spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_ Hej babnce! midva sma že doma. Moja pordna zgodba: Zjutraj sem bila na ctg-ju in uz in G mi je rekla, da še nekaj časa ne bom rodila. To me je ful potrlo, sej veste, da sem tudi jokala, mali pa je ves čas zelo brcal. Kot da čuti ... No, popoldna, se še odločim, da z lubijem pospraviva jaslice in jelko ter generalno spucava stanovanje, preden pride naš škrat. Ob 18h mene začne malo zvijati. Niti najmanj nisem pomislila na popadke, a sčasoma je bolečina postajala močnejša, pogostejša, začel me je boleti križ ...in povprašala sem na FF, kaj bi to bilo. Rekle ste: ja popadki. Halo??? Jst vas nisem jemala resno. Saj mi je G rekla, da bomo še čakali. No, midva z lubijem sve pospraviva, jst pa potarnam, da me nekaj špika. Tudi on si ni mislil, da se začenja. Šla sva še v Žalec po avto in nazaj grede, sem že predihovala popadke na 5 min. Šele ko sva prišla domov, sem lubiju rekla, da me grabi na 5 min. No, jst sem še šla pod tuš, malo ležat, lubi pa je skakal okoli mene in mi štel minute. Ko smo imeli 1h na 5 min, sva se počasi odpravila proti P. Lubi mi je še vzel napolitanke, da sem jih v avtu jedla, saj sem se tresla in mislila, da zaradi padca sladkorja (vendar nisem vedela, da je res to to in da se mi krčijo mišice). Poklicala sem babico, s katero sva bili zmenjeni, da bo pri porodu in povedala sem, da me grabi na 5 min ter da nisem zihr da je to to. Ko sem prišla v P so me pogledali, odprta sem bila že 2 - 3 cm, ter me dali v porodno. Poklicali so babico, priklopila me je na ctg, lubi je prišel lepo oblečen. Ob močnih popadkih, ki sem jih takrat že imela, sem se mu prav smejala. No, ful smo se pogovarjali, jst sm se smejala ...in šele proti koncu sem pustila, da mi vsatavijo protibolečinske. Vse je šlo ok, v eni uri sm se odprla na 4 cm in takoj na 7 cm, a potem se je malo zapletlo, saj je Galu padel srčni utrip. Prišle so vse babice, zdravnikin začela se je hitra akcija. Zdrvanik me je prerezal in začel se je iztis, kjer smo čakali na popadke, da sem iztiskala. In ob 2: 48h je na svet prijokal naš Gal. Uredili so ga, dali malo pod kisik in potem meni na prsa. Zdravnik me je zašil, uredili so me in tako smo se potem do 7h mi trije cartali. Na ta dan, sem prvič videla solze v lubijevih očeh. Bil je težek, a lep trenutek za vse tri. čestitke kathy,še enkrat ob priliki,pa prilepi kakšno slikco vašega princa