pa se ene 3x kar tako. Velikokrat polije toliko, da stece po slincku, po meni in se kar nekaj pritece na tla. Ze parkrat sem imela z enim obrokom pobruhano celo posteljo ali pa kavc.

Take tezave se zacnejo baje pri 1 mesecu in pol ... in takrat enkrat se je z Galom tudi zacelo.

Kaja29 ... to, da malo polije po koncu hranjenja ni nic narobe ... visek hrane spravi iz sebe. Upam, da vecjih tezave ne boste imeli.

Lp, Ursa

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: refluks
29.4.2006 18:57:31   
sezam
Naša user posted image  je tud ful polivala, ko smo podirali kupčke smo brisali zadaj, ker je blo vse polit. user posted image  mi je pediatrinja rekla, da dokler normalno pridobiva na teži, ne bodo nič ukrepali. In ni bilo treba. minilo, pa je ko smo uvedki gosto hrano.

Pravijo, da je dobro večkrat podirati kupčke. Sam pri nas je bilo to neizvedljivo. Se je začela dret ko user posted image . Pol je trajal kar en čas, da se je umirila. Bruhala - polovala je pa veš čas, ne samo ob podiranju kupčkov. Pa ko je začela pasti kravice, je bil cel user posted image . Na trebušček sem jo morala dati šele malo pred naslednjim hranjenjem, če ne je takoj letelo.



_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: refluks
29.4.2006 19:11:10   
ursa_p
Ja, tudi mi imamo probleme s pasenjem kravic ... pa lezanjem na trebuscku. Ga tudi midva dajeva sele pred naslednjim hranjenjem na trebuscek. Pa tudi podiranje kupckov pri Maticu je boljse, kot pri meni, ker ga moje mlekarne verjetno prevec pritisnejo na trebuscek.

Gal je zacel tudi kasljati, zato smo se sploh odlocili za ponoven pregled ... je rekla da dokler ne kaslja in lepo napreduje ne bomo naredili nic.
No, do 2 meseca je nepredoval odlicno ... v sredo, ko smo bili na pregledu pa je napredoval sicer v redu, v mejah normale, ampak na spodnji meji.

Lp, Ursa

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: refluks
29.4.2006 20:54:40   
amy26
Moj malček ni nikoli bruhal, ko pa sem mu redno začela dajati kapljice AD3 mi je pa skos bruhal v časih mal kokr kdaj tudi po dve uri po obroku prav tako sesirjeno, nisem vedela zakaj pol sem pa za par dni ukinila kapljice je pa čudežno nehal bruhati, zdej sem jih spet začela dajati vendar pol manj recimo 3 kapljice in mi spet nič ne bruha.

Če mu daješ kapljice poskusi kakšen dan da ne daš da vidiš če je kaj tudi na tem.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: refluks
29.4.2006 21:12:48   
ursa_p
Hvala Amy za ta podatek ... mi mu kapljic se ne dajemo ... imamo D3 kapljice in bomo zaceli kmalu ... se odlasamo ... hvala se za ta nasvet, da bom bolj pozorna se na to.

Lp, Ursa

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: refluks
29.4.2006 22:03:05   
violinski
Ursa_p, moj mišek bo imel pojutrišnjem 9mesecev in še vedno poliva oz. bruha, kot bi bil plačan za to. Predvsem popoldne in predvsem če mu dam jesti kakšno skutko. Ker pa mora toliko in toliko mleka in mlečnih izdelkov na dan le pojesti (se ne dojiva več), mu kljub temu dajem skutke (in ob posledicah živčkam), le da sem jih začela gostiti s piškoti in to nekako pomaga. Naša pediatrinja tudi na moje vneto prigovarjanje, da je to bruhanje šlo čez vsako mero, nama sploh ni predlagala preiskav na gastro, domnevam da zato, ker ve, da bi tam samo ugotovili, da ima refluks (in ga matrali z vsemi možnimi preiskavami), pomagali pa ne bi, ker ni kaj pomagat. Ker pa je kljub polivanju ves ta čas pridno pridobival na teži in se razvijal kot vsak drugi otrok, to dejansko niti ne bi imelo smisla.

Mene ves čas prepričujejo, naj se neham sekirat, da bo enkrat že minilo, ampak mene vseeno sproti spravlja ob živce, še posebej, ko vidim, kako se mu kakšenkrat že prebavljena hrana dvigne do 'zob' in ga ubožčka tista kislina kar strese. No, še večkrat pa gre tudi preko zob. Na tla/tepih, na sveže preoblečeno obleko - njegovo, mojo, očijevo..... Pravzaprav me imajo za čudno, ker ga nočem dat vsakemu v naročje, saj ne nosijo vsi rezervnega oblačlila s seboj, kot to počnem jaz user posted image . Pa tudi, če gre na moj tepih, se ne sekiram toliko - ko bo minilo, bomo pač menjali tepih, bolj me matra, če polije na tepih na kakšnem obisku.....

Želim, da bi se vam polivanje kmalu nehalo!

P.S. oborožite se z mokrimi robčki za brisanje rite - so odličen detergent za čiščenje svežih, pobruhanih madežev in še prikrijejo vonj po kislem.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: refluks
1.5.2006 7:44:50   
SaaS
Ursa_p, nismo dobili nič, ker ni bilo nič hudo narobe. Antibiotiki itak verjetno tu nič ne koristijo, ker to ni bakterijsko vnetje. Problem je predvsem v kislosti izbruha, koliko draži požiralni sistem in najeda sluznico. Če je kislost previsoka, potem dobi nekaj kar blaži vse skupaj. Ne vem pa kaj. Drugega pa po mojem itak ne morejo narediti, razen teh nasvetov okoli handlinga z otrokom.
Aja, še kapljice. Meni je pediatrinja rekla, da AD3 kapljice lahko še malo pripomorejo k polivanju oz. bruhanju. Dala nam je D3 kapljice, ki naj bi malo manj vplivale na to. Še boljše so Oleovit kapljice, ki se jih dobi v Avstriji, nam je svetovala. Ampak smo ostali kar pri D3. 

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?