|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Epiduralna MB
16.7.2004 15:06:30   
EJA
Sporočam vsem, ki imate v kratkem rok, da je Zabavnik, ki je v MB 24 ur na razpolago za epiduralno s tem tednom odšel na dopust in se vrača po 8.8.

Ostane še samo anastezistka dr. Vadnjal, ki daje EA samo od 8-16 ure.

Jaz sem se sicer dogovorila z njo, podpisala nisem nič - mi niti nič ni rekla, v avli porodnišnice mi je v 3 min razložila kako in kaj, tako, da bomo videli.

Nimam niti upanja, tako, da me je kar malo strah kajti ne preostane mi drugega kot naravni porod.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Epiduralna MB
16.7.2004 15:21:48   
tamala
Po moji izkušnji je naravni porod najboljši... Pomislite, kaj pa nekaj desetletij ali celo stoletij, ko ni bilo sodobne medicine... Pa so ženske rodile. In otroci zrasli.

Brez zamere, to je moje mnenje.:ups:

Poznam pa nekaj takih, ki so tudi računale na EA, potem pa rodile brez. In so bile vesele, ker res ni tak bavbav. res pa je, da je delat :duda: lažje ;)

Pa še nepotreben strošek je!

D.

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Epiduralna MB
16.7.2004 16:51:04   
tinka-pepa
Jaz sem rojevala 19 ur- bolečih 19 ur meni bi EA prav prišla.
res da je naravni porod najboljši, samo če je lahko z manj bolečinami zakaj pa ne.

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Epiduralna MB
16.7.2004 18:16:47   
mika
MOJE MNENJE GLEDE EA:
RES JE DA SO STOLETJA IN STOLETJA ŽENE ROJEVALE PO NARAVNI POTI. ZAKAJ PA POTEM VSE RAZISKAVE V MEDICINI?
ČE OBSTAJA EA :bravo:, KI OMILI BOLEČINE BI MORALA BITI DOSTOPNA VSEM NOSEČNICAM, KI TO ŽELIJO. TISTE, KI ŽELIJO NARAVNI POROD PA, PO NARAVNI POTI.
ZARADI TAKIH PORODOV, KI GA JE IMELA TINKA, ME KAR STISNE KO SE SPOMNIM, SAJ TO LAHKO DOLETI TUDI MENE IN ZATO ŽELIM EA.
MISLIM PA, DA NE BOM TAKŠNE :( SREČE, KER IMAM ROK 22.12, KAR SE LAHKO ZAVLEČE DO PRAZNIKOV IN NE BO ANESTEZISTA, TAKO DA SE BOM TUDI JAZ POSKUSILA PRIPRAVIT NA POROD PREZ EA.

KAORKOLI BO PAČ BO, SAMO DA BOM ČIMPREJ DRŽALA V NAROČJU SVOJEGA :duda: IN DA BO VSE OK.

LP, MIA



(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Epiduralna MB
16.7.2004 20:06:05   
Blink1
:((:(( Jaz sem pa računala na Zabavnika, ki je šef od sosede...

Sicer se nisem nič dogovarjala, pa mislim, da je itak že prepozno, ker mam rok čez en teden... Grem se borit!!!

Mia, če te skrbi zaradi praznikov, pa se poskusi dogovorit v Slovenj Gradcu, če ti je do vožnje tja. Tam jo ziher dobiš, pa baje da so fuuul prijazni in da je v glavnem ful fajn. EA pa je baje tudi zakon...

Hja, nič punce, vsem ostalim, ki vztrajamo pri loteriji v MB, pa želim obilo sreče in čim manj bolečin!!! (pa zdrave otroke seveda)

Pa kar pogumno v boj!
Nina:sloncek:

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Epiduralna MB
16.7.2004 21:14:10   
mika
JA NINIKA, KAR POGUMNO V BOJ. BOM DRŽALA PESTI!

GLEDE SLOVENJ GRADCA BOM ŠE PREMISLILA. MALO DALEČ SE MI ZDI, PA ŠE VREME JE TAKRAT VPRAŠLJIVO, BOMO VIDLI.

LP MIA:
sloncek:

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Epiduralna MB
17.7.2004 12:00:58   
Alika
Jaz sem prvega rodila brez EA,pa takrat se mi zdi tud pomislna nism na to(5 let nazaj).
Zdej pa še ne vem.Nekak ne razmišljam v tej smeri.Bomo pa vidl kako bo.Rok imam 26.10.Sem pa Tadeja rojevala 17 ur:hudicek:,pae se mi dons ne zdi neki tko strašnga,k itak vse pozabiš,k dobiš pikca v naročje.
Pustimo se presenetiti.

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Epiduralna MB
17.7.2004 18:09:58   
Anonimen
Tamala, a zob si tudi daš pulit brez lokalne anastezije? Pa tudi operirali bi morda lahko z močnim udarcem po glavi, kajne?
Pereš pa verjetno ob potoku z milom iz pepela in cunje drgneš na strgalu...
... pa brez zamere!

(odgovor članu EJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Epiduralna MB
17.7.2004 18:35:05   
_Arwen_
Jaz razmišljam zelo podobno... Ne vidim nobenega razloga, zakaj se ne bi odločila za lažjo in prijetnejšo varianto, če se lahko. Primerjava rojevanja 100 let nazaj in danes se mi zdi popolnoma neumesna. Ko navajaš to primerjavo tamala, pomisli še na % umrlih mater in otrok pri porodu ali takoj po njem itd. Čisto neumesno.
Res je, tudi zob ti ni potrebno spuliti z lokalnim anestetikom - pa ne poznam nobenega frajerja, ki bi si to upal, ker preveč boli. Operacije isto; saj 100 let nazaj, no ali pa 200 da ne bom kaj falila, so tudi operirali "na živo" ali pa z malo morfija oz.etra, ki so ga vdihavali... Tako da je res to čisto čisto neprimerljiva zadeva...
In še enkrat; ne vidim nobenega pametnega razloga, da bi se odločila drugače, kot sem se, in rodila brez EA...Ker je bilo enostavno super.

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Epiduralna MB
18.7.2004 7:16:41   
Seven*
Meni se pa zdi cisto smiselno. Je res, da se mora vsaka odlociti po svojih zmoznostih. Koneckoncev so tudi zenske dandanes bolj obcutljive in tezje prenasajo bolecino.

Jaz sem ze od zacetka odklanjala EA. In sem rodila brez. Pa mi ni zal. V bistvu zaradi komplikacij ze itak nisem podozivela poroda tako kot bi morala. Z EA bi bila prikrajsana se za tiste zacetne popadke. Najbrz sploh ne bi imela obcutka, da sem sla rodit..

Res je, da dandanes veliko manj zensk umre pri porodu. Je pa dejstvo, da smo izgubili stik s samim seboj, stik z naravo in nagonom. Tudi bolecina ima svoj smisel..

Dejstvo je tudi, da nimamo pojma o porodu. En znani slovenski ginekolog je odsel na odpravo nekam dol..v afriko.. Da bi ¨primitivni¨ kulturi pokazal kako se rojeva in pomagal pri porodih.. Njegova izjava ob vrnitvi je bila: Sli smo dol, da bi pomagali.. Vrnili pa smo se polni znanja in izkusenj. Moderni svet nima pojma o porodu..


Indijanka objame drevo in rodi. Aboridzini se primejo za kol, ki ga zabijejo v drevo.. Sama sem rodila v popolnoma lezecem polozaju. Kot v srednjem veku. BLJAK, FEJ, FUJ!

Vcasih se moramo vrnit v preteklost, da spet poiscemo izgubljeno znanje..

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Epiduralna MB
18.7.2004 10:03:34   
Blink1
Zdravo

Jaz bom rekla, da vsaka ženska zase ve, kaj je zanjo najboljše. Če te je res tako hudo strah poroda, potem je boljše roditi z EA. Poznam punce, ki so totalno prestrašene in srčno upam, da bodo ob porodu dobile EA.

Jaz sama pri sebi vem, da me pač ni takooooo zelo strah poroda. Me je strah, vem da bo ful bolelo, ampak sem nato nekako pripravljena (upam vsaj). Pa predala sem se usodi, ker bom pač rodila v Mb in obstaja zelo mala verjetnost za EA. Pa še malo me je strah stranskih učinkov...čeprav so zelo redki.

Kakorkoli punce...vsaka se naj sama odloči, saj vsaka sebe pozna najbolje.

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Epiduralna MB
18.7.2004 16:30:17   
mika
selena :bravo::bravo: BRAAAAAAVOOOOO :bravo::bravo:

TO SI PA :bravo::bravo:ZELOOOOO DOBRO:bravo::bravo: NAPISALA. TO HOČEM TUD JAZ DOPOVEDAT VSEM, KI MI PRAVIJO, DA SPLOH NE VEM KAJ BOM ZAMUDILA, DA TAKŠNE BOLEČINE NE BOM NIKOLI VEČ OBČUTLA, DA JE TO ENKRATNO........
PA LEPO VAS PROSIM, OD KDAJ PA JE BOLEČINA ENKRATANA
IN ČUDOVITA. ČUDOVITO JE DETECE, KI GA RODIŠ IN MISLIM DA SO NEKATERE TO ZAMENJALE Z BOLEČINAMI.

MAL ME JE ZANESLO; AMPAK SI NE MOREM POMAGAT, SAJ SEM CEL TEDEN OD KOLEGIC TO POSLUŠALA

LP MIA
:sloncek:

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Epiduralna MB
19.7.2004 13:38:15   
frutka_

Hvala bogu, da se ima vsak pravico odločiti za tisto, kar meni, da mu najbolj ustreza.

Meni je EA izvrstno ustrezala, še vedno hodim, nisem hroma, mali se je rodil lep, spočit, jaz prav tako nisem bila izčrpana od poroda, porod je trajal slabih 7 ur, in čisto lepo sem čutila porod svojega sinka in njegov "pohod" skoz medenico na svet...mislim, da nisem bila prikrajšana za nič, razen za tisto :((....:(( med rojevanjem, ki sem ga slišala... sama bi šla tja in jim vsem dozirala:love: EA samo, da ne bi bilo hudo:((...ampak menda res pozabiš na vse, ko rodiš in imaš štručko pri sebi.

Mnenj je ogromnoooo, tudi moje, tvoje in njeno, nekomu olajša odločitev, morda s tem celo porod, kako bo pa katera sama doživljala porod in spomin nanj pa je osebna odločitev...moj spomin je super pozitiven...kaj pa tvoj???

:rozica::rozica::rozica:za vse mamice, ki ste rodile ali še boste, ker je porod vsekakor velika sprememba, pomembna izkušnja, v življenju ženske in sprejetje nove vloge, ki naj se začne čim lepše!!!:rozica:

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Epiduralna MB
20.7.2004 9:00:03   
Blink1
Zdravo

Za stroške ne vem... Se je pa treba it zmenit v mariborsko porodnišnico. Ea delata le dva anestezista. Z dr. zabavnikom se je treba zmenit, pa ti da telefonsko in ga pokličeš, ko greš v porodnišnico...

Ampak... Možnost da jo dobiš je odvisna od tega kako dobre veze imaš (kdaj pa ni...) No pa tudi od tega, če je Zabavnik v Mb, če se je pripravljen vstat ponoči, pa lahko rodiš preden pride itd. Malo se še pozanimaj pri drugih, ki so se dogovarjale, jaz se nisem.


(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Epiduralna MB
24.7.2004 11:27:29   
@
Jaz zase še ne vem, še imam veliko časa razmišljati o tem. So pa zanimive izkušnje mojih kolegic.
Ena je rodila v času predsedniških volitev, pa ji je anestezist rekel, da naj voli tistega, ki bo vsaki ženski v sloveniji ob porodu omogočil EA. :)

Ena kolegica je prvič hotela "vse naravno" - roditi doma, po naravni poti seveda... Potem so jo prepričali, da je vseeno bolje imeti zraven usposobljene zdravnike in medicinsko opremo. No, ko je rodila drugič, pa sploh ni več razmišljala - rodila je v bolnici, z EA, pa še malce se je zlagala o kilogramih, da so ji dali malo večjo dozo (to je lahko nevarno!!!!).

Tretja friendica je zdravnica, pa se je tudi odločila za EA.

Ena pa je hotela, pa ni bilo časa - porod je trajal natanko 1,5 ure! Lucky ones! ;)

Afna

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Epiduralna MB
24.7.2004 16:43:40   
*
Še moje mnenje oz. izkušnja.

Sem rodila pol pol..pol naravno, uro preden je prišel sonček na svet, pa sem dobila EA...
Če bom še kdaj imela kakšnega otroka...želim imeti EA, ker mi je bilo prehudo, čeprav v odpustnici piše, da je porod trajal tri ure. To ni nič v primerjavi z ostalimi, ki sem jih brala...rojevale po 15 ur..itd...
Je pa res, da sem imela popadke tri dni prej..sam pustimo to.
Vglavnem, EA, to je moja odločitev, če je medicina napredovala, se ne bom tako mučila in bom sprejela malo lažji porod.

Kapo dol vsem, ki ste naravno rodile in ki še boste. Čestitke vsem. Jaz nisem več tako pogumna, da bi se odločila za naravni porod.

Lep pozdrav!

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Epiduralna MB
24.7.2004 20:07:10   
_Arwen_
Jaz razmišljam drugače - zakaj bi trpela jaz in moj mali, če nama ni potrebno...

(odgovor članu EJA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?