|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oktober 2006
7.10.2006 15:16:25   
Pikabu
Ojla punce. Čeprav sem sama sicer postala septemberka, bom ostala zvesta temu mesecu in odpiram našo temo, da bomo mamice lahko pridno čvekale naprej in si pomagale z nasveti.

Toliko za prvič, zdaj pa le veselo na delo s pisanjem.


< Sporočilo je popravil nalin -- 8.10.2006 12:09:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OKTOBER 2006
7.10.2006 17:55:57   
Arabela
Hojla Pikabu!

Jaz sicer tudi že malce čvekam s septembrkami, ampak ni isto, a ne, če pa smo bile psihično 9mesecev oktobrke....
Me prav zanima katera se nam bo pridružila naslednja...

Jaz sem prav srečna da je porod za mano, ampak po drugi strani sploh ne morem verjeti da že držim svojo štručko v rokah in da je ta štručka rastla v mojem bušiju..

Zaenkrat nimamo nekih velikih problemov, malo je imela očke vnete, pa sem ji jih mazala s kamilicami in mojim mlekom, pa se je hitro pozdravilo... Malo nas dajejo krči, tako da slabše spimo ponoči, ampak se takoj umiri ko jo dam na dojko..
Pa tudi jaz sem že bolje.. šivi od presredka so mi že ven padli, pa tudi čišča se počasi manjša, je že rumenkasto rjava....
No zaenkrat lep pozdrav, malecka je že lačna... ali pa pokakana... Doslej me je že 2x pošteno pokakala med previjanjem, hahaha. sem se ji prepozno umaknila....

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: OKTOBER 2006
7.10.2006 17:58:57   
lucika
da nas ne boste tule kaj prevec ogovarjale...vas čekiramo:) me, (za)ostale oktobrkeuser posted image user posted image . joj, kak se tole šele grdo čuje:) sam, dans je luna, pa mi je malo oproščeno:)

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: OKTOBER 2006
7.10.2006 18:03:18   
Arabela
Hvala za opozorilo lucika... bomo pazile kaj pišemo, hahahha... pa hitro se nam pridružite, ker ko imaš doma malega škrata, je težko biti na računalniku, kaj šele slediti dvema forumoma...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: OKTOBER 2006
8.10.2006 8:19:08   
gaya




Jutro,

da se vama še jst pridružim. In sicer me nekaj zanima, kako veš, da je čišča v redu. ker jst jo imam en dan temno rdečo do rjavo, kaki dan pa svetlo rdečo kri, kar pa baje ni v redu. Sicer je počutje ok. Res pa je, da včasih mal manj počivam.

Pol pa me še nekaj zanima, Gaja mi včasih sprazni celo joško, včasih pa samo pol, pol pa zaspi ko ubita in je tudi podiranje kupčka ne zbudi. Mal me skrbi kako bo s težo jutri ko jo bo spet babica tehtala, pa mam eno tako čudno babico k me skoz sili naj si izčrpavam in ji dam po flaški. Ampka jst res ne bi dajala po flaški ker vem, da bo pol slej ko prej konec dojenja, meni pa bi se zmešalo, če ne bi mogla več dojit.
No tko, to je za enkrat vse, upam, da mi katera poroča kako in kaj, mal sem user posted image .

Lp






_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: OKTOBER 2006
8.10.2006 8:42:37   
beki24
Gaya- nam je babica v MŠ rekla, da če hočemo kombinirati dojenje in flaško, da mora biti na cuclju od flaške čim manjša luknja- da se otrok ne razvadi, ker potem se noče več dojiti!!

Kar pa se čišče tiče, je pa bolj svetla kri, če je nimaš skoz in vsak dan, verjetno res posledica napora, prvih 14 dni po porodu, naj ne bi dvigovale nič težkega in naj ne bi nič delale!!!
(to vem, ker je imela moja babi zdajle enak problem- je bil prejšnji teden na operaciji, in so ji maternico odstranili)

Upam, da se vam kmalu pridružimo!!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: OKTOBER 2006
8.10.2006 10:26:25   
Arabela
Hojla!

Gaya,  tudi jaz sem imela takšno čiščo, enkrat že čisto rjavo, nato pa svetlo rdečo... sedaj pa imam že svetlo rjavo do rumenkasto.. tako da mislim da je vse ok... Je pa res da tudi jaz ne počivam... z malecko sva zdaj doma že 11dni in v tem času sem oprala že ŠTIRI STROJE njenih oblačil in plenic... je pa res da jo široko povijam in ji vsak dan dam novi komplet tetra pleničk pa tudi oblačilc... A ve tudi široko povijate? Naši kolki so sicer na prvem prgledu bili 1A in je doktor rekel da je nujno da povijam vsaj ponoči podnevi pa ni potrebe, ampak potem pa nimam kaj za prijet ko je pa Katarinca še tako micena...

Kar pa se tiče iztiskanja, sem tudi jaz zasledila predvsem pri septembrkah da si jih kar nekaj mleko izstiskava in jih potem hranijo po steklenički...  Jaz sem sicer na začetku zvečer dajala mali mleko BEBA1 ker nisem imela občutka ali dobi dovolj mleka pri meni ali ne ampak ker smo ugotovili da se je v enem tednu zredila kar za 350g smo umetno mleko opustili... in zdaj jo ponoči dojim skoraj na 2uri in nič ne izstiskavam.... in zaenkrat tudi ne bom... edino kar moraš paziti da ne bi prišlo do zastoja mleka, da bi se ti vse skupaj zamašilo... to se je meni zgodilo že v bolnici ko je prišlo do navala mleka četrti dan... joške so me tako bolele in bile tako trde, da sem mislila znoret... so mi dali črpalko, pa ni šlo nič ven in pa nek sprej za nos da se ti mleko sprosti... ni pomalo, pa sem dobila inekcijo v rit istega zdravila in LEkadol proti bolečinam pa malo sem morala ves čas dojiti... in naslednji dan je bilo ok...

Zdaj si grem hitro umit in posušit glavo dokler mala in ati še spita... dopoldne mi najslajše spi... seveda ko pa je nočna ptička....

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: OKTOBER 2006
8.10.2006 14:52:39   
Pikabu
Evo mene. Začnem temo, potem pa nič ne pišem. Je včeraj imel možek računalnik, danes sem se pa dopoldne lepo naspala. Trenutno čakam, da se MAks zbudi, da se previjeva in podojiva, pa upam, da mi še tole uspe napisati. V bistvu smo vse tukaj za zdaj še septemberke, samo jaz sem tako navajena na ta naš oktober, da mi sploh ni kapnilo, da bi šla pod septemberke kaj prebrati in napisati. Verjetno bom šla vsaj kaj prebrati.

Naš Maks je še vedno zelo priden. Lepo je in spi. V glavnem takoj zaspi nazaj, če pa ne zaspi, pa malo gleda, potem ga pa kar zmanjka. Zvečer se nazadnje podojiva okoli enajstih, jaz do takrat še ne grem spat, tako da se potem samo enkrat zbudi (okoli dveh do treh), potem je pa že jutro (okoli petih do šestih), ko spet je. Se mi pa zgodi, da kar oba zaspiva zraven in potem spi pri nama v postelji, ko se zbudi, se samo okol obrneva, Maks poje in spi naprej, tako da me nočno hranjenje prav nič ne moti. Se mi zdi, da se vse kar tako spotoma zgodi. Če pa ne zaspim zraven, ga prestavim v njegov košek in tudi ni nobenih problemov.

Me pa vse bolj skrbi njegovo polivanje. Ema ni nič polivala, tako da zdaj ne vem, kaj je lahko narobe, patronažna pa tudi nič ne pove. Pravi, da se ne sme jokat pred dojenjem, da se mu želodček ne napolni z zrakom in da zato potem poliva, ampak naš Maks res skoraj nič ne joka.

Arabela, a veš, da sama čisto podobno razmišljam. Ga gledam kakšen je in si sploh ne morem misliti, da se je vse začelo z eno majhno pikico, pa utripajočim srčkom na UZ-ju, zdaj pa tak otroček v mojem naročju. Jaz obema mojima otrokoma rečem, da sta čudeža. Meni sta res. Vsak otrok mi je najlepši čudež.

Čišča: pri meni je tudi že šlo na rjavo, zdaj pa dva dni spet bolj sveža kri, ampak samo zjutraj. Upam, da je to normalno, zaenkrat še ne delam panike, bom videla, kako bo naprej. Drugače te pa najprej vprašajo, če kaj smrdi, to je znak, da je nekaj narobe. Arabela, a ti imaš tudi rumenkasto? Jaz sem že zagnala paniko, da so se mi šivi zagnojili in da mi iz šivov ven gnoj teče, pa je potem moj gledal in se mu ne zdi. Če je pa to čišča, je pa očitno tudi možno. Opažam, da se ful stvari od Eme sploh ne spomnim, takih podrobnosti že ne.


Šivi pa tudi meni ven padajo, le še enega imam in ravno ta me najbolj boli, ampak danes je že mnogo bolje, baje se še čisto malo drži, tako da upam, da danes tudi ta gre in da me potem ne boli več. Me je zdaj dva dni tako bolelo, da Maksa tudi previjala nisem, ga je možek. To pa zato, ker ne morem pri miru stati. Lahko hodim, lahko sedim, stati pa ne morem. Danes ga bom spet poskusila sama. Če me ne bo bolelo, gremo vsi skupaj na obisk k moževim, ker njegova nečakinja praznuje. Res si želim iti, upam, da bom v redu.


Gaya, kot sem ti že napisala na ZS, delaj po občutku. Oz. počakaj, kaj bo jutri s težo. Če normalno napreduje, pusti flašo.

Počivanje: mene pa moj možek zelo lepo razvaja. Delam res praktično nič, zadnje dva dni še Maksa ne previjam. No, stroj za pranje sem samo pripravila, potem je pa možek ostalo vse napravil. Mu pa bo zdaj malo prihranjeno, sva včeraj dobila za darilo sušilni stroj in je super. Pa tudi ostalo, kuha itak tako dobro, da bi ga kar ves čas doma imela. Zdaj bom izkoristila dokler je doma, ker potem bom tako spet za vse sama in bom vse noter prinesla. Je pa res, da so me šivi zdaj malo bolj boleli in niti nisem mogla, da bi kaj sama naredila. Stroje smo pa tudi mi že ene 4, 5 oprali, pa je danes ravno en teden, kar smo doma.


Široko povijanje: naš Maks ni imel UZ-ja kolkov, ker ni bilo zdravnika, tako da ga že zaradi tega povijamo, pa tudi če bi ga imel in če bi bilo vse v redu, bi ga do naslednjega pregleda povijala, ker sem Emo tudi. Arabela, sem podobno razmišljala že pri Emi, kot ti, da potem nimam kaj v roko prijeti.



Kako pa ste kaj s popkom? Pri nas je pomojem že v redu. Če je res, bo jutri povedala patronažna in se bomo verjetno že kopali. Me prav zanima, če mu bo všeč. Ema je v vodi uživala in še vedno.


Zdaj grem pa pogledat, če Maks še vedno spi. Ga bom kar dvignila in previla, ker zdaj je pa res že več kot štiri ure, kar je jedel. Lepo nedeljo vam želimo, upam, da boste šle lahko kaj ven na sončka, pri nas je krasno.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: OKTOBER 2006
8.10.2006 18:47:11   
Arabela
Vse prebrala, se hotela razpisati, pa mala Katarina že hoče mojo pozornost...
Se priklopim kasneje.

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Oktober 2006
8.10.2006 22:09:26   
Pikabu
Še eno vprašanje. A ste že urejale zdravstveno zavarovanje za otročke? Jaz sem od Eme čisto pozabila, kaj je potrebno narediti. Vem, da moram v službo nesti rojstni list, pa oni potem nekaj naprej urejajo. A je potrebno še kaj drugega? A ZZZS kar sami potem pošljejo zdravstveno izkaznico za otroka?

Ste rojstni list že dobile? Pa davčno? Mi smo rojstni list že, davčno pa še čakamo.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 9:35:28   
Arabela
Dobro jutro!!

No pa je mamica postala tudi beki24... me zanima le kje sta amazona in mamica81?!

Pri nas je noč minila precej mirno... sicer ko sva jo dala spat ob 24ih v posteljo je ful začela jokati in krči so spet bili tu... pa se je pošteno pokakala, sem jo okrog 1.30 še podojila, nato pa sva jo spet dala spat.. in spet kričanje in jok... pa sva se pokrila z odejo preko glave in malecko pustila jokati (jokala sem tudi jaz pod odejo ker se mi je srce trgalo!!!) Ampak po manj kot petih minutah je mala utihnila in zaspala user posted image .. in je spala lepo do 5ih zjutraj.. zdaj pa mi res ni jasno kaj se malecka gre....

Glede zavarovaja pa je mene patronažna vprašala po kom bo Katarina zavarovana in sva se odločila da po meni... Zdaj pa res ne vem kaj moram jaz še storiti.. jo bom jutri ko pride vprašala... Rojstni list smo mi tudi že dobili, sedaj pa moram zrihtati še na občini da dobimo denarni dodatek ob rojstvu otroka. 25.000 ni mali denar...
A pediatra ste že izbrale? Kdaj sploh je prvi pregled, ko je dete staro mesec dni?

Naš popek je že kar v redu... Kopali pa se bomo prvič v petek... Moram kupiti milo za kopanje (katero je najboljše?) pa par stvari mi je že zmanjkalo (podloge za previjanje, krpice za umivanje za 1x uporabo, pa pleničke tudi fajn trošimo...) pa glavnička in krtačke še nimam.... kako fajn grem lahko spet v shopping, hahhaha

< Sporočilo je popravil Arabela -- 9.10.2006 9:51:37 >


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 14:01:33   
Pikabu
Ojla.

Spet imam malo časa, da kaj napišem. Maks pridno spančka, Ema gleda Nodija, ati kuha kosilo, mami pa ne bolijo več šivi in je že lahko več pokonci.

Danes je za nami prvo kopanje. Maks je užival, najprej je samo malo čudno gledal, potem se je pa lepo prepustil. Ga je še sestrica lahko malo umila, se ji je tako fino zdelo. Zdaj pa spet samo spi, spi. Vmes je pojedel in zaspal naprej. Noč je bila kot običajno. Jedla sva ob pol enajstih, potem je spal pri meni do pol treh, ko sva spet jedla, za tem je šel spat v svoj košek in je spal do pol sedmih, ko sva spet jedla, zaspal je pri meni. Zbudili smo se okoli osmih, prišla je tudi Ema in smo se imeli tako lepo, da nismo slišali, kdaj je prišla patronažna, nas je kar na telefon klicala, da je že pri nas. Maks je še pojedel, potem se je pa kopal. Zredil se je lepo, tako da dobro napreduje, je pa rekla patronažna, da je pikast. user posted image user posted image user posted image Fora je pa v tem, da se nama z možem sploh ne zdi. user posted image user posted image user posted image Ima že ves čas tako kožo. Ne vem, ga bova malo opazovala, če se bo kaj spreminjalo. Sicer pa patronažna ne pride več.


Arabela, to je pa super, da dobite kaj od občine. Moj možek je rekel, da bi zdaj morali naše županske kandidate malo povprašati, kako je s tem. Pri nas namreč ne dobimo nič.



Milo za kopanje: jaz imam trenutno kar tisti testerček, ki smo ga dobili v škatli v porodnišnici. Pri Emi je bilo teh testerčkov veliko več, zdaj pa le Nivein. Ko bomo tega porabili, bomo pa kupili novega ali pa bomo že kar Eminega uporabljali, saj je tudi otroški.




Pediater:
zdaj pri Maksu ni težav s tem, saj ima kar avtomatsko istega kot Ema, tako da nam tokrat ni potrebno nič izbirati. Prvi pregled je pa pri enem mesecu, nam bo dala datum patronažna. Ker pa ne pride več, bo poklicala, kdaj imamo datum.


A ima še katera podobno težavo kot jaz? Midva se pri enem podoju dojiva samo na eni strani in potem jaz do naslednjega dojenja pozabim, na kateri strani sva se dojila. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zdaj imam na modrcu gor eno tako čisto mini Emino špangico, da vem, kje sva se dojila in na kateri strani se morava pri naslednjem podoju. Sem hecna, kajne?

Zdaj je pa že možek klical, da je kosilo, potem gre pa Ema spat. Upam, da bomo šli popoldne kaj ven. Dopoldne zaradi kopanja nismo smeli. Je pa krasno vreme in mene prav navdaja z energijo tale sonček.

Bodite v cvetju. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 14:19:26   
mtina
Ste prav fletne, ko se takole pogovarjate in malo sem vam res fauš ... pa saj ne zamerite?! user posted image  

Lp, tina



_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 17:40:00   
frrrr
kolk je fajn, ko boste že vse pogruntale kako in kaj dokler mi pridemo... in potem nam ne bo potrebno nič raziskovat user posted image

vsem mamicam želim lep dan... pa se kmalu beremo!

Pikabu, glede dojenja... jaz sem razmišljala, da bi si kar nekam delala črtice iz katere joške bom kdaj dojila... al pa bi joški poimenovala in bi si po tem mogoče lažje zapomnila katera je bila zadnja user posted image

lep dan!

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 18:37:40   
gaya




Dan,

no danes je za nama prvi sprehod in moram rečt da je moja punčka prav uživala, jst pa tud. Križ me ne boli več, pa rit tud ne user posted image .

Drugače pa sva se midve dovolj zredile in sva težki že 3010g in je vse ok. Spet se dojiva, brez flaške, ni mi je treba več buditi na 2 uri, zdaj škratek spi približno 3-4 ure, poje, nato pa spet spi.

U kliče lahkota, se pol javim




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 19:11:25   
naja78
altati je mamica!user posted image user posted image Mene še ne poznate,ker sem na svet pokukal danes ob 14.48.
Imena zame še ni,
dolg sem 50cm,težak pa 3.100g.
Porod je bil hiter in naraven.
Kako kaže ostalim oktoberkam na RR!?
POZDRAV ALTATI!
 
ČESTITKE.user posted image

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Oktober 2006
9.10.2006 21:23:34   
Arabela
Pikabu, tudi jaz si joškico označim z mojo špangico... hahahaha... tudi jaz sem pozabljala na kateri sva se dojili pa mi zdaj ta sistem ustreza...

Eno vprašanje... danes fasala drisko, pa ful me peče odzadaj?! user posted image  pa se bojim da sem fasala hemeoide.. od zunaj se ful ne vidi nič, šivi (v črevesju) naj bi tudi že razpadli, mene pa ful peče peče peče ko grem na veliko potrebo... Kaj naj? Mislim da bi bilo najboljše iti k zdravniku.. to me je ful v bad spravilo....


Čestitke altati... pa tudi meri...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Oktober 2006
10.10.2006 12:14:32   
Arabela
Lep pozdrav!

Moje prebavne motne še vedno trajajo, upam da nisem staknila viroze, me pa ne peče več tako zelo močno....

Naša mala pa ima krče!!! In to vedno proti večeru... Včeraj se je vsa rdeča zvijala od 21ih do 24ih, potem pa je mali angelček utrujen zaspal in pančkal najprej do pol treh nato pa do šestih zjutraj.... Kako se mi smiili ko jo takole napenja... Mi je patronažna rekla naj ji le dam čajeka in naj jo masiram.. upam da bo pomagalo...

kje ste zgubljene?

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Oktober 2006
10.10.2006 20:49:07   
Pikabu
Zdaj pa je cel kup novih mamic, pa se bo klepet preselil sem.

Jaz sem danes bolj lene sorte. Dopoldne sem bila tudi vsa nekaj user posted image user posted image user posted image . Mah, vas ne bom obremenjevala. Očitno pozen vpliv lune. Če je vse v redu, si moram pa očitno sama s kakšnimi "težkimi" razmišljanji zagreniti.

Naš Maks spet danes cel dan spi. Včeraj se je zvečer en tak čas se zbudil in ni zaspal vse do pol enajstih. Malo ga je zvijalo, pa ni bilo hudo. Potem sva pa spet zaspala skupaj. Upam, da ga ne razvadim s tem, da ga imam kar pri sebi. Okoli pol petih se je zbudil in sem ga potem po hranjenju dala v košek spat, je pa čisto lepo tam spal. Saj drugače meni ne paše preveč, da spi z nama, sem vsa polomljena, ker potem spim čisto na robu, da ne bi njemu kaj naredila, tako da vem, da je bolje, da ga dam v košek, samo, najlažje zaspi ob meni, potem pa še sama zaspim in ko se zbudim, da bi ga prestavila, je že preveč ura in vem, da bi se zbudil, pa ga raje pustim, da se zbudi sam od sebe ob meni. Saj, ko ga sredi noči takoj po hranjenju prestavim, pa spi naprej.

Danes smo bili tudi na krajšem sprehodu. Ema se je peljala na tisti rolkici in ji je bilo kar všeč, se pa morava obe navaditi. Voziček je dosti težji, tudi težje hodim ob njem, sem kar naprej brcala v kolesa, pa bo že. Važno, da bomo lahko hodili na daljše sprehode in da bomo vseeno lahko veliko zunaj.

Šivi so me nehali boleti, tako da že normalno sedim brez obroča. Čišča še vedno traja, jo je pa manj. Zdaj že načrtujem, kdaj bomo šli na kakšno daljše potepanje. ful bi rada šla v HM v LJ in sva se pogovarjala z možkom, da bi naslednji teden to že lahko izpeljali, da gremo lahko med tednom, ko bo možek še doma. Uradno je doma sicer samo še v ponedeljek, ampak bo poskušal še svoj dopust koristiti, tako da bo še do konca tedna doma.

Arabela, upam, da se je tvoja prebava kaj uredila. Če se bo pa nadaljevalo, se pa le pojdi pokazat, glede na to, kakšne težave si imela.

Danes se mi ne da kaj preveč pisati. Sem res bolj čudne volje.

Komaj že čakam, da se nam pridružijo še vse ostale mamice.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Oktober 2006
11.10.2006 7:42:27   
gaya




Jutro,

huh končno sem si vzela mal časa zase in za nas na RR user posted image , Gaja je postala prav zahtevna pupika. Moram rečt, da je dojenje postalo prava mala umetnost. Ko se zbudi najprej mal povleče, pol tuli ob polnem jošku iz katerega mleko kr teče user posted image , pa spet mal povleče pa spet histerični napad in zvijanje. Pol to traja ene 10 min, nato pa se lepo doji dobro urouser posted image . Sploh ne vem kaj ji je na začetku. Pa probam kupčke podirat, sam jih ona ne, oz redko kdaj, pa položaj menjat, pa vse sorte akrobacije, ampak prvih deset minut je cela štala...

Pikabu, jst jo mam tud ponoči kr pr meni v postelji. K se mi tud zdi da bi jo zbudila če bi jo prestavila v zibko, pa še eno uro se dojiva in jst ponavadi zaspim zraven. Dobr da mava tko veliko posteljo, da mamo vsi trije dovolj prosotra. Drugače pa čez dan spi v ležalničku, ali pa na balkonu v vozičku. Mene tudi skrbi, da bi jo razvadila s tem, k je pri nama v postelji, ampak jo pokrivam z njenim kovtrčkom in spi na svoji plenici, na uni k jo imava ko se dojiva, da mal diši po mjelku in meni user posted image , mal jo moram okol prinest.
Aja v ponedeljek je prišla pol patornažna in sva se midve čez vikend ful zredile. Ma že 3010g in zdaj mi je ni treba več matrat na 2 uri, ampka jo pustim spat. Zbuja se pa ne približno 3-4 ure. Danes pa je baje na vrsti kopanje. Komaj čakam, da vidim, kako se bo mali zdelo to...

Moja čišča je tudi že skor zginla. Včeraj me je sicer moj en in edini šiv bolel in pekel ful, pa na vložku je bilo kr nekaj sveže krvi in pol sem gledala in vidla, da ni več une nitke-cvern user posted image , zgleda da mi je šiv že razpadel in da se je pač mal zasolzilo tm. Ker sem pol atija sprašvala(medicinec) pa pravi da ponavadi k šivi razpadejo mal pokrvaviš. In res, danes je veliko bolje in tud boli me skoraj nič več.
Prebavo mam pa jst zdaj čist sfuzlano ker jem ta železov sirup in mi je naredil celo štalo. Mam še 1 flašo pa pol za pojest, pol sem pa pomoje jst tud porihtana.

No evo oktoberke so začele, kmal bodo med nami in mi smo jim teren že tud fajn prvpravile.

Zdaj grem pa mal počivat, dokler škratek še spi, pol pa kopanje user posted image

Upam, da se mi kmalu uspe javit.




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Oktober 2006
11.10.2006 11:00:45   
Pikabu
Gaya, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za malo Gajo, da lepo napreduje in ni potrebno več zbujati. Se mi ne da zdaj cele štorije pisati, ampak mislim, da je le patronažna malo pretiravala. A veš, da naš Maks drugače čisto isto dela pri dojenju. Na začetku ne zagrabi in ne zagrabi, tudi ful časa traja. Jaz imam malo na sumu, da ne more takoj, ker je joškica prepolna. Mi tudi že kar nekaj mleka odkaplja ven, potem pa zagrabi in lepo je. Sem pa ugovotila, da naš fant čisto lepo sam zaspi, če je sit in če ga kaj ne zvija. Včeraj sva jedla okoli polnoči, pa ni takoj zaspal in sem ga vseeno kar dala v košek. Nekaj časa je še malo grulil, potem pa čisto lepo zaspal in je spal do petih zjutraj. Potem je pa zaspal pri meni, sem ga dala nazaj v košek in smo spali do pol devetih. Potem je pa sledilo. Najprej se je Ema zbudila in je bila plenica polna, da je skoraj ven gledalo, za njo je šel možek še Maksa previjat, smo ga pa mogli preobleči, ker mu je drekec ven prišel. To pa je zdaj noro pri nas.

A ste videle, kako se je oktoberkam zdaj "strgalo"? Zdaj pa kar vse na hito rojevajo. Super so, komaj čakam, da se nam pridružijo, da bo še tukaj malo bolj živo.

Grem gledat, kaj delajo moji trije lubčki. Tudi jaz imam nakazano porodniško, zdaj se mi pa taaaaaaaaaaaaakoooooooooooooo zapravlja. Če ne drugega, gremo pa zdaj malo ven na sonček.


(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Oktober 2006
12.10.2006 8:39:57   
muki1
Zdravo srečnice.
Se malo guštiram ob branju vaših dogodivščin. Vidim, da je že vse lepo zalaufalo. Zvijanje v želodcu in driske sem jaz tudi imela po porodu. Sem okrivila železo. Me je parkrat tako zvilo, da sem v trenutku postala cela prepotena in potem sem komaj priletela do stranišča. Sem prav nehala jemat železo, pa mi je minilo, samo slabokrvnost je pa tudi težko za prenašat. Itak si neprespan, potem pa še dodatno munjen.
Vidim, da se lepo dojite, pa redite, šivi izpadajo.........

Dajte mi povedat punce, kako so vam kaj kilogrami šli dol? Meni je prvič že skoraj v porodnišnici vse izginilo, čeprav je bila postava čisto drugačna. Zdaj pa dvomom, da bo tako hitro šlo dol, ker jih je kar nekaj več kot prvič user posted image .

Grem še malo po forumu. Lepo se imejte, pa upam, da se vam res kmalu pridružim.
Imate pa srečo z vremenom....ve septemberke user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Oktober 2006
12.10.2006 9:31:24   
Lu
Pozdravljene!

Tudi sama bi se vam rada pridružila. Sicer je bil moj rok 28.9. ampak je mali Tian zamujal 5 dni in tako sva pristala med oktobrčkiuser posted image . Moj ga je malo sračkal že v porodnišnici zaradi spanja, ampak ko sva prišla domov se je stanje povsem obrnilo. Je zelo priden fantek, ki samo je in spi. Doma imam tudi 19 mesečno Majo, ki pa je bratca zelo lepo sprejela, samo včasih pa le ima kakšne svoje izpade. Pa saj veste, tiste ki imate 2 škrata doma o čem govorim. Punce glede dojenja. Jaz si kar na modrčku zaponko obrnem in tako točno vem na kateri sem zadnje dojila. Imam pa en problemček. Mali je tak zaspanc, da mi v bistvu je samo 5 min intenzivno in nato zaspi in ga potem previjem in potem sem vedno v dilemi, ker imam prvotno dojko še čisto polno in potem ne vem a naj dojim samo na eni, ali naj ga dam na drugo. Pikabu sem zasledila, da ti dojiš en podoj samo na eni dojki. Mi poveš v kakšnem stanju je potem druga? Verjetno čisto trdauser posted image Ker je le 6 urc mlekc v njej. Je pa res da 19 mesecev le ni tako dolgo nazaj, vendar sem že toliko stvari pozabila da je groza. Drugale je pa sam porod potekal izredno hitro, če primerjam z prvotnim. Tako bi šla takoj še v tretje rodit. Bomo videli kako bo. Zdaj se še vsi privajamo. Možek zdaj bolj Majo in psa rihta, jaz bolj Tiana. Tudi mene, če sem predolgo pokonci močno peče v križu tako, da se moram potem takoj uležt. Glede šivov jih pa tokrat nisem dobila in moram povedat da je počutje čisto drugačno. Pri Maji so me šivali. Glede kg po porodu. V celi nosečnosti sem šla gor 20 kg. Isto prvi porod. In dol sem šla samo 7 kg. Pri Maji sem v 1 letu prišla na -2 kg. Bomo videli, če bo šlo zdaj kaj hitreje dol, glede na to da je ena zelo živahna punčara že doma in jo je potrebno imeti non stop na oku in letati za njo.

Tako. Z veseljem vas bom brala in pisala o naših dogodivščinah še naprej.

lp


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Oktober 2006
12.10.2006 13:49:06   
Arabela
Pozdravljena med nami, Lu... me pa smo vse oktobrske nosečnice, ki pa smo rodile sepetembra, ker se je malim škratkom mudilo na svet, hahhahaha...

Pri nas čez dan vse ok, zvečer se začnejo krči... GROZA!!!!... mala joka, midva pa ji nikakor ne morava pomagati... skuhala sem ji čaj (kamilce, janež, kumina) pa sploh noče piti!!!!.. ona bi samo mlekeca... čez dan pa je pridna kot mala ovčka... Sem pa slišala da nekaterim pomagajo neke kapljice ki se jih dobi v Astriji... bomo poskušali to nabaviti, ker se mi res srce trga ko mi tako joka...

Moja driska se počasi umirja, vendar me zdaj rita več ne peče ampak ful srbi!! Se pridno mažem s Katarinino kremico za rito...
Kar se tiče kilogramov... v zadnjih dveh tednih nosečnosti sem zaradi zastajanja vode pridelala dodatnih 8kg, tako da sem šla v bolnico z 92kg... zdaj pa jih imam 72kg...  nosečnost začela s 65kg, tako da jih mora dol še 7kg.. bušček mi je še malce ostal, ampak že delam rahle trebušnjake...

Zdaj hitro pojemo kosilo, dokler princeska še pančka, nato podojim njo, pa gremo na sončka...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Oktober 2006
12.10.2006 14:57:31   
Pikabu
Ojla.

Lu dobrodošla med nami. Veselo klepetanje ti želim.


Mi smo pa danes že bili na sončku. Maks je pridno spal, Ema je bila spet zelo pridna, ko sva se vozili. Jo moramo malo slikati, kako se ona zdaj vozi. Prava mala faca je. Pa tudi, če gre peš zraven, je tako pridna, da sploh ne morem verjeti. Zdaj oba lepo spančkata, pričakujem, da se bo Maks kmalu zbudil in bo laaaaaaaaaaaačen, potem se gremo pa popoldne spet malo potepat. Možek ima frizerja, mi gremo pa ta čas k njegovim na obisk. Mi ful paše, da gremo malo od doma. Pa nobenih obiskov noče biti.Sem jim rekla, da naj pridejo kar takoj. Jaz se odlično počutim, mali je priden, pa zdaj bi mi bolj ustrezalo, ker je še mož doma, potem bo kriza, pa tudi več bomo hodili okoli, predvsem čez vikende.

Kar se dojenja tiče. Jaz sem že v porodnišnici pazila, da vsaj dve uri na eni strani nisem dojila in sem ga tisti čas, če se je hotel dojiti, pristavila kar na isto dojko nazaj. Tudi zdaj, ko se greva vmes previjat, ga potem pristavim na isto nazaj, tako da nisem imela kakšnih večjih težav s količino mleka, so se joškice kar lepo navadile sistema, ki ga imava z Maksom. Se pa spomnim od Eme, da sem imela več težav, da sem se navadila na dojenje samo na eni strani. Nekaj časa je potrebno malo potrpeti, predvsem je meni pomagalo, da sem šla pod vroč tuš, da so se dojeke navadile, potem pa ni bilo težav. Nisem si nič stiskala ven, samo pod tuš, da je samo od sebe steklo ven. Lu, tudi sama ugotavljam, da sem ogromno stvari enostavno pozabila.

Danes sem bila tudi v službi, da sem oddala roj. list za zavarovanje. ni pa bilo tajnice, tako da sploh ne vem, ali moram še kaj narediti ali je to vse in zdaj samo dobimo kartico na dom. Pa ostale? Ste to že urejale? Drugače smo pa tudi davčno že dobili, takod a sem včreaj že vse uredila za otroški dodatek.

Arabela, tvoja mala se mi pa prav smili. Mi smo tudi pri Emi imeli take težave, pa na srečo ni trajalo dolgo. No, saj zdaj še nič ne vem, zaenkrat kaže dobro, ampak pravijo, da se tisti pravi krči pojavijo šele po enem mesecu. Se mi pa zdi, da je Maks bolj potrpežljiv dojenček. Emo sva na začetku precej morala nositi, da je zaspala, on je pa zdaj čisto srečen, da je pri nama v postelji. Danes je spet celo noč preživel pri nama, me je gledal kot en čukec, pa čisto priden je bil, ko sem ga vzela k sebi.

Kar se kilogramov tiče, bom pa raje kar tiho. Takoj po porodu mi je šlo 6 kg dol, zredila sem se 8 (glede na zanositev le 3). Bila sem na dieti, tako da sem si zdaj en mesec vzela frej in malo skušam nadoknaditi vso sladkarijo, ki je prej nisem smela, potem bom pa po enem mesecu videla, kaj se bo dogajalo z mojimi kg. Če bo šlo gor, se bom vzela v roke in spet črtala vso sladkarijo. Me fejst skrbi, kako bo s tem, na trenutke sem prav žalostna, ker me to tako mori, pri Emi sem se namreč zelo, zelo zredila ravno po porodu. Zdaj pa mislim, da mi en emsec ne more narediti hude škode, vem pa, da se MORAM vzeti v roke in paziti, ker se nočem tako zrediti, kot sem se pri Emi. Je pa pri meni verjetno ravno zaradi sladkorne situacija čsito druga.

Toliko na hitro. Grem po Maksa, mislim, da bo spet huda lakota.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?