|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prekinitev dojenjazaradi zdravil
9.5.2006 15:05:19   
nat30
je med vami katera, ki je morala prekiniti dojenje zaradi jemanja zdravil?
Po vsej verjetnosti bom morala prenehati, vendar si ne predstavljam, kako v kratkem času s polnega dojenja preiti na stekleničko.Sploh, ker je naša 4m ne mara niti z mojim mlekom...
Prosim za kakšen nasvet, idejo, izkušnjo. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prekinitev dojenjazaradi zdravil
9.5.2006 16:26:28   
Eviii
joj, ti ne zavidam. midva z dejanom sva se okužla v bolnici med cr-jem s stafilokokom. z nama ni blo niti najmanj fajn. in sm dobila antibiotike. sm se že bala, da bom mogla nehat dojit. pa sm prosla zdravnico, če najprej lahko začnem z lahkimi antibiotiki, da vidimo, če bo uspešno. zraven sm pa lahko dojila. po treh serijah antibiotikov sva se popolnoma pozdravla in ves čas sm lahko dojila. ko so mi pa omenli, da bom mogoče mogla it še enkrat pod nož, je blo moje prvo vprašanje, kako bo z dojenjem. pol tega seveda ni blo treba in se je vse srečno izteklo. upam, da bo tudi zate tako.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu nat30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prekinitev dojenjazaradi zdravil
9.5.2006 17:03:22   
TADEJA78
Živjo! Sama sicer nimam takih izkušenj (k sreči), ampak jih je imela moja sestrična. Njej so svetovali tako, da je mleko, ki ji je nastajalo v času dobivanja močnih zdravil, črpala s pumpico in ga vlivala vstran - ko pa je prenehala z zdravili - ne vem po kolikem času, pa je začela spet polno dojit. To se ji je zgodilo še pri novorojenki. Vem, da bo mogoče zdaj toliko težje, ker je vaše dete staro štiri mesece. Vem pa, da jaz kot otrok nisem marala flaške in me je mami hranila po žlički  - že tako malega dojenčka! Upam, pa vsekakor, da vaše jemanje zdravil ne bo dolgotrajno, da boste ohranili mleko in se naprej veselo dojili!?

_____________________________

25.9.2005 je zagorel večni plamen najine ljubezni - Pia

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prekinitev dojenjazaradi zdravil
9.5.2006 21:07:49   
nat30
gre za Athyrazil, pri povečanem delovanju ščitnice, jemlje se dolgotrajno. zato, če bova prenehali, bo trajno. Ima katera izkušnje?

(odgovor članu TADEJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prekinitev dojenjazaradi zdravil
12.5.2006 14:18:59   
KarmenM
Draga Nat30,
slučajno sem zajadrala semkaj in videla vaše sporočilo. Vsekakor se posvetujte z zdravnikom tierologom, odvisno od preiskav in terapije - ni nujno da bi morali z dojenjem nenadoma končati. Če imate možnost, kontaktirajte v LJ Kliničnem centru na Nuklearni kliniki dr. Edija Pirnata.

Ker sem pred nekaj dnevi za neko drugo mamico ravno iskala informacije glede dojenja in tega zdravila, vam jih kar takole posredujem... Če ne berete angleško, prosim sporočite, da vam jih prevedem...

ATHYRAZOL
Thyamazole can be found under generic name methimazole in dr. Hale's book (Medications and Mothers Milk, strani 537-538). It is the same.
 Hale writes: "Lactation risk category: L3AAP: meternal Medication Usually Compatible with Breastfeeding Levels depend on maternal dose but appear too low to produce clinical effects. In one study of a patient receiving 2,5 mg methimazole every 12 hours, the milk/serum ratio was 1,16, and  the dose perday was calculated at 16-39 microgram methimazole. This was equivalent to 7-16% of the maternal dose. In a study of 35 lactating women receiving 5-20 mg/day of methimazole, no changes in the infant thyroid function were noted in any infant, even dose at higher doses." He writes more on this, if you need I can copy it, Karmen but I understand you also have the book. What is important he writes in Pediatric concerns: "None reported in several studies but propylthiouracil may be a preferred choice in breastfeeding women." According to his other book, Clinical Therapy in Breastfeeding Patients (2002. edition): "(hyperthyroidism) treatment involves use of antithyroid medications, beta-blockers for treatment of thyroid storm (thyrotoxicosis).  (...) Propranolol (beta-blocker) has been studied in breastfeeding women and in most cases produces no untoward effects on the infant but watch for hypotension and hypoglicaemia. (...) To suppress maternal thyroid function propylthiouracil is usually the drug of choice in breastfeeding mothers as its milk levels are the least. Numerous studies have been done and no change in thyroid function in any infant has been reported. PTU levels in milk are very loww. Recent studies of methimazole suggest it is a suitable alternative. In 5 studies of over 187 hyperthyroid breastfeeding women treated with methimazole with doses as high as 20 mg/day, no changes in thyroid function were noted in any infant. In most infants methimazole was undetectable in the plasma. While PTU is a preferred choice due to its suppression of peripheral conversion of T4 to T3, methimazole is undoubtedly safe as well. Monitoring for thyroid function and leucocytopenia in the breastfed neonate, while not mandatory, may be prudent." I hope these references can be useful for the mother and her doctor: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12841536&query_hl=1&itool=pubmed_docsum http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12109618&query_hl=1&itool=pubmed_docsum http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=10931098&query_hl=1&itool=pubmed_docsum Če ste iz Ljubljane, kontaktirajte pediatrinjo dr. Andrejo Arnšek Domian, IBCLC v Ljubljanski porodnišnici ali MB pediatrinjo dr. Andrejo Tekauc Golob, IBCLC, na tel. 02/ 321-24-532.  Nat30, želim vam sreče in zdravja! 

(odgovor članu nat30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prekinitev dojenjazaradi zdravil
12.5.2006 23:18:42   
Bonnie_RR
Jaz sem bila že en teden po porodu (CR) na treh močnih antibiotikih zaradi visoke vročine in vnetja (hud mastitis). So mi vsi zagotavljali, da le-ti na mleko ne vplivajo in da lahko brez skrbi še naprej dojim. Jaz sem seveda še naprej dojila, vendar pa mi je user posted image začel zavračati dojke in mi je to ful zmanjšalo količino mleka. Tako sem si ga morala črpat. Takrat se je pa izkazalo, da je mleko postalo ful čudne živo rumene barve, pa še nekakšni strdki mleka so se iztisnili zraven. V glavnem, to ni bilo več zdravo materino mleko, ampak navadna svinjarija.

Mene ne bo nihče več prepričal, da nekateri antibiotiki ne vplivajo na mleko oz. na dojenje. Kakršnakoli kemija mora imeti nek vpliv in če bi jaz takrat vedela in videla, kar sem potem, ne bi vztrajala pri dojenju. Tako ali tako sva par dni po tem morala prenehati z dojenjem in sva pristala na adaptiranem mleku.

Jaz ob antibiotikih ne bi več dojila.

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu KarmenM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?