|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če ne bo nas, bosta deklici...
7.11.2006 5:26:26   
Anonimen
... pristali v rejniški družini!!!... user posted image user posted image user posted image

Najprej se opravičujem RR Teamu (predvsem JakiRR), ker objavljam tole temo brez njegovega dovoljenja, ampak enostavno ne morem več čakati. Zadeva je krepko preveč resna, da bi odlašali. JakaRR - oprosti.

Name se je obrnila ena od RR-ovk, katero poznam osebno in za katero lahko rečem, da ji popolnoma zaupam. Ta RR-ovka ima sodelavko. Gospo, ki je ne samo na robu obupa, ampak tudi na robu živčnega zloma. Jaz bi bila tudi...

Čudna so pota Gospodova, pravijo (in tudi jaz, nevernica, se strinjam s tem), ampak... Hčerka te gospe se je poročila z "gospodom", ki svojega posla ni opravljal na legalni strani zakona. Nismo tukaj zato, da bi razglabljali o tem, kako in zakaj je to počel. Niti zato, da razmišljamo, zakaj se je z isto "dejavnostjo" začela ukvarjati še hčerka te gospe.

V zakonu sta se hčerki te gospe in njenemu možu rodili dve deklici. Dve bitjeci, ki nista ne krivi ne dolžni za trenutno situacijo. Dve srčkani punčari, ki še danes ne vesta, kaj se je pravzaprav sploh zgodilo. Premajhni sta, da bi razumeli.

Zaradi "dejavnosti" njunih staršev je bilo za njima razpisano policijsko iskanje. In mamico je policija "našla" dobesedno sredi ceste. Kaj sledi, je jasno. Pripor do obravnave. Če bo spoznana za krivo, sledi zapor. In četudi bo oproščena, je skrbništvo nad punčkama pod velikim vprašajem. "Gospod" je za prijetje svoje žene izvedel takorekoč v trenutku. Kje sta bili takrat deklici, ne vem, ampak v nekaj urah je izginil iz Slovenije. Baje na Češko. Nisem sodnik, ampak pobeg ponavadi ne izkazuje nedolžnosti.

In takole zapustiti lastni hčerki!!!

Ne poznam še podrobnosti, kako sta deklici "pristali" pri babici na Dolenjskem. Dejstvo pa je, da sta trenutno tam. Šokirani brez staršev, nepripravljeni na novo okolje (na katerega pa se, s pomočjo babice, privajata) in, kar je najhuje - brez marsikatere nujno potrebne stvari za preživetje. Babica ima sicer varno streho nad glavo in dohodek tudi, ampak kdo bi razumel, zakaj socialna služba razmišlja drugače.

Ker babica ni več med najmlajšimi in ker njeni dohodki tudi ne dosegajo poslanskih, trenutno presojajo, ali je babica sploh primerna začasna skrbnica teh dveh deklic. Ne glede na vse skrb za dva punčki stane. Kako sta imeli to urejeno pri starših, ne vem, ampak potrebujeta obleke, obutev in najverjetneje tudi kakšno igračo, ob kateri bi vsaj za trenutek pozabili na to, kar se je zgodilo.

Prosim - ne mislite na njuna starša. Ne obsojajte deklic zaradi dejanj njunih staršev. Sedaj sta tukaj pomembni samo onidve in pa njuna babica, ki jima nesebično pomaga, kolikor lahko. Prepričana sem, da bi tudi njej kak dodaten tolar prišel prav. Deklici morata nenazadnje jesti, piti, se umivati...

Z birokracijo se bom spopadla jaz. Upam, da bom čez nekaj časa lahko rekla, da jim na CSD-ju niti na kraj pameti ne bo več padlo, da bi preselili deklici k tujcem. Ja, sicer res v toplo, preskrbljeno rejniško družino, a vendarle stran od edine osebe, ki jo poznata, ki ji zaupata in ki jima je še ostala na tem svetu - babice.

Jaz vem, da tega ne bom dovolila... da se raje spet pretegnem... pa ve?... kakršnakoli malenkost za punčki ali babico, punce... za tekoče življenjske potrebe...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
7.11.2006 8:32:52   
lutka
Koliko pa sta punčki stari?

Nekaj bi se sigurno našlo.  Ti samo napiši kako in kaj, potem bomo pa že..........




lpuser posted image

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
7.11.2006 10:26:12   
puncica
Seveda sem za, ovej kako in kaj

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
7.11.2006 10:39:44   
Baby
Povej kolk sta deklici stari. Kako velike obleke nosita, št. noge, ....
Več ko bo podatkov lažje bomo pomagali!user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
8.11.2006 13:12:04   
Anonimen
Kaj pa je narobej z rejniško družino, Kerensa?
Poglej, jaz gledam na to takole: njuni starši so out, to se strinjam. Ampak babica je že v letih, tudi če je še mlada, in mogoče bi bilo za deklici precej bolje v ljubeči rejniški družini. Jaz ne bi kar za vsako ceno tiščala otrok k sorodnikom, samo zato, ker so sorodniki. In ne bi si upala takole laično, ne da bi osebno poznala razmere, organizirati takele akcije.

(odgovor članu Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
8.11.2006 13:20:34   
mojca*
ja, javi kaj rabijo, igrače, oblačila, obutev, kaj, št. noge in konfekcije, starost ......
in kam in kako dostaviti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
8.11.2006 20:14:15   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Kaj pa je narobej z rejniško družino, Kerensa?
Poglej, jaz gledam na to takole: njuni starši so out, to se strinjam. Ampak babica je že v letih, tudi če je še mlada, in mogoče bi bilo za deklici precej bolje v ljubeči rejniški družini. Jaz ne bi kar za vsako ceno tiščala otrok k sorodnikom, samo zato, ker so sorodniki. In ne bi si upala takole laično, ne da bi osebno poznala razmere, organizirati takele akcije.


Kako pa veš da rejniška družina ne vzame otrok samo zaradi tega, da pokasira čimveč od socialne??? tega je na žalost VSE preveč!

Sicer pa, ker se Kerensa nič ne javi, bom kar jaz povedala podatke. Stari sta 4,5 in 5,5 in rabita za oblečt v številki 6 in 8. Števliko nogice pa imata 31 in 28.  Bom pa vsem, ki ste se javili, poslala na ZS podatke.

Najlepša hvala v njenem imenu! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
8.11.2006 23:04:45   
Anonimen
Prepiranje o tem, kako primerne ali neprimerne so rejniške družine, nima smisla. Dejstvo pa je, da nikomur ni potrebno biti strokovnjak, da ugotovi, da je otroku v vsakem primeru lepše pri sorodnikih, katere pozna in katerim zaupa in kateri lepo in primerno ravnajo z njim, kakor pa v katerikoli rejniški družini, ki je popolnoma materialno preskrbljena in tudi varna, vendar pa so nenazadnje samo tujci, katerih otrok ne pozna, jim ne zaupa in se pri njih zaradi tega ne počuti sproščeno.
Če babica ne bi bila primerna skrbnica iz katerih drugih razlogov, ne samo zaradi tega, da nima poslanske plače, vile in da ni stara 20 let, potem bi bila jaz tiho. Zame pa je ženska s lastno streho nad glavo, z redno zaposlitvijo in povrhu vsega še ljubeča babica v tem trenutku edini pravi skrbnik.
Seveda, če damo na prvo mesto otrokove želje in otroško psiho. Če pa pogledamo z druge strani in to npr. s tiste, da je bolj pomembno, da ima vsak otrok svojo sobo in vsak dan zrezek na mizi (in to na račun države), potem je pa drugače. Jaz vem, da imam raje danes krompir in zelje in jutri spet in da se stiskam v sobi še z dvema (čeprav ne vem točno, kako je pri njih prostorsko), kakor pa tisto prejšnjo možnost. Raje bi tako, kakor je, kot kakorkoli drugače.
Nenazadnje pa... tole akcijo pomoči izpeljujem (kakor sem že rekla) brez dovoljenja RR Teama in to me lahko tudi stane moderatorstva, ker delam po svoji volji. Ampak bom rekla takole - če se bo zgodilo to, potem vsaj vem, da ne bo zaman.
Če rešiš samo eno osebo na tem svetu, si naredil dovolj. Jaz sem pomagala že večim, tako, da... pa še jim bom... ne glede na vse...

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Če ne bo nas, bosta deklici...
13.11.2006 0:21:48   
Anonimen
Napisala bom podobno, kakor sem napisala v temi "Pomagajmo mali Tini".

Zahvaljujem se vsem štirim, ki ste se v enem tednu našle, da bi pomagale malima deklicama. Z mojo zamudo Vam danes ponoči pošiljam vse potrebne podatke, pomoč z moje strani pa v nadaljevanju še bo, vendar ne več na forumu "Dobrodelnost".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?