|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj mi svetujete?
19.6.2006 15:45:48   
SelmaC
Pozdravljene,

Moj sinek je star en mesec. Rojen je bil skoraj v 37 tednu. Ob rojstvu je tehtal 3050 g. V porodnišnici je veliko zgubil na teži, čeprav sva se dojila. 3. dan sem dobila mastitis in ugotovili so, da sesa prešibko. Svetovali so mi naj se najprej dojiva (dojila sem z nastavkom, ker bradavice ni zgrabil) in potem naj mu po brizgi dodam izčrpano mleko. Ko sva prišla domov je patronažna rekla, da lahko brizgo zamenjava za stekleničko, kar sem predhodno strorila, ker na brizgo je komaj komaj popil 20 ml, s stekleničko pa občutno več. Tako smo nadaljevali hranjenje cel mesec po tem vzorcu: dojenje z nastavkom + steklenička na vsake 3 ure. Zbujala sem ga jaz in ga pred hranjenjem previla. Dojenje sem ponavadi prekinila še preden je trdno zaspal, da je vsaj normalno spil po steklenički (zadnje tedne po 100 ml na obrok). Kakšen obrok dnevno je bil le po steklenički. Pred 4 dnevi sem kar odstranila nastavek in z veseljem je zgrabil bradavico. Še vedno sva sledila ustaljenemu vzorcu hranjenja, dokler nisem dobila mastitis na desni dojki. Dežurni zdravnik mi je predpisal Hiconcil, vendar ga ne jemljem, ker nisem zaupala njegovi presoji. Z dojko je boljše, le zatrdlin se ne morem še povsem rešiti in posledično izčrpam iz te dojke manj. Danes pa sem opazila da sinek leve dojke ne sprejme (jok in odmikanje), desno "bolno" pa ja. Je kriva količina mleka (v povprečju načrpam 200 ml na 3 ure iz obeh dojk)? Je mogoče ima sesalno zmedo, čeprav mislim, da ne ker brez problema pije iz aventovih in nukovih stekleničk? Seveda bi rada dojila, pa še vedno ne vem ali sesa dovolj močno ali se samo crklja, ker do danes je bil zelo rad na dojki. Kako naj se obnašam? Naj odstranim stekleničko? Samo se bojim, da bo potem zgubil na teži? Lepo vas prosim, kaj nama svetujete?

Hvala za odgovor in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj mi svetujete?
19.6.2006 16:00:54   
Sibil_
Poskusi odstranit steklenilčko-po moje.

Enkrat ga pač samo podoji, pa naj zaspi.Naslednjič bo že jasno, če bo lačen, bo verjetno bolj vlekel.Sicer pa jaz osebno nimam teh izkušenj-ti bo katera bolj podkovana kaj povedala.Ampak steklenička po moje ni optimalna, ker se dojenček razvadi-sploh če imaš ti dovolj mleka in volje za dojit.user posted image

LP pa upam da se vse reši ok, pa da se kaj spočiješ,user posted image
Sibil

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj mi svetujete?
19.6.2006 16:08:01   
Anonimen
Dežurni zdravnik mi je predpisal Hiconcil, vendar ga ne jemljem, ker nisem zaupala njegovi presoji.


zakaj si pa potem sploh šla k dežurnemu, če ne zaupaš njegovi presoji. Bi prebrala navodila in bi videla, da ga lahko jemljejo tudi user posted image  in dojenčki. Z masitisom se res ni za špilat.

Stekleničko odstrani in če te bo skrbelo, ga pojdi v ambulanto stehtat.

(odgovor članu SelmaC)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj mi svetujete?
19.6.2006 16:12:00   
Anonimen
Bi poskusila nadaljevati samo z dojenjem, vsaj za kakšen dan.

Če se je to zgodilo prvič (jok in odmikanje) ima dojenček mogoče samo "slab" dan, pa mu ena dojka ne diši user posted image  

Stisni si mleko iz nje, shrani ga v hladilniku, dojenčku pa stekleničke ne ponujaj takoj.
Bi počakala do jutri, boš videla, kako se bo "obnašal". V enem dnevu pa gotovo ne bo shujšal.






(odgovor članu SelmaC)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj mi svetujete?
19.6.2006 16:55:30   
Minkaa
Jaz bi stekleničko odstranila in se potrudila dojiti. Če pa boš v dvomih s količino pa pojdi v ambulatno na tehtanje hot je že bolo rečeno

_____________________________

Srečna družina

www.bambino.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj mi svetujete?
19.6.2006 17:52:12   
Anonimen
Včasih se pač zgodi, da si dojenčki vzamejo eno dojko za njihovo priljubljeno. Tako je bilo tudi pri mojem. Ti samo vztrajaj pa ga doji. Meni npr. ni hotel vzeti desne dojke čez dan, ko sem ga dojila sede. Če sem ga pa dojila ponoči ali pa podnevi leže, pa jo je vzel komot. POskusi. Če imaš dovolj mleka ga samo doji, brez stekleničke. Zdaj je že dovolj močan, da potegne in popije dovolj. ČEz flaško mu lažje teče in se mu ni potrebno matrati.
Moj je bil isti. Dojka, flaška....v nedogled. Potem sem ga pa samo dojila sploh čez dan. Pa če je bilo porebno sem ga dala vsakih 15 minut na dojko. Pa se je navadil, in sprijaznil, da se bo moral malo bolj potruditi, če noče biti lačen vskaih 15 minut. PA tudi nekak sem ga vedno probala zamotiti, da ni jedel ravno vsakih 15 minut, da potem, ko je bil lačen je bil že zelo lačen in je vlekel kot zmešanuser posted image . Zvečer sem mu pa potem ponudila vseeno še po steklenički. Ali izbrizgano mleko ali dodatek.

(odgovor članu Minkaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj mi svetujete?
19.6.2006 21:54:51   
rainbow
Tudi jaz se strinjam z ostalimi. Doji ga vedno, ko želi, tako strašno pa ne more shujšati. Zdaj bo vedno bolje sesal, tako da mislim, da ti bi uspelo brez problema.
Stekleničko dojenček drugače sesa in lažje gre kot na dojki.

pa uspešno!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj mi svetujete?
20.6.2006 9:16:38   
tinca34
tudi pri meni se je zgodilo, da ni hotel ene dojke..... no, pa sem ga dala na 'tisto bolj priljubljeno', ga vmes odstavila, dala na 'nepriljubljeno' in sploh ni opazil. je pa ne srečo imel to muho samo dva dni, potem je spet lepo steklo.
sva pa imela podobne težave z mastitisom in dojenjem z nastavkom in moram rečt, da nama je šele pri dveh mesecih vse zalaufalo - zdaj se dojiva sede, brez nastavka in tudi mastitisa ni več. malo volje, pa bo. sigurno ti bo uspelo.

lepo se imejta,
t.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj mi svetujete?
20.6.2006 9:28:18   
Anonimen
no moja je tut v porodnišnci dost zgubila pa ni se začela nč nazaj redit tko da sem si doma pol črpala pa ji dajala pa dodala še hipp. na konc sem po treh tednih nehala črpat ker enostavno nimam časa tega počet niti volje, pa mleka je blo skos manj, tko da smo lepo pristal na hippu, saj vem da dost poje. js zadovolna tamala pa še bl!

(odgovor članu SelmaC)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj mi svetujete?
20.6.2006 17:50:54   
Seven*
SelmaC. A tvoj otrocek spada med "zaspancke" in med dojenjem rad zaspi? Ce je tako, potem ga nezno zbujaj med dojenjem. Bozaj ga, se pogovarjaj z njim. Vsakic ko neha sesat nadaljuj z zbujanjem. Pristavljaj ga vedno ko zeli, pa ce bo to na pol ure ali pa 10 minut. Poslusaj ga, kaj zeli, saj ti bo pokazal. Jaz bi ukinila steklenicko. Bos videla, bo dosti vec spil pri tebi. Poskusaj ga cimvec pristavljati na "bolano" dojko. Nosek mu usmeri v smeri zatrdline, da bos "odprla" mlecne vode. Pred podojem si pomagaj z toplimi obkladki. Tisti predel tudi nezno masiraj. Pazi tudi, da je pravilno prisesan. V ustih mora imeti cimveclji del kolobarja. Slisati moras tudi kako pozira. Sporoci kako vam gre! Vsekakor bi bilo skoda, ce obupas!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj mi svetujete?
20.6.2006 21:11:28   
renan
vidim, da si doma blizu italije, kjer verjetno prodajajo homeopatska zdravila. takoj pošlji nekoga po zdravilo phytolacca in ga jemlji prvi dan 3x in nato 2x na dan po pet globul. jaz sem si na ta način pozdravila ponavljajoči se mastitis brez antbiotikov. to zdravilo naredi, da ti mleko bolj teče in se ne ustavlja ter maši vodov. tako bo mali tudi lažje sesal. meni je zdravilo takoj učinkovalo. pred tem mi je mleko teklo samo iz ene luknjice, po dveh dneh pa se je vlivalo iz 3-4 luknjic naenkrat. po treh dneh zdravila več nisem jemala in od takrat nimam več nobenih problemov z dojenjem. od takrat je zdaj kakšna 2 in pol mesca.

lp, renan

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj mi svetujete?
21.6.2006 13:57:31   
SelmaC
Najlepša hvala za nasvete,

Včeraj smo bili na prvem pregledu in naš sonček je pridobil 1600 g v prvem mesecu. Kar nisem mogla verjeti! Tako, da zdaj pridno vadimo dojenje in mislim, da nam bo počasi steklo. Vsaj se bom manj sekirala ali spije dovolj. Mislim, da je zaspanček, ponavadi ga moram zbuditi za jesti, ker drugače pusti iti več kot 3 ure mimo. No, v bistvu niti ne vem koliko bi sicer spal, ker ga  zbudim na 3 ure. Najbrž je posledica začetne zlatenice (beločnice ima še rumenkaste), ki pa se ni razvila. Zatrdline počasi izginjajo, ker pa še vedno črpam vidim, da je mleka precej manj kot na drugi dojki.

Še 1x hvala in lp

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj mi svetujete?
21.6.2006 14:01:11   
Anonimen
Super, da vama gre dobro user posted image  user posted image

Ti samo vztrajaj, pa čim manj se sekiraj pa bo vse dobro user posted image  user posted image

(odgovor članu SelmaC)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?