|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče piti tekočine
1.3.2007 22:33:17   
alstesa
Svojo tamalo sem do 6 meseca samo dojila (so nam tako svetovali pediatrinja, patronažna,...). Zdaj pa, ko smo začeli dodajati gosto hrano in ko je treba piti tekočino, pa je nikakor ne morem pripraviti do pitja. Ne gre z mehkim cucljem, niti s trdnim ustnikom, po žlički pa kar veliko izpljuva. Dala sem ji probati od čajčka, do sadnega soka, vode, pa nič ne gre. Me kar malo panika grabi, saj sem nekje prebrala, da bi naj dojenček po 6 mesecu popil 1,5 dcl na kg teže, naša pa vse skupaj ne popije niti pol deci na dan. Naj omenim, da jo dojim še 2x na dan (ponoči in zjutraj).
A mi lahko katera svetuje, kako jo naj pripravim do pitja?
Hvaležna bi bila za kakršenkoli nasvet.
obupana mamica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče piti tekočine
1.3.2007 23:02:03   
eya
Naš je bil tudi samo dojen in ni hotel piti. No, piti je začel po flaški Mam (jaz sem jo kupila v Pikapolonici), imajo cucelj, ki naj bi bil podoben bradavici. Pije pa samo sokove, čajev grenkih noče, sladke mogoče še bi, a mu raje dam 100% sadne sokove, ki pa mu jih potem še zredčim z vodo.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu alstesa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče piti tekočine
2.3.2007 0:03:34   
Lunc_a
otrok že popije kolikor rabi.tekočina je v juhah,ti jo dojiš praviš.Moj je pil 1 deci na dan do svojega 10 meseca,šele takrat je začel bolj piti

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče piti tekočine
2.3.2007 10:54:16   
Baucka
Poskusi s slamico. Navadno slamico s pregibnim vratom skrajšaj, da bo lahko potegnila, daj v štamperli (kozarček za likerje) ker je majhen in ji ponudi. Pazi edino, da ne bo šla slamica pregloboko v grlo. Jaz sem jo prijela, kot se prime cigaret, tako da je lahko samo majhen del slamice v usta vzela. In ker je dojena bo refleksno potegnila. Poskusi in boš presenečena, vsaj jaz sem bila.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče piti tekočine
2.3.2007 12:32:49   
mojsoncek
Tudi jaz sem ti hotela napisati to, kar je ze napisala Baucka. Nas je pa tudi kar iz kozarcka pil (oz. iz pokrovcka od flaske).

lp

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče piti tekočine
2.3.2007 20:02:02   
ZALA ADL
Naša pikica tudi ni hotela veliko pit. Pol se ji je pa en dan kar odprl in sedaj spije okrog 150ml. Probaj še direkrno iz kozarca ali 0,5 l flaše. Zali se ful fino zdi, ko ji dam iz kozarca za pit.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
5.3.2007 7:35:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZALA ADL)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče piti tekočine
5.3.2007 19:27:40   
soncicaT
Pri nas popolnoma isto tam nekje do 8. meseca. Od 9., 10. meseca dalje pije po flaši..najprej prekuhano navadno vodo, zdaj celo čaj!user posted image

Bil je pa skoz dojen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: noče piti tekočine
5.3.2007 19:29:05   
soncicaT
Aja...ne prenehaj takoj z dojenjem!

Če se mala vsaj malo še doji, dobi tekočino.

Poskušaj po zlicki dajat vodo.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: noče piti tekočine
6.3.2007 19:46:32   
ms3
tud pri nas je bil prolem s pitjem, ko smo začeli z GH. dokler se je čaz dan še dojila je spila 1-2 dl, ko pa smo prenahali z dojenjem je začeja več pit (4-5 dl na dan).

otroci že spijejo kolikor so žejni, jez ji čim večkrat čez dan ponudim, tudi med obroki in vakiš spije požirek ali dva.

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image

P.S. 1,5 dl na kg teže se mi zdi tooooo mush. ok, če štejemo še juhice ipd. bi še napraskala. a katera spije zase 1 liter na 20 kg, kot je priporočljivo ?!?!?!

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: noče piti tekočine
11.3.2007 20:55:02   
SelmaC
Tudi naš ni hotel piti do skoraj 8 meseca, kupili smo skoraj vse kar je na tržišču, potem pa sem pogruntala da mu paše pit samo leže neglede na flašo, lonček, nastavek ipd. in količine popite tekočine so se začele hitro večati. Je pa res odvisnonod njih, če so žejni pijejo. Je pa res da sem ga še dojila podnevi in ponoči.

(odgovor članu ms3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: noče piti tekočine
14.3.2007 23:15:09   
sončnica13
Tud naš noče nič pit ( star je 7 mes.), pa ga niti na silim več, ker potem  bruha. Sem ga pred dvema mesecema silila, ker so mi tako naričil (bil je prehlajen), potem je pa zbruhal vse kar je pred tem pojedel in ga je tako "zabilo", da je prenehal dihat in sva morala v bolnico. Sicer pa mislim, da dovolj tekočine dobi pri meni saj se še v glavnem dojiva, dude pa tako noče-torej flaša odpade. Kar mu oddam mu po žlički.

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?