|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
12.2.2007 15:20:16   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: @lina

IZVIRNO SPOROČILO: mtina

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica
da zdravi otroci pri enem mesecu že prespijo celo noč (preden je bil Matjaž 1 mesec star) da njej sta oba tako že spala... pa sem ji kar rekla nazaj, da je ona oba imela pri treh tednih že na flaši, na 2/3 kravjem mleku ali kako se je takrat že to delalo... moja otroka sta pa dojena, na kar sem ponosna in da kaloričnosti in občutka sitosti pri obeh vrstah mleka ni za primerjat!

Se definitivno ne strinjam!!!! To je čisto odvisno od otroka. Moji dve dobri prijateljici obe dojita, pa jima otroka spita 10 ali 12 ur v kosu ponoči brez hranjenja. Žan je na flaši pa šele zadnji teden spi 10 ur skupaj - ko dobi NF.

GH: o tem bom pa tiho, kajti ... user posted image  ... se pač ne strinjamo ...

LP

mtina, to sem napisala za starost otroka 1 meseca, ko definitivno ne more otrok prespati cele noči, ker ima želodček premajhen - ne glede na flašo ali dojenje. Občutek sitosti - tudi tu mislim, da nisem mimo pihnila, ker je materino mleko le lažje prebavljivo in prej dobi občutek lakote.
Pri 4 mesecih je pa res lahko drugače in res je, da je od otroka odvisno... se strinjam... čeprav do teh komentarjev staršev sem jaz včasih malo skeptična, ampak jim ne oporekam... v redu, blagor jim, če otrok prespi 12 ur ne da bi se zbudil! se vsaj nekateri naspijo! user posted image  za njih!
nekateri se pa tudi hvalijo, čeprav temu res ni tako...

pa user posted image  tudi za vaše 10-urno spanje? Kaj je že to?user posted image user posted image

mtina-a pa si ti videla na lastne oči da tadva otroka spita 10 oz. 12 ur na noč skupaj? Jaz tega ne bi verjela...ker bi bila extrema! Nekateri se zelooooo radi hvalijo. Materino mleko je tako hitro prebavljivo, da otrok brez hude lakote zelo težko zdrži tako dolgo. ( 8 ur-to bi še verjela, 10 oz.12 pa nikakor....je pa tako, da eni starši smatrajo spanje celo noč tudi če se otrok vmes podoji in spi naprej......

< Sporočilo je popravil altati -- 12.2.2007 15:29:50 >

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 5376
12.2.2007 15:21:24   
altati
vava- saj veš-mislim na vas! Še posebej nate in na tvojega Lukca! In verjamem da bo vse ok!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 5377
12.2.2007 15:28:37   
altati
muki1- me veseli za necepljenje! tako je prav! popolnom zdrava mora biti za cepljenje! definitivno!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 5378
12.2.2007 15:29:28   
altati
AKI-presenečaš me! pišeš cele litanije...to ni v tvojem stilu....ampak se mi dopade! kar tako naprej....to mi deliuser posted image user posted image ....

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 5379
12.2.2007 15:31:44   
moci
punce, hvala za podporo, sem tooook vesela da vas mamuser posted image
zdej se mi spet mudi, zvečer pa še kaj napišem. po gospodinjah in med dr. housemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 5380
12.2.2007 15:33:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: altati

AKI-presenečaš me! pišeš cele litanije...to ni v tvojem stilu....ampak se mi dopade! kar tako naprej....to mi deliuser posted image user posted image ....

haha....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 5381
12.2.2007 15:34:32   
Anonimen
moram pohtet da dobim še eno zvezdicouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5382
12.2.2007 15:36:23   
Anonimen
evo moj sine vas pozdravlja v svojem jeziku!user posted image

x xxxxxxxxxx          ih    sqa<ČA QASS DWD                             <č                                 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5383
12.2.2007 15:38:52   
beki24
Kako imam jst pridnega otroka!
Jo dam v posteljico spat- in ponavadi, če ne zaspi se začne pritoževati, danes pa vse tiho, pa sem na rr-ju, potem se pa odločim, da grem pogledat, če spi?! In ona gleda in se s kovtrom igrauser posted image  OK- sej ni nič narobe z njo, neuser posted image  Samo mami je mal smotana, k je tuki gor namesto, da bi se z otrokom ukvarjala!!!

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 5384
12.2.2007 15:43:35   
frrrr
vava - fajn opravite jutr... držim pesti!

moci - ne se pustit sprovocirat... kot je rekla vava - upoštevaj vaje, drgač bodi pa sproščena!

@lina, lucika - js bom tako kot AKI šla na kratke... sm mela že vse barve (razen unih modfrih, zelenih, roza, lila) in vse oblike in dolžine... no, zdej že skor max. dolžino lovim user posted image v kratko smer je pa mašinca in 0.3 cm user posted image me spet mau mika, ampak je še prevelka rit, na kaj krajšega pa definitivno skočim

muki, sama si predlagala klanfanje, pa smo te ubogale user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5385
12.2.2007 15:45:53   
frrrr
beki, jaša se tut velikokrat s kovtrom pogovarja... pa včasih ga ziza, če ga mami zanemarja user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 5386
12.2.2007 15:47:10   
Anonimen
ma nehi ej moj mali se je včerj kar pokril s kovtrom čez obraz k sm pogledala sm tolk hitr da odkrila da nebi še kj blo...joj..samo on se pa pol začne kuj smejat..

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 5387
12.2.2007 15:50:44   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: AKI

evo moj sine vas pozdravlja v svojem jeziku!user posted image

x xxxxxxxxxx          ih    sqa<ČA QASS DWD                             <č                                 

user posted image  AKI, a tvoj sine je Grk al kva?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5388
12.2.2007 15:53:30   
Anonimen
joj če bi bil veš kolk bi bil pol sploh lep...user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5389
12.2.2007 15:54:52   
Anonimen
majkemi da sm zdj slišala en ženski glas...sicer nerazločno ampak sem!!

pa nima ne tv prižgane ne radia nič....okoli bajte pa tud nikogar...joj me je kr strah ratalu....morm se k tamalmu stisnt

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5390
12.2.2007 16:01:11   
Anonimen
SCAAAAAAARY!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5391
12.2.2007 16:06:11   
Pikabu
Uf, ste si dale duška. Grem zdaj naše poročilo napisat, potem pa še enkrat prebrat in komentirat. OK?

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5392
12.2.2007 16:18:46   
altati

SCAAAAAAARY!!user posted image

AKI- predlagam, da greš v jok in se skriješ na drevo...sineta pa akr za modrc skrijuser posted image ...ej, resno...a te je res strah? jaz sem strahopetka po duši....saj najbrž si zadnjič prebrala, da še nisem bila čez noč sama z otroki, pa da ne upam po temi v trgovino ali v klet.....sem strahopetka, priznam! kriva!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5393
12.2.2007 16:22:05   
Anonimen
EJ SM SE ŽE POMIRILA...UF

eno vprašanje...kako diši/smrdi urin od vaših malih...resno..k moj andarž ko je polulan ma tak čudn vonj urin...tko po --sj bo smešn slišat---po kokicahuser posted image ---resno

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 5394
12.2.2007 16:27:58   
Pikabu
Skratka, pri nas je tako. Zdaj upam, da lahko že čisto potiho pohvalim, da smo se glede spanja ponoči malo ujeli. Zadnjih nekaj noči se z Maksom čez noč za njegovo spanje dojiva dvakrat, za moje pa enkrat. Pomeni, da ga jaz počakam, da se zbudi, se tik pred mojim spanjem še enkrat podojiva in gremo vsi spat. Potem se pa čez noč samo še enkrat zbudi (od treh do štirih enkrat), se podojiva na obeh straneh in spimo do zjutraj. Včasih je to do moževe budilke, pa potem še zaspi nazaj, večinoma je pa nekje do pol osmih, ampak takrat pa morava vstati.

Sicer pa Maks ratuje vse večji cukrček. Vse bolj je zgovoren, zadnjih nekaj dni obvlada cel kup novih glasov in vztrajno preizkuša svoje glasilke. Vse več se tudi sam zamoti, kljub temu ima rad, da ga nosiš in mu razkazuješ, kaj vse je po stanovanju. Najbolj uživa, če se Ema z njim ukvarja. Takrat ne šlivi nikogar drugega, pa če je še tako siten, ko pride Ema, postane dobrovoljček. Zelo rad opazuje njen vlak, ko se vozi, pa pridno jo posluša, če mu ona bere. Za spanje zvečer ni panike, ga dam v košek, se nekaj časa pogovarja in zaspi. Ponoči se podoji in spi takoj naprej. Zjturaj se še ene pol ure sam pogovarja in smeji v košku in nežno prebuja mamico. Čez dan spi dve rudni v vozičku, ko ga dam noter, sicer včasih malo pojoka, pa ni hudega. Na sprehodu se rad zbudi in sedi pokonci, da gleda naokoli. Kar mu pride v roke, vse nese v usta, najraje žveči svoje roke, slinčki so pri nas obvezna oprema, sicer se lahko na vsake pol ure preoblečemo, na dan pa porabimo kar nekaj slinčkov (sploh ne štejem več).

Takole je naš Maks v budnem stanju v vozičku. Je še vedno v zimski vreči, brez trdega dna, z dvignjenim ležiščem.
user posted image

Da vam še povem, kaj se je danes zgodilo. Mi imamo hišo v dveh nastropjih. Zdaj se z Maksom doma dojiva vedno v spalnici, ki je zgoraj. Ema se med tem časom igra, gleda risanke, karkoli, samo da je spodaj, ker sicer Maks noče jest in gleda njo. Pa se danes tako z Maksom dojiva in se spomnim na fantka, ki je padel skozi okno, ko ga je mamica pustila še z enim otročkom doma, da je skočila v trgovino (ali nekaj podobnega). In zraven razmišljam, saj jaz sem pa doma, pa je Ema sama spodaj, pa se tudi lahko marsikaj zgodi. Me je že začelo nekaj grabit. Pa si rečem, naj ne komliciram in da bo vse v redu, ko od spodaj slišim res huuuuuuuuu, ampak res huk jok Eme. Meni je zastalo srce. Maksa sem v momentu odstavila, prestavila v košek, da mi ne bi še on kam padel in dobesedno letela dol. In kaj dobim? Ema v kuhinji stoji na stolu pri pultu, po tleh pa vse mokro. Si je hotela sama naliti radensko iz plastenke, pa je vse polila. Jokala je pa tako, kot da bi ji pol glave manjkalo. Ko sem letela dol, sem že videla vse krvavo in ne vem kaj še vse. Sem jo samo vzela k sebi in jo objemla in lupčkala in bila vsa vesela, da je bilo samo polito po tleh. Ona se je pa tako prestrašila. Komaj se je umirila, komaj sem ji dopovedala, da ni nič hudega in da bova pobrisali. Potem je šla gledat naprej risanke, jaz pa do konca Maksa podojit, ki mu ni bilo čisto nič všeč, da je bil prekinjen sredi hranjenja. Pa sva se lepo pomenila in je potem lepo do konca pojedel.

Zdaj pa že en lep čas oba spita, jaz sem se pa končno spravila malo pospravit. Spodnji štuk mi je uspelo, še kuhinjo bi morala malo bolj pomiti, ampak saj je bila že danes z radensko kar dobro pomita. user posted image Zdaj sem pa pristala tukaj. Babyfon sem prestavila k Maksu, tukaj pa čakam Emo, da se zbudi, ker spi brez plenice, da jo bom takoj lahko nesla na stranišče, to se pa sekunde odštevajo. Za kosilo pa danes ne bo nič posebnega, špageti, omaka je pa že kuhana, tako da ne bo veliko dela.

OK. Zdaj grem pa še za nazaj kaj komentirat.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5395
12.2.2007 16:28:32   
@lina

eno vprašanje...kako diši/smrdi urin od vaših malih...resno..k moj andarž ko je polulan ma tak čudn vonj urin...tko po --sj bo smešn slišat---po kokicahuser posted image ---resno

user posted image user posted image user posted image   a je mami kokice jedla?user posted image

no, zdej pa resno: nimam pojma, nisem zaznala kakega posebnega vonja, je pa res da se tudi poglabljala nisem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5396
12.2.2007 16:34:43   
Pikabu
Tole vpršanje moram pa prav posebej postaviti, če se kateri ne bo dalo brati mojega romana, da bo vsaj na tole odgovorila.

Kaj počnejo vaši malčki med dojenjem?

Naš Maks je prav hecen. Midva se dojiva leže, če sva doma. Nama obema najbolj ustreza in to so edini trenutki, ko sama lahko malo počivam. Potem si pa z eno roko držim dojko, on lepo leži in je, s svojo roko pa mene boža po roki. Včasih me tudi praska, včasih že pošteno uščipne. Je pa tak cukrček, ko se s tisto svojo rokico hoče še bolj priviti k meni. Najlepši pa je, ko se neha dojit, me pogleda s svojimi veliki očki, pa se tako nasmeje, kot da bi hotel reči: Mami, ti si najboljša. Pa zraven še dobim kakšen nežen agggggg. user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5397
12.2.2007 16:37:05   
Pikabu
Hej, Frrrr, vaš Jaša je pa tudi en velik dobrovoljček.

Kaj pa nisi prej z nami prišla čvekat, da imaš potem ponoči samogovore?

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 5398
12.2.2007 16:43:33   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu

Hej, Frrrr, vaš Jaša je pa tudi en velik dobrovoljček.

Kaj pa nisi prej z nami prišla čvekat, da imaš potem ponoči samogovore?

mož potreboval računalnik... lani oktobra moj crknil, zdej je pa tk user posted image

dobrovoljček je pa skoz, če se kdo z njim ukvarja... sam ne mara bit, pa včasih si želi le moje družbe - kaj čmo, če sm pa tk fajn družba, pa še joške mu prav pridejo user posted image

< Sporočilo je popravil frrrr -- 12.2.2007 16:48:38 >

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5399
12.2.2007 16:45:11   
frrrr
Pikabu, Ema pa ne bo več kdaj sama Radenske odpirala user posted image
moj otrok je med dojenjem še pr očetu spravljen in ne znam svetovat user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 5400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi šolski dan: 10 idej za proslavitev
Prvi šolski dan je nekaj posebnega in kot tak naj otroku (in staršem) ostane v najlepšem spominu. Poiskali smo nekaj ide...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?