|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 19:35:34   
*maja
Torej ves tiste , ki imate tri otroke ali več, bi se odločile za še enega user posted image , če bi imele možnost (finance, stanovanje,...).

Jaz opažam kar nekaj opazk, ko gremo kam vsi skupaj (mislim kot cela družinica s tremi otroci), malodane da ne kažejo s prstom na nas, češ poglej koliko jih je, in podobne opazke.

Kakšne pa so vaše izkušnje ljudi okoli vas, kako vas tretirajo, ste doživele med ljudmi kakšno negativno izkušnjo.
Meni se je zadnje čase kar dosti negativnih izkušenj nabralo, kar se tiče ljudi, ki me sploh ne poznajo, sploh v našem kraju slišim kar nekaj opravljivk na naš račun.

Po tihem si želimo še 4. otročka (v roku 3-4 let), vendar glede na to kako reagira okolica na velike družine ne vem če je to ravno pametna želja.

Dajte malo pokomentirati, povejte svoje izkušnje, svoja mnenja... Vam bom zeloooo hvaležna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 20:22:14   
lutka
OJ!

Tudi jaz sem mamica treh otrok. hči ima 9 let , fanta pa 2.5 leti.

Kaj pa vem, do sedaj še nisem imela kakšnih slabih odzivov, prej obratno. Dostikrat me pohvalijo, da sem pridna mamica, ker zidamo, hodim v službo pa še za tri otroke skrbim. Je sicer hecno, ko se s kom pogovarjam in me vpraša koliko otrok imam in mu povem, da imam doma tri razgrajače, najprej tisti velik OOOOOOOOOOOOOOOOOO  user posted image user posted image , potem pa že steče debata , da to je pa v današnjih časih lepo slišat.........

Odločila pa se ne bi več za otroka. Pa ne zato ker jih nimam rada, ampak zato, ker  mi dvojčka pobereta toliko energije user posted image , da sem včasih samo še za v posteljo.

Ti pa če imaš željo še po enem user posted image  potem ga tudi imej, ne oziraj se na okolico. Naj glodajo in opravljajo, glavno da je vam lepo in da se imate radi user posted image user posted image


lp lutka

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 20:33:47   
Gina
A veš, mene ne gledajo nič postrani - ker je pri nas veliko družin s po tremi otroki in celo z večimi. Če pa rečem kje drugje, da imam 3, pa me malo bolj debelo gledajo v prvem hipu. Ampak meni je čisto vseeno, kaj si mislijo. Saj jaz živim to moje življenje, ne oni.

Jaz ne bi imela še enega otroka, ker nimam več energije zanj. Če bi bil takoj ko se rodi star 2 leti, oz. toliko samostojen, kot je vsak dveletnik, potem ok. Aja, pa še če ne bi bil nič bolan, ker to mi je tudi zelo grozen dejavnik. Ampak teh če-jev ne moreš preskočit, zato ga ne bi imela.
Če pa imaš ti energijo za četrtega, potem pa te ne sme nič brigat, kaj si mislijo drugi. Uživaj raje v nosečnosti in v materinstvu.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 20:35:38   
lenika
Jaz imam zaenkrat samo enega otroka, a si tudi želim 3. Kar pa se tvojega četrtega otroka tiče, se pa ne oziraj na okolico, ampak delaj po svojem občutku. Meni je pa full lepo videt veliko družino, cerjtno še toliko bolj, ker sem sama edinka in sem si vedno želela brate in sestre.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 20:43:03   
natasar
Jaz pa poznam primer, ko si je ženska z novim možem in poleg treh otrok (dva sta od bivšega) zaželela še enega. In kaj se je zgodilo? Dvojčki. V začetku je bil to šok za njo in za vse, ki smo to slišali, vendar pa se je znašla. Ko sem jo srečala na sprehodu je bila vsa nasmejana in rekla, da sploh ni tak problem kot si je predstavljala.Pomoč ima tudi od najstarejše hčerke in res so vsi fajn. Jaz ji dam vse pohvale, da ji uspe vse skupaj zlaufati, ker jaz včasih poleg ene same, ki je divja in živahna, ne uspem vse postoriti. Mislim, da noben ne misli slabo o mamici z večimi otroki. Tudi od fanta brat ima družino s tremi otroki in so vsi lepo vzgojeni. Vse je odvisno, kakšen tip mame si, tako da mnenje drugih naj ne bo ovira za še enega otroka.

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 21:34:07   
bskrle
Najprej čestitke za
vse tri,
to kaže, da se imate radi, in če se imate radi,
se mora to nekje poznati.

Verjamem, da opazke bolijo,ampak saj bosta vidva skrbela za vajine otroke in ne kakašna vaška opravljivka.

(odgovor članu natasar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 21:34:54   
dulcinea
In ti se zato sekiraš? Če si vidva želite še enega otroka, ga pač imejta. Kaj pa gledata na okolico. Meni osebno je zelo lepo, ko vidim družine s 3 ali pa celo več otorki. Sama pa na žalost še nima otročkov. Bi jih pa tudi imela 3 ali 4.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 21:45:40   
nanka
Tudi pri nas imamo tri otroke. Je pa res, da sta prva in drugi že večja (15 in 10), tako da ponavadi gremo skupaj na morje ali kakšen izlet, v trgovino pa ne hodita več z nama. Tako hodimo okoli sami trije z tamalo. Negativnih izkušenj z okolico zaenkrat nimam, vsaj slišala nisem še nič, nas pa sigurno tudi obirajo, pa kaj.
Mogoče pa bomo naročili res še enga dojenčka, čez kakšno leto ali dve, nič se ne ve. Sva oba zaposlena, stanovanje dovolj veliko, ljubezni še več, tako da se na okolico ne oziram in se nikoli nisem.
Če si otroka želita, super, to je lepo slišati.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mamice treh otroh ali več...
12.9.2006 22:23:13   
lelaval
Jaz imam tudi 3 - 9, 8, 1 leto. In do sedaj še nisem doživela, da bi mi kdo dal kakšne negativne opazke, pač pa obratno. Pohvalijo me, kako so lepo vzgojeni, da sem jaz pridna in lepo skrbim zanje, prav tako ati in, da smo lahko marsikomu samo za vzgled. Sama bi imela 5 otrok, samo, če bi finance in stanovanje vse to dopuščalo.
Ne sekiraj se, povej jim, kako je lepo imeti tak živ žav v hiši in kako se razumejo med sabo. Nenazadnje pa se takšni otroci v življenju dosti bolje znajdejo, kot pa edinci.
Je pa res, da je tudi okoli nas vse več družin s tremi otroci.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.9.2006 23:53:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mamice treh otroh ali več...
13.9.2006 7:51:47   
mala maja
mi mamo tudi tri razgrajače. 9,5 in 1 leto pa vsi so fantje.
nam kaj dosti ne težijo za veliko družino,se najde kakšen ki pravi kaj smo mislili, ali pa moja kolegica(ki ni več kolegica) kaj mi je bilo da sedaj bom pa vidla k bom morala v tavelikem piskru kuhatuser posted image  za tri fanteuser posted image . Ostali pa  ravno nasprotno vask ki pride na obisk pravi, pr vas boste pa še mel otroke.user posted image user posted image  pa kmalu, vaju že vidim. pa punčka bo(kot da bova šla user posted image  sam za to da bova dobilauser posted image )Tako da so moža že čist prepričal da bi še enega ampak user posted image user posted image user posted image user posted image , jaz pa nisem za to, ker sem enostavno preutrujena.user posted image user posted image pa tudi finance trenutno ne dopuščajo .

Vidva pa če imata željo pa možnost zakaj se ozirata na to kaj stare tete rečejo pa opravljajo.user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mamice treh otroh ali več...
13.9.2006 7:56:30   
darjatimci
Tudi jaz sem mama treh otrok.Kaj naj ti rečem,materinstvo je zelo zahtevna naloga,takorekoč doživljenska služba 24 ur na dan.Sem ponosna nase in otroke,je pa med njimi kar nekaj let razlike,jaz pa še enega ne bi imela,tudi zaradi moje starosti.Mene mnenje okolice ne bi motilo,če imaš več otrok si kvečjemu zaslužiš občudovanje,ne pa prezira.Je pa starševska naporna,dokler so otroci majhni kar gre,ko pa so večji se pa začne,nasploh v šoli v glavnem problemi, pa ne mislim samo na uspeh.Čas v katerem živimo žal ni naklonjen družinam, sploh takim z več otroci.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.9.2006 9:10:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mamice treh otroh ali več...
13.9.2006 9:30:16   
KIRA
jaz imam samo 2, pa si želim VSAJ še 1 princesko. žal je to zaradi našega  slabega finančnega stanja težko izvedljivo. iz tega razloga se mož ngiba bolj k NE kot k da. že z 2 komaj shajamo.user posted image user posted image




lp014

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mamice treh otroh ali več...
13.9.2006 10:49:33   
darjatimci
da. že z 2 komaj shajamo.
.
Žal tudi finančni problemi v velikih primerih negativno vplivajo na odločitev povečanja družine.Saj vemo,majhni otroci,majhni stroški,veliki pa brezmejni stroški.user posted image

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mamice treh otroh ali več...
13.9.2006 10:54:54   
Andre
Ja, tudi sama sem nekaj časa nazaj odprla temo z enako vsebino - tudi sama imam tri otroke in sem imela podobne izkušnje z okolico - včasih so se jim kar ksihti povesili ko so videli, da mam tri otroke. Pa še najstarejša hčerka je skor tako velika kot jaz in pol rečem radovednežem, da je kar moja mlajša sestrauser posted image . Ja, mala maja, pri vas so trije fantje, pri nas pa tri punce - 13,9 in 2. Pol pa tud vsi trobijo, ja vi boste pa ziher mel še enega fanta, kaj ne? Matr, takrat bi jim pa najraje eno primazala, kot da to, da imam tri ZDRAVE punce nič ne pomeni, če ni enega fanta v družini. Matr, so eni primitivni. No, in ko jim rečem, da so vsi trije otroci bili zelo zaželjeni in je ful pomembno da so zdravi in da meni to več pomeni, kot pa primitivno razmišljanje o fantih in puncah, so pa užaljeni. user posted image  Kar se tiče otrok, me včasih prime, da bi imela še enega, vendar je mož absolutno proti, jaz pa tudi ne vem, če bi ga psihično že zmogla. MOgoče pa čez par let, kdo veuser posted image user posted image

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?