|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč pri nakupu peči
7.12.2006 22:33:36   
Wahoo RR
Čer

Name se je obrnila uporabnica Andreja 07. Potrebuje pomoč pri nakupu peči za ogrevanje.
Doma ima dva otročka, stara 2 meseca in enega prvošolčka. Ob vseh rednih stroških težko shajajo. Trenutno je še mož na bolniški, že tako ali tako pa dobiva samo minimalno plačo. Sama prejema 112 tisoč tolarjev porodniške + tega ima blokiran račun.

Še večja kriza pa je nastala sedaj. Centralna peč se je pokvarila, poleg tega je razneslo tudi dimnik. Peč je želela vzeti na trajnik, vendar ji ga zaradi previsoke vsote, ne odobrijo.

Peč stane cca 330000 ( ne sme biti litoželezna, imeti mora bojler in moč od 18-24 KW, na drva, lahko dvokuriščna, ni pa nujno )

Kmalu lahko zapade sneg. Pomagajmo ji po najboljših močeh.
Tiste, ki bi ji želele pomagat finančno, se obrnite name preko ZS in vam bom posredovala podatke, kam lahko nakažete denar.

Če ima katera kakšno idejo, kako drugače priti do peči ( morda jo nekdo ne potrebuje več, jo menja, pozna koga , uredi zadevo na obroke...) pa z idejami na dan.

P.S. so pa dobrodošle tudi kakšne majhne cotke ( 56-62 ) za user posted image

Najlepša hvala








_____________________________

Lp,
Wahoo RR


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč pri nakupu peči
7.12.2006 23:35:02   
grmotast
mogoce je to lahko zasilna resitev.
najdeno na bolhi:
Termoakumulacijska peč - podarim
Termoakumulacijska peč s termostatom, ne dela...

Podarim ce sami poskrbite za prevoz!


040/142-090
 
najdeno na:
 
Podarimo 2 električne peči AEG. Pokličite in odpeljite.
AKC d.o.o.
Kavškova 13
1000 Ljubljana

kje smo? - http://www.akc.si/stran.htm

tel: 01/ 5142844
mobi: 040806812

LP, Katja

nekaj se najde tudi tukaj:

http://www.emarket365.com/browse2.php?id=3623

no to je to...zaenkrat...ce se kaj najdem...sporocim

lp

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč pri nakupu peči
8.12.2006 0:33:39   
Wahoo RR
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu grmotast)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč pri nakupu peči
8.12.2006 9:17:59   
andreja 07
Pozdravljeni

Opcijo na elektriko koristimo trenutno sedaj v sobi za malčke saj drugje se kar segreje od kuhanja,mal več pečico uklopim pa gre k je zunaj še tok prijazno vreme.Sam to na elektriko ni rešitev poleg tega pa bo potem pri poračunu elektrike tak račun,da ne vem kako ga bomo plačali saj ta toplotna telesa pokurijo ogromno elektrike.

Ne da izbirem niti slučajno ampak to rea ni rešitev poleg tega imamo drv v drvarnici dovolj,pripravljenih ravno v tanamen. Sem že tud na Bolhi čekirala sam ni nobene ugodne variante.Poleg tega pa če dam rableno spet ne vem kok dolg bo držala pa za vsako ko se menja je treba prerihtat dovode do peči in vso napeljavo,če pa vzamemo novo bo potem mir saj dajo 5 let garancije do takat pa upam da si tud mi kaj opomoremo

Hvala vseeno za ponujeno pomoč ampak tole na elektriko je res zelo zelo draga varianta

_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč pri nakupu peči
8.12.2006 13:03:12   
grmotast
Zivjo,

spet sem jst.


razumem, da imas drva v kleti...ampak drva so tudi precej draga (11.000,00 in naprej na m3). pa se veliko dela z njimi.

si morda pomislila na gretje s klimo?
glede na to, d avam je razneslo dimnik.
sicer pa moja babica uporablja izkljucno elektricne peci in to sploh ni tako drago. njeni mesecni racuni ne presegajo 15.000,00 sit.

no ne vem.

mogoce bi bilo dobro, da napises, kako pec bi tocno potrebovala in bomo potem vsi lazje iskali (pac ne bo nova, bo pa neka resitev :) upam)


(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč pri nakupu peči
8.12.2006 22:18:59   
Lusa
Da še jaz nekaj pripomnim.Moja prijateljica živi s fantom in njuno 3tedensko hčerkico v kar veliki brunarici in si ogrevajo s električnimi radiatorji ,ki so zelo varčni.Elektrike ima 5ooosit.Ima dva radiatorja ,ki sta ju stala 140000sit.Meni se to ne zdi tako pretirano drago 5000sit na mesec ,za olje in drva daš veliko več.Porodniške pa ima še manj kot ti 90000 in tudi jaz bom imela tako malo porodniško saj sve sodelavki.In tudi mi imamo v mansardi dva električna radiatorja.Zaenkrat imamo samo v Lušini sobi prižganega in sploh nimamo veliko elektrike-se skoraj ne pozna.


(odgovor članu grmotast)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 8:52:08   
iva01
Mi si tud dogrevamo v dnevni sobi in naši spalnici z električnim rediatorjem zato ker živimo v ogromni hiši in se toplota kr nekam razgubi, zdej novo peč pa ni kr tako kupit, to je kr velik denarja za zbrat. Upam da vam bo uspelo zbrati za novo peč ampak jaz bi se zadovoljila tud z kakšno rabljeno, res da s tem ne rešiš problema boste pa imeli vsaj mal več cajta za zbiranje denarja za novo peč

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 9:31:49   
Petraa
No,se strinjam da bi zaenkrat za to zimo kupili rabljeno,saj tako hitro denarja za novo žal je res nemogoče zbrati.
kar se pa tiče gretja z elektriko,pa moram pripomniti da ni tako poceni,ker je odvisno v kateri stopnji ali kako se že reči si.
Mi smo na 3 stopnji in ko smo se greli pozimi z radiatorji smo imeli 33.000 sit elektrike na mesec,da o poračuni ki je kasneje prišel niti ne govorim user posted image
Tako da res priporočam da si kupite rabljeno za tole zimo.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 9:39:38   
Marogica
Tudi jaz mislim, da ni nič narobe z rabljeno pečjo. Naša je bila stara ca 20 let, pa je čisto OK delovala in bi še naprej, če se ne bi preklopili na mestni plin. Pa da drži za 5 let, je bolje kot zmrzovati. Vam pa bo čez pet let najbrž tudi bolje, pa boste takrat iskali novo rešitev.

Elektrike pa tudi jaz ne bi priporočala. Če želiš imeti hišo "normalno" ogrevano, te pride ta hec kar precej drago. Da pa si nabaviš električne radiatorje in kuriš samo dva prostora, pa tudi nima smisla. Ne bi bilo fajn za vas, ker je večina hiše mrzla, pa še za hišo ni fajn, ker ni pregreta.

Poišči malo na bolhi ali na kakšnem forumu, kjer dobiš rabljenje peči z gorilnikom že za od 40, 50 jurjev dalje.

Škoda, da nisem vedela prej, mi smo našo vrgli stran, ker ni bilo interesentov-potrebovali pa smo prostor. In bila je čisto OK.

< Sporočilo je popravil Marogica -- 9.12.2006 9:44:56 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 9:54:46   
rija
Da še jaz dodam: lahko vam podarim električni radiator, skoraj nerabljen.

Drugače pa: mi smo kupili peč za našo hišo za vsega 190 jurjev, pa z njo brez problema ogrevamo 360 kvadratovuser posted image lahko posredujem firmo (moram iti pač pogledat v klet) in če nimate tako velike hiše jo je verjetno možno dobiti tudi za manj. Ok. naša je sicer na olje,vendar ne vem, če je velka razlika v ceni med načini ogrevanja user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 11:13:22   
andreja 07
Hvala dekleta
Glede električnih radiatorjev e tko da res nisem kontent za njih tko k je rekla mislim da Petra se podpišem za njo ker tista razlika se pokaže pri poračunu in tam pol tANKO PISKAŠ  vsaj moja mama je lani ko je grela sam en prostor.

Sem pa seveda tudi kontent za rabljeno  pa tud ne rab bit večja od 18 kw preverjeno mora bit obvezno na drva k nimamo niti gorilca niti cisterne drva pa mamo in to dovolj -jih ne kupujemo jih da tašča iz gozda sam nardit jih je treba vsako leto in to je vse.

Tko da če ve kdo za kako ugodno rabljeno sploh ni panike z veseljem sam še vredno  ni sredstev k mamo še registracijo avta pa kup naplanskih stroškov tko da letos tud dedka mraza ne bo -oziroma le sadje  pa kaka sladkarija,za male pa plenice pa mleko tak skoz nosi.


Punce res hvala. Sem tud povezansa z enim sosedom,ki te peči menja sam ni še naletu na uporabno,ker je centralist kar ve. tko da upam tud na njega sam denar mormo še nabirmat.

_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 12:10:02   
Anonimen
Za rabljeno peč na drva res poglej na bolho. Se mi zdi, da so te peči zdržljivejše od tistih na olje, tako da tudi nakup rabljene ni slaba stvar.

Kaj pa, če bi poskusili prodati kaj drv, glede na to, da imate gozd?

(odgovor članu andreja 07)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 13:02:28   
andreja 07
Ja glede drv je tako če bi bila naša(gozd) ni panike ampak gozd je od tašče- s katero se ne razumemo drva pa dobimo od dnje za vsako zimo,ker jih mora moj mož napraviti zanjo,nima nobenga druzga :potem pa jih lahko kao v zameno za plačilo lahko naredi še zase, je bilo tudi govora o tem že ali pa d abi tašča posodila denar pa noče slišat nič niti o posoji.Moji starši pa še zase nimajo zato jim nimam kaj jaz prosit k bi komaj bilo da b jim dal še jaz kaj(oče že 6 let boleha za rakom) tko da kriza na celi fronti raje ne govorim.

Imam pa eno novico popoldan greva z možem pogledat eno peč na drva v Hastnik cena baje bo ugodna kolikor smo se dogovarjali okoli 50000,00 sem gospodu omenila situacijo pa upam da nam bo ustrezala.

Je zelo prijazen gospod,nam bo dal poleg še gorilnik za olje pa cisterno. tko da upam da nam bo to zlaufalo sam še dnarja nam manjka res. popoldan bo sosed moža peljal ( naš avto je brez goriva,ker moram malega davida skoz nekje vozit okol zdravnikov je to velik strošek)peč še deluje,ker jo bojo drug tedn menjali tko da deluje sigurno.


Upam da se bo stvar rešila.Včeraj sem bila na ponovno na CSD kjer so me odpravili kar na hitro .


_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomoč pri nakupu peči
9.12.2006 13:09:38   
Anonimen
Še nekaj - kaj če bi se obrnila na kakšno od firm, ki menjajo peči?
Običajno imajo s staro bolj kot ne težave, kam jo odpeljat?

(odgovor članu andreja 07)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomoč pri nakupu peči
17.12.2006 5:53:17   
andreja 07
No ko mauser posted image  mlade jih ma veliko pravljo in to preverjeno drži. V torek sem dobila napad žolčauser posted image in so me odpeljali z ršilcem v bolnico,kjer sem bila do včeraj .Z vročino z malima dvema (stara sta 2 mesca pa pol) nihče me ni vprašal če kaj pomaga edino z infuzijam so me našopal.nič jest,operiral tud niso ker mam jetrne teste slabe(uneta jetra od žolča in pa na UZ njadli 4 kamne od 2 cm pa nazaj ki bi jih moral operirat in sedaj ne smem skor nč jest,se držat diete da me pol lahko operirajo kri mam pa tud katasrtofa crp je 163 bil v petek.

Mogla sem se skašlat ja v pondelk gremo po peč user posted image user posted image user posted image to je pa spet katastrofa  dobimo peč,gorilnik,in cisterno vse hzelo lepo ohranjeno,smo si ogledali prejšnjo soboto.plačati moramo le kurilno olje ki je v cisterni to ga je 500 litrov,kar je skoraj70000,00,ki jih jasno nimamo neki bo posodu ta k nam bo šel iskat manka nam še 30000.00,ki jih ni kje vzet.user posted image

a se kaj ogaja tu se je našel kdo ki bi pomagal?user posted image

Drugače pa mamo mi ful igrač.ki jih ne uporabljamo,ker jih je preveč-vse smo dobili ampak so še uporabne tko da če kdo rabi lahko damo,bomo meli mal vač prostora.

doma se trenutno grejemo na elektriko je zuni mrzlo k user posted image sam gret se pa tud mormo.Mene pa itak od vročine zebe.


no tok zaenkat vi mi pa javte kaj se je dogjalo ko me ni bilo in pa kako je šla akcija a se je sploh kdo spomnil kaj na nas.

lp
Andreja

_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomoč pri nakupu peči
17.12.2006 11:23:30   
Wahoo RR
Andreja, žal mi je, da ste morali še čez to preizkušnjo. Upam in želim, da se poštima tudi to.

Bravo, da ste že toliko uredili.

Če sem prav razumela , potrebujete še 30000 sit. Zaenkrat se ni javil še noben :(

Punce, dajmo stopit skupaj. Če le lahko, poskusite pomagat z majhnim prispevkom. Za podatke se oglasite na moj ZS.

Hvala



_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pomoč pri nakupu peči
19.1.2007 22:25:38   
Wahoo RR
Andreja, kako je ?

Kaj ste uredili ? Malo javi, prosim.

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?