|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzdrževanje bazena
20.6.2006 14:20:59   
Anonimen
Tiste ki imate vrtni bazen me zanima kako jih vzdržujete. Kakšne pripomočke imate, katere preparate upaorabljate za vzrževanje vode. Koliko krat na sezono menjate vodo?user posted image
Mi smo kupili smo vrtni bazen v katerega gre 10 000 litrov vode in sedaj rabim kakšen koristen nasvet za vzdrževanje.

user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 14:27:03   
Marogica
Najprej rabiš filter, ki pa je najbrž tako ali tako zraven. Mi kupujemo klorove tablete in neke vrste indikator(lističe), ki pokažejo, kdaj se morajo klorove tablete zopet dodat. Drugače imamo še mrežo, za pobiranje npr. listov in vodni sesalec, ki ga uprabimo vsakih nekaj dni, da nam pobere manjšo svinjarijo in svinjarijo, ki se nabere na dnu.
Smo zelo pedantni kar se tiče "reda". Pred vhodom imamo lesen "podest" na katerem je plastična posoda z vodo, kjer si vedno splahnemo noge, preden gremo v bazen, da se pač čim manj svinjarije prinese v vodo. Pa tudi otrokom ne dovolimo, da hodijo not in ven. Ali so v vodi ali pa zunaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 14:59:29   
mala maja
mi uporabljamo klorove tablete(v tistem k plava po bazenu) in sredstvo za hitro dezinfikacijo vode po večjem številu kopalcev(če dobimo obiske)-to se strese v vodo.

Drugače pa imamo mi črpalko prižgano takrat ko se kopamo provršinsko, ko se nehamo kopat uklopimo čistilec na tleh. Prižgana pa je cel dan od 9h pa do 18h pa še ponoči se uklopi za 2 uri da vodo malo shladi
Imam premično streho na bazenu in voda se segreje tud do 36˙C tko da mamo gelde tega kar probleme in se nam nabirajo alge. Za alge uporabljamo anti algin. Pa tud mi testiramo vodo. Se pa izogibamo ne vem koliko kemikalij notri dat ker se le v njem kopajo otroci. Aja pa črpalko na kremenčev pesek imamo.

aja mamo pa kar velik bazen 7x3.5x 1.5 (32 kubikov vodeuser posted image user posted image user posted image )tko da je kar veliko dela z njim.user posted image user posted image Aja pa vodo menjamo na vsake 2-3 leta. Samo dotakamo novo kar je izhlapi ali pa se stoči ven med skakanjem in špricanjemuser posted image user posted image user posted image .

Pa čimveč užitkov s kopanjem v vročih dneh.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 20.6.2006 15:00:55 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 17:06:31   
rija
Marogica in mala maja, predvidevam, da so to vgradni bazeni.....

Imate to bazen s folijo ali ploščicamiuser posted image ....jaz imam vse kupljeno, tudi ploščice, že narejen izkop za 7 x 4 m, zdaj pa ne vem, ali bi ga delali ali ne, glede na to, da je investicija kar velika...uporabnost pa vprašljiva....

Tako realno povejta, koliko ga uporabljate?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 17:34:42   
Marogica
Rija, jaz nimam vgradnega bazena, temveč tistega, kjer se obroč napihne, bazen pa se z vodo potem dviguje. Ima pa ca 4m premera in je ca. 90 cm visok. Smo zelo zadovoljni, ker je ravno prav velik, da se vsi ohladimo, igramo, da se voda segreje in da stroški niso previsoki.
Uporaba? Če bi vse dneve skupaj seštela je to ca. 1,5-2 meseca na leto, maximalno, pač koliko je lepih dni in kolikor nismo na morju. Glede na to ,da zadnji dve sezoni sredi avgusta kurimo, pa mislim, da prej 1,5 meseca.
Ko sva midva razmišljala, kakšen bazen, sva vzela zgoraj opisana dejstva in se odločila za tega "napihnjenca" , ki naju je v akciji v Avstriji takrat stal 80 Evrov, ko je bil v SLO enak ca 45 jurjev. Malo denarja, dosti muzike, ti povem.
Midva  sva se pa odločila, da si raje narediva jaccuzi, ki ga lahko uporabljava poleti in pozimi, ker bo tako narejeno, da se poleti prostor odpre. To še seveda ni realizirano, je pa najin namen.
Nasplošno pa karšen koli  bazen enostavno dušo da, sploh pri majhnih otrokih: nisi vezan na potovanje z avtom, ni vstopnin, ni razmišljanja, kjer bo otrok opoldan počival, kaj bo jedel..., uporabiš ga lahko kadarkoli ti srce poželi in ti temperatura v glavo udariuser posted image . Za otroke je pa tako ali tako magnet in ni je boljše igračke in zaposlitve, kar pomeni, da si še celo starši ob tem vsaj za kakšno minuto oddahnejo.
Slaba stran: vsi sosedovi otroci bi se tudi radi kopali......
Rija, dobro razmisli, kakšnega, za koliko in koliko ga bosta uporabljali.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 17:36:35   
Marogica
p.s. lahko ga pa pride sprobat, ko boste v MBuser posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 17:40:08   
rija
Marogica....sosedovih otrok nimamouser posted image user posted image  samo eno babico.....

Drugače pa sem malo računala, ker sem dobila predračun za betonski del 2 mio, pa polaganje ploščic in bazenske tehnike: ???

Ploščice sem dobila iz enega zdravilišča zelo ugodno, bazensko tehniko (vodni tok, jacuzzi....filtre, luči) pa smo tudi kupili vrhunsko....
Samo glede na omenjene stroške izdelave, se mi bolj splača vse kar imam prodati, in kupiti tistega kompletnega v bauhausu za 300 jurjev.....pa ga za pet let menjam in za to cifro mam nov bazen naslednjih 30 let.....

Tudi midva bi rada imela jacuzzi na terasi, poleti in zimi....sva se zaljubila v idejo, ko sva bila v Kanadi in je bilo tam to nekaj povsem običajnega....pa imajo še veliko bolj mrzle zime in poletja kot mi.... bi pa imela takega malo večjega, da se pokrije......
A si že gledala katere? Cene?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 17:51:45   
Marogica
Ko boste postavili bazen, bo imela babica kaj hitro 5 vnučkov pri sebi na obiskuuser posted image
Tvoje razmišljanje se mi zdi trezno in bi na tvojem mestu podobno ravnala, le da je pri nama pač manj denarja, pa sva se odločila za to varianto, ki sem jo opisala.
Kar se pa jaccuzija tiče, sva jih že gledala, jih pa ni izpod 1 milijon takšnega, ki bi ga midva rada. Pa pokrit mora biti, seveda. Pri nama je še dodaten strošek steklen prizidek(zimsko/letni), tako, da je celoten strošek kar visok.  Vendar vsaj veš, da si vložil več, pa lahko tudi celo leto uporabljaš in tako se strošek, če bi ga porazdelil na mesece uporabe, seveda zmanjša in se lahko primerja skoraj s stroškom "tvojega" bazena in več, gledene na kratkotrajno uporabo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 17:52:55   
Marogica
p.s. Sem pa prej ravno iz bazena prišla, je prav pasalo, ko sem se lahko ohladila...

joj sem pozabljiva, za to pa ti p.s.-i

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 19:26:51   
rija
No evo, jaz sem tudi iz bazenčka, Tilovega 2,5 x 2,5 user posted image user posted image user posted image  za 6 jurjev....smo meli celi direndaj s prijatelji....

Pa je prav pasalo, samo da je voda, pa ne tako zelo hladna.....

Ja, nekaj bomo naredili....samo prva investicija ta teden je KLIMA!!!!

< Sporočilo je popravil rija -- 20.6.2006 19:27:28 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 20:29:01   
mala maja
rija mi imamo vgradnega. Plastičnega in folijo čez, pa seveda pokritega(beri velik privilegij ker je oči delal strehe za bazeneuser posted image user posted image user posted image -drugače ta špas košta še pa još)
Takega kot ga imamo mi bi te prišel brez strehe cca od 500-600 tisoč z vsem komplet-tud čistilno napravo, seveda pa brez iskopa in telmeljev(ni patreba betonskih stranic)
Še 2x tolk bi te pršla streha.moje mišljenje je da če že imaš možnost se odloči za plastičnega. Glej pa naj pride potres a boš pol špranje poporavljala.

Če te zanima bom dala nekaj slikic v album. Pa še nekaj slikic ki sem jih po mailu dobila. tazga bi pa mela tud jaz TAKOJuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede sosedovih otrok in bazenauser posted image  Meni je moj padel notri. Sem obuta in oblečena skočila not sredi oktrobra(posledica ba sva obležala s pljučnicouser posted image ). Zdaj si pa prestavljej kupico otrok kateri pridejo iz sosednjih hiš k tvojemu malemu se igrat. In že naslednji trenutek so v bazenu. naj se kateremu kaj naredi boš ti kriva. Mi imamo vedno zaprtega ko so sosedovi otroci okoli, če pa pride kdo na obisk pa so tako intako starši zraven in pač tud oni malo popazijo na male(tudi našeuser posted image user posted image user posted image )
Sicer pa praviš da s tem ni problemov.user posted image


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 20:30:39   
mala maja
aja še to uporabljamo ga pa praktično skoz od maja do oktobra-pa še pozimi ene 2-3 se kdo po savnanju not zavali. PAše še pa šeuser posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 20:59:50   
rija
Mala maja, bi te res prosila za slikce....cenovno je res neprimerno ceneje....jaz sem računala komplet za zidanega ca. 5 miouser posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 21:07:42   
mala maja
evo so že gor. mal sem mela probleme pa je šlouser posted image user posted image
drugače pa jih je nekaj tud va albumu od erdbeere(nepričakovani dopust)

Une za poslastico pa ni šlo je pps-ne vem a lahko tiste slikice posnameš ali pa če ti na mail pošljem .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 21:43:26   
rija
Hvala ti....

res je super....edino jaz bi imela samo tisto rolo, s katero se pokrije.....saj ne vem kako se ji reče.....

Kdo pa je vam bazen delal?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vzdrževanje bazena
20.6.2006 22:37:05   
mala maja
ojoj, zdej si me pa dobilauser posted image user posted image user posted image  Ko smo mi delali bazen sem bila stara 15 let in ga pač podedovala po pokojnem očetu.

Men se zdi da VIhar iz Šetjurja pri Celju(Šentjurja-štajerke ne me tepst če sem narobe napisala)user posted image user posted image user posted image

Drugače pa imaš tudi Adriapoll, al pa REMAX iz maribora. Sej jih najdeš na netu. Če mene vprašaš bi se obrnila na Remax. Sama sem rabila lansko leto čiščenje bazena in je bilo povsod tako drago oni bi ga pa prišli iz MB v Grosuplje spucat za 20 tisoč vključnio s čiščenjem črpalke.
Sem imela čisto zeleno vodo pa mi je en prijazen fant povedal kaj narest in kako naj ga vzdržujem naprej. Čez en teden je bila kristalna voda brez menjave.Lahko pa bi mi rekel da pač informacij ne dajejo in da če čem naj jih kar najamem. Vse mi je povedal.  Tudi za to da je treba po večjem številu kopalcev narest NUJNO šok klora da se voda ščisti. Drugače se začnejo nabirati alge.Mi pa tega zaradi majhnih otrok nismo delali. Sedaj se pač takoj po kopanju stuškamo pa je.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 20.6.2006 22:38:41 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vzdrževanje bazena
21.6.2006 9:19:28   
šnucika
mi imamo vgrajenega ,okroglega s premerom 520 cm,globina 120 cm.Uporaben je praktično od junija do konec septembra-odvisno od vremena.
Za vodo skrbimo z rednim filtriranjem po kopanju ali pa celo noč.Za sunkovito kloriranje uporabljamo tablete,za uravnavanje PH pa granulat.Vsak dan se s DPD in Phenol red tabletami tudi preverja nivo klora v vodi...idealen je od 0.3 do 1 gr/kubični meter vode in pa PH vode.Seveda je potrebno vsakodnevno čiščenje površinskih "smeti" in pa sesanje dna.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?