|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 9:56:50   
pajčolanka
evo da vam povem kot je, z fantom se od septembra lani trudiva za štručko, na začetku ni nihče za to vedel, sčasoma sm nekako malo po ovinkih povedala določenim ljudem-tudi tašči in res kapo dol, tisti moji ki so mi blizu in vejo da želimo otročka res, res so zlati, so tiho grem stavit da tašča ni nesla nikomur naprej, nikoli mi ne omeni, nikoli, pa sm ji enkrat pokazala test ker nism bla ziher če je al ni, pa enkrat ga je že vidla v moji torbici ko mi je telefon vn devala, res zlata ženska je tiho, nč ne vpraša nč ne reče...res....
sm pa zmeraj bolj alergična na mojo mami, ki me z svojimi izjavavmi spravlja ob živce... vsake toliko začne, če ji bm jaz povedala ko bo-jo je strah da bi zvedla od drugih da sm noseča-halooo, pa če bm še prej dobla dojenčka kot pa bm končala faks, pa ko sma dobla mačko je rekla zdj pa tak neuš razmišljala o dojenčku, pa enkrat je pred vsemi-taščo in vsemi rekla da bm pa tak jst enkrat mela otročka pa sm rekla da ne bm mela-halo vsi so vedli da ne mislim resno, ampak naslednjič ko sma bli sami mi je začela kaj sm mislila zadnjič ko sm rekla da nem mela otročka mislim če je kj narobe z mano, da jo je tok skrbelo da ne morm met otrok-halooo....in take izjave no, mislim sj vem da ne misli kj slabega ampak res ne maram da mi kdo začne kdaj bm mela dojenčka itd. sm prov alergična na to,mislim lih dans sm bla pr G in je z mano vse ok, me je res pregledal itd, skratka tu se reči premikajo ampak mami enostavno ne morm NIČ kj takega zaupat ker me bi pol kr zasliševala če je že, pa zakaj ni, pa paniko zganjala,pač ni še ratalo kaj naj zdj bo že, mi je sami dost hudo in res zadnje kar rabim je to da bi me mami težila in morila s tem, sam mi je res tako mi stopa na živc s takimi izjavami da ne vem več kako dolgo bm še tiho ko ji bm rekla nj neha z dojenčkom, res no eni ljudje vejo pa so tiho ona pa ne ve pa je glasna. res, želim si da bi ji lahko zaupala-svoji mami ampak ji ne morem ker bo potem še težje in tega ne rabim, res mi je grozno....ne vem no, sam čakam ko bo počilo in ji bm povedala....ker me res moti in mi je grozno ob njenih izjavah....
sj vem sm dolga, sam ne vem no, a sm res preveč občutljiva, ali delam iz muhe slona sam res me zelooo motijo njene izjave....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:13:00   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka
res me zelooo motijo njene izjave....

Potem ji to povej. Enkrat jo posedi na klop, utišaj in ji povej, kaj čutiš in kaj želiš. Če bo razumela bo v redu, če ne bo se boš pač odmaknila.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 18.7.2006 10:24:37 >

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:19:35   
srki
Tvoji mamici lepo povej, da te take izjave motijo, sploh v prisotnosti celotne žlahte.

Če si preveč občutljiva? Kaj pa vem, mogoče čisto malo, ampak pri takih vprašanjih non-stop bi bila verjetno tudi jaz že občutljiva.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:23:01   
Anonimen
Uf, preden sem se prebila čez tvoj način pisanja user posted image user posted image user posted image . Kakšna pika, velika začetnica... ne bi škodili user posted image .

Če prav razumem, si določenim ljudem povedala, da načrtuješ otročka, mami pa ne. Vidiš, tu je prvi problem - ona ne ve in tebe njene pripombe spravljajo ob živce.
Drugi problem je v temu, da se z mamo ne znaš (in ona ne s tabo) normalno pogovarjat. Namesto da bi ji povedala, kaj te teži, tiščiš vse v sebi in enkrat boš ekspolodirala, ji vse servirala na pladnju, potem pa se bosta obe mulili. Saj s tem ni nič narobe, veliko ljudi se tako pogovarja vse življenje, pač ne znajo drugače. Tudi jaz sem imela podoben odnos z mamo dolgo časa, potem pa sva se obe naučili, da ni nič narobe, če se normalno pogovoriva, da si svetujeva in danes imava zelo lep odnos.

Jaz bi naredila takole: povsem mirno bi šla k mami, ji rekla, da se moram z njo resno pogovoriti in potem bi ji mirno razložila vse, kar me moti in kar si želim. Če je pogovor nenapadalen, potem običajno človek doseže svoje, a ne? Če ne drugače, bi si že prej na list napisala oporne točke, kaj vse želim povedat. Seveda pa je treba ves čas obdržati mirne živce, razne kletvice in obtoževanja so tu odveč. Včasih morajo biti tudi otroci bolj zreli od svojih staršev.

Veliko sreče in da bi čim prej zagledala en +.

LP

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:26:13   
pajčolanka

ja sj, verjetno drugače nebo šlo, ker zadnje kar ji mislim razlagat je to da delamo na user posted image  in kako dolgo že itd....
že tako mi ni lhako potem pa še njene izjave...tašča pa ve pa je lahko tiho-TIHO...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:29:16   
pajčolanka
ja Ankica moj način pisanja je bolj tak....zelo rada uporablajm pike...velikih začetnic pa kot vidiš ne kj velik, z vejicami sm pa tako že celo življenje skregana user posted image user posted image


(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:37:09   
Lana25
Mogoče bi se pa tvoja mami samo rada čim prej komu pohvalila, da bo babica, pa te zato malo priganja. 

In misli, da če je tvoja mami, da ima pravico vse vedet o tebi in ti tudi malo zatežit okrog user posted image . Tašča pa je pač bolj obzirna. Ona si mogoče potihem želi, da bo čim prej dobila vnučka al pa vnukico, tvoja mama pa bolj na glas. Je pač drugačen karakter od tašče in se najbrž sploh ne zaveda, da te moti njeno obnašanje.


< Sporočilo je popravil Lana25 -- 18.7.2006 10:42:53 >

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 10:51:44   
pajčolanka
aja še neki, odnos med mamo in mano je bol tako tako, jaz jo imam sicer zelo rada ampak sm bla bolj atijeva-pokojen, z mami je ostal brat in seveda je mamin sinček kakopak, in kadar me mami kaj zelo rabi sm zelo zlata hčerka itd. kadar pa me ne rabi..sm pa bolj samo hčerka.... tako da o veliko rečeh se raje pogovarjam če se že, raje s taščo. Je pa res da je moja tašča pri mojih letih-21, že imela sinčka-mojega fanta in je bil ta že kar več kot dojenček, mami pa je mene zanosila šele pri 28....pa moja tašča je v drugo zelooo težko zanosila medtem ko mami ni mela nekih problemov.... ja verjetno ji bm na kratko in jedrnato povedala da me njene izjave motijo in da naj neha ker ko bo beba bo že zvedela pravi čas....seveda bom ji to povedala na miren način...in če bo treba večkrat da bo nehala....

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 11:14:51   
srki
Jaz sem tudi to bolj s težavo prebrala in očitno sem spregledala, da si ti tašči povedala, da delate na otročku, svoji mami pa ne?

Pol pa ni čudno, da te je spraševala. Postavi se malo v svojo kožo, da tvoj lastni otrok veselo novico pove vsej okolici, tebi pa ne. Verjetno bi bila tudi užaljena.

Pa tudi če se z mami ne razumeš najbolje, ti to ne daje nobenega razloga, da tašči vse poveš, mami pa ne. Saj praviš, da jo imaš zelo zelo rada.

Ne razumem pa, kaj si hotela povedati s tem, ko si napisala, da je tvoja tašča rodila že pri 21-ih, mami pa pri 28-ih user posted image  in da je njegova mama v drugo težko nanosila, tvoja pa ne.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 11:25:18   
pajčolanka
Nisem povedala širni okolici, nikakor in sm prepričana da tistih par oseb ki vejo tega niso nesle naprej, v to sm 1000% ker če bi povedale bi to že miljonkrat zvedela nazaj. Tudi moja mami ne ve da si želimo dojenčka. Ker ni mogla od nikogar izvedeti. Aja s tem ko sem povedala kdaj je moja tašča že bila mami in kdaj moja mama,s m hotela povedati da me tašča verjetno bolj razume in je zato tudi tiho, ker tudi njej ni bilo lahko. In res se ne vmešava v moje-najine reči. Motijo me samo mamine izjave. Ki pa jih bom utišala, ker jih ne poslušam rada.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 11:26:23   
pajčolanka
In tašči ne povem vsega, ampak včasih res kaj raje njej kot pa mami-če že komu.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 17:29:56   
kapica
Prav zaradi taksnih in drugacnih izjav od moje mame, sem in se vedno zadrzim tovrstne tezave zase. Ne rabim se vse njene "sekirancije", imam ze tako dovolj polno glavo vsega.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 17:57:58   
Strawberrie Cherrie
Veš...pogovr se z mami...saj te na nek način razumem - ko sem bila noseča prib.4tedne, sem jedla kot krava (drgač imam zlo mal kilogramov za svojo velikost in sem se v prvih 4tednih zredila za 4kg), in je mami prizadeto poklicala, češ - ne vem kolk mescov si že noseča, kdaj pa mi misliš povedat - jaz pa še nisem hotela delat iz muhe slona, še fant ni bil ziher, še pri gin. nisem bila - vse je še viselo na 'nitki' - ona pa me je zelo prizadela....sem se kujala in kuhala mulo zelo dolgo - ampak pogovr vse reši in mislim, da ima tvoja mami pravico vedeti, da se trudiš zanositi - saj veš kakšne so mamice - znajo biti tečno kot muha, a vendar so zlate in razumevajoče, še posebaj, ko 1x zvedo, da bodo postale babice (enkrat, kmalu, v bližnji prihodnosti)...
london

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a sm preveč občutljiva?
18.7.2006 18:34:09   
pajčolanka
sj mate prav-pogovor ampak mene je strah da bi nad mano potem visel tisti vprašaj, da bi vedno ko bi me obiskala mi namenila poseben pogled, češ a je ratalo, a še ni, in vso njejo začudenje kako to da ne uspe. Ne vem, no se mi zdi da bi bilo tisto še veliko večje breme. Tako ali tako, če nebo v pol leta kj nastalo, greva z G naprej-iz pregledov bova šla na merjenje temparature, razni pregledi in če še nebo uspelo potem dalje v lj...in če do tega pride bo že to kar težko zame, in zadnje kar rabim je da pridem recimo od G in me ona kliče kako je bilo itd...user posted image  me je strah da bo potem imela neki nadzor. To bi bil zelo velik pritisk nameuser posted image    aja pa vem da bi zelo težko zadržala zase, če ne drugemu bi bratu povedala, ta pa tako ali tako včasih ne pozna olikeuser posted image  in bi me kar direkt spraševal....
Skoraj se potem raje malo "zlažem" in rečem da o dojenčku še ne razmišljamo in še lep čas nimamo namena. Rada bi samo to da neha z takimi izjavami.user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a sm preveč občutljiva?
19.7.2006 12:09:21   
Gina
A veš da te jaz niti slučajno ne razumem. Raje prenašaš nekaj, česar ne maraš, kot da bi se rešila tega bremena in ji povedala. Ne, ne štekam niti pod razno.
Jaz povem ljudem direkt vse, tudi ko imam težave. Povem najprej prijateljem, potem povem familiji in potem povem še v službi. POglej, stvar je zelo enostavna. Vsi vidijo, da nekaj ni ok, pa karkoli je že s človekom. In potem ugibajo. Najprej mislijo, da so oni kaj narobe naredili, potem se počutijo prizadete, ker jim nekaj skrivaš, pa ker te ne razumejo, pa ker jim govoriš take bedarije,(npr. kot si ti zadnjič mami, da si ne želiš otroka sploh)...v končni fazi ne vedo, pri čem so in ti začnejo polena pod noge metat in se neprijazno vesti do tebe, ti pa posledično trpiš. V vseh primerih je tako.

Če pa ubereš drugo taktiko in jim stvair poveš, se pa v ljudeh nekaj premakne. Večinoma si najprej oddahnejo, ker ugotovijo, da se vedeš čudno zaradi svojih problemov, ne pa da si sitna, ker so ti oni kaj naredili, pa pojma nimajo kaj bi to bilo. Naslednja stvar je, da se počutijo tebi blizu, ker si jim zaupala, kaj te teži, poleg tega razumejo tebe, ker se ponavadi skušajo vživet v tvojo situacijo in posledično ti poskusijo pomagat. Ne kakršenkoli način že. Seveda obstaja nevarnost, da te zato tudi zasmehujejo - ravno tega se ti bojiš, kajne, ampak ta možnost je zanemarljiva v primerjavi z ostalimi možnostmi, ki ti situacijo rešijo. Pa četudi se to zgodi, to itak nič ne pove o tebi, ampak kvečjemu o tistem človeku, ki ti to dela. Ne pove to nekaj o njem samo tebi, ampak tudi širnemu svetu. Kaj naj si nekdo misli o človeku, ki zasmehuje nekoga, ki ne more zanosit? Verjemi mi, vsi si bodo mislili o njej zelo grdo, ne o tebi. Tebe pa ne bo nič bolj bolelo kot zdaj, ko ti neprestano (z vzrokom ) sitnari. Kvačjemu manj. Pa še to skoraj ni verjetno, da bi ti zato težila, prej je bolj verjetno, da te bo zdaj pustila na miru, ko ji boš povedala. Jaz tvojo mamo čisto razumem iz nekega stališča. Ona si želi otroka, ti pa ji ne daješ nobenih informacij. V bistuv ni to lepo od tebe. Jaz si tega od svojega otroka ne bi želela, najbrž tudi ti ne. Tvoja mama bi se najbrž rada s tabo veselila tega otroka. Rada bi bila babica. Kaj pa je v tem slabega, če te kaj vpraša? Kaj je slabega v tem, da bi se veselila s tabo, in kaj je slabega v tem, če bi se s tabo žalostila, četudi vsak mesec sproti? Temu se reče empatija, vživljenje v drugega in mnogo žensk premore tega v izobilju. Jaz mislim, da tvoj problem ni tako težko rešljiv, če bi ti premagala strah pred tem, kaj bodo ljudje rekli. Briga te, kaj bodo rekli, od tega ne more biti odvisna tvoja sreča, kajne.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a sm preveč občutljiva?
19.7.2006 12:50:20   
pajčolanka
Seveda moj problem ni tako težko rešljiv,okolici ne dajem nobenih znakov da je zmano kj narobe da me kj muči, pač živim kot drugi. Sem se pa odločila da takoj ko bo spet začela svoje da bi že lahko imela otročka itd. ji bom enostavno rekla da bom imela otročka takrat ko bo čas zato in da mi z svoji mi izjavami prav nič ne pomaga, kvečjemu škodi. In da naj bo brez skrbi da bo izvedela med prvimi ko bo, da pa mora vedet da bo otrok predvsem najin in bova midva zanj skrebal zato nj neha s takimi izjavami, ker se je to v končni fazi nič ne tiče. Vem mogoče malo neprijazno, vem da je moja mami ampak vseeno žal, ne čutim da bi ji lahko zaupala tako globoke oz. intimne reči kot mi vi svetujete. Ne rečem kasneje ko bomo malčka že pestovali bom povedala kako dolgo smo se trudili itd..., nič ne bom skrivala če bo koga zanimalo, ampak zaenkrat mislim da je poplnoma dovolj če veva midva s partnerjem in tistih par oseb. Vsaj dokler je vse skupja še tako na "nitki".  vsem hvala za odgovore.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?