|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija - preventiva
28.9.2006 9:32:53   
cmrucek
Glede na to, da sva oba z možem alergika, je velika možnost, da bo tudi najin sinček alergik. Sedaj je star 3,5 meseca, zdrav, a ker se polno dojiva, so mi svetovali, naj se preventivno izogibam najpogostejših alergenov, to so beljakovine kravjega mleka in jajca. Seveda pa bi se potem morala izogibati vsem jedem, ki to vsebujejo, kar pomeni kar precej omejeno dieto, in to kljub temu, da se do sedaj še ni pokazala nobena alergija. Takšna preventiva naj bi zmanjšala možnost pojava prehranskih alregij.
Ob dosedanjem iskanju informacij sem naletela na dokaj nasprotujoča si mnenja o tem, ali se je resnično smiselno držati takšne diete samo iz preventive oziroma če to res kaj pomaga. Zanima me, če je bila še katera v podobnem položaju in kakšen zaključek si je ustvarila iz te množice nasprotujočih si mnenj!?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija - preventiva
28.9.2006 10:06:25   
darjatimci
Če pogledaš samo s tega stališča,da je vajin otrok obremenjen,ker sta vidva alergika,potem je smiselno se držati navodil.Sicer pa dokler dojiš,je možnost,da alergija tudi ne izbruhne tako kot bi če ne bi dojila.Pri nas je izbruhnila ravno po končanem dojenju.Je pa res,da ni za pretiravati,če recimo opaziš,da po neki hrani,ki jo zaužiješ otrok reagira,se je pač izogneš.Žal imajo otroci alergikov 70% večjo možnost,da bodo tudi sami alergiki.

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija - preventiva
28.9.2006 13:26:44   
nuala
Moje osebno mnenje je ( ampak vseeno je vedno najbolje upoštevati navodila strokovnjakov, kar pa jaz nisem ) da pri elergi preventiva ne prinese kaj posebnega; če je otrok alergičen, se bo to itak kmalu pokazalo.
Bodi pa pozorna, če bo kak znak na otroku, se vsekakor ali drži dijete ali posvetuj o prehodu na umetno hrano.

Morda so ti to svetovali zato, da bi lahko otroka čim dalj dojila.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija - preventiva
1.10.2006 2:08:33   
KODA
Midva sva oba z možem alergika.On ima seneni nahod,jaz pa alergijsko astmo.Pri tastarejšemu sinu,je bila pri starosti 8 mesecev odkrita alergija na jajca,ki pa je pri 2 letih že izvenela.Tamali pa ima alergijo na mleko že od rojstva.Oba sta se pa dojila samo en mesec.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija - preventiva
4.10.2006 21:28:05   
polonaa
Jaz sem starejšo hči dojila več kot 2 leti in je alergik na raznorazne stvari.No,od hrane samo na arašide in oreščke.Tamalo sem dojila več kot eno leto in je alergik na mleko in jajca.S tem dojenjem res ne vem kako je.Gotovo,je boljše da dojiš in se enostavno držiš diete.Jaz sem se jo in mi sploh ni bilo težko.V bistvu še zdaj,ko jo ne dojim ne jem določenih stvari.Po mojem je to samo stvar navade.Sem pa slišala,da če je en otrok alergičen na prah,pršice,perje,živalsko dlako,potem obstaja velika možnost,da je drugi otrok alergičen na mleko in jajca.In obratno.Pri meni se je to dejansko res zgodilo,ne vem pa če je to pravilo.A mogoče katera kaj več ve o tem?

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija - preventiva
8.10.2006 13:05:15   
trdozimc
Po mojem se ti splača držati diete dokler dojiš, ker je črevo v prvem letu še zelo nerazvito in s tem tudi bolj propustno za snovi, ki kasneje v življenju ne morejo več prehajati, pa še organizem je najbolj občutljiv. Želim vama čimmanj težavuser posted image !

(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija - preventiva
28.10.2006 12:52:36   
A & T
Tudi jaz bi ti svetovala, da se izogibaj tem alergogenim živilom, če je mogoče. Po moje škoditi ne more, si pa kasneje ne boš očitala, da nisi naredila vsega, kar je bilo v tvoji moči.

Ker ima moj mož alergije na veliko stvari in imajo v družini skoraj vsi alergije, so tudi meni zdravniki po porodu svetovali, da bi vsaj 6 mesecev polno dojila, vendar mi je uspelo dojiti le do drugega meseca. Bilo mi je zelo težko, vendar sem se potem odločila za hipoalergeno mleko, ki ga otroku dajem še danes, ko je star skoraj 10 mesecev. Jaz upam, da bo to kaj pripomoglo k temu, da ne bi imel alergij.

Veliko sreče.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija - preventiva
1.11.2006 15:02:00   
bobek
Tudi jaz imam 3,5 mesecev starega sina in oba sva alergika. Že pri 4 tednih sem ugotovila da mu mleko in mlečni izdelki povzročajo težave (krči, zeleno-sluzasto blato). Ko sem te izdelke izločila iz mojega jedilnika, moj malček ni imel več teh težav. Nato pa mi je pediatrinja, ki je tudi alergologinja svetovala, naj se izogibam tudi jajc. Prve dni se mi je zdelo da nimam več kaj jesti,a ko se malo poglobišuser posted image   ugotoviš, da ni tako hudo user posted image . Mi je pa tudi svetovala naj pijem Fidikalcium 600 tbl, ker z tako dieto ne dobiš dovolj kalcija. Kljub temu, da se pridno držim diete pa se mu je po koži začel pojavljati AD. Odločila sem se, da poskusim z bioresonanco (očitno je alergičen še na nekaj drugega user posted image ) in čim dlje dojim - čeprav berem da to ne igra prav velike vloge.Na tvojem mestu bi upoštevala nasvet zdravnikov, ker iz izkušenj vem,da izogibanje alergenom v  prvih letih živlenja pripomore, da alergija izzveni. Upam , da bosta najina user posted image zrasla v zdrava korenjaka .
Bolje preventiva kot kurativa!

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?