|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica v Lj
17.9.2006 13:30:54   
**Petra**
Pozdravljene!
Ker obstaja verjetnost, da bom mogoče morala it rodit v Lj., bi vas prosila za eno majhno uslugico, in sicer prosim vse tiste, ki so tam že rodile, če mi lahko kaj več napišejo.
Zanima me, koliko postelj je v porodni sobi, koliko posteljne so sobe, kako je z obiski (lahko prideje v sobo oz. vsaj partner in otroci), če je otrok cel dan s tabo.... pa če se vam zdi še kaj pomembnega.

Res vam bom hvaležna, ker če bo to res, da bom morala it v Lj., bom vsaj malce vedela kako pa kaj.

Res hvala vsem še enkrat.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodnišnica v Lj
17.9.2006 13:33:24   
**Petra**
Se opravičujem user posted image , ampak pozabila sem vprašat, če se moraš za EA vnaprej naročit oz. kako je s tem. Koliko stane EA v Lj.?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodnišnica v Lj
17.9.2006 14:17:22   
Anonimen
EA je v LJ zastonj. Jo je pa zelo težko dobit, ker je premalo anestezistov ki bi jo res obvladali (baje).

Če se prav spomnim imajo 2 dvoposteljni porodni, ostale so enoposteljne. Sobe na oddelku so dvo in tro posteljne. Če je dvoposteljna prazna si lahko tudi sama v sobi (moraš povedati babici pred premestitvijo s porodnega oddelka).

Obiski so od 15-18ih. Lahko pridejo tudi otroci (razen v primeru če bo porast raznih obolenj, potem lahko pridejo samo očki).


p.s.:Če te še kaj zanima pa vprašaj.
Lep pozdrav.

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodnišnica v Lj
17.9.2006 16:16:18   
sazi
Vse v odgovoru anonimne drži, dodala bi še, da je novorojenček pri tebi v sobi 24 ur na dan - razen na intenzivni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnišnica v Lj
17.9.2006 18:34:19   
**Petra**
So obiski možni samo od 15-18, ali lahko pridejo tudi ob ostalih urah? Smejo v sobo, ne?
To za EA pa mi kar ne gre iz glave. Se pravi, da moraš imet tako srečo, da dobiš anestezista, da je kaj. To si za Lj. nisem nikoli mislila. Mislila sem, da jo lahko dobiš še prej kot pri nas.
Se pravi, da se moram sprijaznit s tem, da z EA ne bo nič? Res smotano....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnišnica v Lj
17.9.2006 21:40:38   
SaaS
Mogoče, da imajo dvoposteljne porodne sobe, ampak še nisem nobene slišala, da bi bila v porodni skupaj še s kakšno punco. Verjetno mora biti res gužva, da se to zgodi. Pri mojem drugem porodu, so babice govorile, koliko nas je danes popoldne prišlo rodit (mlaj), pa smo rojevale vsaka v svoji sobi.
Obiski so časovno omejeni, ne vem mogoče se da zmenit za kakšno izjemo, ampak odkrito povedano ti kar paše, da si tudi malo sama... Omejeni so tudi na dve osebi hkrati, čeprav to ne komplicirajo, če pridejo kdaj trije. Res ni fino, če je v sobi 10 ali več ljudi.. (pri vsaki mamici 2 in je že polna soba). Kot je že omenjeno, v času kakšnih viroz, pa obiske omejijo na partnerja (mislim, da otrok tudi lahko pride), babice pa že ne več.
Mene ti omejeni obiski niso motili, mi je bilo kar všeč, da je tako. Tudi jaz sem imela zdaj drugič že enega sina doma (leto in pol starega) in je bil tiste tri dni z mano le kakšni dve urici na dan. Ni bilo hudega ne njemu ne meni. 
Jaz sem bila prvič v sobi s še dvema mamicama, drugič z eno. In mi je bilo prav všeč, da nisem bila sama v sobi.
Kar se pa EA tiče, sem slišala, da je možna le v dopoldanskem času (brez plačila), ker popoldne ni anastezistov, ki bi ti lahko dali EA. Sama je nisem imela in se tudi nisem zanimala, le na uho mi je prišlo. To se pa pozanimaj. 
Pa ne pozabita, v Lj partner rabi potrdilo, da je obiskoval šolo za bodoče starše in nekaj je treba plačat (okoli 4.000-5.000sit), če hoče biti pri porodu.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnišnica v Lj
18.9.2006 7:30:08   
**Petra**
Je nujno potrebno prnest s sabo potrdilo iz materinske šole zame? Ali je obvezno samo za partnerja?

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodnišnica v Lj
18.9.2006 18:04:26   
vava
potrdilo o obisku mš ali hitrega tečaja rabi partner, plačati pa mora 4.000 SIT za prisotnost.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodnišnica v Lj
18.9.2006 18:32:34   
tejkooo
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**

Je nujno potrebno prnest s sabo potrdilo iz materinske šole zame? Ali je obvezno samo za partnerja?


Ja nažalost je nujno če nimaš potrdila ne smeš roditi.....

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodnišnica v Lj
18.9.2006 22:46:50   
**Petra**
Kako ne smeš rodit? Verjetno te bojo vseeno sprejeli, sej drugega izhoda takrat ni.

(odgovor članu tejkooo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodnišnica v Lj
18.9.2006 22:48:42   
**Petra**
tejkooo, zdej si me kr mal ustrašla. Še kr ne pridem k seb. Ampak verjetno te ne bojo kr pustili. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejkooo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodnišnica v Lj
19.9.2006 13:42:20   
SaaS
Ti ne, on rabi. Vsaj jaz ga zase nikoli nisem imela, on pa je obakrat moral pokazati potrdilo o tečaju in plačat.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodnišnica v Lj
19.9.2006 13:50:26   
**Petra**
SaaS, zdej si me potolažla. Ta bi bla mal prehuda, da kr ne bi smel rodit. Ja, za partnerja pa razumem, da mora met s sabo potrdilo. Kdaj pa plačaš zanj? Pred porodom, al morš že kaj prej?

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodnišnica v Lj
19.9.2006 15:20:23   
tejkooo
petra seveda sem se hecal oprosti nisem si mislu da boš resno vzela seveda da ni nujno saj ti drugega ne ostaneuser posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porodnišnica v Lj
19.9.2006 16:31:00   
***pika***
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**

Kdaj pa plačaš zanj? Pred porodom, al morš že kaj prej?


Glede na to, da imajo to s plačevanjem čisto nepraktično urejeno - plačat greš tja nekam zadaj za porodnišnico v 'barako' - babiška šola menda (v prvi štuk), kar v primeru hude naglice niti ni čisto blizu, se ti splača iti plačat prej, da potem pred porodom ne no9rite kot zmešani.

Lepo plačaš prej, daš račun v materinsko knjižico in potem bo verjetno vse šlo hitreje pri sprejemu - vsaj kar se tiče bodočega očka user posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
19.9.2006 16:48:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ***pika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porodnišnica v Lj
22.9.2006 11:18:45   
Anonimen
Jaz sem plačala potrdilo za moža že prej, ampak sem ga potem pozabila vzeti s sabo v porodnišnico. Niso nič kompliciral, poslala sem ga naknadno, ko sva bili z user posted image  že doma.

Plača se 4000 SIT, če je očka obiskoval Šolo za starše ali skrajšan dveurni tečaj za bodoče očete. Porodu lahko prisostvuje tudi, če tečaja ni obiskoval, mora pa v temu primeru plačati 6.000 SIT. Seveda pa rajši vidijo, da je hodil na tečaje.

Za epiduralno se lahko zmeniš pred porodm z anastezisti (dopoldne), ampak ni nujno, da jo potem tudi dobiš. Če rojevaš dopoldne, potem naj ne bi bilo problema, drugače pa samo, če je dežurni anastezist prost, če torej ne opravljajo kakšnega nujnega CR.

Porodne sobe so enoposteljne, dve naj bi bile dvoposteljne, ampak sta obe postelji zasedeni samo, kadar je res gužva. Sobe na oddelku so triposteljne, kopalnico si deliš še s sosednjo sobo (čeprav nas je kopalnico delilo 6 punc, v treh dnevih nisem srečala nobene). So mi pa sobe luštne, ker so svetle in prostorne (še enkrat večje kot npr. v Postojni, kar je fajn, ko so obiski).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porodnišnica v Lj
7.10.2006 19:04:43   
atteya
Jaz sem rodila v dvoposteljni sobi, ker je žal bila edina (ponoči) prosta in je ena od postelj bila tista nova, ki se jo spravi v ne vem koliko položajev. Namreč hotela sem roditi sede. In zaradi tega sede sem pristala tam, ko pa sem ponavljala babici, da želim roditi sede, pa je rekla, vi še leže ne morete, pa bi radi sede in roditi sem morala leže (proti svoji volji). Torej lahko bi si izbrala enoposteljno sobo...
Druga stvar EA: kdor ima priložnost, naj jo le pograbi in vzame. Ga ni lepšega poroda od tistega, ki je naraven, pa ne trpiš kot žival zraven. Vse čutiš, si dobre volje, si pri moči, normalno se pogovarjaš, z lahkoto sodeluješ pri porodu, porodnica se ne dere na partnerja itd. V glavnem jaz sem jo imela in sedaj pravim, da če bi blo treba za EA plačat 200.000 SIT, bi jih plačala. Se splača!!!!
V Postojni je 40.000SIT in na voljo vedno, na Jesenicah je zastonj, na voljo pa je 90%, v LJ je zastonj, na voljo pa med delavniki v dopoldanski izmeni anestezistov, popoldne 50% možnost, ponoči in ob vikendih možnosti ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
7.10.2006 22:05:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu atteya)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porodnišnica v Lj
8.11.2006 18:06:23   
***pika***
Tudi jaz sem bila pred kratkim na oddelku C. In se strinjam s tabo - če sprašuješ, kar te zanima, zagotovo ne ostaneš brez praviloma prijaznega odgfovora.

Sem tudi jaz imela občutek, da je glede dojenja več nasvetov. Itak pa šele po kakih dveh tednih svojega otroka in njegove prehranjevalne navade toliko spoznaš, da vidiš, kateri nasvet bi ti zdaj nucal user posted image
Vsak otrok je malo 'samosvoj' - tudi pri hranjenju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porodnišnica v Lj
12.12.2006 17:04:50   
Tekica
Sama sem morala zaradi hudega vnetja ledvic za nekaj dni v ljubljansko porodnišnico. Prišla sem sredi noči in sprejela me je izredno prijazna babica (mislim, da ji je bilo ime Ines), ki me je pregledala in potem po posvetu z zdravnikom napotila na oddelek za patološko nosečnost.

Tudi tam so me vsi prav lepo sprejeli, od vseh sester, zdravnikov do strežnic in drugega osebja. torej nimam pripomb, ok, hrana ni bila ravno 5 *, ampak drugo pa vse super. Je pa res, da so imele nekatere z osebjem težave, ampak so bile resnici na ljubo tudi same zelo neprijazne do vseh, tako da ... se prav veselim, da grem rodit tja, res sem jim zaupala tako po strokovnosti kakor po čisto človeškem odnosu.

_____________________________

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porodnišnica v Lj
30.1.2007 21:41:45   
MELANIA
Pa moja izkušnja z Ljubljansko porodnišnico!
Naj kot prvo povem, da sem rodila dvojčici, zato sem dobila ob porodu taveliko dvoposteljno sobo. S porodnim osebjem sem bila res zelo zadovoljna, saj mi je z njihovo dobro voljo  in razumevanjem uspelo na svet spraviti zdravi deklici brez posebnih zapletov.
Kar se mi je pa dogajalo potem na oddelku pa je bila nočna mora. Ko sem prišla v troposteljno sobo je bila le ta še prazna, zato je sestra dovolila ( ura je bila osem zvečer ), da je mož lahko še kakšnih deset minut pri meni. Hvalabogu bi rekla, saj sem na poti iz vc- ja omedlela in kljub temu, da me je mož držal padla po tleh. Mož me je spravil v posteljo ter o dogodku obvestil sestro, ki je na to najprej rekla: " Ja in? " Potem je prišla in rekla naj jo pokličem če jo bom potrebovala. Ko sem nato ostala sama z otrokoma sem spet poklicala, da grem na stranišče. Na vsak način je hotela da bi vstala, a meni se je takoj začelo temniti in komaj sem jo prepričala, da jaz tega dogodka še ne zmorem. Nato mi je neprijazno prinesla kahlico, mene pa je poteba po lulanju blisovito minila in je najbrž mislila, da norce iz nje brijem, zato sem šla na potrebo raje šele pozneje, ko sem dobila sostanovalko.
No in prva sostanovalka je prišla okrog štirih zjutraj, na žalost se je njen otrok skozi jokal zato jaz nisem zatisnila očesa. Čez dan mi je bilo tudi nemogoče spati, saj sem imela delo s svojima otrokoma, pa obiski ob katerih mi je bilo slabo zaradi slabega zraka, da sem bila čisto zelena. Sostanovalki ( dobili sva še eno  okrog šestih zjutraj ) sta imeli takoj polno obiskov, ena jih je imela celo 8 naenkrat, duga pa pet. K meni je prišel samo mož, ki je bil nato vse dni po 2 uri pri meni res zelo pomagal, saj sta nato moji deklici vse naslednje 4 dni  v porodnišnici neprestano ponoči jokali. Komaj sem osebju pojasnila, da imam mogoče premalo mleka, da so mi dajali dodatek. Joj kako težko mi je bilo sredi noči pritiskati na ta rdeči gumbek, da sem dobila dodatek, saj so bile v nočni izmeni najbolj tečne sestre, ki so me na momente grdo gledale, ker sem jih res veliko klicala.  ( normalno saj komaj se je en otrok najedel, je bi čez pol ure na vrsti drugi za dodatek) Tako vseh svoji 5 dni bivanja v porodnišnici nisem spala 8 ur. Bila sem poplnoma izmučena zato mi je bilo neprestano slabo in ko sem ponoči nosila enkrat eno, enkrat drugo deklico sem molila, da ne bom omedlela in se bo otroku kaj zgodilo!!!
V glavnem morala bi dobiti sobo zase, saj ko sem imela vsaj kako priložnost čez dan , da bi zaspala se je jokal kateri od otrok sostanovalke. Pa ne vem kdo jo dobi v Ljubljanski porodnišnici?? Samo tisti z vezami bo pravilni odgovor in najbrž redko tisti, ki jo resnično potrebuje!! Pa saj vem, da nisem prišla spat v porodnišnico, vendar bi se me lahko s kakšno rešitvijo usmilili, tako pa so moje slabo počutje pripisovali temu, da sem pač naenkrat dobila kar dva otroka ( to sta moja prva otroka) in da me psiha zaradi tega daje!!!
Ob vsem tem sem imela čez dan 2 prijazni sestri, ki sta mi nekoliko olajšali moje bivanje. Lahko bi res še veliko napisala pa mislim, da bom predolga. Ko sem odšla domov sem jokala od sreče, da bom prišla v varno zavetje, kjer mi bodo nesebično pomagali!!!

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porodnišnica v Lj
24.3.2007 19:59:46   
Lianna
Glede obiskov so zelo strogi. Jaz sem bila pol leta nazaj na obisku in so nas točno ob 15h v dvigalo spustili. Varnostnik ni nobenega gor spustil.

(odgovor članu MELANIA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Porodnišnica v Lj
25.3.2007 23:57:31   
wallery
Glede obiskov se ne strinjam lani januarja sem bila v sobi s še dvema mamicama -obiski so lahlo prišli že prej,da o št. ne govorim čeprav je bilo rečeno da lahko prideta na enkrat po dva ,se nekateri pač ne držijo tega pri meni je prišel samo mož in hči ,ker pač nisem hotela drugih obiskov, je pozneje dovolj časa, zato me je tudi zelo motilo ker je imela ena mamica naenkrat pri sebi 7-8 oseb (vse dneve )in to 3 ure ne pretiravam tako da če je biluser posted image  lačen so vsi "zijali " ko je jedel. Ni me motilo samo to da te vsi gledajo sem bila pač utrujena in mi je pasal mir.

Upam da bo čez 3 tedne kaj drugače, bom kar izrazila željo da bi bila sama v sobi ali v dvoposteljni in ne več v troposteljni.

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?