|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gestacijski diabetes
17.8.2006 9:32:18   
aprilb
Pozdravljene, pred dobrima dvema tednoma so mi diagnosticirali gestacijski diabetes user posted image  in mi seveda svetovali dieto, ob kateri sem bolj kot ne lačna. Glede na to, da me v prvi nosečnosti moja takratna G. ni poslala ne test z glukozo, hčerka pa je imela po porodu ful močno zlatenico, se seveda diete držim saj tokrat nočem, da bi bilo kaj narobe. Se mi pa zdi ta dieta zelo enolična, saj se mi zdi, da jem skoz eno in isto. Zanima me kaj jeste ostale z g. diabetesom, ali imate kakšen dober recept oz. kakšno dobro idejo kaj dobrega pa vseeno neškodljivega pojesti. LPA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 10:30:24   
Pikabu
Jaz jem praktično vse, le pri količinah pazim. Izogibati se moraš res vsemu kar vsebuje sladkor (tudi sokovi), pa kar vsebuje belo moko. To je meni najbolj na hitro in najbolj preprosto svetoval dietetik. Predvsem pazi za zajtrk, ker takrat sladkor najmanj pada. Jaz za zajtrk pojem le kos kruha, če se da čim manjši. Ko smo bili na morju (v hotelu), sem pojedla le en kos kruha, potem pa gor salamo, sir, zraven še jajček na oko, pa tri hrenovke in mi je lepo padel sladkor. Doma pa pojem samo kos kruha in nekaj gor. Ko so po uri in pol merim sladkor, potem pojem kakšno sadje. Pri sadju pazi na banane, grozdje, ananas, menda tudi lubenica. JAz trenutno največ jem nektarine,sicer so pa jabolka tudi v redu, pomaranče. Za kosilo jem normalno, s tem, da krompirja, riža čim manj, pa potem več mesa in zelenjave. Pri zelenjavi tudi nimaš omejitev. Pri sebi sem opazila, da je najboljša kombinacija, če jem meso in zelenjavo. Pri tem ni bila količina nič važna, pa je sladkor vedno lepo padel. Večerjam pa navadno sploh ne, oz. ker mož hodi pozno iz službe, je kosilo največkar že večerja, tako da vmes raje pojem več sadja. Skušam se izogibati kruhu kolikor se da. Privoščim si pa tudi dietne sladkarije. Jaz sem na dieti čisto od začetka nosečnosti in bi res težko zdržala, pa je do sedaj bilo vse v redu. Imela sem sladkorno tudi v prvi nosečnosti, bila sem tudi na inzulinu, zdaj sem brez inzulina in upam, da tako tudi ostane. Če sama pri sebi razmislim, kaj je še vplivalo, je sigurno to, da se sedaj veliko manj sekiram. Jem kar se da sproščeno, ne razmišljam ves čas ali je prav ali ne. Imam pa tudi aparatek, s katerim si vsak dan merim, tako da imam približno občutek, če delam prav. Zdaj v drugo mi gre veliko bolje kot v prvo.

Čim nižje sladkorje ti želim, pa res, čim bolj sproščeno vzemi vse skupaj.

(odgovor članu aprilb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 10:48:57   
aprilb
Hvala za tvoj izčrpen odgovor. Jaz imam šele čez 3 tedne prvo kontrolo, doma pa nimam aparata za merjenje sladkorja, tako da bolj na pamet delam. Sicer sem res črtala ves beli sladkor in beli kruh,  vse testenine (razen graham in sojinih) ves beli riž (zdaj kuham polnozrnatega) in sadje razen jagodičja, jabolk in ne preveč zrelih banan in nektarin,  ne vem pa kako je z diabetičnimi živili. Recimo za zajtrk še vedno pojem kos črnega kruha z diabetično marmelado in 1,3 jogurt (v katerega zmešam borovnice), pa tudi kupila sem si ene diabetične piškote (sem ful sladkosneda) pa tudi ne vem koliko jih sploh lahko pojem. Na škatli že piše da dva piškota pomenita 1 enoto, ampak jaz ne vem koliko enot ima npr. jogurt, ali  jabolko in ne bi rada, da bi v bistvu potem "grešila" s hrano, ki je za diabetike. Če te prav razumem, je potem za zajtrk bolje jesti salamo in sir kot pa kakšno marmelado, čeprav diabetično oz. sadje? LPA

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 11:05:31   
Pikabu
Jaz sem ravno danes jedla kruh z diabetično marmelado, pa je pokazal sladkor 4.7, kar je super.

To sem ti pa pozabila napisati, tudi jaz jem testenine graham, včasih pa vseeno skuham normalne, da malo pocrkljam možka, saj mora tudi on potem z mano jesti take zame. Glede na tvoj opis, bi rekla, da delaš kar v redu. Glede količin teh diabetičnih stvari se pa jaz nisem nikoli sekirala. Pojem, kolikor mi paše. Kam pa hodiš na preglede? Jaz hodim na Jesenice. V LJ pa menda dajo eno tabelo, kjer točno piše te enote. Meni je približno razložil to, ampak bolj samo za glavne obroke (Z, K, V), pri teh obrokih res kar pazim, vmes pa jem kadar mi paše in kolikor mi paše. Predvsem pri sadju nič ne pazim, pri teh dibateičnih pa pazim zato, da mi prehitro ne zmanjka, sicer pa ne gledam toliko na količino. Aja, pa glede sladkorja, jaz uporaljam furktozo, če moram kaj takega narediti. Tako si kdaj naredim rižev narastek s tem sladkorjem, največkrat si pa skuham puding, pa dam tudi ta sladkor. Kar se pa prekrškov tiče, je pa bolj, da so popoldne, ker sladkor hitreje pade. Najbolj kriza je res ravno zjutraj. Meni se je zelo težko odpovedati sladoledu, na morju sem ga po mojih občutkih pojedla kar malo preveč, pa sem si enkrat merila in je bilo v redu. Če že mora biti prekršek, je bolj popoldne.

Aja, pa še glede pregleda bi ti svetovala. Ko greš na pregled, res pojej zjutraj čim manj, samo to ne pomeni, da ne ješ nič.Nekaj pa moraš. Drugače se pa najbolj vidi, ko ti merijo povprečje, tam se vidi ali je bilo preveč prekrškov ali ne. Povprečje pa pokaže za ene dva meseca nazaj, kako je bilo s sladkorjem. Jaz se najbolj orientiram po tem, kje sem.

(odgovor članu aprilb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 11:13:49   
aprilb
Pregled bom imela na polikliniki v Lj, ampak prvega šele čez 3 tedne. Sem dobila eno zloženko, v kateri piše koliko enot naj bi pojedla za zajtrk, koliko za kosilo ...., samo pojma nimam koliko enot ima npr. en zrezek, ali pa en krompir.... A morda kaj veš ali obstaja kje na internetu kakšna razpredelnica, glede teh enot? Drugače pa se je moj kar navadil na te graham in sojine testenine in pravi, da so mu kar dobre. Na srečo me moj ful podpira. V tisti zloženki, ki sem jo dobila, sem namreč prebrala, da se otroci lahko rodijo hipoglikemični in imajo visoko zlatenico... In moja je res imela tako visoko zlatenico, da so jo hoteli prepeljati v LJ na menjavo krvi. Jaz pa sem rodila v Postojni in se mi je kar mešalo ob misli, da bom ostala tam ona bi pa šla v LJ. LPA

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 11:25:30   
Pikabu
Meni niso nikoli omenjali, da bi bila zlatenica zaradi sladkorne. Sicer je EMa res tudi šla pod lučko, ampak so rekli, da je to verjetno zaradi vakuma, da se v tisti podpludbi počasneje razkrajajo (ne vem točno kaj) in da je bila zato malo rumena. Pa sem imela sladkor kao urejen z inzulinom. Do sedaj sem pa imela povprečje tudi vedno zelo v redu. Mene so bolj strašili, da bo otrok pretežak, pa je bila Ema čisto normalno težka (3330g).

Daj mi pusti email naslov na ZS. Meni je ena, ki hodi v LJ poslala te tabele, samo jaz se nič po njih ne ravnam. Res delam bolj po občutku. Pri mesu in zelenjavi res nikoli ne gledam na količino, pa je vedno v redu.

(odgovor članu aprilb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 11:55:47   
aprilb
Jaz sem to glede zlatenice prebrala v zloženki, ki sem jo dobila o g. diabetesu. Moja je drugače tudi tehtala 3300g, je pa res da se je rodila s 37. tedni, tako da bi po moji oceni ob roku sigurno imela že skor 4 kile. Sem ti probala poslat ZS ampak mi računalnik neki blokira, tko da pojma nimam kaj naj naredim. A lahko poskusiva obratno, da mi ti na ZS pošlješ svoj mail, pa ti na mail sporočim mojega. LPA

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 13:40:10   
Pikabu
Sem ti posala na ZS naslov, upam, da si dobila.

(odgovor članu aprilb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gestacijski diabetes
17.8.2006 14:40:25   
Ninica
Pozdrav!

Tudi jaz sem imela gestacijski diabetes z dieto. Ugotovili so mi ga v drugi polovici nosečnosti. Jedla sem praktično vse razen sladkega in vse kar je bilo iz pšenične moke. Jaz moram povedati, da je ta hrana "zdrava prehrana" (kot je pisalo na tisti zloženki z raznimi primeri enot hrane), res preveč. Meni je bilo vsega skupaj preveč. 3 enote tega, 2 enoti onega.... in vse to vaganje in merjenje hrane. Potem sem že točno vedela kaj in koliko česa lahko pojem. Res se mi je bilo težko držati diete, pa sem enkrat na teden sigurno pojedla kakšo manjšo čokoladico. Jaz nisem bila lačna, meni se je ves čas luštala prejšnja prehrana. Glavno da je minilo, zdaj pa spet je po staremuser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?