|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZADRŽUJE BLATO
7.9.2006 21:39:17   
Anonimen
Moj tri in pol letni sinček je že od svojega 2. leta suh in čist. Pred približno 6 meseci se je začel skrivati ko ga je tiščalo kakat. Ko ga tišči se usede na tla in se poplnoma umiri (zadnje čase se celo pretvarja da gleda knjige- vendar ga jaz takoj prepoznam po izrazu na obrazu), in veselo tišči rito skupaj, namesto da bi šel na WC. Ponavadi ima potem malo umazane hlačke.
Saj bi rekla, da je težava nastala zaradi velikih sprememb, pred kratkim je dobil sestrico in preselili smo se, vendar se je problem začel že pred tem.
Najprej sem se poskušala z njim pogovorit o problemu, potem
sem že šla k zdravniku, pa je rekel, da je to verjetno prehodne narave, nisem mu pustila da sedi, je takrat moral stat, hitro sem ga odpeljala v stranišče, ko sem opazila, da spet počne to, potem sem šla tudi v skrajnosti in sem mu dala umazane spodnje hlačke v lavorček in jih je moral prat, zaklenila sem mu sobo, prepovedala TV , nenazadne (za kar mi je resnično žal) pa sem ga tudi po zadnji plati.
NIČ NE ZALEŽE!!!
Nikoli ni bil zaprt, da bi lahkorekla, da se je ustrašil.
Občasno gre na stranišče brez problema, lepo sam pove. Vedno, ko vidim da ima čiste hlačke ga lepo pohvalim. Kot sem že rekla- nič ne zaleže!!!
Ali ima kdo podobne težave? Kaj naj storim.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZADRŽUJE BLATO
7.9.2006 21:53:44   
Anonimen
Ja, mi smo imeli podobne težave. Začelo se je pred parimi meseci, prej dve leti ni bilo nobenega problema. Torej na stranišče je začel hodit pri dveh in pol, težave s kakanjem v hlače so se začele pa približno pri dobrih štirih letih. In je kar trajalo in trajalo ... vmes je bilo obdobje, ko je bilo v redu, pa se je kmalu spet začelo. Sem bila tudi že besna, saj toliko dreka nisem prevalala po rokah, ko je bil dojenček. Daleč od tega. Izgledalo je pa to tako, da par dni ni šel kakat, potem pa izgleda ni več mogel zadržćati in je cel dan po malo (ali po veliko) spuščal v hlače. Če mu nisem tudi kdaj po štirikrat na dan prala drek iz hlač!user posted image  Nisem vedela, kaj naj naredim, zato sem večinoma ignorirala ali rekla, da ni nič hudega, da pa naj gre na stranišče. Spraševala sem ga, ZAKAJ se pokaka v hlače, pa mi ni vedel povedati. Rekel je pač tisto, kar sem mu jaz sugerirala. Npr. da ga zaboli trebušček, pa ne more tako hitro priti do starnišča. Ali pa da se v vrtcu igrajo in se boji, da mu bo medtem, ko gre na stranišče, kdo vzel igračo. Ampak to so bile vse moje  besede ob vprašanjih, zakaj, ki jih je potem ponavljal. Mož je parkrat tudi popenil in ga skoraj zabrisal v banjo, tako da sem bila prepričana, da otrok zanalašč nikakor ne počne tega, ker si ne bi več upal, tudi če na začetku bi. Oziroma ne zanalašlč, ta je prehuda, da se mu pač ne bi ljubilo iti na stranišče.
In kako smo rešili zadevo?user posted image
Spomnila sem se, da sem brala, da so psihologi v podobnih primerih mamicam svetovali nagrajevanje. Torej sva se s Tiborjem zmenila, da bova vsakič, ko bo kakal na stranišče, na list papirja, ki sva ga nalepila na omaro, narisala zvezdico. In ko bo imel pet zvezdic, bova šla kupit avto.
In v treh dneh je šel petkrat kakat na stranišče ...
Od takrat naprej ne kaka več v hlače, ampak še naprej nabira zvezdice. No, zdaj že nalepke lepiva.user posted image  Prišel je do dveh avtomobilčkov, kako bo dalje, ne vem. Zaenkrat deluje.
Poskusi. Ker resnično menda bolj vžge nagrajevanje kot kaznovanje.
Veliko uspeha želim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZADRŽUJE BLATO
7.9.2006 22:06:11   
Anonimen
SPLIŠNI hvala za nasvet. Mislim, da bom kar jutri poskusila s tvojim predlogom, se mi zdi ful v redu ! Upam da bo tudi pri nas uspelo!
Nekaj me še zanima: ko gre kakat na stranišče dobi zvezdico, in recimo nabere 3 zvezdice, potem pa spet umaže hlačke- a greš spet na začetek, ali vzameš eno zvezdico ali preprosto ignoriraš? Hvala za odgovor!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZADRŽUJE BLATO
7.9.2006 22:28:12   
Anonimen
Pri nas se sploh več ni zgodilo, da bi se vmes še kaj pokakal. Edino enkrat je imel umazane hlačke, pa niti ne vem, ali ga vrtcu niso dobro obrisali ali mu je res malo ušlo. Pa sva šla z zvezdicami dalje, seveda, saj drugače bi revež voljo izgubil.
Mu pa lepo razloži, da bosta skupaj nalepila papir pač nekam, kjer mu bo na dosegu. In da je zdaj že velik fant  in lahko gre na stranišče kakat. Da bosta za vsako kakanje narisala zvezdico in bla bla bla ... kot en tak super načrt sem jaz to vse skupaj predstavila. Tamalemu so se kar oči svetile.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZADRŽUJE BLATO
8.9.2006 7:26:44   
kimba
No jaz sem ena od mamic, ki so ji psihologisvetovali to nagrajevanje. Pri nas se je začelo pri štirih letih, ko smo začeli pričakovati drugega dojenčka. Ker je bilo pri nas zadrževanje blata tudi po cel teden sem se odločila da obiščemo psihologinjo. Ona nam je svetovala nagrajevanje, ampak ne materialno nagrajevanje. Nagrajevanje je pomenilo da smo šli nekam kamor je on želel (pri nas je bilo to kino). Za materialno nagrajevanje je rekla, da je nevarnost, da otrok kot prvo bo vedno več pričakoval, ne bo cenil nagrade, ker bo vedel da se samo še parkrat pokaka in bo že dobil novo nagrado.

Tako da ti svetujem da pazi.


_____________________________

kimba s tremi sončki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZADRŽUJE BLATO
8.9.2006 8:47:04   
viv_
Teh težav s kakanjem je nenormalno veliko. Ma vsak ta drugi otrok da to skozi, če ne še več... Pri nas se je to dogajalo od cca. 1 leta pa do slabih dveh let. Katastrofa. Jok! Rit je tiščala skupaj, pri tem se je tako zvijala (noge), kot bi bila vsa pohabljena. Vozili smo jo po vseh pregledih, vse B.P. Potem je imela nekaj časa Portalak sirup. Plenic smo porabili milijardo, ker je bila stalno malo pokakana... Res kriza!

Enkrat sem jo imela med tem zvijanjem dovolj in sem jo dala na stranišče, da je sedela, da ni mogla stiskat. Od takrat naprej je bilo bolje, ko smo pa ukinili plenice je bilo pa sploh OK. Tako da gre verjetno za eno obdobje, ki je, vem, skrajno neprijetno. Ampak, bo minilo... Upam, da se pri nas ne bo ponovilo!

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZADRŽUJE BLATO
8.9.2006 9:22:14   
Anonimen
Aja, kimba, tega pa nisem vedela. Bomo poskusili še to, čeprav se ničesar ne spomnim, kam naj bi šli, da bi ga veselilo ... v kino sploh še nismo šli in ne vem, če bo hotel iti ... no ja, moram še premisliti.
Hvala za tale podatek, res.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?