|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 20:15:02   
karin412
Moja Ajla sesa palček že kake 2,3 tedne - vsaj opazila sem takrat. In sicer ko je zaspana ali pa ko se vmes zbudi in zaspi nazaj s palčkom v ustih.
Stara je 4 mesece. Ne vem, kaj naj naredim. Dudo ji tlačim v usta, ampak ko se dere za zaspat, jo meče ven iz ust, pa tudi sesati jo noče, razen če je jaz ne držim noter v usta. Ponoči pa itak ne vem, kdaj se zbudi med različnimi fazami spanja, samo slišim včasih ko sesa palček.

A je kako upanje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 20:21:22   
rainbow
Moja 2,8 letnica ga še zdaj sesauser posted image , z njim se uspava predvsem.

Moja 14 mesečnica pa ga je tudi nekaj časa imela, nekje pri 4-ih tudi, pa potem ni obveljal. Nima zdaj nič razen medvedov zvečer odkar se ne dojiva več. Dude sploh ni sprejela nikoli.

tak da ni nujno, da ji bo to ostalo. Nimam pojma glede moje starejše, po moje ga bo sama nehala sesat, ko bo zrela za to.

še je upanjeuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 20:25:13   
Anonimen
Jst sem ga sesala do osnovne šole user posted image user posted image .

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 20:41:06   
tinkamiška
karin, moja Iza ni hotela dude, ji je potem tudi nisem več ponujala, je pa tu in tam sesala, oziroma grizljala palček. najprej sem se sekirala, potem sem si pa rekla, da ji tako in tako ne bom mogla preprečit(ponoči sem tudi slišala da cmoka)

ko smo pa šli pred 14 dnevi na morje in je bila v avtu prava tečka sem ji ponudila dudo in po nekaj poskusih jo je sprejela(stara je bila točno 5 mesecev). od takrat naprej ima dudo kadar je zaspana, tudi v avtu preden zaspi. ponoči ji pade ven in ji je ne popravljam, ker se še dojiva in se takrat tako in tako zbudi.

poskusi ji jo ponudit v avtu in jo bo potem mogoče hotela tudi preden zaspi.

je pa duda tudi enuser posted image potem za odvadit, ampak bo vsaj palček celuser posted image

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 21:05:08   
tulip
Mogoče je to samo faza,ko je odkrila, da se lahko sama potolaži in bo minilo samo od sebe.. Pri našemu je bilo tako,palček čez nekaj časa ni bil več zanimiv...user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 22:27:43   
žanai
Ojla!

Naša Žana je začela sesati palčka pri 3 mesecih, dude nikoli ni hotela niti pod razno... pa tudi zelo rada se je dojila in crkljala pri meni (no, še zdaj se). user posted image
Otroček pač raziskuje svet okoli sebe skozi usta. Začne pri sebi, rokicah, prstih na nogah... kasneje nese v usta vsako stvar, ki se znajde v njegovih ročicah.
Slej ko prej jo bo minilo. Če ji boš palček vedno dajala ven iz ust ga bo še raje sesala- saj veš, prepovedane stvari so najboljše! user posted image

Po eni strani je fino, če se otrok nauči potolažiti sam in se ponoči sliši cmokanje iz posteljice. Še zmeraj bolje kot pa da ga moraš potem nositi (ali pa kaj drugega), da zaspi nazaj. Naša je tako že zelo zgodaj začela spati ponoči in danes pri 8 mesecih le redko kdaj še sesa kak prstek- zdaj bolj grize vse kar ji pride pod roke, ker ji rastejo zobki.

Je pa res, da če ta navada traja dalj časa (npr. več kot eno leto) to lahko vpliva na napačen razvoj čeljusti otroka. Vendar pa velika večina otrok sesanje opusti še pred enim letom.

Kaj lahko vseeno narediš? Če vidiš, da čez dan sesa palec, ji ga daj ven iz ust in ji v usta porini kak drug prsek (vedno drugega, ali pa celo dva naenkrat), tako da bo še vedno nekaj sesala, ampak se ne bo navadila le na palčka.
Če pa se bo že navadila na palčka, pa ji ga ne vzemi direktno, ampak jo poizkusi s čim zamotiti- lahko ji daš kakšno igračko, da se z njo igra ali pa jo sesa, lahko ji vsake toliko časa ponudiš dudo- mogoče jo bo kasneje le sprejela... važno je, da se otroček ne igra cel dan samo s svojim palčkom, ampak da raziskuje tudi okolico.

V glavnem, ne skrbi, jo bo že minilo!

Pa srečno!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
13.6.2006 22:34:38   
Marogica
Karin, najbolje, da se s tem sprijazniš, kajti tisti otroci, ki "cucajo" prstke, pač sesajo in konec. Naš je to začel že v trebuhu(imam posnetekuser posted image ) in to dela še vedno, pa je star že 5 let. Ni pomagala duda, ker jo je metal ven, še dudo na flaški nismo imeli nikoli, temveč vedno samo Aventov nastavek. Eni so pač "dudarji", drugi pa ne.
Pusti pa otroku, da se potolaži z nečim, kajti to pa rabi vsekakor.

p.s. edina dobra stvar sesanja je, da sem takoj vedela, ali bo moj otrok desničar ali levičar, ker otroci sesajo vedno "ta pravo" rokouser posted image user posted image . In naš je levičar.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
14.6.2006 9:04:07   
karin412
Zanimivo, potem bo Ajla verjetno levičarka! To opažam že kar nekaj časa (ne samo pri sesanju prsta).

Drugače pa bom upoštevala nasvete, saj v bistvu jih že-da jo zamotim z ropotuljico ali grizalom, prste in palec si pa tlači v usta pred spanjem ali če je lačna, čez dan drugače ne.
Bom videla, kaj bo. Saj otroka ne moreš silit z dudo, če je noče.

Hvala za odgovore!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
14.6.2006 21:22:12   
Anonimen
Tvoja je še premajhna...ampak mojo sestro so odvadili tako, da so ji palček redno mazali s pelinom (zelo grenak). Z vztrajnostjo jim je uspelo. Aja, sesala ga je do 6. leta.

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
15.6.2006 8:17:31   
katjandraž
Naš veliki fant je pri treh mesecih odkril palček in ga še danes vleče, septembra bo star 4 leta. Dudo smo mu sicer dali že v porodnišnici, vendar je nikoli ni sprejel. Sesa pa levi palček, čeprav je desničar. Palček je že kar malo deformiran, njegova čeljust pa tudi, tako da bo tudi on (tako kot njegova mami in teta) moral hoditi k ortodontu, ko bo večji. Imam sicer tisto grenko stvar za namazat, vendar je tako bogi, če mu namažem, da zdaj že dolgo nisem. Dovolim mu ga cuzati, ko je zaspan, drugače mu non-stop težim, če ga ima v ustih.

Naša user posted image  je radosti palčka odkrila že pri 1 mesecu, vendar dudo bolje sprejema kot njen veliki brat, tako da zaenkrat palčka skoraj ne cuza, ker ji takoj dudo damo. Je pa stara šele dobre 3 mesece, tako da ne vem, kaj nas še čaka glede tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sesanje palčka-se da odvaditi?
18.6.2006 0:33:58   
sasa
uh. tudi jaz mam podobne skrbi, le da traja pri nas ze malo dalj casa. zoja je palcek odkrila pri stirih mesecih in smo poskusali z dudo. ki je seveda takoj poletela ven. se danes jo ima za igracko in jo gricka. kaj vec pa ne. pediatrinja mi je sicer rekla, da se je doktrina okoli palčka malo spremenila in sicer naprej so psihologi ugotovili, da je za malcke pozitivno, da se znajo sami potolazit, potem se pediatri in na koncu so klonili se zobarji. mene sicer se vedno skrbi, ceprav ma nasa skoraj 11mesecnica ze tkointko slabo genetsko dediscino na zobnem oddelku. jaz sem namrec imela aparat, ceprav nisem marala ne dude ne palcka...no, midva z mozem sva nastudirala ze precej literature glede tega in prevladujoce dejstvo je, da do tretjega leta ni tak problem. toliko o teoriji. v praksi pa odkar govorim o tem problemu ugotavljam, da je v moji okolici veliko že odraslih palčkarjev z večinoma v redu zobovjem. 

no, jaz bi se vedno raje videla, da bi si nasla ninico ali pa medvedka. ga ima v postelci za vsak slucaj, a ga niti ne opazi. je pa seveda imeti palčkarja za starša malo lažje, vsaj glede nočnega spanja. zoja se zbudi, popalčka in zaspi dalje. tudi uspavanje seveda ni problem. ampak, kot ze rečeno, uh, enkrat se bo treba spopast tudi z odvajanjem od palčka, ki ga ne bo mogel odnesti krokodil ali kaj podobno zobatega.

sa

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?