|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 9:16:08   
nivek
Kak teden se trudimo brez pleničk. Naš otrok nima potrplenja za sedenje na školki ali kahli. Zato ga opazujem in sprašujem-vendar je odgovor vedno ne. Najbrž ga tisti trenutek res ne. Vendar je luža takoj, ko se zatopi v igro in pozabi na lulčka. V teh nekaj dneh smo ujeli nekaj lužic, pokakal pa se je vedno v hlače. Včeraj sem ga ujela tiik preden se je hotel pokakat. Ker je bil večer je že imel pleničko pa sem ga vseeno zvlekla na wc in ga prepričevala, da bi kakal. Polulal se je , pokakal pa kasneje v pleničko.
Najbolj me nervira to, da se sploh ne sekira, če je pokakan ali moker! Dol mu visi! Zato nisem več prepričana, če ima smisel še nadaljevt. Ve kdaj ga tišči lulat ali kakat. Včeraj sem ga mal prepozno vidla na sred stopnic. Noge mal narazen, trebušček naprej, kot bi hotel ciljat, med nogami mu je teklo...vendar je na sebi imel še hlače... :o)))
Ja take mamo. :o)))
Uglavnem zdaj ne vem ali sem ga  začela prezgodej odvajat ali pa naj vztrajam še malo. 

Predvsem ga nebi rada mela zdaj v plenički pa spet brez, ker ga ne želim begat s tem.

AJa, star je 33 mesecev.

Hvala za pomoč in lep sončen dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 9:26:25   
klavdijas
Moj sin je bil star 3 leta in 3 mesece, ko je bil čez dan brez pleničke. Smo se trudili, pa ni bilo nič, razen tega, da smo bili vsi živčni. Po nasvetu zdravnice smo počakali in je sam kar čez noč pustil pleničko. Otrok mora biti pač dovolj zrel za to.

Lp,

         Klavdija

(odgovor članu nivek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 9:57:47   
darjatimci
Res je,da mora biti otrok dovolj zrel,da sprejme odvajanje od plenic.Pri fantkih je to kasneje kot pri punčkah.Naš najmlajši fantič je bil v plenici do pred kratkim star je bil 3leta marca.Je v vrtcu in v januarju nas vzojiteljica pobara,da bi poskusili z odvajanjem,seveda smo že prej doma poskušali tako kot ti,ampak smo imeli kar malo smole.No in februarja smo začeli,moram res pohvaliti vzojiteljice,pa saj imajo izkušnje in točno poznajo otroke.Takoj mi je rekla,da z našim ne pričakuje težav,ker je že dovolj zrel in bo to hitro sprejel.No in smo res suhi(podnevi),tudi kakanje ni problem.Vem pa,da lahko še kdaj nastanejo težave,ampak tega smo že navajeni.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 10:06:53   
piščanc
moj nasvet je, da počakaj ker otroci morajo sami prepoznati mišice in dražljaje, da vedo da jih tišči lulat

razlike je med tem, ko že lulaš in tistim, ko veš da boš

v glavnem, naša tjaša se je sama odločila in do takrat je nisem silila, še manj pa brisala lužice za njo. občasno sva hodile na wc, ampak če ji ni bilo v veselje sem nehala. ko bo dovolj star bo sam rekel da gre lulat in to bo to.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu nivek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 10:10:20   
Anonimen
Darjatimci to pa ne bo držalo,da so punčke prej zrele,kot fantki.Ni vse po jusu.user posted image Pri nas je bilo prav obratno.Hčeri sta malo po dopoljnjenih dveh letih pozabile na pleničke.Sine pa ni imel niti dve leti,ko se je sam odločil da noče več plenic.Od tistega famoznega večera dalje je ostajal ponoči in podnevi suh.
Je pa nastal velik problem sedaj pri vnuku.Tri leta bo imel avgusta,pa noče brez plenice niti podnevi bit.Na vse načine poskušamo,on pa v histerični jok,da naj mu damo plenico,da gatk noče,ker je še majhenuser posted image user posted image
Timi je majhen,labi penico!user posted image user posted image Za kahlico in stranišče noče niti slišat,zanj sta kot mučilni napravi.
Jaz pa čakam na vroče dni,da začnem z dresurouser posted image Preslišala bom njegove krike obupa in ga podnevi prisilila brez plenice,pa čeprav bo v hlačke naredil.

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 10:31:34   
bskrle
NaŠA Marija (26 m.) za kahlico niti slišat noče. Lucija pa je en mesec pred tretjim rojstnim dnevom rekla, da  ne rabi pleničke in je od takrat brez. Bomo videli, če  nam bo poletje naklonjeno. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 11:16:16   
darjatimci
Veš Neva govorim iz svojih izkušenj in tudi v vrtcu imajo takšne,je pa sigurno da se  tako kot pri vseh drugih stvareh na splošno ne da govoriti. Pri otročkih,ki so v vrtcu gre tudi nekoliko hitreje,ker imajo tam ritual in so vsi na kahlicah in enim seveda uspe prej, drugim pa kasneje, pa tudi vašemu bo.user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 12:23:47   
lelaval
Darjatimci, pri mojih je tudi sin bil prej brez pleničke, kot pa hčera. Hčero smo 1 mesec po 2. RD  komaj začeli navajat brez pleničke, sin pa je že sigurno 2 meseca pred 2. RD bil cel dan brez pleničke. Le ponoči sva mu jo dala. Mogoče je bil hitrejši, ker je videl sestrico, ko hodi na kahlico (razlika med njima je 16 mesecev), ali pa tudi ne. Pa tudi shodil je dosti prej.
Je pač odvisno od otroka do otroka, kdaj je kaj sposoben samostojno opravit.

Nivek, vi mu pa le dajte pleničko nazaj, pa čez čas zopet poskusite - če ne bo že prej sam hotel bit brez.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 12:28:23   
Anonimen
Jaz bi počakala, saj očitno nima smisla, lahko nastanejo samo še kakšne težave iz tega. Morda je telesno otrok  zrel, pa zato psiha  še ni. Prehiteti se pa nič ne da.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 13:34:05   
Adelina
A lahko jaz kar tukaj nekaj vprašam. Nivek, upam da ne zameriš, ker je situacija pri nas nekoliko drugačna. No, naš pa je kakšna 2 tedna nazaj (21.6. bo star 2 leti) sam rekel, da bi gatke in ne pleničke. Pa sem ga vprašala, če bo povedal, je rekel da bo, a ni. Pa ga ponovno vprašam, če mu dam pleničko, a on ne in ne, on bi gatke. Pa smo vztrajali par dni in ker ni bilo učinka, smo šli nazaj na pleničke, a on še vedno marsikdaj, če ga vprašam, bi gatke. Pa zdej tud ko je v plenički, včasih začne sam dol vlečt trenirko, da bo kakal (vedno pravi, da kaka, čeprav lula), a potem na kahlico nič ne naredi. IN potem, če ga pustim brez pleničke se polula, pa čeprav vedno pravi, da bo povedal. Pa mislim, da tudi ve, kdaj bo lulal, ker se marsikdaj tud kam postavi in ga prov vidim da bo lulal. Al pa na kahlici se mi zdi, da včasih prov zadržuje, potem pa ko ga oblečem, se takoj polula v hlačke. Ko se pokaka (tudi v plenico) ponavadi sam pove, da gremo rito previt.
Torej, mislite da se splača vztrajat in dejansko začet oblačit gatke po njegovih željah ali ga enostavno preslišati in zaenkrat ostati na plenički.
Hvala in lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: počakati ali vztrajati naprej
8.6.2006 14:27:38   
viv_
Pri nas je bila pri točno 2. letih po lastni želji brez plenic, čez dan. Za nočno spanje jih je še mela. Lulat, kakat, vse brez problema. Potem je pa fasala vnetje mehurja in ni mogla več zadrževat. Potem je že sama prosila, če lahko dobi nazaj plenico. Sem ji dala pleničko nazaj. Po 4 mesecih je potem spet hotela gatke in sedaj je slab mesec spet v gatkah in je čez dan suha.

Ponoči je pa druga zgodba - plenica je zjutraj včasih ko balon. Tako da ne vem, kdaj bo pa čez noč suha.

Je pa tamala "komot". Včasih ji dam plenico za kakšno daljšo vožnjo, če vem, da bo vmes zaspala, za "vsak slučaj". Takrat sicer pove, da bo lulala, ampak tudi v isti sapi pove, da ima plenico in ne gre nikamor drugam lulat. Mogoče se bomo mogli pa samo skorajžit in snet plenico za čez noč.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: počakati ali vztrajati naprej
11.6.2006 16:29:25   
galž
Naša najstarejša je imela pleničko do drugega leta,potem je kot odrezano bila suha podnevi in ponoči. Potem pa smo dobili še enega člana,ko je bila približno tri leta stara in je hkrati še škrlatinko prebolevala, in od tedaj je ponoči spet v plenici,čez dan pa sicer v gatkah a jih pogosto polula ali pokaka. Konec julija bo stara štiri leta,pa je zdravnica rekla da do petega leta ni panike. Kar se pa malčka tiče je star trinajst mesecev pa za kakat že pove,za lulat pa kakor kdaj. Ko se bo otoplilo upam da bosta oba kmalu brez plenic.

(odgovor članu nivek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: počakati ali vztrajati naprej
12.6.2006 7:06:41   
c7
Starejši je bil star 2 leti in dva meseca, ko je bil čez dan suh oz. smo začeli z odvajanjem od plenice. In potem smo šli na sprehode ali pa kaj, pa smo dali plenico gor, pa se mi zdi, da smo ga samo mešali. Tudi ponoči je bil kaj hitro brez, pri 2 letih in 10 mesecih.

Pri mlajši, ki je stara 2 leti in 4 mesece smo že pred tedni bili doma brez plenice. Je kaj ušlo, ampak je v glavnem povedala. Potem smo nekaj tednov bili s plenico, pa vidim, da to sploh ni dobro. Mala obvlada zadevo (včeraj recimo je bila brez, in ni bilo nobene nezgode), zato mislim, da smo mi neumni, da ji dajemo plenico, če je lahko tudi brez. Nezgode še sigurno bodo, ampak enkrat je treba začeti. 

Kako je pri vas, pa lahko ti najbolj oceniš. Mislim, da jim je treba dali priložnost, pa ne jih zmesti ('mam pleničko?' vpraša, ker ji jo včasih dajemo gor), pa vztrajati, če vidiš, da je tega že zmožen.

(odgovor članu nivek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?