|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vas doji?
4.9.2004 19:34:10   
sandram
Mene pa zanima koliko vas doji svoje malčke,ker se je zadnjič moja tašča malce namrdnila, ko sem ji omenila, da sem malčku zvečer dala EN in edini obrok Hippa...A je to res tako grozno, dala pa sem mu s tem razlogom ker se je dve noči zapored jokal in nisem bila prepričana ali se je sploh dovolj najedel....:ups::ups:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Koliko vas doji?
4.9.2004 19:50:00   
Jančika_
Dojim, ampak ne vem, če sem pravi naslov za kak nasvet, ker je Vasja star šele en mesec, težav z dojenjem pa v bistvu nimam. Včeraj v posvetovalnici so me hotele sestre nekaj kregat, ker ga dojim samo iz ene dojke, ampak malemu je to dovolj, pa še eno kilo se je zredil, tak da ni problema. Saj po tehtanju so bile pa tiho.

Ko je Vasja lačen, mu dam dojko, ne glede na to, kako pogosto je to. Tako sem prepričana, da se je najedel. To je pa bilo do zdaj čisto različno - od ure pa pol do štirih ur, kar hočeš. Ko je sit, neha vleči, nič ne visi gor za brezveze.

Kar pa se tiče tašče - to je tvoj otrok. Če mu hočeš dat Hipp, mu ga daj.

Pripombe bomo itak vse slišala z vseh koncev glede skoraj vsega, bodi prepričana. Jaz sem recimo dva dni nazaj srečala bivšo sošolko, ki ima tri mesece staro dete in zato menda misli, da je ful bolj pametna od mene. In mi je totalno zatežila, da je mali premalo oblečen, da mu moram dat debeljšo deko itd. Moj mali je lepo mirno spal v vozičku, njena pupa, zadekana kot pozimi, pa se je drla ko jesihar. Sem si mislila svoje, pa kimala, ker itak nima smisla se nekaj prerekat.

LP, Jana

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Koliko vas doji?
4.9.2004 20:04:35   
KATY&TIMMY
ciao!moj :duda: ima eno leto pa nekaj in ga še vedno dojim.drugega tako ni nikoli hotel.na flaško pa sploh ni znal pit :)-:ups:,ampak mleka nisem takoj dobila dva dni je bil na umetnih dodatkih :( ,pol pa ko je "zalaufalo" se kar ne ustavi.ti pa delaj kakor ti misliš da je v redu,če vidiš da joka ker je lačen.:((:zmeden: nič se ne sekiraj kaj ti kdo teži.ti najboljše veš kaj tvoj otrok potrebuje,pa če je to dodatek ali ne,ti samo kimaj in govori ja ja :hudicek:.
lp,Katja&Timi:morje::morje:

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Koliko vas doji?
4.9.2004 20:09:14   
Zvezdica
Ojla!

Ne bom pisarila brezveze, ker ti je Janička jasno odgovorila...naj povem, da je tvoj post Janička tak, kot da bi mojega bral. Se ne oziram na druge in Sandram tudi ti se ne, ker je to res TVOJ otrok in ti delaš kot ti misliš, da je prav. Ker pravijo; DA VSAKA MATI NAREDI KAR SE NJEJ ZDI, DA JE NAJBOLJŠE in je prav, da delaš tak.

Brez skrbi in pazi na svojega :duda:

Pozdravček

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Koliko vas doji?
4.9.2004 20:50:06   
Taša
Tudi jaz dojim svojo drugo hči. Prvo sem dojila 8 mesecev potem pa sem prešla kar na navadno mleko. Jaz sedaj samo dojim dodajat sem ji začela samo malo čaja ker dosti pridobiva. Če kam grem si mleko iztisnem na črpalko in ga damo po flaški. Drugih dodatko še nisem dajala. Dopoldne jo dojim samo na eni prsi ker se mi čez noč mleko zelo nabere. (Maša spi celo noč) Proti popoldnevu oz. večeru pa jo dojim iz obeh ker se mi zdi da imam v eni premalo. LP

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Koliko vas doji?
4.9.2004 21:11:33   
LaLi
Laura je ravno danes stara 3 mesece in jo samo dojim.
Na začetku sem bila tudi jaz v dvomih ali dovolj poje ali ne, zato je moj nabavil tako flaško kot tudi umetno mleko. Večkrat sem bila na tem, da ji dam še malo zraven, pa se na koncu nisem odločila. Je pa tako, kot so že predhodnice napisale: to je tvoj otrok! Ti se zanj trudiš po svojih najboljših močeh 24ur na dan in verjamem, da bi se še 25., če bi obstajala. Če misliš, da je nekaj dobro zanj, to tudi naredi, ne glede na to, kaj drugi mislijo.
"Dobronamernih" nasvetov iz vseh koncev imamo pa vse, še posebej novopečene mamice dovolj.

LP!

Lidija

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Koliko vas doji?
4.9.2004 21:19:44   
Nina Nana
Lep pozdrav!

Jaz sem prvo :roza: dojila dokler nisem šla v službo. Druga :roza: je sedaj stara 5 m. in se še samo dojiva, če imam kdaj malo manj mleka jo podojim na krajši čas, pa je zadovoljna.
Sicer pa sem tudi jaz mnenja, da je odločitev tvoja, ne oziraj se na druge!

LP

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Koliko vas doji?
5.9.2004 8:48:23   
malika
Moj bo kmalu star 8 mesecev in ga še vedno dojim.Sicer že pridno papa gosto hrano, ampak zjutraj in zvečer ter seveda ponoči se hoče samo dojit. Kakega drugega mleka noče, sem poskusila že marsikaj pa nič.
Ti pa poslušaj sebe in svoje občutke, takim čudakom, kot je ta ženska pač tu in tam kaj ne povej. To sem se jaz sama naučila iz svojih izkušenj.

LP

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Koliko vas doji?
5.9.2004 9:15:53   
Anonimen
:bravo::bravo:Mojo tamalo,Ha,ha:)-:)ima sedaj petnajst let sem dojila dve leti dokler me ni pošteno ugriznila pol pa smo nehale.V sorodstvu omamo pediatrinjo ki je krbela za vse tri moje.No nekega dne smo bili vsi na rojstnem dnevu,tamala je takrat imela osem mesecev pa sem jo dala na prsa ko je zatečnarla,joj kaj je bilo hujšega,tako me je nadrla,da nj že neham dojiti da si uničujem zdravje.Od takrat naprej nisem nikoli več povedala resnice sem se zlagala da ne dojim več pa je bil mir.Do hčerinih deset let nismo poznali bolezni,še izbranega zdravnika ne.Šele v puberteti ji je odpornost padla kar se rado zgodi so prišle alergije iz tega se je izcimila astma.DOJI;DOJI DOKLER LAHKO!!!!:bravo::bravo:

(odgovor članu sandram)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Koliko vas doji?
5.9.2004 9:52:15   
mehurčica
Moj bo kmalu star 8 mesecev in ga še vedno dojim. Zjutraj, čez dan ene 2x, zvečer in ponoči. Ko je bil majhen, sem mu včasih naredila adaptirano mleko, ker sem mislila, da je še lačen pa ga nikoli ni spil več kot 30ml. Tašča me je videla prvič, ko sem mu dodala(oz.hotela dodati, ker itak ni pil)in sem zraven jokala.:( Me je pa potolažila in spravila v boljšo voljo.:)

Ti delaj to, kar paše tebi in poskušaj ustreči otroku. Drugih pa ne poslušaj, če te hočejo obsojat in kritizirat. Saj imaš dve ušesi.:)-

Lp:miska:

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Koliko vas doji?
5.9.2004 10:24:03   
sandram
Me veseli, da se vas je toliko odzvalo. Sama sem absolutno zagovornica dojenja,ker si pač bolj komot in vse. Ampak, ko se je tako jokal, sem res mislila, da je lačen, zdaj ga že bolje poznam,vsaj zdi se mi (star je 13 dni), in vem, ko se resnično naje, vleče več ne, ampak zizo pa vleče ko nor, četudi nič ne priteče. In tako se uspava.Poskusili smo z dudo, a je ne potegne. No, tudi v redu.Sem pa zelo vesela, da nama zdaj uspeva, da ni potrebnih nobenih dodatkov in dud.Vsem ostalim želim lepo in polno dojenje in pa zdravo rast:))):sloncek::sloncek:

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Koliko vas doji?
5.9.2004 21:28:44   
puncica
Jaz polno dojim od vsega začetka sem pa tud jaz imela težave, ker nisem vedla al se je tamala najedla al ne, saj nekako sploh ne neha sesat, tako da bi bilo vidno da je sita. Sam zdej sem se pa kar nekako navadla na to, pač da rada je in da bi kar skoz jedla, saj potem ful velik zbruha a jo to očitno ne moti. Na teži pa tud dobr pridobiva, tako da me ni več strah, da bi pojedla premal.

Glede tega da pa si ti dodala en obrok, je to čist tvoj problem in ne vem zakaj se v to vtika tvoja tašča:grrr:. Si pač naredila tako kot si misla da je prav, saj bi jaz tud verjetno na tvojem mestu, tako da ne se sekirat, ker je brez veze, ti pač naredi tako kot misliš da je prav, saj otrok je tvoj.

(odgovor članu sandram)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?