|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aglurab - vaše izkušnje
16.1.2007 19:45:18   
pot
Drage uporabnice Agluraba, jaz imam kar nekaj vprašanj za vas in bi bila zelo user posted image hvaležna za vaše odgovore:

1. Ali vam je Aglurab povzročil M in po kolikem času jemanja ste jo dobile, če je bila prej dalj časa odsotna (vsaj več kot 1,5 meseca)?
2. Kako je bilo potem z vašimi cikli, so se uredili, skrajšali?
3. Kdaj je bilo zdravljenje z njim doseženo (ureditev cikla, nosečnost... Po koliko mesecih ali letih)?
4. Ali so se vam slabosti nehale - kdaj?
5. Kakšni drugi stranski učinki kot slabosti, posledično hujšanje in močno željena nosečnost so se vam še pojavili?
6. V navodilih piše, da se absorbcija vitamina B12 in folne kisline lahko zmanjša ob daljšem jemanju. Kako rešujete, če pride do tega problema? Kakšne vitamine jemljete, kaj priporočate? Kako vedeti, da tega dvojega primanjkuje telesu?

Stranskih učinkov je kar precej user posted image .

Za čisto vsak odgovor sem vam že zdaj zelo hvaležna. Hvala.user posted image user posted image user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
16.1.2007 21:52:45   
Anonimen
Najprej lepo pozdravljena,
zanima me, zakaj so ti predpisali Aglurab. To je namreč peroralni antidiabetik, to pomeni, da se uporablja takrat, ko imaš povišan sladkor v krvi. Predpiša ga vedno specialist-diabetolog.In se dobi samo na recept.


(odgovor članu pot)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
16.1.2007 22:05:50   
saša80
kot sem ti povedala že, js nisem imela nobenih stranskih učinkov..čist normalno sem se počutla po njem in tudi m nisem dobila s tem...agrulab ti samo uravnava krvni sladkor v krvi... za sprožitev m so pa dabroston in podobne tabletke... vsaj pri meni ni deloval..mogoče bi če bi ga jedla več mesecev..

lp saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
16.1.2007 22:25:14   
Fargesia
Živijo. Jaz sem sodelovala v tej raziskavi kako Aglurab vpliva na žensko...na vse...Vse je potekalo na Endokrinološki kliniki v Lj.  Tam so vse pregledali (še posebej sladkor) in jaz nisem imela nobenih problemov (izvidi bp). Bile smo ženkse, ki smo imele podobne probelem...večini je bilo skupno da nismo imela rednih menstrualnih ciklusov...Polovica nas je dobila Aglurab, polovica pa ne vem več katera zdravila (samo to vem, da ti po tisti naj ne bi bilo slabo)...Večina pacientk, ki smo sodelovale (prostovoljno) v tej študijski raziskavi smo imele potrjen sinrom PCO oziroma PCO...to so nam ugotovili s temi raznoraznimi preiskavami... In če mene vprašaš, G predpisujejo Aglurab zaradi sladkorja (v prioriteti) in zaradi policističnih ovarijev.
Če katero zanima kdo je vodil raziskavo in bi/jo želel kaj vprašati, naj mi pošlje ZS.


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
17.1.2007 13:04:40   
Smrekica
Tudi jaz sem jedla aglurab in to tri mesece. Stranskih učinkov nisem imela, pa pomagal mi tudi ni nič. Menstruacije sem še vedno dobivala na 35 -45 dni, shujšala nisem zaradi njega nič. Tako da se je G odločil da prekinem in grem na laparoskopijo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
17.1.2007 16:50:42   
soni
Z mano je bilo podobno. Menstruacije imam sicer redne na 28-30 dni. Jedla sem celo aglurab + klomifen. Vendar učinka ni bilo. Tudi pri teži ni bilo razlike, pa saj sploh nimam hvalabogu težav s težo.
Tudi mene so poslali naprej na laparoskopijo.

(odgovor članu Smrekica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
17.1.2007 23:46:28   
pot
Punce, hvala vam za odgovore. user posted image Sicer upam, da se bo še katera javila, lahko tudi Z.S., ki bo povedala še kaj več o svojih izkušnjah ob jemanju tega zdravila in odgovorila na moja dolga vprašanja. Prebrala sem že vaše izkušnje na Težave z zanositvijo, zato sem dobila kup vprašanj, na katera se mi zdi, da še ni bilo odgovorov.

Anonimna, sicer nevem, čemu je za tvoje vprašanje potrebno skrivanje identitete. Lahko me vprašaš Z.S. in mi poveš še tvoje izkušnje z Aglurabom, če ti je odveč v javnosti. Sicer pa mislim, da ti je maša82 že zelo lepo odgovorila na tvoje vprašanje. Čeprav je na zdravilih napisano samo eno zdravljenje, ga predpisujejo zdravniki različnih strok, za različne namene, ker so z raziskavo, v kateri je sodelovala maša82 prišli do takšnih zaključkov oz. so nanje sumili že prej. Seveda se zdravilo dobi samo na recept.

saša80, hvala ti za tvoj odgovor, ampak, ker sem radovedna, bi želela čimveč izkušenj, da si ustvarim svojo sliko, še na podlagi izkušenj drugih punc, sploh tistih, ki so jemale zdravila redno dalj časa, po več mesecev: 3 mesece, pol leta ali leto in več. Upam, da ne zameriš.
maša82, hvala za obširen odgovor. user posted image Ali bi lahko še kaj več povedala o svojih izkušnjah: občutkih, slabostih...? Koliko časa pa je trajala ta raziskava oz. koliko časa si ti v njej sodelovala?

Smrekica in soni, hvala vama za odgovore. Se pravi, če se zdravljenje ne obnese sledi laparoskopija.

Lahko bi sklepala, na podlagi vaših odgovorov, da je podobno kot pri Klomifenu, če ni stranski učinkov, včasih to pomeni, da ne deluje?

Če se javi še katera... Koliko časa ste jemale Aglurab? Hvala za odgovore na moja številna vprašanja.

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
18.1.2007 14:32:53   
Fargesia
hm....kje naj začnem?! Pri 19 sem izgubila nedolžnost in sem se odločila za KT. Ginekologinja na Aškčerčevi (študentski ZD) mi je predpisala Minulet. je rekla, da če mi bo slabo, naj takoj pridem nazaj... zredila sem se za 10 kg (posledice čutim oziroma vidim še danesuser posted image ). In sem prišla prvič nazaj, da mi je slabo (ena je mojo G nadomeščala), pa mi je rekla da naj tablete jem zjutraj (prej sem jih vedno ob 15h). Valda da zaupaš G in sem to res naredila. Meni je bilo pa še kar slabo...Pa je mami mogla mal "znoret" in mi je rekla, da če se imam kaj rada, naj preneham z jemnajem. in sem...Pa sem šla k svoji G in me je DOBESEDNO NADRLA, zakaj sem sploh jemala tablete, če mi je bilo slabo.user posted image user posted image user posted image In sem ji povedala nazaj tasvoje (pač ne znam biti tiho) in potem se mi je opravičila. No...in po prenehanju jemanja KT moje drage user posted image ni bilo od nikoder...Mi je dala ene tablete za sprožitev...sem po 10 dneh dobila, potem spet čez 7 dni...in potem spet mrtvilo. Je rekla, če jo imam še kaj za vprašat, pa sem rekla, če je možna neplodnost...in ona meni nazaj hladnokrvno DA! Tisti čas sem toliko prejokala da vam sploh ne znam povedat. No in potem me je ZAČUDA poslala na Endokriniloško kliniko. Tam me je dr. Mojca Jenstrle vprašala, če želim sodelaovati v tej študiji...in sem bila valda takoj za!!!! Po vseh pregledih.......(opisano že zgoraj).....so mi predpisali Aglurab. Ne vem točno koliko časa sem ga jedla, vem da bi ga morala 6 mesecev, pa ga nisem....namreč  (ne vem če je še tako), takrat smo morale Aglurab jemati postopoma. najprej pol tabletke na dan zjutraj, potem pol zjutraj in pol zvečer, potem celo zjutraj in pol zvečer...dokler ne prideš na dve celi tableti. Pri meni se je zalomilo že pri pol zjutraj in pol zvečer....jst sem namreč ČISTO VSE ZBRUHALA!!!! in sem šla do nje, izrazila željo, da ne želim več sodelovati v tej študiji, ker nisem mogla normalno funkcionirati...in tako smo zaključili to poglavje...

Madonca sem se razpisala...Je pa ena moja znanka (spoznala tam na Endo) shujšala za 20 kg (ali pa 22user posted image ) in je bila ful navdušena nad Aglurabom. 

No zdaj sem pa zamenjala G (user posted image user posted image user posted image ) in mi je rekel, da če še jem Aglurab, naj ga reneham...pa sem rekla da ga že zelo dolgo ne...In mi je predpisal Klomifen....(ta zgodba je na Klub klomifenk)


POT kakšne probleme imaš pa ti, da so predpisali Aglurab?!user posted image


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
19.1.2007 10:26:22   
pot
Hvala ti maša za razlago. user posted image Sama zaenkrat še kar odlašam z Aglurabom, ker se bojim stranskih učinkov, ki so jih punce napisale na zgoraj omenjeni strani.

Jaz imam probleme s PCO, posledično tudi šibke O in nerednimi M. Tudi vse povedano v klubu K. user posted image Same klomifenke.

še enkrat hvala

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
23.1.2007 21:40:21   
breskva
jaz Aglurab jemljem ze skoraj 2 leti! Nimam nobenih hujših stranskih učinkov. Pred jemanjem sem imala menstruacijo na 26 dni. Sedaj nimam redne (vmes sem jo 2x sprožila) imam jo na 30 do 35 dni. Imam močne menstrualne krče (endokrinolog pravi da je to dober znak...). Težave imam tudi s težo in v tem čacu nisem veliko shujšala.
Se mi je pa ravnovesje hormonov popravilo in se počasi normalizira.
A je mogoče katera ve koliko časa lahko jemlješ Aglurab?

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
24.1.2007 17:33:31   
pot
Hvala še za tvojo izkušnjo breskva. Mislim, da ni omejeno zdravljenje z aglurabom, ker je to zdravilo namenjeno tudi sladkornim bolnikom. Možno, da ga boš jemala toliko časa, da bodo zdravniki res zadovoljni z učinkom. Koliko časa pa ga boš še jemala, pa ne znam povedat, ker jaz sem ga šele dobila.
Mogoče še katera druga pove kaj več. Upam, da ti kmalu prinese kak plusek na testu.

(odgovor članu breskva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
25.1.2007 15:08:52   
Anonimen
Ciao!

Morda bodo kateri pomagale in dale upanje izkušnje Franike iz foruma "neplodnost" iz Hrvaške.

>Moja prica<
><
>Ja sam prvu mengu dobila sa 13 godina i odpocetka mi je bila neredovita, znala je kasniti i po 2 mjeseca no kako je to bilo razdoblje puberteta nismo se previse
inuli, jer su nam ginekolozi stalno govorili da je to u pocetku normalno i da ce se menga sa godinama ustalili. No meni je menga sa godinama postajala sve nerodovitija i onda sa 20 godina nisam ju dobila punih 6 mj. Do tada sam bila uvijek izrazito mrsava (na 174cm imala sam oko 56 kila--eeehh di su ti dani), a onda sam naglo, u par mjeseci dobila 10 kg, mengu nisam imala, pocele su mi rasti crne dlacice na
adi (ffuujj-to me onda od svega najvise smetalo, za kile sam bila sretna kaj sam dobila jer sam imala koplekse da sam premrsava) i tak sam zavrsila kod endokrinologa koji mi je ustanovio sindrom policisticnih jajnika. To je bilo negdje 1991.god, stavio me na kontracepcijske pilule Diane 35, i tada mi se cinilo da su svi moji problemi rjeseni: menga se vratila, imala sam ju tocno ko svicarski sat svakih 28 dana (naravno sve su to bili lazni ciklusi-bez ovulacija), kile sam izgubila, ten mi se popravio a i one odurne dlake su prestale rasti! Ja bila happy! Ionako tada trudnocu nisam imala ni u primozgu! Kada sam se udala, sa 27 godina nismo ni pokusavali da ostanem trudna bez pomoci doktora, pa smo tako pocetkom 1998.(tada sam imala 28 godina) odmah krenuli privatno u IVF polikliniku. Da sada ne duljim: probali smo skoro pa citavu njihovu "paletu proizvoda" za ostajanje trudnom: na Clomifen uopce nisam reagirala ovulacijom pa smo od toga odmah odustali, i presli smo na stimulaciju ovulacija sa Metrodinom (FSH injekcije)+ciljani odnos (7, 8 ciklusa)-tu bi bilo uvijek razvoja folikla ali nkada nisam ostala trudna, pa smo onda toj stimulaciji dodali jos i inseminaciju (MM spermiogram je uvijek bio uredan) no ni to nije urodilo plodom, da bi na kraju presli na IVF (samo jednom smo na to isli), no dobila sam hiperstimulaciju jajnika, skoro su mi se rasprsnuli, morala sam strogo mirovati 2 tjedna, izvadili su nekoliko jajasca ali ih zbog hiperstimulacije nisu vracali nego su ih oplodili i zamrznuli. Zamrznuta 2 zametka su mi vratili jedno 2 mjeseca kasnije kada se ovo sranje sa hiperstimulacijom smirilo no od trudnoce ni T! Sve je to trajalo ju periodu od 1998. do 2001. god, potrosili smo
do love sto na ljekove za stimulaciju ovulacije, sto na same postupke a rezultat je bio nikakav! Svo to vrijeme ja sam intenzivno kopala po interenetu i naisla, tada jos u zacecima, na istrazivanja o utjecaju hiperinzulinemije na razvoj PCOS-a sa cime se intenzivno bavio upravo dr. Glueck ciji link sam vam poslala. Naravno, ovdje kod nas, nitko od ginekologa o tome nije nista znao a to sam skuzila kada sam sa svojim bivsim doktorom pokusavala o tome razgovarati. On je bio vrlo neugodan, tastina mu je veca od njega samoga, ocito mu se nije svidjelo da mu pacijentica o svom problemu zna vise od njega, pa me se lijepo na finjaka "rijesio" i prebacio me kod prof. Simunica. I upravo kod prof. Simunica smo obavili onaj neuspjesni IVF sa zamrznutim zamecima. Nama je strpljenje i nada vec bila pri kraju, meni je islo uzasno na zivce da svi doktori furaju iste stereotipe za sve zene, inzistiraju na tim skupim ljekovima za stimulaciju ovulacje, dakle pokusavaju rijesiti posljedice PCOS-a a ne njen uzrok. Meni je bilo jasno da ja ne mogu ostati trudna sa takvim hormonalnim disbalansom, naime u mom organizmu oplodjeno jajasce (ako je uopce do oplodnje i moglo doci) nije jednostavno moglo prezivjeti u takvom hormonalnom dizbalansu, testosteron mi je bio povisen i ocito je on u suradnji sa ostalim lose poslozenim hormonima kocio uspjesnu oplodnju! Dakle, meni je bilo jasno da ja prvo moram pronaci UZROK koji je moje hormone poremetio i tek tada cu moci ostati trudna. Doktori, su mi govorili da se uzrok PCOS-a ne zna, da se mogu lijeciti samo njegove posljedice i bla, bla, bla! I tako sam ja naisla na vec spomenuti site od dr. Gluecka koji se ukratko svodi na sljedece (detalji su vam savrseno napisani na njegovoj stranici ciji link sam vam poslala): UZROK PCOS-a je hiperinzulinemija, dakle povisen inzulin, koji lancano u organizmu pokrece citav niz poremecaja a samo jedan od njih je disbalans spolnih hormona, abnormalno visoko testostereon, FSH:LH odnos podize na 3 ....a sve to dovodi upravo do policisticnih jajnika. Njegovo rjesenje problema bilo je po meni tada revolucionarno upravo zbog svoje jednostavnosti: dr. Glueck je imao izvanredne rezultate u postizanju trudnoce kod zena sa PCOS-om koje su uzimale lijek Metformin, lijek koji se inace daje za dijabetes tip II. Metformin regulira inzulin i lancano se svi hormoni vracaju u normalu, cime se stavaju preduvjeti za uspjesnu oplodnju. Uglavnom, da ne duljim, pocetkom 5. mjeseca 2001. predlozila sam prof. Simunicu da probamo sa Metforminom i pustimo sve one skupe i za mene posve beskorisne stimulacije ovulacija! Slozio se (i usput me vrlo pazljivo saslusao, cak sam mu isprintala sav materijal koji sma nasla na internetu o tome i dala mu da ga procita) tako sam ja pocela uzimati Metformin (jedna tableta dnevno). Moram jos naglasiti da sam napravila u bolnici Vuku Vrhovcu i test na hiperinzulinemiju i nalazi su mi bili u granicama normale (no dr. Glueck je u svom istrazivanju navodio da ti jednostavni testovi nisu dovoljno precizni i da nalazi mogu biti granicno u normali (takav je bio moj), no prof. Simunic je bio uvjeren da zato meni Metformin ne moze pomoci jer nemam jasno dokazanu hiperinzulinemiju. No, ipak me poslusao da probamo i kao sto sam vec napisala pocetkom 5.mjeseca 2001. pocela sam uzimati Metformin. Prof. Simunic mi je rekao da mu svakao javim da li sam dobila spontanu menstruaciju. I stvarno, nakon tocno 28 dana uzimanja Metformina dobila sam prvu spontanu mengu nakon valjda 10 godina! NIsam mogla vjerovati, no jos sam si nekako mislila da je to mozda slucajnost no nakon opet 28 dana stigla je druga spontana menga!! Javila sam i to prof . Simunicu i on je bio jako iznenadjen i rekao mi da sada onda mjerim bazalnu temperaturu da vidimo da li se tu radi o ovulatornim ciklusima. Treca menga trebala mi je biti, tocno se sjecam, 6.8.2001. no nije dosla. Vec sam se rastuzila i mislila da Metrodin ne djeluje, no uskoro su me jako pocele boliti cice, i sva sam se nekako cudno osjecala. 21.8.2001. saznala sam da sam trudna!!I to sasvim spontano, cistim hopa-cupa sistemom! Prof. Simunic nije mogao vjerovati i cestitao mi i rekao da sam zapravo sama svojom upornoscu rjesila svoj problem. Mislim da je jos vazno za napomenuti da sam cijelo vrijeme trudnoce uzima Metformin (zbog straha od spontanog pobacaja koji bi mogao nastupiti prestankom uzimanja Metformina ), no to prof. Simunicu nisam rekla, nasi dokotri su u to vrijeme bili protiv nastavka uzimanja Metformina nakon ustanovljavanja trudnoce, no ja sam bila tada u stalnom kontaktu mailom sa dr. Glueckom koji mi je savjetovao da i u trudnoci bez straha mogu nastaviti uzimati Metformin, poslao mi je mailom svoja istrazivanja koja to potkrepljuju i tako se nakon 9 mjeseci super uredne trudnoce rodio moj Fran: 3850g i 54 cm, posve zdrava beba sa Abgarom 10/10. Kako je recept od prosli put bio prokusan, isto smo ponovili i sa Nikom, nakon 2 mjeseca uzimanja Metformina opet sasvim spontano sam ostala trudna i sa NIkom. I ovaj put sam citavu trudnocu uzimala Metformin, trudnoca je opet bila super uredna i rodila se Nika: 3730g i 52 cm, isto skroz zdrava bebica! Eto, nadam se da sam nekome pomogla sa ovom svojom pricom, i da ce vam ova prica dati snage da ne odustanete ali isto tako da ne slusate slijepo svoje doktore, istrazujte sami, pitajte, diskutirajte, a nemojte se samo pasivno prepustiti doktoru! Cure sa PCOS-om, veli Martina 123, da vas ima puno, tu sam za sva vasa pitanja, savjete, moralnu ali i prakticnu pomoc!<
><
> Fran 23.4.2002. Nika 9.5.2004.<



(odgovor članu pot)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
30.1.2007 19:02:01   
pot
Draga Anonimna, hvala ti za izčrpen odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
10.3.2008 21:34:12   
Anonimen
prestavljeno iz druge teme:

Cau punce,

a mi lahko katera pomaga, problem je pa ta, da sem danes dobila pri G aglurab 850 zaradi PCO, no in mi je tm G neko shemo pitja tabletk narisu, sam mi ni glih nc jasn. Kokr sm jst dojela, prve 4 dni 1/2 tab zvecer, potem naslednje 4 dni 1/2tab zjutri, zdej pa nevem a te 4 dni, pijem zvecer ze celo tab al se vedno 1/2?? Mi zna katera pomagat lepo prosim?

Lp, Kalina

-----------------------------------------------

kind lady user posted image
user posted image

user posted image  To je sigurno Reševa razlaga.No, tudi jaz sem pri Rešu jemala Aglurab.
Najprej  1 teden po pol, potem pa po celo.Zmeraj zvečer.

---------------------------------------------
vesel user posted image

jaz sem mogla aglurab jesti cel mesec in to celo tbl./dan. To mi je dala Dr.Meden-Vrtovec Helena.


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 10.3.2008 21:35:34 >

(odgovor članu pot)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
10.3.2008 21:53:16   
Kalina
Pr Merlotu sm dobila, sam men se vedno ni jasn. Jst zacnem zvecer 4 dni, pol pa se zutri 3 dni po polovicko, a pol pa kr presedlam na celo tab. Ker mam napisan 2x na dan. 

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
10.3.2008 21:53:49   
dajamaja
Agrulab sem jaz dobivala kot uvod v postopek, kot predhodnico menopurja (mislim da). Pa nima ne sladkorne, ne PCO. Poskušajo čez postopke pač razlčne kombinacije zdravil. Ni mi bilo preveč slabo, mi pa nekako niso pasale. M mi je prestavilo za cca. 14 dni. Za folno so tako tabletke, sicer sem pa s hrano (sadje, zelenjava, sokovi) poskušala nadomestiti. Ta postopek je bil do zdaj najuspešnejši zame, čeprav še vedno ne dovolj uspešen user posted image . Je a res, da sem dosti naredila tudi na pravilni prehrani, gibanju tako, da ne vem čemu gredo zasluge.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
10.3.2008 21:57:30   
dajamaja
Kalina, Merlo, ima verjetn o podoben prijem kor Reš. Začneš s polovičkami in zvečer, da se telo malo privadi. Ponoči lažje greš čez slabosti. Pol pa na puno. Srečno!

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
11.3.2008 19:54:19   
ajam27
Tudi meni je bilo predpisana najprej 1/2 tablete zjutraj in nato še 1/2 zvečer. V takšni dozi sem morala jemati Aglurab cca. 4 dni (ne spomnim se točno). Nato sem prešla na 1 celo tableto zjutraj in 1 zvečer. Se pravi 2 tableti na dan.
Tudi sama sem imela močne slabosti. Bruhala sicer nisem je pa bilo počutje nevzdržno.
Ko sva bila s partnerjem na spermiogramu sem tudi ginekologu (dr. Merlo) omenila, da je počutje za en user posted image  in če je kakšna varianta, da z zdravljenjem s temi tabletami končam. Pa mi je odvrnil naj za začetek preidem spet le na 1 tableto na dan (1/2 dop. in 1/2 pop.) in dam telesu priložnost, da sprejme in se navadi novega zdravila.
Naj poudarim, da težav s sladkorno nimam. Pri meni je problematična le prekomerna telesna teža in PCO ter neredne menstruacije ter s tem povezane odsotne ovulacije.
Pa sem bila spet na istem...nekaj časa sem se še mučila, cca. 2 meseca.
Prišel je poletni čas...S fantov sva šla na morje in celo pot (ampak res celo user posted image  ) je moral ustavljati ker sem tako bruhala.
Tudi naslednje 3 dni dopusta sem imela uničene.
Pa mi je partner vrgel aglurab v smeti z besedami, da ima on tega dovolj user posted image  ! Naj že prenaham z jemanjem vse te kemije ker mi le škoduje. In da on raje ostane brez otrok kot pa, da me gleda vso nebogljeno user posted image ..
In potem sem imela par mesecev pavze.

Vzela sem se v roke in si rekla, da bom poskusila s hujšanjem brez pomoči Agluraba (predvidevam, da sem jih dobila ravno zaradi tega- moje teže). Malce kilaže mi je že uspelo izgubiti in tudi menstruacijo sem dobila brez dodatnih "spodbujevalcev". Ta mesec pa bomo videli kaj me čaka. Upam, da jo prav tako dobim.
No, sem klicala dr. Merla in ga vprašala kaj sedaj? Kaj me še čaka? Povedala sem mu tudi to, da sem prenehala z jemanjem Agluraba in če je prav tako? Pa mi je odvrnil naj ga le jemljem četudi sem izgubila par kil. Da, citiram njegov stavek: "ta tabletka je en mali čudež".
Dogovorila sva se, da pridem po recept in posvet.

In to je moja zgodba kar se tiče Agluraba.


(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
11.3.2008 21:40:10   
Kalina
ajam27 kolk pa je to prekomerna teza? Ker dvomim da bi kar zaradi tega dajal Algurab. Ali pa? 

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
12.3.2008 9:27:48   
ajam27
Kar 30 kg čez idealno telesno težo user posted image . No odvisno kaj je za nekoga idealna telesna teža. Zame tam nekje 60 kg.user posted image Ufffff

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
12.3.2008 16:06:05   
amor real
Punce, pozdravljene!

Ah, ta naš dr. MERLO!!!! user posted image
Jaz imam kar krepko preveč kg in sem tudi šla skozi "kalvarijo".  Ob prvem obisku pri dr. Merlotu sem dobila aglurab, ker sem imela uz sliko PCO, zelo neredne mensturacije in seveda sem taka lepa elegantno popolnjena user posted image . Na začetku sem tudi jemala kombinacije agluraba, mislim na povečevanje doze postopoma, seveda so se kmalu pokazali stranski učinki - pri meni predvsem driska in rahla slabost. Jaz sem vztrajala in ga pridno jemala. Dobila sem tudi klomifen, ampak nanj nisem ravno reagirala. Septembra 07 sem imela histeroskopijo in decembra 07 sem zanosila in to 51. dan ciklusa user posted image .  Ne vem ali je pomagal aglurab ali histeroskopija (čeprav so tam ugotovili, da imam vse b.p. razen, da je levi jajčnik cistično spremenjen) ali se imela res veliko srečo. Čeprav so meni po aglurabu prihajale menstruacije bolj redno, recimo pred jemanjem tudi na 120 dni, potem pa nekje na 40 - 50 dni.

jaz verjamem v aglurab in predvsem verjamem v dr. Merla !!!!! Meni moj ginekolog v Kopru ni mogel 8 let ugotoviti zakaj ne morem zanositi. Dr. merlo pa je od 25/9-06 do danes naredil ogromno zame in najino pikico.

SREČNO

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
12.3.2008 20:30:48   
Kalina
amor real super!! kolk casa pa si pila aglurab? Pa si kej shujsala v tem casu?

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
13.3.2008 15:40:29   
anci banci
tudi jaz pijem aglurab in to 2x na dan in to cel ciklus... le da zraven jem še klomifen od 3-5 dneva polovičko in potem od 15 dneva pa jemlejm prometruim.
Imam PCO in zaradi kominacije teh tablet imam že 5 mesecev normalno user posted image
hmmm stranski učinki agluraba ... to so pa driske in izguba teže

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
13.3.2008 17:27:40   
ajam27
predvsem verjamem v dr. Merla !!!!!

Tu ne morem mimo. Se podpišem pod to.user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Aglurab - vaše izkušnje
13.3.2008 21:48:20   
amor real
Kalina, aglurab sem jemala od 25/9-2006 do 13/2-2008. Torej tudi do 8. tedna nosečnosti! Shujšala sem nekaj malega - cca. 7 kg. Sicer se nisem niti dosti trudila, zdi se mi pa da sem lahko pojedla več in se mi ni poznalo.


(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?