|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   UNIČENJE DUDE
9.8.2006 7:01:48   
Anonimen
2-letnemu sinu bi rada odstranila dudo. Sedaj je imel namreč 2. (eno rezervno, če se prva izgubi). Pa je prva poškodovana in smo jo morali odstraniti, sedaj pa je že tudi druga poškoovana (počena) in bo danes ali jutri za "odstrel". To sta bili dejansko dudi, ki ju je prerasel (6-18 mesecev). Ker mi že tako ali tako gre na živce ta duda (vedno pogosteje jo ima in že tudi med govorjenjem kar z dudo v ustih, pa vedno jo iščemo in ponoči po postelji tudi), se mi zdi neumno, da bi mu šla kupovat novo - večjo. Ima katera izkušnje kako je otrok reagiral, ko se mu je duda radikalno odstranila ?? Saj pravijo, da niti ne traja tako dolgo, da jo otrok preboli (3-4 dni), pa baje pozabi nanjo. Mogoče je nam bolj strašno  tiste dni.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UNIČENJE DUDE
9.8.2006 7:07:42   
CUKRČEK
kaj pa če bi mu kupila kako "čudno" dudo....tako, ki je res čisto druge oblike, kot ona prejšnja. MOgoče mu bo tako zanič, da ne bo več maral dude.

Drugega predloga pa nimam, kajti moja frajla je imela dudo samo nekaj mesecev in še to samo za zaspat.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: UNIČENJE DUDE
9.8.2006 7:33:01   
marita
jaz ti pa lahko konkretno povem, kako sem 1 mesec nazaj vzela dudo naši punci stari 2 leti in 3 mesece. Tud je bla čist odvisna od dude, skoz samo dudo, pa katastrofa za spanje, brez dude ni nikdar zaspala. Se mi je en večer neki jokala in ni hotela zaspat in je vrgla dudo na tla in rekla, ta je zanič dej drugo. Jaz pa v tistm hipu (sem bla prov jezna) grem v kuhinjo in odrežem dudo, ji nesem nazaj in rečem: poglej duda se je pokvarila. Najprej seveda gromozanski jok, pol je pa rekla nč hudega bom drugo kupla. V omari sem seveda imela še ene 5 dud. No tisto noč je zaspala v joku brez dude. Od takrat smo brez dude. Je blo 10 dni še aktualno, sva se vsakič pred spanjem pregovarjale, da je duda pokvarjena. No, pol je pa videla enega dojenčka in je sama rekla da imajo samo dojenčki dude, jaz sem pa velika. Rešena situacija. Sem mislila, da bo težje. Drugi večer mi je blo seveda žal, da sem tako na hitro odreagirala, ampak se je dobro izšlo.

_____________________________

<a href="http://lilypie.com" target="_blank"><img src="http://lilypie.com/pic/050915/3Avc.jpg" border="0"><img src="http://b2.lilypie.com/iQkup2/.png" border="0"></a>

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: UNIČENJE DUDE
9.8.2006 8:29:05   
muki1
Jaz pa ne razumem, zakaj vas te dude tak motijo? Zaradi zob? Jaz sem jo imela do prvega razreda in imam ravne zobe, pa gnilih tudi nimam.
Meni se pa prav smilijo otročki, ki imajo tak radi svoje dude, pa jih na silo vzamete user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: UNIČENJE DUDE
9.8.2006 8:59:15   
Anonimen
Muki 1- saj to je različno, ti pogledi na dudo in dojemanje dude s strani otrok. Jaz poznam deklico, ki je zaradi dude hodila na govorne vaje, saj ni  zaradi tega izgovarjala šumnikov, ki se pa  ustvarjajo med sprednjimi zobmi (imela jo je nekje do 4., 5.leta starosti). Meni osebno izgleda grdo, ko vidim otroka in dudo v ustih, ki prekrije polovico obraza, ko pa otroka nekaj vprašaš, pa samo momlja in ne govori lepo, ker ima dudo še vedno v istih ali pa sploh ne govori in samo debelo gleda s tisto dudo. Ko se je otrok narodil, so skoraj vsi govorili, kaj pa duda, saj to ni nič takega, pa daj mu jo (sem naredila napako šele nekje pri 2. ali 3. mesecu se mu jo dala). Sedaj pa čisto vsi govorijo, češ, še vedno imaš to dudo, kako pa izgledaš, saj si pa že velik. Od sodelavca žena je tudi, ko ji je porekipelo (mala je bila stara 1 leto), dudo prerezala s škarjami in konec. Ni več težav z iskanjem dude, da je ne pozabijo s sabo vzeti, da je kje ne založijo.....To je umetna razvada tolaženja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: UNIČENJE DUDE
9.8.2006 10:18:25   
polona3
Naš je tudi imel dudo do 22. meseca, pol je pa ta dobesedno razpadla. Ker nove tudi pod razno ni maral je očitno dojel da se je njegova "pokvarla" in od takrat smo brez. Še vedno jo ima nekje v predalu, on to tudi ve-ampak nikoli več je ne da v usta. Poskusi še ti to varianto, mogoče tudi vam rata tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: UNIČENJE DUDE
9.8.2006 10:31:26   
Anonimen
Če je imel do sedaj silikonsko dudo, potem mu kupi eno vecjo - te so pa samo kavcukove. So mehkejse, pa mu mogoce ne bo vsec (je vecja tudi jasno). Aja, tako ima Nuk, za druge firme pa ne vem.

Jaz sem imela dudo do 3. leta se mi zdi. Pa so tut na vse mozne nacine probavali, ne vem kako so me potem odvadli. Enkrat mi je pri babici padla na tla, na travo in sem rekla, da naj mi jo umijejo in mi jo je pomocla v pelin al neki podobnega (grenko, fuj) in so jo morali se umivat (in od takrat skoz imam v glavi, da je trava grenkauser posted image ). Enkrat sem jo v Centromerkurju zamenjala za dva gumbauser posted image  Jo je prodajalka seveda na skrivaj dala babici, naslednje jutro pa nisem hotla it v vrtec brez dude in sem tezila, da mora oci ponjo.

Sem pa imela zelo slabe zobe, ko sem bila majhna. Sploh sprednje. Odkar so stalni je pa vse ok (kolikor je pac lahko, glede na dedno zasnovo in podobno).

LP, Ribica

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 9.8.2006 10:32:14 >

(odgovor članu polona3)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: UNIČENJE DUDE
10.8.2006 21:37:02   
Anonimen
js sem naši pri 23 mescih dudo radikalno ukinla. povedala sem ji da jo je zajček v kano vrgu. (po knjigi adijo duda) in se je 1. večer skor 1 uro drla pol je pa pozabila nanjo kot da je ne bi nikol mela, pa je blazasvojena z njo. podnev ponoč skos je bla z njo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: UNIČENJE DUDE
10.8.2006 23:16:12   
pety78
Meni jo je pri mojih 4-ih letih kao pes zgrizel, ker mi je z balkona padla. user posted image  Z zobmi nimam problemov, sem pa imela res nekaj težav z govorom, ker sem težko izgovarjala šumnike. Ampak ni blo večje panike. Sem pa prav lepa na slikah za 4. rojstni dan. Dolgi blont lasje s kodri in taka lepa zelena duda v ustih. user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.8.2006 9:44:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: UNIČENJE DUDE
14.8.2006 22:39:55   
kepa*
Duda, duda, duda ...
Mene je tud groza, ker je naš 20-mesečnik totalni odvisnik od dude. Kakršne koli, ni pomembno. Naj bo nukova, aventova, silikonska, kavčukova ... ni važno, samo, da je.
In zdaj je že tako hudo, da jo hoče imeti cel dan v ustih! Groza!
Malo bom še počakala, ker gre septembra v vrtec in ga ne bi rada obremenjevala še z odvzemom dude, potem pa bo treba v akcijo Adijo, duda! 

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: UNIČENJE DUDE
14.8.2006 23:01:52   
Bumblebee
Jaz mu je nisem nikoli ponujala in nikoli je ni pogrešal. 

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: UNIČENJE DUDE
16.8.2006 12:52:35   
Olivija
naši se je pri 2 letih in pol strgala in je zelo dobro prenesla ločitev od dude, čeprav je bila prav zasvojena. Je šla sicer kupit novo - si jo je sama izbrala - pa očitno ni bilo istega filinga, ker je sama rekla, da je noče več. Tudi zaspala je brez težav, ker to me je pa najbolj skrbelo.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 16.8.2006 12:53:47 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: UNIČENJE DUDE
17.8.2006 11:23:39   
mlecek
Dude smo se rešili pri skoraj treh letih - hči.

Ker se ji je duda že cefrala, nove pa ni hotela, sem bila prisiljena tiste koščke, ki so viseli, rezati.

Tako sem s škarjami vsake toliko časa malo odrezala in na koncu ni ostalo skoraj nič. Potem je ugotovila, da nima kaj "cuckati".

Pri sinu starem točno dve leti, pa je šlo še bolj lahko, ker se je v bistvu še dojil in je dudo raje zamenjal za božanje "mlecka".


Želim vam uspešno odvajanje.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: UNIČENJE DUDE
8.9.2006 9:36:31   
Anonimen
Naša izkušnaj je pa takšna. Moj fant je zdaj star še 3 leta in smo kakšen mesec nazaj šli na sprehod v mesto. Ker so mesta moramo čez mosta pod katerim delajo fontane, ki jih naš sin neverjetno obožuje se je njegova glavica pač nevarno približala ograji. Sicer sva ga večkrat opozorila da čez most mora dudo bolj paziti ker pač lahko pade v vodo in tako je običajno imel navado da jo pospravi. Tokrat pa kot nalašč dude ni pospravil, nekako se mu je izmuznila iz ust in se skotrljala pod ograjo točno v reko. KATASTROFA! Cel teden ni spal kot bi moral, se prebujal... Prava abstinenčna kriza vam rečem! Ampak stvar je zdaj za nami in hvala bogu da smo se je rešili na tak način. Istočasno je bilo tudi poučno zanj, bo vedel da je svoje stvari potrebno malo bolj paziti!

Je pa še ena varijanta. Počakate, da se duda zliže, jo vržete proč z obljubo da boste kupili novo. Potem pa v trgovino ali pa tudi ne in preprosto rečete da dude za takšne velike otroke enostavno nimajo. In tako dan za dnem dokler je enostavno ne bo pozabil. Malo imaginacije, če jo le imate, izkoristite.

(odgovor članu mlecek)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?