|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Permisivnost - rak rana!
23.10.2006 16:09:00   
Anonimen
Moj otrok še majhen in ne obiskuje vrtec in tudi sama nisem vzgojiteljica, vendar bom rekla tole: VELIKO oz. največ je odvisno od vzgoje staršev. Karekter že malo, geni, ajde tudi malo. Ampak vgoja staršev to je pa to.

Najlažje se je izgovarjati na karakter in na gene. Tako starši nikoli nič nismo krivi.

Vsak vzgaja tako kot misli, da je prav. Noben stariš noče svojemu otroku nič slabega. Takšne in drugačne stavke berem vsak dan na RR. user posted image

Seveda noben noče nič slabega. Pa najpametnejši smo tudi. Bog ne daj, da se ti kdo vmeša v vzgojo. "JAz se ne motim. Ti boš meni govoril?" user posted image

Seveda se motimo, vendar nočemo priznati. JAz sem mnenja, da je tako prav, drugi je mnenja, da je spet po njegovem. Kompromis? Adijo. user posted image

Poglejte samo pri odgovorih na nekatera vprašanja, kako so si mnenja različna. Eni so mnenja, da je ena vzgojna po riti je prav. Drugi ga strogo obsojajo. Kje je meja? Kaj je prav? In iz tega vsega sledi tudi vedenje naših otrok. Eni menijo, da je kozarček vinčka ob kosilu zdrav, dr. Rugelj vam bo talal pijanceuser posted image  Kdo ima prav? Različni pogledi na različne stvari >>> takšna je pač vzgoja.

Če je tvoj otrok problematičen in ti vsaj 3 tako povejo, potem je že nekaj na tem, da si zajebal TI na vzgoji in ne otrokov karakter ali avtoriteta vzgojiteljic/učiteljic.


A si upa, kdo priznati, da je zaribal pri vzgoji in da je kriv? Ne? Vsi naši otroci so najboljši in najboljpridniuser posted image
Moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Permisivnost - rak rana!
23.10.2006 16:46:35   
Anonimen
Samo še tole moram nalimat sem, oprosti, N&N, ampak se mi zdi, da zelo paše:

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?

Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(Rousseau)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Permisivnost - rak rana!
23.10.2006 19:47:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA
A si upa, kdo priznati, da je zaribal pri vzgoji in da je kriv?


Samo očku user posted image . In obratno. Da sva ga "usekala".

Vprašanje je samo, ali bova to popravila ali nama je tudi "zaribano" ok.

Saj če se nakako sproti čekiraš in popravljaš, se da peljat. Če to narediš vsakih sedem let, je pa malo težko. Potem je mašina res zarjavena in zaribana.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 8:37:56   
Martha
Ne morem, da se ne bi oglasila. Predvidevam, da imate samo enega otroka, kajti pri štirih dobro vidiš kako so si otroci pa čeprav so bratje po karakterju različni. Tako da se niti pod razno ne strinjam, da je vse v vzgoji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 8:55:32   
Martha
Popravljam, to je bil odgovor članu URSKA in ne al bina.

(odgovor članu Martha)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 9:08:04   
Anonimen
Predvidevam, da imate samo enega otroka, kajti pri štirih dobro vidiš kako so si otroci pa čeprav so bratje po karakterju različni. Tako da se niti pod razno ne strinjam, da je vse v vzgoji.


No, tudi o tem sem govorila in se strinjam s tabo.

(odgovor članu Martha)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 18:36:37   
Anonimen
Martha ja imam samo enega otroka, pa to ne pomeni nič. Tudi, če imaš 10 otrok, je karaktekter tisti, ki minimalno vpliva na obnašanje otroka.

Ne mi rečt, da enako vzgajate 1. otroka in drugega otroka, pa tretjega...

Prvi namreč nima bratov, drugi ima 1 brata - že tu se pojavi razlika, 3 ima kar dva starejša brata... Tako, da...

Poleg tega pa mi ne rečt, da ste bili pri vseh treh enako občutljivi.
Saj jaz vem, da sem pri pri 1. ful picajzlasta, pa vse pazim, pa ne vem kako včasih reagirati. Pri drugem bo že lažje vse skupaj. PRi tretjem, se verjetno stvar, ki ste jo naredili pri 1. v pol ure, naredi že avtomatsko v 3 sekundah....

1. dobi vse novo, drugi nosi nakaj za bratom, 3. ne dobi skoraj nič novega,.4.....

1. se mora vedno kregati, kdaj gre lahko 1. v disko, če dobi cvek v šoli je hura, ...pri drugem ne reagirate na te stvari več tako burno, ker ste že šli 1x skozi, pri tretjem sploh ne razmišljate, da bi mu prepovedali,....

NE bi naštevala vsega, ker se verjetno sami zavedate, kako se različno obnašate do otrok.

Torej vse to vpliva na razvoj otroka na njegovo vzgojo in zeloooo malo na karakter.

Aja za gene pa ne reči, da so isti, ker jih ima vsak človek drugačne.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 24.10.2006 18:43:41 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 18:54:12   
nejcko
Evo, jaz pa priznam, da sem oz. da pri vzgoji starejšega sina počnem marsikaj narobe. Kaj točno delam narobe, nimam pojma, ker se življenje ob njem vrti s tako hitrostjo, da nimam časa zraven kaj dosti razmišljati. No, pa je spet otrokov karakter krivuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 19:13:57   
Anonimen
Meni se zdi normalno, da starši delamo napake pri vzgoji. Saj ob otroku konec koncev nismo dobili navodil za uporabo, a ne? Pri vzgoji svojega otroka se - hočeš ali nočeš - zgleduješ po svojih starših (oz. tistih, ki so te vzgajali). Sama pri sebi opažam, kako govorim mamine besede, za katere sem se ZAKLELA, da jih iz mojih ust moj otrok ne bo slišal.

Priznam, v tistem najhujšem napadu otroške trme, ko res več nisem vedela, kaj naj naredim, dihanje in vse tehnike niso več pomagale in tudi odhod v drugo sobo ne, sem tamalega po riti. In takoj v naslednjem hipu spoznala, da s tem nisem naredila čisto NIČ. Mali se je samo še bolj drl.

In ja, jaz sem tista, ki sem bila vedno mnenja, da ena vzgojna po riti ne bo otroku škodila. Iz svoje izkušnje sem spoznala, da mu tudi koristila ne bo, torej je nesmiselno. To velja za tega otroka. Ali bo pri naslednjem enako? Ne vem, spet ne bo priloženih navodil. user posted image

Primerjaj vzgojo z učenjem matematike. Preden si začela seštevati, so ti morali snov razložiti. Tudi po razlagi si delala napake, ki si jih včasih videla takoj, drugič so te nanjo opozorili drugi. Tretjič se je zgodi, da je nihče ne vidi.

Vsi delamo napake. Včasih jih sprevidimo takoj, včasih pa jih sploh ne vidimo. To je normalno. Zato pa sem zagovornica, da otrok zgodaj vstopi v vrtec. Vzgojiteljice te lahko namreč takoj opozorijo na napake, ki jih delaš pri vzgoji, pa jih ne vidiš, in jih zato še v kali popraviš.

Ampak - morda pa ravno s tem razmišljanjem delam napako in svojemu otroku škodim? Kdo ve? Nihče ne bo vedel. Drugi otrok namreč ne bo enak kot je ta. In tretji še manj.

Še nekaj bi rada rekla: otroci niso nepopisani listi, ko se rodijo. V sebi imajo nekaj genov, ki so podedovani. Recimo vztrajnost je eden izmed njih. Če tega ne bi bilo, kako bi potem lahko videli, da je pa ta otrok "čista mama" ali "čisti ata"?

< Sporočilo je popravil Skutica -- 24.10.2006 19:16:32 >

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Permisivnost - rak rana!
24.10.2006 20:47:02   
Magi*
otroci so si med sabo različni (tudi iz istega gnezda) in hvala bogu, da je tako. drugače bi bili kloni.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Permisivnost - rak rana!
27.10.2006 9:46:40   
honey
Naj še jaz povem svoje mnenje.

Jaz imam 19-mesečnika, svakinja pa 4-letnico in dvojčici 19-mesečnici. Ne bom rekla, da je moj otrok lepo vzgojen, da ni razvajen, da ni trmast in ne vem kaj še vse, ampak vsaj približno je tako. Meni npr. pomeni lepo vzgojen otrok nekaj drugega kot mogoče komu drugemu, tako, da se mnenja o tem normalno da razlikujejo. Samo ne zdi pa se mi prav, da se starši in stari starši smejejo temu, če recimo en otrok drugega udari, ko ga vidi, njim pa se to zdi fino, češ, glej kako se zna postavit zase in kakšen gavnar je - pa da ne bo pomote - to delajo punčke. Ko pa jaz pouser posted image dim, mi pravijo, da češ naš je samo eden in ni navajen tega. Česa? Da ga drugi otroci tepejo, pa ni nič naredil, samo na dvorišče je stopil? Ampak svakinja je uboga revica, ker ima pač 3 otroke in vse tri so žive ko user posted image  user posted image Ja, tudi naš je skoraj hiperaktiven, lahko rečem, vendar mu pustim vse do neke meje - nikakor pa ne dovolim, da udari drugega otroka za brez veze. Učim ga sicer, da če ga ena udari, da naj jo nazaj, samo njemu se to zdi tako za malo, da začne takoj jokat. In zdaj samo kdo omeni njuni imeni, se začne tepst po glavi in dela bam, bam. Zato mislim, da je ogromno  odvisno od vzgoje, pa če imaš enega ali pa 10 otrok, vsega jim ne smeš dovolit, da imaš ti mir pred njimi , ker ti sigurno slej ko prej zrastejo čez glavo. In to, oprostite tisti, ki se boste počutili prizdadeti, so zame nevzgojeni otroci.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?