|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za vzgojiteljice...
23.9.2006 8:00:43   
viv_
Včeraj smo imeli roditeljski sestanek in gledam risbice otrok na steni, pa vidim, sama rdeča jabolka in ena rumena hruška, z Mirninim podpisom user posted image  Vzgojiteljica me je očitno videla, da mi ni jasno kaj in kako, pa mi pravi:"Ja, veste, smo jemali rdečo barvo in smo risali rdeča jabolka. Mirna je pa videla, da imam na mizi še rumeno, pa je rekla, da ne bo narisala rdečega jabolka ampak rumeno hruško!". Sicer je to povedala povsem prijazno, pa je rekla, da ji je potem pustila (očitno), ampak... A naj grem dalje, a naj tamali kaj rečem... Malo mi je čudno, da se že pri teh letih odloči po svoje. Jaz bi verjetno pri svojih 32-iz lepo risala jabolka...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje za vzgojiteljice...
23.9.2006 8:43:27   
san
Jaz ji ne bi nič rekla, verjetno bi jo pohvalila, da je narislala lepo hruško.

Ko so v vrtcu pri hčeri risali drevo (okoli njenega tretjega leta) in so vsi otroci narisali jablano z rjavim deblom, zelenimi listi in rdečimi jabolki, je ona narisala pisano drevo z zlatimi jabolki, kljub temu, da jim je vzgojiteljica povedala kakšne barve naj uporabijo. Ona pa je rekla, da je njena jablana čudežna in da jo je zato narisala mavrično. Meni se je zdelo njeno drevo naravnost fantastično in sem jo pohvalila, da ga je zelo lepo narisala. Ne vem če bi ravo razumela, če bi ji kaj rekla, poglej druga drevesa na slikah na steni so pa vsa enaka, nisi narisala kot je bilo treba. Njej se to ni zdelo nič čudno, meni pa tudi ne.
Lp, S.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanje za vzgojiteljice...
23.9.2006 14:41:25   
muza
Nisem vzgojiteljica, vendar me je vseeno zamikalo odgovoriti...
Viv, mislim, da je tvoja tamala celo korak pred drugimi oz. korak nad povprečjem user posted image , če je naredila tako, kot praviš. Jaz bi bila takšne poteze svojega otroka vesela(v tistem trenutku, pred čudnimi pogledi vzgojiteljice, mogoče ne(?), načeloma gledano pa), čeprav bi mu mogoče kakšen "strokovnjak", pripisal neposlušnost in samosvojost,....pa kaj še...
Meni se zdi, da je Mirna s tem pokazala, da je zelo bistra punca, da je dober opazovalec, in da že zelo dobro uporablja in dela s svojo glavo in obvladuje prostor in sebe v njem.  Kar pa za moje pojme ni slabo. Kaže se pa tudi njena strelčevska narava, a ne? user posted image
Mislim, da ti ni treba kakor koli ukrepati, pohvala za lepo hruško bo kar pravšnja, če pa za zabavo in kar tako razvijete diskusijo, bo pa zabavno in  neškodljivo za obe.

Viv brez zamere, vendar mimogrede  naj dodam, da sem zelo navdušena tudi nad tem, kar je napisala san - občudovanja vredno user posted image . Po moji logiki je otrokom prva in glavna naloga gojiti in razvijati domišlijo. Več kot jo bodo imeli v najzgodnejših letih, lažje in boljše bodo znali razmišljati kasneje v razvoju. Današnji otroci so itak tako neverjetno brihtni in fleksibilni v svojih glavah, da nas nenehno presenečajo. In dokler nas presenečajo v pozitivnem smislu, ni potrebe po preplahu in ukrepanju, moramo jim le dovolj hitro slediti in postaviti ograjo le tam, kjer je možen prepad.
San res bravo za tvojo reakcijo user posted image in bravo še posebej za tvojo hčerkico, njeno domišlijo in pogum, da je domišliji pustila pokukati v resničnost.


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vprašanje za vzgojiteljice...
23.9.2006 14:56:29   
Gina
Mah, te reči niso glih za sekirat.
Dve reči se "zasleduje" po vrtcih in šolah. Ena reč je razvijanje domišljije in tega je pravzaprav ogromno na vseh področjih. Druga stvar je pa ta, da zna otrok točno slediti navodilom. Če ti povem po pravici so v naših časih hoteli izključno to, da sledimo navodilom, potem se je 15 ali 20 let hotelo, da je vse samo domišljija, da se vse prepusti otroku, no zdaj smo pa končno prišli do tega, da sta to dve različni stvari, pa da je obe treba negovat, ker brez enega ali drugega ni tako zelo enostavno funkcionirati na nobenem področju. Pri treh letih pa sploh še ni nobene krize, ker je otrok premajhen, da bi ločil to dvoje. Važno je, da ve, katera barva je rdeča, a ne. Torej je cilj dosežen. Če bi si pa vzgojiteljica zadala za cilj, da otrok točno sledi navodilom, potem pa mala ne bi naredila prav. Zdi se mi pa, da je vzg. rekla, naj nariše rdeče jabolko z razlogom prepoznavanja barve, ne z razlogom natančnega sledenja navodilom. Tako da jaz ne bi otroku nič rekla, najbrž niti vzg. ni mislila s tem kaj hudega, ko ti je to povedala, kaj je bilo.

(odgovor članu muza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vprašanje za vzgojiteljice...
23.9.2006 21:37:03   
Jančika_
Meni bi se po pravici povedano precej fajn zdelo, če bi naš dečko naredil kaj takšnegauser posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vprašanje za vzgojiteljice...
24.9.2006 4:18:18   
viv_
Hvala, punce!

Ja, tako kot je napisala Gina - nas so vedno filali s temi pravili in se ti zdi nekako samoumevno, da se jih držiš...

Saj, po eni strani se mi je zdelo fajn, po drugi strani pa res malo čudno, da se tak mali "mulček" odloči posvoje.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vprašanje za vzgojiteljice...
24.9.2006 9:15:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Meni bi se po pravici povedano precej fajn zdelo, če bi naš dečko naredil kaj takšnegauser posted image .


Ja, meni tudi, če ne bi že  vsega, česar se loti, delal po svoje in drugače, kot naj bi. Pri nas bo po moje malo problema pri prilagajanju in priznavanju avtoritete, ampak to je čisto druga stvar kot pri vas, viv. Pri nas so geni krivi.
Ker je Mirna drugače fajn punca, je to, kar je naredila, gotovo super. Zna razmišljat s svojo glavo.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?