|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
31.8.2004 15:49:11   
Naja31
Evo, punce,
pisala sem na ZZZS,ce materinsko knjizico krije obvezno zdravstveno zavarovanje.

To je njihov odgovor.Ocitno nas vse, ki jo moramo placati nasi G lepo okrog prinasajo.

"Pravilnik za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni določa, da je materinska knjižica obvezna dokumentacija preventivnega programa nosečnic. Ginekolog pa izda materinsko njižico ob prvem pregledu. Vse storitve, ki jih navaja navedeni pravilnik so finacirane iz obvezenga zdravstvenega zavarovanja, tako tudi materinska knjižica.
Skladno s pogodbo, ki jo imajo izvajalci z ZZZS so le ti dolžni izvajati predpisan program in storitve iz obvezenga zdravstvenega zavarovanja. Ker izdaja materinske knjižice spada v okvir storitev, ki se izvajajo v nosečnosti je vaša osebna ginekologinja le to dolžna izdati in zagotavljati, saj je za to tudi prejela tudi ustrezna stredstva. V primeru, da vam bo ginekologinja izdajo knjižice zaračunala, boste lahko uveljavljali povračilo pri pristojni območni enoti ZZZS. Le ta pa bo v postopku nato vrednost knjižice izterjala od vaše ginekologinje. V primeru, da boste knjižico kupili v knjigarni pa ne obstaja možnost povračila. Svetujemo vam, da od osebne ginekologinje zahtevate izdajo knjižice, v primeru, da z zahtevo ne boste usopeli pa se pisno obrnite na pristojno območno enoto ZZZS (po sedežu ginekologinje), ki bo ustrezno ukrepala."

Zdaj pa res ne vem kaj naj naredim, ker se ne bi rada kregala s sestro in zdravnico, ki ju bom v naslednjih mesecih se kako potrebovala. Saj vem da ni velika vsota denarja, ampak gre za princip, da nas tako za nos vlecejo.

Lp, Naja:sloncek:


Neposredna povezava do sporočila: 1
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
31.8.2004 15:55:22   
filipinka
:grrr:Ej, za bruhat!:grrr: Očitno nas vsi, še tako prijazni in ustrežljivi ginekologi prinašajo okrog. Mislim, da jim bom na zadnjem pregledu-prihodnji teden-to povedala, da ne bodo izkoriščali tistih zanamcev pa tudi nas še kdaj!
Predlagam ti, da mat. knjiž. plačaš, da pa jim nato objasniš zadevo, čisto lepo, vljudno.
Ne moreš verjet:hudicek:!
V. in :duda:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
31.8.2004 15:56:09   
pia1
pa to ne mors verjet!!!!!!!!:grrr: cist povsod te nat...., kjer le morjo. ja sej za posameznico ni velik denarja ce si kupi materinsko, ce pa izracunas kolk taki G, ki je ne dajejo, prisparajo s tem je pa spet druga stvar! podn!!!:grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
31.8.2004 16:35:42   
mana.t
Pozdravljene!

:grrr:KAJ???

Za materinsko knjižico ste plačale???

Jaz je nisem, sem pa jo dobila na prvem pregledu in še dodatno knjižico z nasveti, ki je zraven materinske knjižice.

mate pa res smolo s temi G!

čao!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
31.8.2004 18:14:49   
Venera
Ja jaz tudi nisem rabila plačat in sem vse pri svoji g. dobila, tudi tisto dodatno, pa še en kup prospektov in navodil!

Sem mislila, da je to pri vseh tako!

Očitno nekateri še tukaj šparajo!:grrr: Sramota!

lp
Venera

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
31.8.2004 21:56:01   
Dolina
Naja31, jaz bi na tvojem mestu lepo vprašala sestro, kako to, da si moraš knjižico sama kupiti, če jo pa krije zavarovalnica. Pa kar po telefonu vprašaj - malo krinke;)
Če bo vstrajala, da jo kupiš, na žalost ni izbire - razen če menjaš svojo G. Jaz se tudi ne bi kregala, ker potem znajo biti - sploh pa sestre - prav tečni.:(

Da pa tako goljufajo, si pa ne bi mislila. :hudicek:

Lp, Dolina

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
1.9.2004 8:50:46   
Suzi*
Jaz se popolnoma strinjam z mavrico!!!! Postavite se zase. Vse kar je prav! Če smo do tega upravičene, nas ne bo nihče nat......!

lp, Suzi 14t

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   materinska knjizica- odgovor ZZZS
1.9.2004 10:27:51   
Anonimen
Se strinjam, ne gre za denar ampak za princip. Sicer pa bi sama vprašala kar osebno. Če bi zahtevali plačilo, bi plačala, zahtevala račun in potem urejala na pristojni enoti ZZZS, tako kot so ti tudi odgovorili. Potem pa me zanima, kolikim bodo še računali. Zamere pa se ne bi bala - niti najmanj! Po mojih izkušnjah te, če kaj zahtevaš in se ne pustiš zezat, jemljejo celo bolj resno in z večjim spoštovanjem.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?