|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
12.8.2006 10:11:39   
tincci
Dejte mi povedat, verjetno imate za vaše otročke na pol leta pregled na alergološki? Kako kaj pomagajo diete oziroma se izboljšuje stanje, v kolikem času, a je šla kakšna alergija stran, a se celokupni IgE-ji manjšajo vsakič, ali pa odkrijejo nove alergije na nova živila itd...

tnx
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
12.8.2006 10:27:51   
darjatimci
Pozdravljena!
Mi smo ravno včeraj dobili izvide.Kot sem že nekajkrat pisala,se nam stanje počasi normalizira in gre počasi na bolje,seveda se držimo diete in to dve leti.Začeli smo s strogo urtikoIII,kontrole in testiranja dvakrat letno,po enem letu se nam je ukinilo jajce,kr. mleko se vedno bolj približuje normali,zdaj je 0,38,pšenica izzveneva,arašidi še vedno zelo pozitivni,pršica se je malo pokazala,mačja,pasja,zajčja dlaka negativna.Tudi pleveli in zgodnji in pozni pelodi so pri nas izzveneli.
Tako,da smo še na dieti,ne pa več na tisti strogi.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
12.8.2006 10:44:43   
BarbaraO
Enji sta bili ugotovljeni alergija na mleko in jajca pri 5. mesecu starosti. Do sedaj (2,5 let) ji še nobena ni izzvenela. Na zadnjem kožnem testiranju marca se je malce pokazalo, da bi lahko bila alergija na mleko malenkost boljša, medtem ko je na jajce še vedno enako močna. Tako smo še vedno na isti dieti kot pred dvema letoma.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
12.8.2006 11:54:24   
tincci
Darjatimci, kok močno ste pa imeli alergijo na jajca, se spomniš cifre? Kaj pa na pšenico? A ste imeli kakšen IgE npr 23 ali več (dovoljeno 0.35)? Pa glede na to, da je tvoj tudi precej alergik, ste lahko vsa živila na urtiki 3 jedli ali je bil tudi na ta (npr soja, koruza, sadje, zelenjava).. alergičen?

Barbara, kako pa to, da vam delajo kožne teste? Midve sva bili sicer do zdaj enkrat, ampak so bili krvni.


< Sporočilo je popravil tincci -- 12.8.2006 11:55:45 >

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
12.8.2006 12:39:28   
nuala
Jakob je imel alergijo na jajca, mleko in arašide. Tudi soje ni smel.

Striktno smo se držali dijete in stanje se je lepo popravilo, rasel je dobro.
Pri 15 mesecih je že lahko dobil mlekčne izdelke, izdelke, ki vsebujejo jajca.
Tako je tudi danes, izogibam se čistih jajc in mleka kot napitka ( čeprav tudi to sme uživati v manjših količinah )

Alergija na arašide je pa ostala.
Nove se niso razvile.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
12.8.2006 13:05:09   
darjatimci
Na začetku diete,beljak 0,36,mleko 0,81,pšenična moka 1,32.Po uvedbi diete nam je naslednjič padel beljak pod mejo,mleko na 0,56,pš. moka nam je narasla na 2,11.Sedaj pa imamo kot sem že pisala zgoraj večino neg.Mleko 0,38,pš. moka pa 1,66.
Sojo smo omejili ni nam delala težav,od omenjene zelenjave ,tudi nimamo težav.Sadje pa jemo kar je na dovoljeni listi.
Z dieto smo začeli pri 20mesecih,sedaj smo pa stari tri leta in pol.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
14.8.2006 20:52:54   
saschia1
Pozdravljeni!

Moj sonček je star 9. mesecev in že mesec dni se pojavljajo po njegovem telesu izpuščaji, kot alergija.En dan pridejo pa izginejo in potem se spet pojavijo..npr. sedaj je že par dni pikast...pojavljajo pa se najbolj na rokicah, nogicah le tu in tam kje drugje po telesu. Mislim , da ga ne srbi, ker se ne praska.Zanimajo me znaki alergij?!!Pri pšenici, mleku, .....??Ko sva bila pri pediatrinji je rekla, da to ni alergija, ker bi se pri njej praskal?!!Dala mi je kapljice Fenistil in po tem so pikice izginile..čez par dni so se spet pojavile. Sedaj mu jih ne dajem, ker sem mnenja, da s tem se alergija samo potuhne.

Prosim , če delite svoje izkušnje z menoj.Zanima me , če se vam zdi, da je še premali, da bi ga dali testirat in kaj menite o tem?kako poteka testiranje?

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
15.8.2006 8:37:13   
sonja1
 
..berem in ugotavljam, da imajo različni alergologi zelo različen pristop pri
ugotavljanju alergij. Sama imam zelo negativne izkušnje s tem. Pri starejši hčerki smo pol leta čakali na testiranje - naredili so samo kožni test, ugotovili niso nič, še sreča, da je pomagala moja dieta brez mlečnih izdelkov. Sedaj je tudi alergija (pri 3 letih) že izzvenela. Mlajša ima pri 5 mesecih večje težave.
Diagnoza atopični dermatitis, naredili so ji kožni test, ki spet ni pokazal praktično nič (jajca, mleko - mogoče malenkost, pšenica-nič, soja-nič). Da bi se naju znebili so priznali alergijo na mleko ampak kljub moji strogi dieti (nič mleka, jajc, pšenice, določenega kritičnega sadja, konzervansov,...) ni nič bolje - kvečjemu slabše...Zakaj niso naredili še kakšnih drugih testiranj - ne vem...Sedaj hodimo na BICOM pa še ni kakšnih rezultatov, upam pa da bodo...
POzdrav.

(odgovor članu saschia1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
15.8.2006 9:32:19   
darjatimci
Ne vem sicer kam hodite k alergologu,ampak po naših dosedanjih izkušnjah na Ped. kl.,so nas tudi kljub majhni reakciji kožnih testov,potem vedno testirali še krvno,kar je tudi bolj zanesljivo.Večina pediatrov meni,da je pred enim letom starosti,testirati še prezgodaj,sploh kožni testi so radi lažni.Mi smo bili testirani pri starosti 18 mesecev in nam je že na kožnih takoj pokazalo alergijo,kljub temu so nas dali še testirat na kri in tudi tam je bila potrditev Atopični dermatitis.Ostalo zgodbo sem pa že večkrat pisala.

(odgovor članu sonja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
16.8.2006 16:14:36   
mojcapr
Darjtimci nekaj bi te vprašala. Tudi midve s hčero sva bile na dieti urtika III za jajco in mleko, sedaj je alergija izvenela in so mi rekli, da naj bom še vedno na dieti 1 leto, ampak mislim da bi sedaj lahko imela lažjo obliko diete. Kje si jo dobila, a ti jo je dala dietetičarka Čampa?
Pa še nekaj, dobila sem nekaj receptov, kjer uporabljete kakav - temni. Na URTIKA III je na prepovedani listi, kaj ji ga lahko devam ali ne. Pa tudi v keksih od Biosa je noter Gorenjkina temna čokolada, kaj vi to uporabljate.
Lp

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
16.8.2006 16:28:08   
tincci
Mojca, mi smo tudi od Čampe dieto dobili (urtika 3), pa itak kaj dosti ne koristi, ker ne odreagira na 5 živil, tako da imava ultra strogo dieto. Pa meni se tele vrednosti sploh ne zdijo visoke, Hana ima mleko 1.5, jajca 7, pšenico 23, rž 17, sezam 15user posted image .. skratka niti blizu 0.35 kot vidite. So ji naredili pri 8m teste, na pediatrični, jaz bi tudi tam priporočala, po moje imajo dost več izkušenj kot kaki privatni alergologi.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
16.8.2006 20:31:49   
darjatimci
Mojcapr,jaz se vedno ko dobimo izvid,obrnem na dietetičarko, ki mi potem svetuje.Tako,da potem počasi testiramo nova živila,da prehrana ni tako enolična.Tudi grenki kakav nam je priporočila,da ga poskusimo in nimamo težav.Lahko res rečem,da se držimo njenih navodil in do sedaj nimamo težav.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
18.8.2006 8:50:55   
mojcapr
Darjatimci hvala za odgovor. Tudi jaz jo bom poklicala in potem bom videla, kaj mi bo svetovala, saj je ful prijazna.
Lep sončen vikend vsem na forumu in čim manj alergij.user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako se kaj izboljšujejo vaše alergije
4.9.2006 1:42:15   
KODA
Bomo zdaj septembra videli,kako bo,ko imamo testiranje.Nazadnje je pokazalo,da je poleg jajca,mleka,arašidov,alergičen še na pršico.user posted image
Naš je imel mleko nekaj čez 8.














_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?