|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lažni popadki+krči=bolnica?
24.8.2004 13:59:57   
tamala
Ima katera kaj podobnih izkušenj: sem v 22t, druga nosečnost, že dalj časa imam močne krče, bolečine v hrbtenici, pritisk in bolečine v medenici, pogosto G. mi je predpisal 3x/dan Mg in dal napotnico za pregled v bolnici.Baje greš zjutraj tja in ostaneš nekje pol dneva. Kaj ti delajo, pregledajo???

malo me je strah bolniške, ker sem v službi sama za vse, o nadomeščanju pa se nočejo niti pogovarjati... G. mi je priporočil počitek, jaz pa se povrhu še 35 km vozim vsak dan v eno smer! Včasih imam tako močne krče v prstih na nogah, da ne morem vozit. kaj mi svetujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Lažni popadki+krči=bolnica?
25.8.2004 11:36:45   
asso
Strinjam se popolnoma z Jen,

jaz sem tudi delala in si sploh ne predstavljala, da bi šla na bolniško. Potem pa sem en dan šla do svoje g., ker sem imela zelo pogosto otrdevanje trebuha (krči) v 22 t in mi je g. rekla, da naj grem takoj domov ležat kot da bi bila v bolnici in da sem na bolniški. Niti upala se je nisem vprašati, če bi lahko delala po 4 ure, ker sem videla, da je skoraj ona bolj prestrašena od mene. Ugotovila je, da so to popadki (ko so me dali na CTG) - v 20 min jih je bilo 4, predpisala mi je Buscopan, in če se stanje ne bi umirilo v naslednjih urah, da naj grem v bolnico, ker je nevarnost prezgodnjega poroda, in da v tem tednu otrok ne more preživeti.

Po vsem tem sem se tudi sama prestrašila, šla domov ležat in po 3 urah, ko sem imela občutek, da stanje ni nič boljše sem šla v bolnico. Naredili so mi celoten pregled: CTG, UZ, vaginalni UZ - izmerili materični vrat in me zadržali noter. Imela sem 3x na dan Bucopan, da se bi krči popolnoma umirili, po 5 dneh ležanja v bolnici in po malo malo manj krčih sem imela ponovni pregled, kjer so ugotovili, da se ne odpiram in me za to poslali domov.

Sedaj sem v 29 t, stanje še vedno isto, hvala bogu nič odprta in trenutno delam po 4 ure. Če bo stanje kaj slabše bom šla na bolniško kar za 8 ur. Še tri tedne počakam, pa potem lahko rodim.

Priporočam ti, da se res počuvaš, in da čim več počivaš. Jaz se drugače počutim super in bi lahko skakala non stop sem pa tam, ampak se zaradi moje pikice raje počuvam.

Vsaj 10 tednov poskusi počivat in čim manj napornega dela. V bolnici pa ne vem ti povedat, kako bo, morda bodo tudi tebe zadržali na opazovanju.

Lp asso in :duda:

(odgovor članu tamala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Lažni popadki+krči=bolnica?
25.8.2004 11:51:51   
tamala
Hvala obema za odgovor! Ne morem reči, da sem pomirjena, ampak vsi mi rečejo enako... Najprej dete, potem vse ostalo!

Jutri grem na pregled, potem pa bomo videli. Sem že predlagala v službi, da bi delala malo manj, za razliko sem pripravljena dati dopust... Pa ne! Očitno bom morala za 8 ur v bolniško... pa se naj znajdejo. Žal.

D, 23t

(odgovor članu tamala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Lažni popadki+krči=bolnica?
26.8.2004 10:29:32   
gabri
Draga tamala!

Če imaš krče ti tvoje telo sporoča, da se umiri.Upoštevaj to in pojdi na bolniško!!!!!!

(odgovor članu tamala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Lažni popadki+krči=bolnica?
28.8.2004 10:23:57   
Eneja
Se pridružujem že povedanemu.

PRVO STA TI IN TVOJA PIKICA!

Tudi jaz sem imela ničkoliko psihičnih težav, ko sem med nosečnostjo morala ostati na bolniški. Imela sem super službo, visoko vodstveno mesto, 10 do 12 urni delavnik, stresno pa za pet ljudi. Počutila sem se pomembno. Bila sem ponosna, da zmorem vse to sama in resnično sem mislila, da brez mene ne morejo... Ha, ha... Res so grdo gledali, ko sem ostala doma. Da pa ne bi zmogli brez mene???

Najhujši šok pa sem doživela, ko sem se vrnila na delo. Z magisterijem in širokimi delovnimi izkušnjami so me razporedili na delovno mesto, za katerega se zahteva srednješolska izobrazba.

Toliko o naših službah in pravicah matere, ko se vrne s porodniškega dopusta. Zato pa pamet v roke, punca! Edino mesto, kjer si nepogrešljiva in nezamenljiva, je tvoja družina!!!!!!! Službo lahko zamenjaš.

(odgovor članu tamala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Lažni popadki+krči=bolnica?
30.8.2004 11:56:53   
tamala
Hojla, mi2 s pikico sva že iz bolnice...

Ostati sem morala tam, CTG, UZ ... Ker sem mirovala, počivala, je zdaj bolje.

Hvala vsem za nasvete in tople besede. Počivam. Raketica pa veselo brca in nori.:sloncek: Jaz pa do poroda nimam več namena v bolnico:zmeden::(

Je še predolga pot pred nama do konca.

D, 23t

(odgovor članu tamala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?