|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
14.7.2004 8:21:53   
jagoda
Pozdravljene!
Zaradi operacije mioma iz maternice pred tremi leti bom morala roditi na carski rez, ker bi se pri popadkih lahko maternica raztrgala. Dali so mi na razpolago, da izberem splosno anestezijo ali pa epiduralno. Mene mika epiduralna, ker bi res rada slisala mojga soncka, ko prvic zajoka, po drugi strani pa ne vem kako to izgleda, da ti rezejo trebuh, medtem ko si ti pri polni zavesti.

Ali je katera imela carski rez z epiduralno?

Zanima me se kako ste okrevale po carskem rezu? Kako dolgo je trajalo, da ste bile spet fit?

Vesela bom vsake informacije!

jagoda in :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
14.7.2004 8:30:03   
Mina1
Jagoda: lahko ti povem edino kako je po CR, jaz sem ga imela s splošno anestezijo, ko zaspiš in te po posegu zbudijo.

Ja, takole zelo odkrito, mene je treslo (kot mrzlica) 100/h takoj po tem, ko so me zbudili. In tudi zelo, zelo boli tisti dan do dva, ko se ti maternica spet krči in te hodijo čekirat na 5 minut in otipavajo tisti spodnji del, kjer je bil rez in tako, pa tja do popka. Pa nujno moraš ležati na hrbtu in potem vse skupaj zelo boli. Jaz sem vstala med prvimi v sobi, ko moraš stopiti na noge in ti pomagajo do Wcja, do takrat pa itak lulaš v posodo in umivajo te tudi sestre.

Ampak sej pozabiš in tako, rez pa me je bolel kar fino polnih 6 mesecev, pa vse do danes še vedno čutim, da sem bila dol rezana in tako.

Nevem sicer, kaj mene čaka februarja, ko bom drugič rodila, baje spet CR. In če sem odkrita si niti ne predstavljam, da bi rodila po naravni poti.

CR je bila zato, ker nisem bila nič odprta po 16-tih urah, škratek se ni nič spustil in preozka sem bila čez boke.

A bo;)

pa-pa

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
14.7.2004 8:47:57   
dory
Jaz sem skrbela mal za kondicijo tako pred kot tudi med nosecnostjo...rodila sem zaradi komplikacij s carskim rezom in splosno anastezijo...tri dni je bolelo da je kaj, potem pa se je zacelo umirjat in cetrti dan sem ze laufala po oddelku, ker je bla moja cmera lacna..tri tedne po operaciji se nisem mogla delat trebusnjakov, pol sem pa tud to zacela...ne vem, meni CR ni delal problemov in brez problema sem takoj, ko sem prisla domov lahko tudi opravljala vse zivo :)

papa, teja

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
14.7.2004 11:22:30   
Kiki
No iz lastne izkušnje ti ne vem povedati, povem ti lahko le od prijateljice, ki pa je rodila v Ameriki. Ko ji je odtekla voda smo šli v porodnišnico, dobila je najprej epiduralno, odprta mislim da 1cm, nato še umetne popadke, ker se je v osmih urah odprla edino za 1.5cm, so se odločili za carski rez, poglobili so ji edino odmerek epiduralne, mi ki smo čakali pred operacijsko, smo slišali kaj se dogaja notri in njeno navdušenje in vzklike, ko so ji dali otročka. Nato ga je njen mož prinesel ven, njo pa so odpeljali na okrevanje. Rodila je zvečer, ob 3h zjutraj pa so jo že postavili na noge, da je šla na wc in mogla je čimveč hodit. Domov je šla po treh dneh. In je rekla da ni bilo tako hudo, malo jo je še bolelo par dni, po njenih besedah pa ni bilo take krize. Čutila je edino malo, ko so jo šivali. Upam da ti bo to kaj pomagalo.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
14.7.2004 12:54:28   
Andreja-9
Kot zdravstveni delavec ti svetujem za epiduralno anastezijo, saj ima manj stranskih vplivov na otroka kot splošna kjer se tudi otroka skoraj zaspi.Zato morajo pri splošni anasteziji zelo pohiteti, da te odprejo in vzamejo plod ven, veš pa kaj se dogaja pri naglici.Pri epiduralni pa se ne mudi zato je poseg navadno bolj natančno opravljen.
Okrevanje pa je odvisno od posameznice.Nekje v dveh tednih navadno niveč bolečin.Moraš pa paziti, da ne dviguješ težko, saj lahko pride do dehiscence šivov, kar pa je dodatna komplikacija.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
LP

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
14.7.2004 13:13:17   
dory
Mene so tisti trenutek ko so me uspavali, baje zarezali, da bi do malega prislo cim manj anestetika. In res, tisti trenutek ko so mu dali glavico ven je zakrical po novem zivljenju :) in ni bil ni "zadet" od vsega :)

se dobro, da se je tako izteklo

papa, teja

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
15.7.2004 8:24:50   
Blink1
Zdravo

Tudi jaz sem nekje nekaj malega prebrala o epiduralni za CR. Pa mi nihče ni verjel, da je to možno:zmeden:

No, jaz bi se defenitivno odločila za to metodo. Je manj škodljiva in še otročička takoj vidiš.

želim ti srečen porod in veselje s tvojim dojenčkom

Lp
Nina

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
18.7.2004 17:41:57   
jagoda
Hvala vsem za informacije. Odločila sem se za EA. Vse je ze zmenjeno za 26.7., ce bo mali se pocakal v trebuscku do takrat. Upam!!!!

Ko pridem domov, porocam kako je bilo.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
23.7.2004 13:26:49   
Anonimen
pozdrav ne vem če ni že vse mimo jaz nisem nikoli doživela carskega bila pa sem poleg ko so jih izvajali še strogo pod splošno anastezijo,marsikatera mamica je pojamrala da rojstvo svojega otročka ni doživela ker je prespala tako da sploh ne ve kaj se pravi roditi.odločit se moraš sama kaj si želiš pri epiduralni pa te lahko režejo pa ne boš nič čutila slišala pa boš prvi otroški jok pa še to videla ne boš nič saj dajo zaslon pred ttebe papa

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   carski s splosno anestezijo ali epiduralno?
23.7.2004 13:33:45   
Anonimen
sej gre 26. na CR z EA!
lp,:fis:

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?