vava
|
Moci jaz sem bila do zdaj v RA dvakrat. Prvič sem bila ful vesela, ker sem imela prvič občutek, da se je za otroka res nekdo zavzel, se z njim ukvarjal in ga pregledal, kot je treba. Drugič, ko mu je pa samo obseg glave zmerila, sem bila pa malo razočarana, ker to pa lahko tudi sama naredim, ampak sem se potolažila, da pač ni bilo potrebno več. Naslednjič imamo RA 6.marca. Za takrat si je pa že v naprej več časa rezervirala (mislim, da 1 uro), ker bomo pregledali vse izvide preiskav, ki jih bomo dali jutri čez. AKI mi hodimo v RA, ker sem imela fenomenalen porod in je Luka pri tem dobil subarhenodialno krvavitev (popokale so mu žilice v glavi). Zdaj sicer kaže ok, ampak gledali ga bodo pa do 5 leta. Strinjam se s tabo v delu, da ni nujno, da se bi že vsi obračali, saj je to stvar razvoja. Eni prej, drugi kasneje. So pa stvari, ki jih je potrebno spremljati in ne minejo kar tako. Veš naš Luka ima nadpovprečno veliko glavico. In zdaj gruntajo ali je to od tega, ker sva oba z mojim bolj glavonje ali je zaradi razširjenih ventriklov (prostori v možganih), ki jih je fasal ob krvavitvi ob porodu. In če bi bili ti ventrikli povečani zaradi zastajanja tekočine, bi se v glavi ustvarjal pritisk, zaradi katerega bi za začetek glava "samo" bolela, kasneje ..... pa sploh ne bom pisala, kaj bi lahko bilo. No in take stvari se ne porihtajo kar same od sebe in jih ne moreš kar zignorirati. Če se taka stvar začne dovolj hitro obravnavati, se da marsikaj popraviti, sicer pa.... In ena od rešitev je drenaža - napeljejo cevčico iz možgan po telesu do trebušne votline in po njej potem odteka odvečna tekočina. Sem ti zamorila, a ne? No v glavnem kolikor sem jezna na zdravnike, ki bi lahko tudi drugače odločili pri porodu in se zdaj s temi stvarmi sploh ne bi ukvarjala, sem po drugi strani hvaležna za vse možnosti in preglede s katerimi bomo izključili kakršnekoli napake. Moci ti pa le delaj vaje, kot so jih pokazali, bodi vztrajna, boš videla, da se bo izplačalo. Aja pa še nekaj. Moci in Mis se opravičujem, ker še vedno nisem poslala pilatesa. Še vedno imamo neke tehnične težave, zaradi katerih se zvok in slika ne ujemata. Bomo uredili in pošljem, takoj ko bo štimalo.
|