|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF postopek
1.8.2006 12:51:01   
Niovi
Pozdravljene,
Iskala sem opis IVF postopka, pa ga nikjer nisem zasledila user posted image  Zanima me sledeče, kdaj začneš z injekcijami pri postopku za IVF? Prvi dan ciklusa? Zanimajo me še stranski učinki, ki ste jih opazile, malce me je vseeno strah user posted image  ... že kar nekaj časa se opogumljam za tole, pa od pomladi, ko sem se odločila do zdaj vedno pride kaj vmes.
Lp, Niovi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF postopek
1.8.2006 13:08:25   
Anonimen
Živjo  Niovi in dobrodošla med ivf-jevkami. Nas je kar velik in če ti bo kdaj poguma zamnjkala, kar piši, me smo tu za spodbudo. Velik imaš napisanega v upamo skupaj med ivf- majčice, junijčice. Tam sem ravno danes brala in je cel postopek opisan. Poleg tega pa lahko prebereš o stranskih učinkih in sami punkciji. Upam, da boš našla.
Trenutno nadaljujemo ivf postopek pod upamo skupaj, ivf-julijčice, avgustovke. Kar pogumno se nam pridruži in povprašaj. Če ne najdeš opisanega psotopka, ti na kratko opišem: z inekcijami začneš 2 dan cikla, pred tem pa jemlješ suprefact ali depherelin (sprej ali inekcije), ki omogočijo boljše delovanje inekcij. 7 ali osmi dan ciklusa imaš UZ in potem vsake 2 dni ali na 1 dan UZ, kjer ti preverjajo rast foliklov. ko so zadosti veliki, ti dajo stop inekcijo in čez 36 ur imaš punkcijo. po punkciji dobivaš lahko dodatni progesteron, v obliki svečk ali kapsul in čez 2-5 dni te čaka transfer.
Drži se in velik sreče pri user posted image

(odgovor članu Niovi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF postopek
1.8.2006 13:14:52   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK1

Če ne najdeš opisanega psotopka, ti na kratko opišem: z inekcijami začneš 2 dan cikla, pred tem pa jemlješ suprefact ali depherelin (sprej ali inekcije), ki omogočijo boljše delovanje inekcij.



tega jaz nisem dobivala. ne da bi vedela vsaj...  jaz sem pri 1. IVF dobivala femoden, pa sem imela krvavitve. pa smo menjali na stediril-m, ki je bil glede tega superca, pol pa takoj injekcije gonala. dajala sem si pa vse sama.

pri ostalih 2 posegih pa stediril d + injekcije gonala. po vseh postopkih pa še dabroston.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF postopek
1.8.2006 13:25:17   
Anonimen
no, kot vidiš ima vsak drgač, zato jer res najboljš, da odjadraš na upamo skupaj, ivf, icsi- majčice, junijčice in tam pobereš vse možne variante. jaz sem opisala moj postopek

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF postopek
1.8.2006 13:32:03   
KIRA
se strinjam.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF postopek
1.8.2006 13:40:37   
Niovi
Hvala za odgovor. Sem iskala majčice in junijčice pa ne najdem user posted image  .... mi lahko pastas link? Malce me je strah in se mi pojavlja en mali milijon vprašanj od tega kako si sam daš injekcijo naprej....saj vem, da jih je toliko pred mano preživelo in ni velik bavbav ampak pred injekcijami imam res en velik strah že od otroštva in če je le mogoče se temu izognem, zdaj se pa ne bo dalo.

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF postopek
1.8.2006 13:48:07   
Anonimen
najprej greš pod zanositev in tam na upamo skupaj. tu greš na 4 stran in ne moreš zgrešit napis IVF, ICSI- majčice junijčice.

druga varianta je, ko odpreš ringaraja stran, imaš levo zgoraj iskalnik tam vtipkaj majčice junijčice ter išči in ti bo vse odprlo.

kar se inekcij tiče, ne se bat. jaz sem si danes prvič sama inekcijo dala. res, da se mije roka tresla kot 100 let stari babici, ampak sploh ni tak bav, bav. moram pa priznat, da se inekcij bojim ko sam hudič. v prvem postopku, mi jih je mož dajal v rito, zdaj ko ga ni, pa se moram sama v trebuh. vse samo za user posted image .

upam, da zdaj najdeš

(odgovor članu Niovi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF postopek
2.8.2006 10:31:22   
Niovi
Hvala Mišek 1. Uspela najti in prebrati user posted image . Danes sem dobila napotnico za dr. Reša, začnem nekje v sredini meseca. Kakor ste že vse tam napisale, nisem nič novega uspela prebrati, glede strahov in pomislekov, smo vse nekako na istem, nič originelnega si nisem izmislila user posted image  bo treba dat postopek skozi. Sicer pa kogar je strah življenja umre 10000x, kogar ni pa samo 1x. Poskušam se relaxirat in malce meditirati. Po dolgem času vzela v roke knjigo Louse Hay, Življenje je tvoje. Mogoče še kakšni izmed nas pomaga s kako mislijo ali afirmacijo, da prežene strah.
Čimveč user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF postopek
2.8.2006 11:34:55   
kapica
Niovi, jaz sem tudi ena ki je pravkar v postopku, sedaj ze cakam a je uspelo ali ne.
Tako da ti drzim pesti da bo slo vse v redu, pod IVF-julijke in avgustovke se pa o tem pogovarjamo in debatiramo. Tako da se nam pridruzi, bos videla da gre veliko lazje.

Good luck!

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IVF postopek
27.8.2006 16:58:44   
gugu
Lep pozdrav! Tudi sama imam probleme z zanositvijo, problem pa je v tem da imam zamašene jajcevode zato sem v IVF postopku. Trenutno čakam na zamrznjenčke in upam da mi tokrat uspe!!!! Res pa je, da se z mojim isto trudiva in sva v času ovulacije še bolj aktivna, saj nisva izgubila upanja da bi zanosila po naravni poti, čeprav so v bolnišnici rekli drugače! Se vam zdi da upam PREVEČ!!!!!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IVF postopek
29.8.2006 16:28:59   
saša80
punce  upam, da mi bo katera znala pomagat..sem namreč na čakalni listi od 24.8.06 za ivf, sedaj me pa zanima, če se pride kaj prej na vrsto ali res šele naslednje leto avgusta oz tak čas???? ker eno leto mi je pa res dolgo..

lp saša

(odgovor članu gugu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IVF postopek
29.8.2006 16:34:45   
koala
Sicer ne vem od kod si, baje da je v MB čakalna doba cca.6mesecev

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IVF postopek
27.6.2012 10:16:31   
TRARA
Pozdravljeni!
Ker sem nova na forumu me nekaj zanima. Nikjer nisem zasledila, kako je s postopkom umetne oploditve, če je ženska plodna in ima že dva otroka, njen sedanji partner pa ima slabo gibljive semenčece in se trudiva že leto in pol, vendar ne morem zanosit. Prosim za kakšen odgovor, če ima katera podobne izkušnje.

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IVF postopek
19.7.2012 21:01:03   
*becky*
Trara, pri meni je podobno, enega otroka že imam, pa se je zalomilo pri drugem. Ko približno po letu in pol poskušanja nisem zanosila, sem se oglasila pri ginekologinji, dala mi je napotnico za kliniko.

Ko so preučili moj primer, se zdravnik odloči kateri protokol tega postopka je primeren zate - vse skupaj malo traja, od urejanja papirologije do začetka špikanja.

Preberi si na www.reprodukcija.si malo več o tem user posted image

(odgovor članu TRARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: IVF postopek
20.7.2012 7:55:46   
astrid1
Poznam par, ki je šel na postopek umetne oploditve zaradi njegovih težav (nizko št. spermijev) in uspel v prvem poskusu.

Za njo je postopek potekal čisto isto, kot pri vseh ostalih ženskah. Špikanje (kratek protokol), preverjanje z UZ, stop injekcija, punkcija.

< Sporočilo je popravil astrid1 -- 20.7.2012 7:57:27 >

(odgovor članu *becky*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: IVF postopek
20.7.2012 12:09:22   
TRARA
becky hvala za odgovor....full sva že nestrpna

(odgovor članu *becky*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?