|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 9:15:40   
Blink1
Zdravo

Včeraj smo prvič kopali našo Nejo... In vse je šlo tako hitro (ker je bila hudo lačna), da pol nisem uspela zasledit.

A mi lahko razložite kako in kaj??? Patronažna je rekla da le 2X tedensko namilit otroka. Kaj pa vse ostale dni??? A jo samo namočim v vodo in obrišem??? Pa laske je treba vsakič zmočit??? Kakšen šampon ali milo je najboljši???

Veliko vprašanj:zmeden:

Lp
Nina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 9:39:53   
Jančika_
Ninika, zdravo!

Kako pa to, da ste jo kopali šele zdaj? A je bilo kaj s popijem narobe? Sprašujem zato, ker je Vasja dva dni starejši od Neje, pa ga kopamo že od njegovega 14tega dneva.

Nam je patronažna rekla, da ga naj kopamo vsak dan, pa nekaj kapljic kopeli naj not kapnemo, ne vedno. No, Vasja je imel potem malo suho kožo, pa sem nabavila oljno kopel od DMja in to zdaj uporabljam vsakič, ko ga kopam. Nič več suhe kože!

Kopam ga načeloma vsak dan, a v praksi je to recimo 4-5krat na teden, ker ko atija ni doma, imam prevelike probleme z banjico, ne morem je sama tak dvignit in naštimat, da bi bilo ok. Jutri menda dobim en ekvivalent Tummy Tuba in upam, da bom z njim lažje ravnala, ker so se zdaj atiju začeli treningi karateja in ga trikrat na teden ob uri kopanja ni doma.

Aja, pa mali ni nekak navdušen nad kopanjem. Sicer se ne buni, a zgleda prav nesrečen. Potem pa sva včeraj še ugotovila, da je vodni temometer zgleda pokvarjen in sva ga verjetno kak dan skopala v prehladni vodi...joj, Vasja, kake smotane starše maš!!!

Lp, Jana

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 9:51:24   
Anonimen
Kopaj jo vsako večer, ker potem otrok lažje spi. Naredi tako kot je rekla p.s. - mili jo le 2x na teden, ker milo izsušuje kožo, ostale dni pa jo le namoči in pusti, da malo brca in uživa. Pri tem Davida običajno čistim samo s pleničko in tudi laske mu zmočim.

Uporabljam pa bubchen - kamilico, ker je baje najboljši, pa tudi diši zelo lepo.

Aja, pa kopaj jo s pleničko, drgače lahko nastane jok in stok... :((

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 11:05:45   
*
Živio!

Midva se kopava vsak dan, midva zato, ker me celo pošprica, tako je živahen in zeloooo uživa.

Jaz uporablja Nivea...ko sem dobila v paketu reklamnem...in sicer: Vsak dan namilim rokice, nogice, pazduho in lulčija in seveda ritko. Če sebe pogledam...tudi jaz pri sebi bi se tako umila recimo, če se ne bi tuširala vsak dan.
Laske namilim po potrebi, to ni vsak dan..ampak ima zelo potno ali če ima temenca.
Pa nima suhe kože, razen na berdačah, to ima že od intenzivne naprej:grrr::grrr::grrr:
Jaz ne gledam knjig oz. berem glede takih stvari, sem že zdavnaj ugotovila, da je 100000x bolje če kar vprašam naše mamice iz RR-ja na forumu ali na srečanjih kako in kaj.
Ni ga čez prakso!9nebesa

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:02:57   
dory
Dejstvo, da otrok po kopanju zvecer lazje zaspi ne drzi...vsakemu otrocku pase kaj drugega...tudi pri mojem to ne drzi, pac pa zaspi do svojem bioritmu..mi2 se kopava vsak dan, razen v primeru visje sile na dva dni...namilim ga vedno..ker ni nobenih alergij ali kaksnih drugih reakcij ne kompliciram...samo v cebricek in akcija...mali tudi najbolj uziva..

Kateri sampon in milo sta najboljsa? Na to vprasanje ti nobena ne bo znala pravilno odgovorit...to ti bo povedala Neja sama...mi2 uporabljava predvsem penaten, ceprav sva stestirala ze vsemogoce...

papa,teja

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:08:07   
Pandi
Za kozmetiko ti priporočam Bubchen :love:, res je najboljši za naše malčke, pa tudi alergen ni (penaten je):zmeden:. Sicer je cena nekoliko višja, kot ostala otroška kozmetika. Meni ga je priporočila patronažna sestra-babica.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:15:40   
dory
Penaten ni alergen...celo nasprotno je izdredno dobre kvalitete :)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:20:47   
Blink1
Ola

Ja kopali se tako dolgo nismo, ker se je popek nakako čudno posušil in okoli padel stran, notri pa je ostal en štrcelj. Potem pa smo hodili v bolnico na lapizacijo (2X) in zdaj je Ok. Vmes sem bila še jaz v bolnici, tako da se je zvleklo na en teden.

Hja, danes bomo videli kako se bomo kopali :)-:ups: Tudi jaz imam zdaj milo od Niveje, pa bom videla kakšna bo reakcija.

Kaj pa tile Tummy Tub-i? Jaz imam banjico v previjalni mizi in že ima tako,da se ritka nasloni... A za take male dojenčke je Tummy v redu??? Grem takoj kupit:zmeden:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:26:51   
Pandi
Teja, naš je bil alergičen na penaten, star je bil 4 mesece. Obiskovala sva alergologinjo dr. Plevnik-Vodušek. Imel je tako tanko kožo, da so mu testi kazali, kot da je na vse alergičen. Po preiskavah je ugotovila, da ima otrok zelo tanko kožo in da mu jo penaten preveč razdraži. Dobila sva takrat linolafett kremo in kopel in prepoved uporabe kakršnekoli kozmetike za obdobje treh mesecev. Nato pa počasi zopet začeti, ampak nikakor s penatenom. Je pa alergen (bil: 7 let nazaj :zmeden: ), to je sama potrdila. Še zdaj ko slišim za penaten, me kar :(:(:ups::(:( Veš kakšen revež je bil: 4 mesece star, pa do živega ob ušesih rane in po vratu, pazduha, fleki na dimljah :(( Z eno besedo: GROZNO, zato čimdlje od penatena, vsaj jaz.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:27:21   
dory
Ja tommy tub je ful uredu zadeva...ful prakticna zadeva, pa tudi otrocka lazje zrihtas v cebricku...vsaj jaz :)...sicer mam tud tistega iz infantina in ne morem prehvalit :)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 13:57:18   
*
Cena tega čebrička pa je?
A lahko plava srček noter?
Moram si iti ogledati kako to sploh izgleda...:zmeden:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 14:46:07   
frutka_
Meni se zdi tummy tub malce skomercializirana zadeva. Otrok je sprva, ko je majhen, ampak res majhen, lepo noter, potem pa še jih eni kar noter tiščijo v tisti čeber, v katerem nimajo prostora in noge čisto skrčene in hrbtenico sključeno...da ne bo katera mamica jezna, meni se pač zdi tudi navadna banica tudi v redu, spoh, če jo že imaš Nina.
;)
Prvo kot prvo je to, da otrok ne sme biti lačen, ker otroka lakota boli (dr. K. Kancler!), poskrbi da jo nahraniš, nato jo previdno sleci, da se razbrca in jo po kakih desetih minutah telovadbe lepo nežno in počasi položi v primerno ogreto vodo. Tudi soba mora biti kolikor toliko topla, vsaj enih 20 stopinj. Nato ji nežno prigovarjaj, jo spodbujaja k brcanju in jo nežno masiraj, božaj, res lepo. Vse to seveda ne sme trajati tako dolgo, da se ji plavalan kožica naredi med prsti, ampak kakih pet minut in nato jo mehko brisačko zavij...:angel:
Jaz Filipa začnem rihtati okrog osme pol devete zvečer, da je čez slabo uro v posteljici.
In to s spanjem drži, otroka voda sprva kar utrudi, sploh če brca. Nekateri se nato še na previjalni po kopanju fajn popokajo in nato mirno zaspančkajo.
Ko jo imaš na previjalni ji nato obriši laske in obrni na hrbet ter ji nežno masiraj hrbet in nati še rokice, trebušček, vse čisto nežno...kot metuljčka!:metulj:
Ko ji masiraš nogice ji nogice še pokrčene malo na prsi "potisni", nežno, da se popoka in nato jo obleci.

Jaz Filipa kopam vsak dan, ker se tudi jaz umijem vsak dan. Glavico mu tudi perem vsak dan (Nivea ali penaten), namilim (milo penaten)ga po potrebi, včasih ja in včasih ne. Kopam pa ga včasih v domačih kamilcah ali pa v navadni vodi. Vedno pa imam pripravljeno tudi posodo z vodo, da mu iz glavice sperem šampan in ga malo "stuširam".

Glede kozmetike pa ti priporočam naslednje. Sprva uporabljaj čisto nevtralne in naravne zadeve, da se koža privadi, mandlejvo olje, olivno olje (tudi ta olja lahko dodaš po kapljicah vodi!), kakšne kamilice prekuhane,...Če pa si že začela uporabljati kozmetiko pa opazuj kožo, če bodo kakšne spremembe (izpuščaji, rdečica, pikice), kar bi lahko bila posledica uporabe kozmetike in nato poskusi drugo. Meni se zdi, da je vse skupaj isti šmorn...Nivea, Penaten, Bubchen,...Kupim pa tisto, kar se mi zdi v tistem trenutku pač najboljše, čeprav je najboljše manj kot preveč!!!:angel:

Obilo kopalnih užitkov in nežnih trenutkov pri kopanju!:angel::racka::racka::angel:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 15:33:57   
dory
Pandi....vzrok ni v penatenu....pac tvoj otrocek ga ni sprejel...zato pa je na trziscu toliko kremic, ena ze odgovarja :)...kaj je blo leta nazaj ne vem...meni ga je priporocila tako pediatrinja kot patronazna :)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 15:40:58   
Jančika_
Ko dobim čebriček in ga sprobam, javim. Jaz bi sicer ostala pri banjici, a kot rečeno, mam ful logistične probleme z njo. Za malega pa ne vem, al mu ne paše voda al mu ne paše bana. Bomo videli...

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 16:15:57   
Pandi
Teja, verjetno imaš prav, ampak mene je takrat toliko prestrašil ta penaten, da imam še sedaj negativno mišljenje. ;) z Bubchnom pa nisem imela in nimam težav.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 17:27:26   
dory
Pandi...verjamem...mene bi tudi prestrasl...no nasemu pa se delajo pikice po nivei..pa je tudi naceloma dobra in kvalitetna firma...sej zato pa pravim vsaki bodoci mamici,ki sprasuje kaksne sampone in kreme kupiti...da bo otrocek ze pokazal kaj mu pase in kaj ne kajne?


lp in cmoka tvojima sonckoma :)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 20:44:27   
Seven*
JAz se tudi strinjam glede cebricka,da je malo skomercializiran. Pa sem ga vseeno nabavila iz nekaterih drugih vzrokov. Namrec ful me daje kriz in sem prav trpela, ko sem morala banjico vlacit na drug konec stanovanja. Pri tem sem ponavadi polila pol stanovanja, pa se vrata v kopalnici imam tak ozka, da sem jo komaj spravila skozi.

V Tummyja gre ful malo vode, kar je totalno prirocno. Jaz sem ga kupila predvsem iz tega razloga. Postavim ga na tla, se vsedem poleg in se ze kopamo. Sem kar zadovoljna. :) Se mi zdi, da sem tud kaksno vecjo bedarijo ze kupila. :)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kopanje - pomoč
8.9.2004 20:54:20   
*
Seven, jaz sem že zdavnaj rešila ta problem..vleko bane polno vode v sobo in iz nje...enostavno dam stol v bano, na stol banico za malega..in opa..nič se več ne mučim, pa še sklonjena nisem nič kaj....sam mokra, ker me celo pošprica..heheheh!

Tudi jaz imam ozka vrata v kopalnici..no če moreš poskusi takole kot jaz. Nič več naporov...9nebesa

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kopanje - pomoč
9.9.2004 2:00:19   
Annny
Ojla,
mene pa zanima nekaj glede olj, ki jih priporočate..
A katera svojega dojenčka masira s kančkom negovalnega olja?
Npr. Avent ima neko posebno masažno olje za dojenčke, pa tudi Bubchen ima mešanico olivnega, mandljevega in jojobinega olja (z ognjičem)- tega trenutno uporabljam kar sama za masažo trebuščka in res božansko diši((-:
Skratka- meni se zdi, da bi to lahko pomagalo pri suhi koži, pa tudi na splošno (če se z oljem ne pretirava in ga je samo kakšno kapljico).

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kopanje - pomoč
9.9.2004 8:13:21   
dory
Annny,


jaz ti svetujem, da na zacetku raje malo pocakas z olji...ker dojenckova koza se ni sposobna absorbirati tega...uporabi raje mleko...izrednega pomena je masaza, zato naj ti bo mleko kot pripomocek za blagodejno masazo :)


Edino kaka kapljica v banjo ne bo odvec..tako otrockova koza postane se bolj svilnata :)


teja, kozmeticni expert hehe:zmeden:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kopanje - pomoč
9.9.2004 11:02:52   
Annny
No, super- zdaj vem, na koga se moram obrniti v zvezi s kozmetičnimi vprašanji(((-: Lep dan in najlepša hvala!

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?