|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mleko, jogurt, skuta,...
26.8.2006 22:29:39   
sarazan
Imeli smo negativne kožne in krvne alergološke teste na vse najbolj pogoste alergene.
Ampak adaptiranega mleka moji punčki ne smem dati. Takoj dobi izpuščaje. Za pripravo mlečno žitnih kašic uporabljam Allernovo, sicer pa še dojim.
Potem sem ji pa dala za poskusit nekaj mlečnih izdelkov in je vse ok. user posted image

A je to normalno ali sem samo premalo dala in ji ni izbruhnil izpuščaj?
Ima še katera tako izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
27.8.2006 10:26:54   
tincci
V Allernovi je kazein, moja user posted image je nanj alergična. Probaj s Pregominom, ki je na osnovi soje.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
27.8.2006 13:39:57   
A-N-J-A
Moja je dobila pikice,če sem jaz kaj pojedla,kaj šele ona.Jaz bi na tvojem mestu še dajala skutko...pa boš vidla kako bo.
Sem pa slišala,da je veliko otrok alergičnih na mleko,če pa jejo skutke,jogurte...je pa okuser posted image .

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
27.8.2006 19:47:13   
sarazan
Sem premalo napisala....

Allernova nam ne dela problemov. Z njo pripravljam žitne kašice, katerim je potrebno dodati mleko.
Izpuščaji se pojavijo, ko ponudim žitno kašico, ki že vsebuje mleko primerno za dojenčke. Se samo voda doda.
Tudi jaz mleka ne pijem, jem pa mlečne izdelke. V tem primeru je vse ok. Če spijem mleko, so pa takoj fleki na Sarinem ličku.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
27.8.2006 21:31:47   
tincci
Aja.. no, sej pol pa maš odgovor user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
28.8.2006 10:07:56   
trdozimc
Menda je veliko dojenčkov alergičnih na adaptirano mleko, na kravje in mlečne izdelke pa neuser posted image . Sicer pa če še dojiš in ti ješ mlečne izdelke brez težav pri user posted image , potem ni alergična nanje user posted image .
Kdaj pa si ji poskusila dati mlečne izdelke?
Sprašujem, ker naš mali tudi nima dokazane alergije na mleko, je pa na Pregominu, zaradi AD.
LP!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
28.8.2006 14:25:07   
sarazan
Potem, ko smo uvedli sadne in zelenjavne obroke - nekje do 6. meseca, sem poskusila še jutranje in večerne mlečne obroke obogatiti z mlečnimi žitnimi kašicami. Najprej sem si črpala svoje mleko, ampak je bilo zelo neprijetno in zamudno.

Nato sem sprobala nekaj kašic z že dodanim adaptiranim mlekom (kot sem že napisala) in ugotovila, da ji delajo izpuščaje na licih.
Okoli 6,5 meseca sem ji dala pri malici za poskusit navaden LCA jogurt in navadno pasirano skuto (sama sem dodala kakšen sadež za okus). Pa je bila brez izpuščajev. user posted image

No, meni se zdi zelo nenavadno, da ji adaptirano mleko škodi, mlečni izdelki iz kravjega mleka pa ne.
Ampak s temi alergijami je itak samo user posted image  in kdo bi jih razumel.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
28.8.2006 15:58:57   
trdozimc
Ja, res je user posted image .
Naš je star 7. mesecev in sva od 6. meseca uvedla nekaj sadja in zelenjave, pa mu bom po mojem tudi dala malo jogurta ali skute prej ali slej za poskusit.
Jaz še vedno mislim, da tvoja user posted image  NI alergična na kravje mleko - HVALA BOGU!!!!!user posted image
Lep dan!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
29.8.2006 15:41:45   
squeezy
Pri nas je bila pa situacija naslednja. Pri dveh mesecih so bili alergološki testi na kravje mleko negativni, user posted image  pa je kljub temu imel težave, če sem uživala mlečne izdelke. Sama sem si uvedla strogo dieto brez mleka in mlečnih izdelkov. Pri šestih mesecih so mi v posvetovalnici svetovali, naj, ker očitno to ni vzrok za težave, uvedem skuto in navaden jogurt v njegovo prehrano. Sva poskusila in res ni bilo nobenih težav, ne nobenih pikic, ne prebavnih težav. Pikice okrog ust pa dobi, če mu dam kašico, ki se meša z vodo, torej že vsebuje adaptirano mleko. Pri 7 mesecih smo alergološke teste ponovili. Rezultat: kožni testi negativni, povišani pa so IgE za kravje mleko. Po navodilu alergologov smo zopet na strogi dieti brez mleka in mlečnih izdelkov (torej tudi brez skutk in jogurta, po katerih nikoli ni imel težav).

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
30.8.2006 13:28:45   
trdozimc
A res? Kakšne znake pa je najprej imel, da si sploh posumila na alergijo?

(odgovor članu squeezy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
30.8.2006 21:47:11   
squeezy
Pediatrinja je zaradi suhe kože in pogostih pojavov papuloznih izpuščajev po telesu posumila na alergijo na jajca.  Naredili smo krvne teste za alergijo na jajca, svetovala je še test na KML. Za KML so bili rezultati negativni, za jajca pa mejne vrednosti. user posted image  je pa že od rojstva imel hude krče, zelo veliko je tudi polival. Nato se je pojavilo še izredno tekoče blato in pogosta odvajanja blata, kasneje pa še sluz v blatu. Zaradi tega sem posumila, da bi kljub negativnim testom (ki so pri tako nizki starosti lahko lažno negativni) lahko bila to alergija na KML. Z dieto smo odpravili drisko, tudi sluz se ni več pojavljala, poliva pa tudi ne več sedaj ko je večinoma gosto hrano. Sedaj je star 8 mesecev.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
30.8.2006 22:20:32   
vanč
Squezzy! Kako izgledajo papulozni izpuščaji?
Baje ima  naš tamau intoleranco na mlečne izdelke. Star je 11,5 m in to smo ugotovili šele danes pri pediatrinji. Od rojstva je ogromno polival,tako, da smo do 7 m pili AR mleko. Ko sem začela dodajati hrano, se je stanje izboljšalo. Hrane skorej nikoli ne izbruhne. Mlečne kašice, jogurti,skute,.. to je katastrofa! Bruha čisto kislino, tudi 2 uri po zaužitju. Vedno ima na kakšnem delu telesa 2-3 rdeče flekce in na ličkih majhne komaj vidne mozoljčke. Danes je te flekce videla zdravnica in nam povedala, da poleg refluksa ima še intoleranco na mleko.

_____________________________

vanč

(odgovor članu squeezy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
31.8.2006 10:46:58   
coco
Da ne boste pomešale alergije in intolerance. Gre namreč za povsem različen odziv organizma. Načeloma pri intoleranci ni izpuščajev, temveč so problemi s prebavo. Medtem ko se pri alergiji na živila lahko pojavijo tudi znaki v blatu.
Če katero zanima je spodaj v članku in linku lepo razloženo kaj se dogaja v organizmu pri alergijah in intoleranci.

lp,
coco

KAJ JE ALERGIJA ?
Beseda alergija pomeni preobčutljivost. Beseda alergija je izpeljanka iz grške besede in pomeni drugačno dejanje ali delo. Znanstveno pravimo, da je alergija nenormalen odziv telesnega obrambnega (imunskega) sistema, ki se kaže kot preobčutljivost za dražila. Dražila, ki povzročajo alergijo so alergeni in antigeni. Če pride telo v stik z alergenom, se začno proizvajati protitelesa. Protitelesa (imunoglobini) branijo telo pred vrinjenimi, telesu škodljivimi snovmi. Pri alergikih je ta reakcija čezmerna. Alergija je torej nenormalna občutljivost za posebne snovi. Alergiki kažejo bolezenska znamenja, če so tem snovem izpostavljeni ali pridejo v stik z njimi. Zdravi ljudje ne kažejo nobenih znamenj v stiku s podobnimi snovmi. Pri alergikih se razvije posebna oblika protiteles, imunoglobin E (IgE), ki se bolezensko odziva na snovi iz okolja. Reakcije na alergen so različne. Kažejo se kot alergijski nahod, alergijska astma, koprivnica, atopijski dermatitis ali kot alergijski kontaktni ekcem

http://med.over.net/phorum/read.php?f=136&i=134&t=124#reply_134

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mleko, jogurt, skuta,...
1.9.2006 6:40:38   
trdozimc
Ja meni je čudno, da naš mali v bistvu ni nikoli imel težav s prebavo ali čemekoli drugim razen s kožo - suha in izpuščajčki. Vsi tesi so bili negativni, razen kožni na jajčka je bil čisto malo pozitiven. Res pa je, da je bil takrat še majčken. Zato sem mislila že malo pred enim letom malo mlečne izdelke preizkusit. Ampak če praviš, da so lahko tudi samo protitelesa povišana brez  kliničnih znakov, potem pa raje ne bom. Saj nam ni take sile. LP!

(odgovor članu squeezy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?