|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč
9.5.2006 12:28:03   
simonalokar
imam 2 meseca starega sina in imava problem. on hoče jesti vsako uro da me bolijo bradavice in že dvomim ali imam dovolj mleka. ko ga pristavim na prsa mi intezivno je 5 minut in nato mi zaspi in se samo igra. jaz pa nevem kaj naj neredim ker niti nevem ali dosto poje. in ko ga dam v posteljo mi začne jokati in noče spati tudi ponoči. prosim vas za pomoč če je imela še kateera isti problem.

imam pa še vprašanje glede krčev. s čim ste si pomagale v lekarni sem dobila kaprlice proti krčem sab simplex jih je katera že uporabljala. prosim za nasvet.

simona, očka in sinček Blaž
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč
9.5.2006 14:10:54   
Maleal
Kaj pa če bi si probala načrpat mleko da vidiš če ga sploh imaš dovolj?Po moje je lačen.Sabsimplex so za en dreuser posted image .Probaj s kapljicami koroških lekarn,zelo pomagajo.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč
9.5.2006 14:47:19   
Naja31
Živjo,

jaz bi ti rekla, da pusti črpalko "samo zato, da vidiš koliko imaš mleka" kar lepo pri miru. S črpalko ne moreš nikoli toliko izstisniti kot lahko dojenček sesa. Jaz sem s črpalko stisnila samo en pljunek, mleka sem imela več kot dovolj.
Pri tako malih dojenčkih kot je tvoj velja, da ga pristavljaš čim bolj pogoste, saj se ponudba in povpraševanje še vzpostavljata. Pa če na eno uro, na eno uro. Vem, d aje to hudo utrujajoče, ampak bo tudi ti obdobje minilo.
Mogoče pa ne joka ker je lačen? Mogoče se je pokakal, nekaj ga moti, ..., je tisoč razlogov zakaj dojenčki jokajo. Mogoče potrebuje tvojo bližino.

Ali lepo napreduje v teži? Če se premalo redi, potem je res problem pomanjkanje mleka. Če se pa dojenček lepo redi, potem ni lačen.

Glede krčev pa različnim dojenčkom pomagajo različne stvari. Čaj plantex, kapljice lefaxin,.kapljice koroških lekarn..., predvsem pa veliko nošenja in tvoje ljubezni. Mi ni srečo nismo imeli hudih krčev.

Lp, Naja




(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč
9.5.2006 16:37:39   
Eviii
moj dejan ima tudi dva mesca. malo je rablo, ampak zdej smo vzpostavli ritem hranjenja na dve uri. pa včasih cuza tudi po eno uro skupi. jst ga kr pustim na joški. tudi če se samo carta. je res naporno, ampak je vredno truda. če pa vidim, da se afna, mu dam pa dudo in je mir.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč
9.5.2006 16:38:47   
renan
pri dveh mesecih si verjetno imela posvetovalnico. ce je imel dobro tezo, imas zagotovo dovolj mleka. ostalo kot pravi naja. ne crpat in preveri, ce je res lacen. drugace  je potrebno zdrzati nekaj dni..uporabljas dudo? ce ni lacen, si ga nasloni ob prsi, a mu namesto bradavice daj dudo not.

LP, Renan

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč
9.5.2006 16:42:19   
Shanti
Jaz se strinjam z Najo. Pusti črpalko za preverjanje. Tudi mi smo imeli podobne probleme prve tri mesece. Moja sončica je skoz jokala. pa sem jo pristavila, je jedla nekaj minut in potem neutolažljivo jokala. Kaj naj bi drugega mislila kot da je lačna pa ni8mam mleka. Ampak to ni res. Mleka se dela toliko kolikor ga malček poje. Če se hoče pogosto dojiti predlagam, da ga dojiš pogosto, potem pa poskušaj počasi in postopoma podaljševati čas med dojenjem. Ni pa nujno da joka, ker je lačen, joka lahko zaradi marsičesa. Lahko se hoče tudi samo malo pocrklati pri tebi. In kje mu je lepše kot na prsih. Jaz sem uporabljala črpalko zato, da sem povečala količino mleka, ker sem bila v dvomih. Po vsakem podoju sem si še izčrpala. Ampak to je mučno in BOLEČE. Tako, da sem po štirinajstih dneh nehala. Nekje v sredini tretjega meseca so se stvari uredile in sva jedli prbl. na tri ure. In še danes ko smo stari 7 in pol se veselo dojiva. Moj predlog je, da vztrajaš in ne obremenjuj se s tem ali imaš dovolj mleka, jaz sem bila tudi skoraj panična. Veliko mi je pomagalo tudi napisano o dojenju ma forumu med.over.net, enkrat sem Karin tudi poklicala.
Srečno

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč
9.5.2006 16:49:01   
TADEJA78
Pozdravljena! Verjamem, da je težko.. to dudanje non-stop... ampak se splača... če hoče jest, naj le je! Midve s tamalo sva imeli pri vaši starosti ravno obraten problem - ni hotla jest, s tem da je imela še močan refluks! Pa sem si mleko črpala in črpala... to je mučno - boleče in trajajoče! Zato ga le pristavite, ko se vam zdi, da je lačen! NITI slučajno pa NE skrbet, da mleka ni dovolj! Ker potem ga res ne bo! Na mleko največ vplivamo s svojo psiho! Če pa vam je res zelo mučno, pa mu pripravite kak obrok adaptiranega mleka, tako se vam bodo prsi za 3-4 ure spočile in bosta spet na polno dojila! En obrok adaptiranega mleka vama ne bo pokvaril dojenja, pa tudi prikrajšan ne bo za nič!

Veliko užitkov vama želim pri dojenju! Saj bo... ta mesec bosta zagotovo že v pravih tirih! user posted image

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomoč
10.5.2006 5:02:25   
Seven*
Soditi o kolicini mleka na podlagi kolicine kolikokrat zeli biti pristavljen je tezko. Eni dojencki namrec pijejo zelo velikokrat po malo, eni pa samo parkrat na dan, pa takrat veliko! Moras se zavedati,da se ob dojenju otrocek carta in da mu je mogoce lustno biti ob tebi. Morda je pa to vzrok, da isce bradavico. Ves tezko je vcasih, ker eni otroci res nonstop zahtevajo dojko. Nekateri zaspijo ob dojenju. Naredijo par pozirkov in se ne najedo do konca, ceprav je mleka dovolj. Take je treba nenehno zbujat. Ko zaspi na prsih ga poskusi malo pozgeckati, da se predrami in pije naprej. Priporocam ti, da preberes knjigo "Dojenje in materinstvo iz srca". Tam je kup uporabnih nasvetov v zvezi z dojenjem.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?