|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je to konec?
17.5.2006 19:53:47   
Nenya
Pozdravljene!

Moj problem je takle, moja mala je stara 7 tednov in zarad premal pridobivanja teže je pediatrinja zagnala paniko, bile sva tudi na pediatriji. Hvalabogu ni bilo nič hujšega, morala pa sem začeti dodajati.
In zdaj se mi je zgodilo tisto, česar sem se najbolj bala. Mala je danes, cca en teden od dodajanja, začela zavračati dojko, tulila je ko sem jo hotla pristaviti na 2. dojko, ko je dobila v usta flaško je pila takoj.

Popolnoma sem obupana in počutim se da nisem prava mama in da bi najraje kar jokala, najhuje pa je to, da sem si izčrpala točno toliko kot je ona po flaši še popila. Mislim da mi mleka ne manjka več. Če mi ga kdaj v resnici sploh je!

Prosim vas da mi napišete ali je sploh še upanje in kakšne praktične nasvete, ker sem čisto na koncu (mam občutek da bom padla v depresijo), tudi linki so dobrodošli.

Moj user posted image predlaga naj jo pustim lačno dokler ne bo popustila in se pristavila, ampak glede na to da premalo pridobiva in da se je zdaj ogorčeno drla vsaj pol ure skupaj, ne vem če bo to vžgalo.

Obupana Nuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je to konec?
17.5.2006 20:07:18   
TONČI.
Veš, da še obstaja upanje. Če ne gre drugače si zdaj črpaj mleko in ji v flaško daj svojega. Tako se bo tvoja user posted image  zopet navadila na tvoje mleko. Nato pa kar vstrajaj in jo pristavljaj k dojki.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Je to konec?
17.5.2006 20:11:21   
petja
Jaz ti predlagam, da sebi spumpaš mleko in ji po flaši daješ svoje mleko. Ji pa pred vsakim podojem oz. hranjenjem najprej ponudi dojko. Mogoče bo čez nekaj dni hotela jesti pri tebi.

Tukaj govorim iz svojih izkušenj - tamala bo stara 6 mesecev, pa je 100x zavrnila joško, pa 100x tudi flaško, pa je še vedno samo dojenja (še nima obroka goste hrane), včasih pa dobi flašo. Cel prejšnji teden smo bili na flaši, v ponedeljek se je pa spet odločila, da je joška zakon user posted image . Meni je itak tole dojenje oz. hranjenje moje user posted image  znanost.

Ne obupat, poskusi moj predlog. Predvsem se pa ne smeš sekirat in biti živčna, ker otrok to čuti (lahko tudi zato zavrača dojko) in ker boš posledično imela manj mleka.
 
Če pa nikoli več ne bo hotla pri tebi piti, tudi ni konec sveta! Če je premalo dobivala na teži, potem je bilo NUJNO, da ji daš dodatek. Pediatrinja verjetno nekaj že ve. Najbolj pomembno je, da je tvoj otrok sit in da dobro napreduje. ti boš pa morala pri sebi razčistiti - to je najtežje!

Veliko sreče vama želim!!!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Je to konec?
17.5.2006 21:06:14   
sazi
Tole ti ne bo ravno v tolažbo, pa bom vseeno napisala.
Pri nas je bilo podobno (le z nekaj več rpoblemi, saj sva imela z dojenjem nasplošno težave). Po prvi posvetovalnici so mi rekli, da moram več dodajat (prej sem samo 2x ponoči, saj sem res želela dojiti). Tako smo dodajali tudi podnevi. Kmalu sem ugotovila, da mali iz dojke skoraj nič ne potegne in sem si začela črpat - je tudi zavračal dojko. Najbrž že po naravi nisem neka huda mlekarica, ampak po vsej tej kolobociji in kombiniranju vsemogočega hranjenja, mi je kmalu zmanjkalo mleka. Sem se ful sekirala in bila zeloooo žalostna. Potem pa sem se sprijaznila in zdaj sva zadovoljna in pomirjena oba - sinko in jaz, pa še očka dobi večkrat priložnost, da nahrani malega. Je pač "obsojen" na prilagojeno mleko. Tudi sama sem zrasla na s prilagojenim mlekom, pa mi zato nič ne manjka...
Le trudi se še, če pa vama slučajno ne rata, pa ni konec sveta.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Je to konec?
17.5.2006 21:17:04   
natalia
Sazi, absolutno se strinjam. samo vseeno probaj vztrajat, če bo le šlo. mogoče je prehodno, saj veš, za mleko iz prsi se je potrebno truditi, za stekleničko pa ne, kar samo teče...user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Je to konec?
17.5.2006 22:40:33   
lelaval
Moja 1. hčera tudi ni pridobivala na teži. Sem jo morala vozit na tehtanje. Meni je pila, a je zaspala in je nikakor nisem mogla zbuditi. Pa tudi noč je celo prespala. So mi svetovali dodajanje in zbujanje na 3 ure - obvezno. Pa sem naredila po svoje - pustila sem jo spat (rekla pa, da jo zbujam) in le dojila. Počasi je začela dobivat na teži. Nama je uspelo. user posted image
Ti pa si le črpaj mleko in ji daj po steklenički, če noče drugače, a vedi, da si sama nikoli ne načrpaš toliko, kot pa otrok izsesa, tako, da je posledica to, da verjetno ne boš dolgo dojila.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Je to konec?
17.5.2006 23:47:37   
trinca
Pokliči katero izmed svetovalk za dojenje pri La Leche League International (Mednarodna zvezaa za dojenje), ti ful pomagajo.

V Sloveniji že več kot tri leta v okviru Mednarodne zveze za dojenje (La Leche League International) deluje skupina mater, ki posreduje podporo in pomoč doječim materam.
Svetovanje poteka brezplačno po telefonu:
  • Jana 01/ 51 05 100
  • Urša 01/ 51 86 090
  • Mateja 01/ 51 24 574
  • Irena 04/ 51 08 001
  • Tanja 05/ 62 73 484
  • Špela 02/ 25 12 411
  • Karmen 01/ 83 12 727

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Je to konec?
18.5.2006 8:15:10   
Nenya
Punce hvala za odg. Zdaj je že mal bolje, včeraj zvečer je izvolila piti na obeh, danes pa je sicer protestirala a je pol vseeno zagrabila.
Lelaval pri meni je bičo isto, mala bi skoz spala in sem jo zbujala podnevi na 3 ure, ponoči pa ne. Upam da bo tudi nama uspečo nazaj na polno dojenje.user posted image
Svetovalko sem že klicala in rekla je naj ćimveč pristavljam, jo bom pa še kontaktirala.

LP in hvala vsem!

(odgovor članu trinca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?