|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lulček in kožica milijontič
3.7.2006 13:33:56   
Maxica
Našemu skoraj dveletniku je pediatrinja dala napotnico za urološko kliniko, češ da ima kožico preozko in da sama ne upa potegniti. Na urološki kliniki je zdravnica samo z enim očesom (brez da bi kaj zelo probala potegniti) ugotovila, da je potrebna operacija, ker če bi kaj probala potegniti, bi lahko še kaj raztrgala in s tem naredila večjo škodo. In da brezveze tudi, da mi kaj poskušamo. Uro smo dobili za februar 2007, torej kakšne panike ni.
Sedaj, v teh vročih dnevih, ko je user posted image  oblečen samo v majčko in kratke hlače, ga pa ta stvar očitno ful moti in se je skoz nekaj šlatal, nakar sva z user posted image  videla, da ima vrh lulčka malo rdeč, da pa se že malo vidi tudi glavica. user posted image  smo skoz težili, da se ne sme prijemati za lulčka, tako da smo ga tudi kar v bodi oblekli, da bi pozabil na to "navado". Prej me pa kliče mož, da se je spet nekaj šlatal (otrok, ne možuser posted image ) in da je pri previjanju opazil, da mu je šla glavica ven in da je čisto malo tudi zakrvavel. Priznam, da sploh ne vem, kako pravzaprav pri tako majhnem otroku mora zgledati in če je sploh šlo v redu čez, tako da, kaj mislite, naj ga peljem k zdravniku, da pogleda, če je to to in če nemara potem operacija sploh ni več potrebna???user posted image  Je to kaj nevarno?user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lulček in kožica milijontič
3.7.2006 13:42:42   
mami darka
Pozorna bodi, da ne bo imel kožice čez glavico in bi jo ta zažemala. V tem primeru bi bil pretok krvi oslabljen ali onemogočen in bi glavica lahko začela odmirat. Če je krvi malo in ga ne boli in je gre kožica čez glavico, ni panike, drugače pa vsaj pokliči dr. da boš pomirjena. 

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Lulček in kožica milijontič
3.7.2006 13:46:48   
MarijaPo
jaz bi sla k zdravniku, penis je le pomemben organ iz vecih razlogov in ni fino, da se tam kaj zasustra

(odgovor članu mami darka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Lulček in kožica milijontič
3.7.2006 13:51:32   
srki
Ojla, Maxica,

pri nas je bilo čisto isto. Na koncu lulčka je imel vse rdeče, ko je lula, je jokal in non-stop se je šlatal. Pa smo šli k zdravniku in je rekel, da ni šans, da bi se to dalo potegnit dol "na roko", tako da smo dobili pregled pri urologu za mesec november 2006, potem pa bomo videli, kako bo odločil urolog-operacija da ali ne.

Naš zdravnik je rekel, da je operacija neizogibna, ker če tega ne naredimo, bodo kasneje težave (ne vem več, kaj vse je omenil).

Če bo pa še kdaj tako rdeče, nam je rekel, da mu hladimo z mrzlimi obkladki.

Pri nas pa zaenkrat glavica ni prišla ven, ker ima res ful vse zraščeno skupaj.

No, upam da bo se OK tako pri vas kot tudi pri nas.

(odgovor članu mami darka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Lulček in kožica milijontič
3.7.2006 14:21:14   
honey
Našemu 15-mesečniku pa gre kožica čez, samo ima pa tudi vrh glavice rdeč, kot bi imel kaj vneto. Kaj mislite, da je pa to? Očitno ga ne boli nič, saj nič ne joka, ko lula (niti ko lula v pleničke, niti ko kar tako, prosto po Prešernu user posted image ), ampak za lulčka se pa skoz šlata, kadar je nagec, ko ga previjam. A se to vsi fantki user posted image  Nimam koga vprašat kar se tega tiče, ker edini fantek, ki je okrog mene, je star 1 mesec, tako da... vse kolegice in znanci pa imajo punčke.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Lulček in kožica milijontič
4.7.2006 10:44:13   
Maxica
No, mi smo sedaj lepo od zdravnice. Sicer ni bila naša pediatrinja, ampak druga, ki je - sedaj vidim - stokrat boljša. Pogledala je lulček in videla, da se je naš user posted image  že prav fino strokovno sam "operiral", vendar ne popolnoma, tako da je rekla, da bo najbolje, če ona dokonča vso stvar. In je čisto malo še potegnila in je bilo.user posted image  Malo je sicer zajokal, ampak je bilo hitro v redu. Je pa rekla, da naj to sedaj kar vsak dan malo počnemo, da se ne zaraste, pa se pridemo jeseni spet pokazat, tako da najverjetneje operacija potem sploh ne bo potrebna, če bomo dosledno to počeli. In da naj se otrok tudi kar sam nauči to početi.
Uf, sem prav vesela, če res ne bo treba operacije.user posted image  Ja, je pa res treba paziti, da se glavica ne zatakne, da ne začne odmirati.
Hvala vam za vse vaše nasvete.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Lulček in kožica milijontič
4.7.2006 13:43:40   
srki
Super, user posted image  upam da se bo tudi pri našemu samo od sebe uredilo, ampak dvomim, vsaj tako je naš zdravnik rekel, ki pa, bdw, ni pediater-mi imamo kar splošnega zdravnika. No, pa saj nima veze.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Lulček in kožica milijontič
5.7.2006 8:02:29   
dana
Zdaj ste me pa čist prestrašle s tem odmiranjem glaviceuser posted image . Naš je star 16 mesecev in se mu glavica še nič ne vidi ker ima čisto zarašeno. Lula normalno, pa tudi pediater je rekel, da naj sami mal dol vlečemo ko ga kopamo, drugega pa nič. Ni bilo govora o nobeni operaciji... A je še premajhen za to, ali kaj?

dana

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Lulček in kožica milijontič
5.7.2006 9:59:38   
Maxica
Nas je zdravnica poslala na urološko kliniko na pregledu pri enem letu in pol. Očitno je to čisto subjektivna presoja posamezne zdravnice, saj ta, ki jo je sedaj nadomeščala, nerada pošilja naprej, baje, in raje kar sama potegne kožico, če se le da. Mi mu tudi nismo nikoli nič trenirali, tako so tudi na urološki rekli, da lahko samo še kaj pretržemo, če bomo vlekli. No, pa je otrok kar sam izvedel operacijo in naredil, kar je bilo treba.user posted image  Pol pa vedi, komu sploh še zaupat.user posted image  Pri glavici pa je treba menda samo to paziti, da se potem vrne nazaj v prvotno stanje, da jo kožica slučajno ne "duši".

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?