|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povišana temperatura
22.6.2006 8:50:34   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image Včeraj zjutraj je bilo še vse normalno.Normalno se je zbudil,takoj začel divjati in klepetati,še zajtrk pojedel.Pa mi zleze v naročje,začutim,da je nekam preveč vroč.OK,saj je zunaj hudo vroče,morda je pregret od divjanja.Zmerim vročinouser posted image 37,8.Pet minut kasneje pa je rapidno šlo vse navzdol.Iz minute v minto je vročina naraščala.pričel je tožit,da ne more hodit.Jok,jok.
In tako je naš divjak cel dan samo poležaval,v mojem naročju,prosil me je,da ga božam,vročina pa kljub poskusom,da jo zbijemo ni padla.Calpol je zbruhal,svečka ni zbila,tuširanje z mlačno vodo ni pomagalouser posted image
Pozno popoldne je le padla na 37,vendr le za kakšno uro,ko pa se je bližal večer,je vročina narščala,do 39.Spal ni nič ali malo,danes zjutraj je še vedno vročičen,trese se po celem telesu,drema v maminem naročju.
Gremo k zdravniku,pa ne vem,kaj bo našel,ko pa ni nič drugih znakov,kot vročinauser posted image
Tako smo kar šokirane,ker nismo navajene,da je bolan.Vso zimo je imel samo dvakrat po tri dni nahod in to je bilo vse.Sedaj,ko je pa poletje,vroče za umret in bi se lahko hladili v morju,moj revček zboli.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 8:54:47   
StBarbara
Neva pri nas smo na istem. Od  novembra ni bil čisto nič bolan, tako da me je včeraj, ko sem videla vročino kako neusmiljeno narašča na 39 skorak kap. Smo bili pr dr., ampak pravi, da samo vročino zbijat...pa tak revček je user posted image .

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 8:58:55   
darjatimci
Kaj naj ti rečem,da te potolažim,saj veš,da otroci velikokrat dobijo vročino brez pravega vzroka,ki traja lahko tudi nekaj dni.Vteh temperaturnih razlikah res ni čudno da zboli.Kar k zdravniku,da boste pomirjene,da se kaj ne kuha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 9:16:16   
Lejči
Neva, tudi me smo doma user posted image
naša user posted image je imela skoraj 40  vročine, diagnoza pediatra viroza. jaz sem pa mislila, kako bomo poleti zdravi user posted image
čim prej se pozdravite.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 9:35:06   
Anonimen
Opažam,ja,da se širi ta nepojasnena vročina,kot požaruser posted image Otroci kar en za drugim zbolevajo.Malo sem premišljala,da je krivo tudi tole trapasto podnebje.Iz mraza smo čez noč prešli v vročino.Ker ni več postopnega prehoda, organizem nato odreagira z boleznijo.user posted image

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 9:36:50   
cukerček
.....baje razhaja virus....

Možno pa da ni to to.
Moja nečakinja je imela celi vikend vročino med 38-39 in le s pomočjo svečke je za kako uro malenkost padla potem pa se je spet dvignila. Ker je imela samo vročino on nič druga, ni kašlala in smrkala se je sestra odločla da do ponedeljka počaka, ampak jo je v nedeljo vseeno peljla k dežurnemu in.....

Bolezen se imenuje 6 OTROŠKA BOLEZEN,
ker za njo še nimajo pravega imena.
Za vročino je dobila svečke, druga pa nič.
Ko vročina mine se na telesu, predvsem na trebuščku in hrbtu pojavijo rdeče pikice, podobne rdečkam le da to niso in ne srbijo in nič, minejo same od sebe.
Nalezljivo je le dokler ima otrok vročino, ko vročina mine je bolezen prebolel.
 
To se lahko pojavi od 6 meseca naprej........
 
Malo sem se razpisala,  upam da bo z vašimi malčki hitro vse vredu.
 

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 9:47:39   
Anonimen
user posted image hHvala cukerček za razlago.Nikoli se ne ve v današnjem življenju,ko je toliko bolezni,da se 6 ali peta ne ponovijo.Kdo bi vedel.
Vendar naš Timi je obe prebolel ko je bil še dojenček.Eno pri štirih mesecih.
Poznam bolezen,ki jo omenjaš,saj sem v posebno rubriko na enem forumu podala vse možn podatke o teh boleznih.
Ampak,kot sem omenila,nikoli se ne ve,če se lahko ponovi.

(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 9:54:23   
darjatimci
Neva,naš fant je tudi ta teden nekaj nerazpoložen,vročine nima,zdi se mi pa utrujen in ponavadi je tak ko se mu kaj kuha.Je pa  našega težko umirit in ustaviti skoz šiba,šele vročina ga umiri  in položi v posteljo.Upam,da nam pred dopustom ne bo spet fasal vnetja ušes.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 10:34:39   
Anonimen
Moram desetkrat na les potrkat,da naš še nikoli ni imel vnetje ušes.
Pismo na,dobro za slabo,da je sedaj skuhal ne pa tik pred dopustom.Na viš.ko nismo navajeni,da je bolan.user posted image

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 10:34:42   
Lejči
Cukerček, šesto bolezen smo dali skozi pred desetimi dnevi user posted image , tako da sedaj je pa baje nek drug virus user posted image .....jooj, se mi zdi, da smo samo še doma user posted image ...pa v službi imam pol norišnico, ko se noče nič samo naredit ...eh, samo da bomo čim prej zdravi, ostalo bo že.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 10:42:27   
srki
Neva6, pri nas je bilo isto. Predvčerajšnjim že ni hotel nič jesti, čeprav smo pekli čevapčičeuser posted image , ki vem da jih ima rad, ni ničesar jedel. Pa sem si mislila, OK, vročina je, nima časa ker se igra in obožuje bit zunaj. Ko sem ga dajala spat, je bil nekam čudno vroč, vročina je bila sicer 37,4. Naslednje jutro je bil normalen, šel v vrtec, v vrtcu je bilo tudi vse OK, ko pa pridem iz službe, ga potipam po čelu in opet vroč. Pa čelo še ni bilo tako vroče, ampak lica-čisto vsa rdeča in totalno vroča. Bilo je čedalje hujše, sirupa ni hotel, tako da sem mu dala svečko. Spal je 2 uri oz. bolj dremal, jaz pa z njim user posted image , kako je pasalo! Potem je pa minilo, kot bi trenil in spet je bil tisti stari Aljaž-razposajen, zgovoren. Prej pa kot "živi mrlič", pa tudi piti ni hotel. Zjutraj je bilo tudi vse OK. Rdeče pikice sem pa tudi jaz opazila, sploh na trebuhu, ampak to še takrat, ko je imel vročino, tako da ne vem, ali je to 6. bolezen ali ne. Sicer pa res ni nič čudnega, da so (smo) non-stop bolni, ker je to vreme čisto zmešano-enkrat mraz, drugič preveč vroče...

No, upam da našim sončkom ni hudega in da bo to čimprej minilo. Se že prav bojim, kaj bo avgusta, ko gremo na morje, da ne bo spet zbolel, kot laniuser posted image .

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 11:09:50   
cukerček
Se vidi da nimam otrok in sem vam želela pomagat pa vidim, da dokler bom jaz našla prinaca na belem konju in imela otroka se bom marsikaj naučila od vas , čeprav že veliko vem zaradi moje male nečakinje.

No resnično upam, da si vaši malčki hitro opomorejo, da vas bojo lahko spet malo jezli.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 11:14:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cukerček

Se vidi da nimam otrok in sem vam želela pomagat pa vidim, da dokler bom jaz našla prinaca na belem konju in imela otroka se bom marsikaj naučila od vas , čeprav že veliko vem zaradi moje male nečakinje.

No resnično upam, da si vaši malčki hitro opomorejo, da vas bojo lahko spet malo jezli.



cukrček,tudi tvoj čas bo prišel slej ko prejuser posted image user posted image user posted image
pol boš pa obsipala forum z vprašanjiuser posted image Seveda bomo pomagale,ampak v upanju,da tvoje bodoče dete ne bo potrebovalo kaj preveč nasvetov zaradi bolezni.Ja hvala za tvoj trud.

(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 17:53:12   
Anonimen
Bili pri zdravniku in,končno vemo zakaj tako vioka temperatura.Gnojna angina njegova prva v življenju.Nekje jo je staknil,sicer pa kot same veste,je množično obolevanje otrok za to angino v Sloveniji.Simptomi in povzročitelj vse je podobno,kot pri škrlatinki,ki tudi razsaja. Dobil je Ospen,upajmo,da ne bo alergične reakcije,ker pač še ni nikoli užival antibijotika.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 22.6.2006 17:54:29 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 18:07:18   
ira
Neva!
Bojda ni gnojna angina, ampak samo nek virus, ki je blazno podoben gnojni angini. Bojda ful razsaja. Naš ga je preboleval prejšnji teden. Gnojno angino širi bakterija in ne virus. Mojemu so vzeli kri in na izvidih se je videlo, da ne gre za gnojno angino. Znaki: povišana temperatura, pordelo grlo, nabiranje sluzi v dihalnih poteh (zamašen nosek, hropenje), kašelj (ki se trga). Jaz mojemu nisem dala antibiotika in mu je danes že vredu. le še malo pokašljuje. So malčku vzeli kri?

_____________________________

Svet je lep!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 18:27:49   
Anonimen
Nič za izvide niso vzeli.Nima nahoda,nič ne kašlja,plučka čista,ušesa v redu,v grlu pa bele obloge,prav gnojna angina je rekla,zdravnica,ni za zgrešit tipična.

Jaz sem naredila napako ker sem vse skupaj kar je naložila zdravnica pomešala.Ni virusna,je streptokokna angina,lahko bi bila tudi škrlatinka,je pa rekla,da kar vidi ni možno,dda je samo angina.Pomešala sem,ker je govorila,da je tudi mnogo otrok,ki prenašajo viruse,v vrtich in šolah,samo,da naš ne hodoi v vrtec.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 22.6.2006 18:33:45 >

(odgovor članu ira)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 18:50:24   
cmokec
Neva6, isto ima naša Sara.

Tu si preberi, s čim se mi ukvarjamo in ni še nič bolje:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=968924&mpage=1

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 19:29:15   
Anonimen
Sem brala cmokec,že takrat ko si napisala in ko je naš včeraj zbolel sem se nate spomnila.Jaoj pravkar mu izmerila vročino:39,5user posted image
Calpol ne pomaga,paracetamol sveček nič.sedaj je dobil voltaren svečke,upam,da bodo pomagale,ej,da ja ne bo do 40 zakuhal.user posted image

< Sporočilo je popravil neva6 -- 22.6.2006 19:35:16 >

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 19:36:01   
cmokec
Pri nas je vročina včeraj prišla do 41,7 stopinj. Pa sem dala svečko Voltarena, čeprav nebi smela več dat.

Pa ne pomagajo ne kisovi obkladki, ne surov krompir na stopala. Ravno sedaj sva iz kopalnice, da bi jo pod tušem ohladila. Ko sva začeli, je imela 37,7 stopinj, po 20 minutah pa ima 39,2. Ne vem več, kaj naj naredim. Vesela sem samo, da pije, ker je tako že 3 dni ne. Malo sicer bruha ampak res kar lepo pije. Danes sem prvi dan po nasvetu probala z lipovim čajem, ker menda pospešuje potenje, da bi to vročino preznojila. Več pa res pol ne vem, kaj bi še probala. Če še to ne bo pomagal, jo bom peljala spet k pediatru, ker potem je pa vikend. Ima pa po sklepih kar marogasto kožo, pa po rokah in nogah tudi. A je možno, da je to od vročine? To, da jo boli glava, vsak lasek posebej, pa cela koža. Bolj, da ne omenjam. Imava pravi boj, da jo po tuširanju obrišem, ker kar joka, da jo vse boli.

Neva6, koliko časa pa to traja? A kaj veš?

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Povišana temperatura
22.6.2006 20:29:41   
Anonimen
Lej nimam pojma koliko časa to traja.Maroge pa so možno od vročinskega stanja.Stako visoko temperaturo je človek odrasel,kaj šele otrok,čisto zmeden,naš je danes najprej dremal pol pa spal cel popoldne.
Pravkar je boljši,je svečka prijela,samo ne vem koliko časa bo držala,to me skrbi.Jaz upam,da bo vse skupaj še kakšen dan,kajti antibijotik bi po vseh pravilih moral prijeti v roku 24 ur po zaužitju prve doze.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Povišana temperatura
23.6.2006 11:03:18   
Anonimen
Cmokec kako je kaj s tvojo deklico?
Naš še kuha in to pošteno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Povišana temperatura
23.6.2006 11:23:46   
darjatimci
Nočem vaju strašiti,ampak maroge ali fleke lahko povzroči tudi alergija na antibiotik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Povišana temperatura
23.6.2006 13:51:32   
Anonimen
darjatimci,vse je možno.No naš nima nič flekov.

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?