|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 2:22:38   
Annny
Pozdravljene, mamice(-:
No, jaz to še nisem, bom pa čez dober mesec..
Zanima me naslednje..
Kolikokrat na teden otročke kopate (npr. V Tummy Tubu, banjici)? Koliko časa to traja? Ali ga vedno namilite oz. uporabite otroško kopel?
Namreč..ni mi jasno...če otročka namilim kar na previjalni mizi in ga potem dam v vodo...a moram potem (ko je voda od milnice) dojenčka dati ven, iti še enkrat po čisto vodo in ga skopati do konca? Hmmm...

Kaj pa umivanje? Ga umijete npr. vsako jutro z vlažno krpico, po vsakem previjanju z mokro vatko oz. čistilnim robčkom...?

Rada bi vedela, kako je s tem v praksi...
Če bi bilo po moje, bi ga kopala vsak večer, zjutraj z vlažno brisačko, pa pred previjanjem, seveda...

Zelo vam bom hvaležna za odgovore(((-:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 7:17:18   
dory
Mi se kopamo vsak dan...to pa zato, ker sem vsaj na zacetku hotla vzpostavit en red in da bo mali kmal pogruntal da se gre po kopanju ajat :)...traja pa cisto odvisno kako mali uziva...kopam ga v cebricku,uporabljam pa penatenovo tekoce milo za lahko noc...potem ga ma se fino namazen in zmasiram z mlekom :)...ko sem tamalga milila na previjalni je tulil ko zmesan...zdej ga milim v cebricku in je prec bols...drugace pa ga vsako jutro z robckom malo osvezim, malo zmasiram z mlekom...to je to..


papa,teja

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 9:14:35   
malika
Jaz mojega malega kopam vsak večer.Od začetka sem uporabljala samo trdo milo, zdaj pa že šampončke. Najraje Yohnsons, ali pa kar Lumpi.Vode pa nikoli ne menjam, ker itak ni dosti mila v njej, pa še enostavno ne bi bilo.Po kopanju pa vedno sledi še mazanje s mlekom ali oljem in pižamica.
Zjutraj pa ga samo previjem in preoblečem, malo ga s krpico obrišem po obrazku in nič več.

Ti delaj tako kot se ti bo zdelo prav. Kmalu boš našla svojo rutino in tisto bo najbolje.

Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 9:34:50   
tina.nika
Pozdravljena bodoca mamica,
jaz naso Niko (6 m.)kopam oz. tusiram vsak vecer in sicer v bani-ta veliki. Kupila sem stolcek, mislim, da se mu rece fliper, ki nam je zelo prav prisel tudi na morju - super stvarca. Namilim jo ne vsak dan, mogoce kaksna kapljica v bano. Ko pa je bila se manjsa sem jo tudi vsak vecer kopala v banjici in mogoce malo namilila - dodala malo kopeli v vodo, potem malo z oljem za useski, po pregibih,...

Veliko uzivanja s tvojim otrockom,
Tina:)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 13:26:51   
Annny
Najlepša hvala za odgovore, mamice(-:
Sama imam pripravljen Tummy Tub in še banjico..potem bomo pa videli, kaj bo bolje.
Ni pa mi jasno, kako v Tummyju otročku sperete (našamponirane) laske..se mi zdi bolj malo prostora za to..

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 13:36:27   
dory
Jaz pazim da mu voda+sampon ne gre v oci...drugac pa lepo nasamponiram glavo in pazljivo sperem z roko...sej gre nc bat...ko moras gre vse brez problema :)



(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 17:40:06   
Annny
OK...sem potolažena((((-: Še enkrat hvala..vidim, da me skrbijo najbolj nepomembne stvari!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kopanje, umivanje
1.9.2004 19:51:43   
dory
Hey sej to je cist normalno...ko bi ti mene brala, ko sem bla noseca...zdej se temu le nasmejem....imamo pa druge probleme hehe :)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kopanje, umivanje
2.9.2004 12:39:51   
monika2004
Jaz vam povem da sem imela strašne probleme s kopanjem. od prvega kopanja dalje se mi je jokal tako kot da bi ga rezali. Vse sem probavala bolj hladno vodo, bolj toplo vodo, manj vode, več vode potem sem ga začela zjutri in čez dan kopat če je mogoče zvečer preveč utrujen nič ni bilo vredu in tko smo trpeli 2 meseca. Nato je bil čas da gremo na morje in babica mu je kupila zelo majhen napihliv čolniček.Priznam da me je bilo zelo strah kaj bo na plaži.In prišel je čas da se gre naš fantek kopat, mu napihnem čolniček podložim dve manjši brisački da bolj sedi kot leži ga položim notri in ne boste verjeli od takrat se med kopanjem non-stop smeje. In še zdaj se doma kopa v napihovalnem čolničku.
Šele potem smo ugotovili da se tle bolj varno počuti ker sam leži kot pri meni ko sem ga držala z roko.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kopanje, umivanje
2.9.2004 13:13:41   
KIRA
To s colnickom je pa zlo zanimivo jest si bom verjetno omislila sedez, ker se moja pupa zvija kot crv pri kopanju, mi je ze parkrat skoraj padla / zdrsnila pod vodo. Se jo niti ne upam kopat, ko sva sami, zato vedno cakava, da je ati doma (zadnje case ogromno dela in ima ze na tone nadur, zal neplacanih..).

Me pa zanima, kolkokrat na teden kopate dojencke. Meni so rekli, da je 2 krat na teden cisto dovolj, ker dojencki niso umazani! Je to prevec ali premalo?Kaj menite o tem?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kopanje, umivanje
2.9.2004 13:34:13   
monika2004
Ja meni so tudi rekli 2 na teden. Jaz sem ga kopala vsaki dan, zdaj pa kokr pride če mi zaspi ga sigurno ne bom budila če je zelo vroče ga tudi čez dan malo ohladim
(kar zdej ni)! Res je fajn da otrok ve da se gre po kopanju spat ampak o.k. če prej zaspi pa zaspi. Meni se zdi če ga vsak drugi dan je čist vredu!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kopanje, umivanje
2.9.2004 20:45:07   
Urša
2x tedensko je dovolj, od tega samo 1x z milom. To svetujejo kar se čistoče tiče-seveda se otročke takrat, ko se jih ne kopa, umije po celem telesu. Pri nas je prava norišnica v banjici-šprica naokrog, da je vse mokro in se kr mal bojim, da mi ne bi spodrsnilo. :ups: Tud jst se bolj sigurno počutim, če je atek zraven, pa še ful lepo mi je takrat. 9nebesa

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kopanje, umivanje
2.9.2004 21:52:12   
LORELAJ
Živjo! Jaz sem svojo pupiko poleti, ko je bilo vroče kopala vsaki dan a samo enkrat na teden s tekočim oljem od Bubchen - je z ognjičem in super diši, po njem je koža tako mehka, da sploh nisem uporabila mandljevega olja tisti dan. Priporočam!! Edina slaba stvar je v tem da se ga težko dobi v trgovinah. Zjutraj pa umijemo samo obrazek, moja pupika od vsega začetka ni prenesla da sem jo obrisala z mokro krpo, tako da smo kar ostali pri kopanju v banji.

lp, Tanja

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?