|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   logistični problem s previjalno
2.7.2006 21:40:39   
taška30
Punce, dajte mi kakšen nasvet, jaz bolj ko tuhtam, manj mi je jasno kako...user posted image

Torej, naša je stara 14 mesecev. Do sedaj smo imeli previjalno podlogo na pralnem stroju in je odlično funkcioniralo - za previjanje (voda in vsi pripomočki na dosegu roke), še bolj pa za večerno kopanje (na njej smo jo slekli, brisali in oblekli v plenico in pižamo).

Zdaj se pa selimo, nova kopalnica in na pralnem stroju ne bo več prostora, ker je pač druga razporeditev in zdaj sploh ne vem...kam naj dam to previjalno podlogo?!? V njeni novi sobi ni še čisto nič pohištva razen postelje (z ograjo), edina varijanta mi je na najini zakonski ali na kavču ali kar nekje na tleh? Pa vode ni pri roki, a naj kar komplet prešaltam na vlažne robčke...
Še manj mi je pa jasno, kako se bomo šli zvečer pri kopanju. A jo slečem kar stoje v kopalnici (samo če ima pokakkano plenico, ne vem kako jo bom stoje obrisala, ker ne stoji pri miru niti eno sekundo), al v sobi, pa jo potem nagouser posted image  nesemo v kopalnico? Kaj pa ko je okopana, zavijemo v brisačo in nesemo v sobo, ker stoje v kopalnici ji ne moremo zapeti plenice ali pač?user posted image

Kako gre to pri vas, ker menim, da vas veliko nima previjalne na pralnem stroju? Vsak praktičen nasvet dobrodošel.

Hvala lepa, Taškauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: logistični problem s previjalno
2.7.2006 21:48:46   
Marogica
Odogovor iz"prve roke"user posted image user posted image
Mi smo imeli najprej previjalno v kopalnici, vendar nekje do 10 meseca, potem se mi je zdela tako ali tako prenevarna, otrok pa prevelik. Torej sem ga previjala(no, oba otroka) na veliki postelji in uporabljala vlažilne robčke-te sem uporabljala že od samega začetka(razen prvi mesec).
Ko pa ga kopamo/tuširamo, ga odnesem na posteljo, ga razvijem , zavijem v kopalni plašček in ga odnesem v kopalnico(star je sedaj 18 mesecev). Ko je gotov, ga pa zavijem v brisačo in odnesem nazaj na postlejo, kjer opravim celotno "toaleto".
Še nasvet: ko ga previjam na postelji, se vedno vsedem poleg njega in nikoli ne stojim, drugače bi bilo to malo preveč za mojo hrbtenicouser posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: logistični problem s previjalno
2.7.2006 21:57:06   
Jančika_
Previjalno imamo v otroški sobi. Ko je bil Vasja še dojenček, sem tja prinesla posodico tople vode in mu z vatko umila rit; ko je bil star kake 4 mesece, pa sva ga začela nositi v kopalnico pod pipo in to delamo še zdaj, ko ima skoraj dve leti. Po umivanju gre sam nazaj v sobo ali pa ga neseva in tam zrihtava do konca.

Kopanje: doker se je kopal v čebričku, smo to izvajali kar v sobi, od enega leta naprej pa ga po tuširanju oblečeva v kopalni plašček in neseva v sobo (no, zdaj gre seveda že sam, razen, kadar se hoče ekstra pocartat).

Tudi pri dojenčku, ki se nam bo pridružil čez nekaj dni, bo praksa enaka. Meni je to praktično, ker imam v previjalni komodi vse cotke, brisačke, kozmetiko. Je bilo pa kar naporno zdaj med nosečnostjo, ko sem Vasjo nosila v kopalnico, kadar sem bila sama (če sem ga dala na tla, je šel na vse druge konce, samo tja neuser posted image ). No, pa sem ga tudi tu uspela prepričati, da je šel sam in potem sem mu kar tam nataknila ono plenico-hlačke.

Aja, še to: pokakano plenico mu vedno snamem v kopalnici tik pred umivanjem.


< Sporočilo je popravil Jančika -- 2.7.2006 22:00:34 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: logistični problem s previjalno
2.7.2006 21:57:33   
Anonimen
no mi smo pa tkole prakticiral - previjalno mamo v spalnici. neki časa sem nesla podlogo za orevijat v kopalnico jo flilnla na tla in jo lepo na tleh zrihtala - slekla in po kopanju oblekla. od kar pa stoji jo pa slečem v kopalnici stoje, jo fliknem v bano pol pa vn jo stoje obrišem in namažem s kremo, oblečem zgornjio del pižame al pa šlafrok jo pobašem in hop v spalnico na previjalno. no zdej je že 2 stara previjalna pa ji postaja počas prekratka :) jo pa kr na postlo napodim in jo v njeni pojstli do konca oblečem, plenico in pižamo. če je pokakana preden se gremo kopat jo pa na previjalni najprej rit obrišem pol pa gre brez plenice v kopalnico. tut v kopalnici sem ji že dala usrano plenico dol pa ji rito z wc papirjem obrisala pol pa umila najprej na bideju, sej mi res ni da bi usrano rit v bano polno vode nosila :)
pa še to, mi nismo nikol riti umival z vodo ampak od samga začetka z robci. kje se mi pa da za vsako previjanje vodo v kastrolco tankat pa nost v spalnco.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: logistični problem s previjalno
2.7.2006 22:59:47   
BLAŽIKA
Mi imamo previjalno mizo že od vsega začetka v njeni sobici. K previjalni mizi si prinesem stol na katerega dam lavorček z toplo vodo in ji komot narediš nego. Sedaj ko je večja pa jo slečem na previjalni mizi, ogrnem jo v brisačko in jo nesem v kopalnico kjer se stuširamo. Po končanem tuširanju jo obrišem v kopalnici(že sami stojimo) in ji dam gor kopalni plašček jo odnesem nazaj v njeno sobico ter dokončam vse ostalo: plenička, mazanje, pižamica. Ko pa smo še bili čisto majhni in še nismo stali pa sem jo zavito nasla iz kopalnice na previjalko. Ne znam si predstavljat da bi jo rihtala na postelji ali natleh, ker ko še gremo kam na obisk in jo previjam na postelji me skoraj križ izda in se potem komaj zravnam oz. vstanem. Saj boste našli sistem ki vam bo odgovarjal.user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: logistični problem s previjalno
3.7.2006 7:15:47   
muha1
Pri nas je enako, saj se tudi selimo čez en mesec. Kot ti imamo v kopalnici tako razpreditev, da za previjalno ni prostora. Pa sem našemu rekla naj še bideja ne zmontira, ker bo tam previjalna. Pa smo rešili ta problem. Pa saj, če smo sedaj bili v bloku brez bideja 13let, bomo še ti dve leti (računam do tretjega leta otroka)

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: logistični problem s previjalno
3.7.2006 8:11:35   
honey
Mi imamo previjalno že od vsega začetka v spalnici. Ko je bil še majhen, sem ga kopala v banjici v kuhinji na mizi, potem sem ga nesla v spalnico in ga na previjalni zrihtala do konca. Zdaj pa, ko je star že 15 mes, ga lepo slečem v spalnici na previjalni, zavijem v kopalni plašček, ga napodim v kopalnico v banjo, ga skopam, zavijem v brisačo (tisto s kapuco) in ga odnesem nazaj v spalnico in do konca zrihtam na previjalni. Ni variante, da bi imela podlogo ali karkoli na tleh, postlji ali kavču, ker mi bo križ zlomil. Pa saj je Manca že velika, saj lahko sama gre v kopalnico, nazaj jo pa ti neseš, ker ima umite nogice. Ne vem, tko delamo mi pa vem, da bomo pri drugem user posted image  delali isto, čeprav bomo takrat že v svoji hiški. Praktično mi je zato, ker imam v previjalni vse - plenice, majčke, hlačke, skratka vsa oblačila za čez dan in za spanje. Ritko mu pa itak že od 1. dneva obrišem z vlažnimi robčki.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?