|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4-urni delovnik
9.1.2007 14:05:00   
tincci
dejte mi povedat, kako to zgleda.  dobiš pol plače, prispevke plača sociala (se pravi za pokojnino, zdravstvo.. kot da bi skratka delal polni delovni čas), ti pa dobiš še prevoz, malice ne (vsaj pri nas ti malica pripada, če delaš 6 ur), na pol gre 13.plača, regres verjetno ne, pa če ponovno zanosiš, dobiš isto polovično plačo na porodniški. Je tako? Še kaj, kar sem pozabila? Urejam pa to na CSD, ja? Kaj pa če se delodajalec navadi, da delaš 4 ure in ti potem noče dat nazaj na polni delovni čas, ko otrok dopolni 3.leta?

Hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4-urni delovnik
9.1.2007 14:30:11   
Rok_LM
Po zakonu o delovnih razmerjih ima eden od staršev, ki neguje otroka do tretjega leta starosti pravico delati krajši delovni čas. V tem primeru ti delodajalec zagotavlja pravico do plače po dejanski delovni obveznosti, Republika Slovenija pa zagotavlja do njegove polne delovne obveznosti plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače.

V primeru da se delavni čas skrajša, se bi morala narediti nova pogodba o zaposlitvi, v kateri moraš paziti da vsebuje tudi to da se po končanem skrajšanem delovnem času spet zaposliš s polnim časom. Nekateri naredijo samo aneks k pogodbi, vendar v vsakem primeru pazi, da se ti poleg časa ko boš delala polovični delovni čas napiše tudi, da po končanem času delaš naprej s polnim časom.

Če greš med skrajšanim delovnim časom na novo porodniško se ti za izračun porodniške šteje polovična plača pri delodajalcu h kateri se prišteje še osnova od katere ti na CSD ju plačujejo prispevke in zavarovanje.

_____________________________

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4-urni delovnik
9.1.2007 14:59:24   
Rok_LM
Pa še tole. Postopek za skrajšani delovni čas začneš pri delodajalcu, s katerim moraš skleniti novo pogodbo, nato pa to odneseš na CSD. CSD pri tem nima nič drugega kot to, da ti izda odločbo za zavarovanje oziroma plačevanje prispevkov za socialno varnost.

_____________________________

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4-urni delovnik
13.1.2007 23:27:04   
mončka
Ker si tudi sama   v tem času urejam 4-urni delavnik sem se   pozanimala  na CSD kako in kaj .Če imaš  dva otroka    je po novem zakonu ki je začel veljati 1.1.2007 možno  delat krajši  čas  torej 4 ure do  otrokovega 6 leta  seveda najmlajšega otroka .  Če pa imaš  enega otroka pa  ostane 4-urni del. čas  do  tretjega leta  otroka..Jaz bom torej delala pet let 4 urni delovni čas user posted image user posted image kako pa se bo vse skupaj  res potem poznalo  v denarnici pa  bom še videla user posted image .
Pa  novo je tudi to da se ne more več sklepat  aneksa k pogodbi  ampak nova pogodba- tako mi je rekla na CSD


< Sporočilo je popravil mončka -- 13.1.2007 23:29:04 >


_____________________________

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?